Trendfigyelő szolgáltatás

A Trendfigyelő szolgáltatás keretén belül társaságunk a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható magas kockázatú eszközalapok árfolyammozgását figyeli minden értékelési napon.

Egy adott eszközalap 120 napos mozgóátlagárának segítségével társaságunk negatív illetve pozitív trendfordulókat állapít meg az adott napi mozgóátlagár és vételi ár összehasonlításával.

Ez egy technikai elemzés, amely az egyes eszközalapok vételi árfolyamának korábbi alakulásából igyekszik az adott eszközalap jövőbeni teljesítményére következtetni.

Milyen előnyei vannak a Trendfigyelő szolgáltatásnak?

 • Segítséget nyújt – az eredeti portfólió folyamatos újragondolása nélkül - az átmeneti nagyobb árfolyamcsökkenések kivédéséhez, így elkerülhetőek az azokból adódó veszteségek.

Milyen szolgáltatások igényelhetők?

 • Értesítés küldés: e-mailben – külön kérésre SMS-ben is – értesítést kap a szerződő, ha a szerződéséhez kapcsolódó eszközalapnál negatív vagy pozitív trendforduló következik be. Negatív trendfordulónál érdemes lehet a magas kockázatú eszközalapból egy alacsonyabb kockázatú eszközalapba átváltani, itt „kivárni” a magas kockázatú eszközalap pozitív trendfordulóját, és ekkor visszaváltani abba. Negatív trendforduló esetén kizárólag azon ügyfeleket tájékoztatjuk, akiknek van befektetési egysége az adott eszközalapban, pozitív trendfordulónál mindenkit, akinek a szerződéséhez választható az adott eszközalap.
 • Értesítés küldés és automatikus átváltás: a szerződő nem csak értesítést kap a trendforduló tényéről, hanem az átváltás – negatív trendfordulónál a kiváltás, pozitív trendforduló esetén a visszaváltás –automatikusan meg is történik. A forint alapú életbiztosításaink esetén az automatikus kiváltás a Pénzpiaci 2011 árfolyamvédett eszközalapba, az eurós életbiztosításoknál pedig az EuróKötvény eszközalapba történik.

Hogyan igényelhető a szolgáltatás?

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás szerződője igényelheti társaságunk internetes ügyfélszolgálatán, a „Generali Szerződéseim rendszeren” keresztül, amely itt érhető el a hét minden napján 0-24 óra között.

Mely eszközalapok esetében működik a Trendfigyelő szolgáltatás?

  A magyar részvény eszközalap múltbeli trendfordulói

   
   

  Az ábra szemléltetés célját szolgálja, a Trendfigyelő szolgáltatás kezdete 2011. július 1.

  Regisztráljon most!

  Biztosítási tanácsadó választás