Bizonylatkérés

A következő adatlap kitöltésével lehetősége van szerződéseivel kapcsolatban különböző bizonylatok, dokumentumok kérésére. Az adatok elküldése után munkatársaink elkészítik a kért bizonylatot és elküldik a biztosítási kötvényen szereplő postai vagy, amennyiben lehetséges, elektronikus címre.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Bizonylat kiválasztási adatok
 

Bizonylattípusok

 • Csekk (egyenlegről): Rendszeres díjainak, esetleges díjelmaradásainak összegéről készült csekk.
 • Díjbekérő: Átutalással fizető ügyfeleink értesítést kapnak biztosítási díjuk befizetésének esedékességéről.
 • Kötvény pótlás: Amennyiben elvesztette biztosítási kötvényét, kérheti egy hiteles másolat küldését.
 • Számla/Számlamásolat: Biztosításának előírt díjairól kérésre számlát küldünk.
 • Díjigazolás: Amennyiben elvesztette biztosítása díjának befizetését igazoló csekk-szelvényét vagy díjfizetési igazolását, új díjfizetési igazolást küldünk Önnek.
 • Fedezetigazolás: Biztosítási szerződésének meglétéről, a biztosított kockázati körökről szóló igazolás.
 • Csekk eseti befizetéshez: Aranyszárny befektetéshez kötött életbiztosítási szerződéseknél a rendszeres díjakon kívül lehetőség van eseti díj befizetésére. Eseti befizetésre szánt összegeket kizárólag eseti csekken szíveskedjen befizetni.
 • Kárigazolás: Felelősségbiztosításoknál a kárigazolás az adott ügyfél által bejelentett károkat tartalmazza azok összegeinek feltüntetésével. Az összegen kívül tartalmazhat egyéb paramétereket is, mint például okozás, bejelentés dátuma, kár-ok, kár-fajta.
 • Zöldkártya: Tudta? Zöldkártya igazolását már Ön is könnyűszerrel előállíthatja és kinyomtathatja várakozás nélkül MyGenerali online szerződéskezelőnkben. Ha még nem regisztrált, néhány perc alatt egyszerűen megteheti Ön is. Belépéshez, regisztrációhoz és további tudnivalókhoz kattintson ide!
  Külföldi utazásai alatt a zöldkártyával igazolhatja érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának. Honlapunkon kizárólag elektronikus zöldkártya igénylésére van lehetőség, amennyiben papíron kívánja megkapni, kérjük, hívja Telefonos Ügyfélszolgálatunkat (+36 1 452 3333) vagy keresse fel Ügyfélszolgálatainkat.
  Kérjük, hogy a nemzetközi gépjármű-biztosítási kártya (közismerten: zöldkártya) biztonságos felhasználhatósága érdekében szíveskedjen az alábbiakra figyelemmel lenni a zöldkártya kinyomtatásakor.

  A zöldkártya a rajta feltüntetett időszakon belül, a területi érvényesség szerinti országokban érvényes.

  Figyelem! 2023. június 1-től a zöldkártyák Oroszország és Belarusz területén nem érvényesek. Irán területére a zöldkártyák csak 2023. december 31-ig érvényesek.

  Nemzetközi döntés értelmében 2020. július 1-től a zöld szín a zöldkártyának már nem érvényességi feltétele, így a hagyományos fehér papírra kinyomtatott zöldkártya is érvényes. Az elektronikus formában megküldött zöldkártyát minden esetben A/4-es formátumban, fehér papírra, fekete festék használatával kell kinyomtatni.

  A hibásan kinyomtatott dokumentum nem alkalmas külföldön a biztosított gépjárműre kötött kötelező felelősségbiztosítási fedezet igazolására, továbbá a felhasználása szerinti országban büntetés kiszabását is maga után vonhatja. Társaságunk nem vállal felelősséget azokért a következményekért, melyek a fenti feltételeknek nem megfelelő nyomtatásból származnak.
 • Kártörténeti igazolás (megszűnt szerződésre): Megszűnt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéséről bonus-malus igazolást küldünk Önnek, hogy új szerződésénél érvényesíthesse meglévő bonus-malus besorolását.
 • Casco bonus igazolás (megszűnt szerződésre): Megszűnt casco szerződéséről bonus igazolást küldünk Önnek, melyre új casco biztosítás megkötésekor lehet szüksége, hogy érvényesíthesse korábbi casco bonusát új szerződésénél.
 • Adóigazolás: A nyugdíjbiztosítási szerződés szerződője a befizetett díjai alapján a személyi jövedelemadója terhére adójóváírásra jogosult, ehhez igazolást küldünk. Ha elvesztette igazolását, akkor kérésére pótoljuk. A nyugdíjbiztosításokra vonatkozó részletes információk itt találhatók.