generali Aktív megtakarítás II.

Kiegészítő megtakarítási program nyugdíjbiztosításokhoz

Váratlan vagy tervezett kiadás? Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosításunkkal akár mindkettőt fedezheted. Használd ki a hozamlehetőségeket úgy, hogy közben bármikor hozzáférhetsz a pénzhez! 

Kiegészítő megtakarítási program nyugdíjbiztosításokhoz

Kérd visszahívásunkat, és munkatársunk segít a döntésben!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDésedeT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍV, ÉS MINDEN KÉRDÉSedRE VÁLASZOL.

mik az előnyei?

•  Rugalmas: bármikor vehetsz ki pénzt belőle, és megtakarítását növelheted.
Díjmentes biztosítási védelem! Az első évben kiegészítő biztosítást adunk ajándékba (tragédia esetén  minimum 100 000 Ft biztosítási összeget fizetünk ki).
•  Saját igényei dszerint, 12 eszközalapból állíthaod össze befektetési portfólióját.
•  Már 30 000 Ft egyszeri díjjal elindíthatod a kiegészítő megtakarítást.

kinek ajánljuk?

 • Akik nyugdíjbiztosításuk mellé bármikor hozzáférhető megtakarítást keresnek.
 • Akik szeretnék kihasználni az eszközalapjainkban rejlő hozamlehetőségeket.
 • Akik váratlan kiadások esetén se szeretnék elveszíteni a nyugdíjbiztosításukra korábban megkapott adójóváírást. 

MILYEN ESZKÖZALAPOK KÖZÜL VÁLASZTHAtsz?


Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.

Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény


A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes

A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Hazai részvény
Horizont 15+ vegyes


A Generali Biztosító Zrt. tevékenysége során figyelmet fordít a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás alapvető elvárásaira. Ennek megfelelően a biztosító:

 • azonosítja, értékeli és kezeli környezeti, társadalmi és irányítási tényezőket, amelyek kockázatokat és lehetőségeket jelenthetnek az üzleti célok elérése érdekében;
 • azonosítja, értékeli és kezeli a negatív és pozitív hatásokat, amelyeket az üzleti döntések és tevékenységek által merülnek fel, és amelyek hatással vannak a külső környezetre.

A felmerülő fenntarthatósági kockázatok nem minősülnek relevánsak, mivel a Generali vállalatcsoport fenntarthatóság iránti elkötelezettsége és Fenntarthatósági (ESG) politikája biztosítja ezen kockázatok megfelelő kezelését.

További részletes információ az oldal alján a letölthető dokumentumok között megtalálható „Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató” című dokumentumban, valamint az eszközalapok oldalain, illetve a Generali Biztosító Zrt. Fenntarthatósági (ESG) politikájában található.

Az eszközalapok befektetési politikáját a fenntarthatósággal kapcsolatos információk nem módosítják.Teljesköltség-mutató (TKM):

 
 
 5 év 10 év  20 év
1,82%-2,79%  1,72%-2,69% 1,67%-2,64%

A termék eszközalapontkénti TKM-értékeiről itt tájékozódhatsz. 
 

gyorsan és könnyen elérhető pénz

Az Aktív Megtakarítás II. életbiztosítás megkötésével olyan, rugalmasan hozzáférhető megtakarításra is szert tehetsz, melyhez már a nyugdíjbiztosítás lejárata előtt hozzányúlhaszt. Ha bármilyen váratlan kiadásod merül fel, nem kell megbontanod nyugdíjmegtakarítását és kockáztatni az adójóváírásból származó többletét.


FONTOS KÉRDÉSEK


Ebben az esetben elveszíted az adójóváírásból származó többletet, mivel az addig igénybe vett adójóváírást 20%-kal növelten vissza kell fizetned az adóhatóságnak.
A vállalt rendszeres díjakon vagy egyszeri díjas szerződések esetében az egyszeri díjon felül lehetőséged van úgynevezett eseti díjak befizetésére is. Az eseti díjak függetlenül a rendszeres vagy egyszeri díj mértékétől és időpontjától bármikor fizethetők, és a biztosítás fennállása alatt bármikor hozzáférhetőek.

Miért érdemes eseti díjakat befizetni?

