Portfólióajánló

Ahogy az életben, úgy a pénzügyekben is azok a legsikeresebbek, akik több lábon állnak, azaz megtakarításaikat többféle befektetés között osztják meg. Egy jól összeállított portfólió ugyanis növeli a biztonságot, jelentősen mérsékelve a befektetések kockázatát. Az ideális portfólióban nemcsak a különböző piactípusok között (pénzpiaci eszközök, kötvények, részvények), hanem pl. földrajzilag is megosztásra kerülnek a befektetések.

A Generali szakemberi által összeállított portfóliómodellek segítséget kívánnak nyújtani a befektetési döntések meghozatalában és az előre kitűzött célok elérésében. Fontos számunkra, hogy olyan portfóliót ajánljunk, amely az Ön igényeihez a legjobban igazodik és minden piaci körülmény között elégedett lehessen portfóliója teljesítményével. Éppen ezért három kockázati profil került kialakításra, az elvárt jövőbeli hozam és a kockázati szint figyelembevételével.

Befektetési időhorizont

Befektetéseink esetében nemcsak kockázatvállaló hajlandóságunk, hanem az idő függvénye is más-más portfólió összetételt igényel. Minél hosszabb időtávban gondolkodunk, annál magasabb lehet a kockázatosabb eszközök aránya, mivel elegendő idő áll rendelkezésre ezen eszközök hozampotenciáljának kihasználásához. Az idő előrehaladtával éppen ezért célszerű a kockázatos eszközök (részvények) arányát csökkenti a már elért eredmények megőrzése vagy épp egy esetleges veszteség elkerülése érdekében.

 Részletek»  Részletek»  Részletek»

 

Kockázatvállalási képesség meghatározása

A Generali által ajánlott portfóliómodellek az Ön jövőbeni céljaihoz, terveihez igazodnak, azaz olyan befektetéseket tartalmaznak, melyek időtávja és kockázati szintje tükrözik az Ön elvárásait. Ezért fontos, hogy pontosan meghatározza, mekkora kockázatot hajlandó vállalni és milyen időtávban gondolkodik. Ehhez nyújt segítséget a pénzügyi kockázatfelmérő lapunk, melynek segítségével gyorsan és könnyedén fel tudja mérni saját kockázatvállaló képességét.

Pénzügyi kockázatfelmérő letöltése »

Portfólióajánlással kapcsolatos további információk (Gyakori kérdések)

Milyen gyakran változtatja a Generali a portfóliómodellek összetételét?

Hogyan válasszam ki a számomra legmegfelelőbb portfóliót?

Milyen gyakran alakítsam át a saját portfóliómat?

A jelen portfólióajánlás nem minősül a Generali Biztosító Zrt. részéről sem ajánlattételnek, sem befektetési tanácsadásnak, kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
A Generali Biztosító Zrt. a felhasználó vagy harmadik felek felé semmiféle felelősséget nem vállal az időszerűségért, folyamatos rendelkezésre állásért vagy teljességért, sem pedig az itt közölt információk felhasználása következtében elszenvedett különös, közvetett, eshetőleges vagy következményi károkért.

 

Aranyszárny Perspektíva nyugdíjbiztosítás