Az alkalmi befizetések tovább növelhetik a megtakarítási cél megvalósulásának esélyét, megoldást nyújthatnak az előre nem látható problémákra, s így a váratlanul érkező, kritikus helyzetekben is segíthetnek az alkalmi pénzzavaron; a biztosítási szerződés megszüntetése, visszavásárlása nélkül.
 • Az eseti díjakat kedvező kondíciókkal lehet társaságunknál elhelyezni. 
 • Eseti díjakkal növelhető a megtakarításokon elért eredmény.
 • Az eseti díjak, a teljes tartam alatt bármikor visszavásárolhatók.
 • Eseti díj befizetéséhez már 10 000 Ft is elegendő.
 • Az eseti befizetésekre a rendszeres díjfizetéshez választott vagy az egyszeri díjhoz választott eszközalapoktól teljesen eltérő eszközalapok is választhatók.

Mit érdemes végig gondolnia az eseti befizetések során?

 • Az eseti díjak elhelyezésekor is végig kell gondolni, hogy mekkora időszakra kívánja ezeket az összegeket elhelyezni. A befizetéseket érdemes megfelelően hosszú ideig a választott eszközalapban tartani. Társaságunk még alacsony kockázatú eszközalapok esetén is javasolja legalább egy-három évre elhelyezni ezeket a díjakat.
 • Amennyiben kockázatos eszközalapokat is választ (pl. tiszta részvény eszközalap), javasoljuk, hogy az eseti díj legalább egyharmadát alacsony kockázatú eszközalapba helyezze el.

Mikor fizethető eseti díj a szerződésre?

 • A befektetéshez kötött életbiztosításokra a teljes tartam alatt bármikor fizethető eseti díj.
 • Eseti díjjal csak abban az esetben lehet növelni a megtakarításokat, ha a rendszeres, illetve az egyszeri díjak rendezve vannak.

Hogyan fizethet eseti díjat?

Átutalással


Kerüld el a sorbanállást, és fizesd be az eseti díjat banki átutalással társaságunk számlájára.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Számlaszám: 10700024-04074803-51100005
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesd fel az "eseti díj" megjegyzést és a biztosítási kötvényszámot is.


Csekken


Eseti díj fizetés esetén a csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon kell rendelkezned az eseti díj eszközalapok közötti felosztásáról.

A befizetett összeg eszközalapok szerinti felosztásáról a következőképpen nyilatkozhatsz:

 • Online: Emelt szintű regisztráció esetén online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül.
 • Telefonon: Ha rendelkezel a telefonos ügyfélszolgálat emelt szintű szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szerződéssel – telefonon is rendelkezhetsz a felosztásról ügyfélszolgálatunk +36 1 452 3333-as telefonszámán (2.4 menüpont).
 • Személyesen: A díjfelosztásra vonatkozó nyilatkozatodat legkésőbb a befizetéstől számított 24 órán belül eljuttathatod személyes ügyfélszolgálatunkra.
 • Levélben: A kiküldött csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon.
 • Ha nem nyilatkozol külön az eseti díj eszközalapok közti felosztásáról, a befizetett eseti díj a rendszeres díjra vonatkozó felosztási arány szerint kerül könyvelésre.


  A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától. 

  Ismerd meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!


  fontos információ

  Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt felhívjuk figyelmedet, hogy a hatályos Élet-, baleset- és egészségbiztosítási feltételeink szerint Társaságunk kockázatviselése nem terjed ki – egyebek mellett - azokra az eseményekre, amelyek oka közvetlenül vagy közvetve, egészben vagy részben háború vagy harci cselekmény.

  Letölthető dokumentumok

  Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések

  Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások általános szerződési feltételei

  Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei

  Termékbemutató az Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz

  Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum az Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas biztosításhoz

  Eszközalapokra vonatkozó speciális információkat tartalmazó dokumentum az Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas biztosításhoz

  Kondíciós lista az Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz Hatályos: 2021. szeptember 27.

  A választható eszközalapok listája, összetétele és befektetési elvei egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos: 2023. január 1.

  Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató az Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz Hatályos: 2023. január 1.

  Fenntartható Világ részvény eszközalap - szerződéskötés előtti kiegészítő közzététel

  Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk az Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás (U65EV) eszközalapjaihoz

  Fenntartható Világ részvény eszközalap - időszakos közzététel