Ügyintézéshez szükséges nyomtatványok hitelesítése Ügyfélkapus regisztrációval magánszemélyek részére

Ha rendelkezik Ügyfélkapus regisztrációval, az AVDH dokumentumhitelesítési szolgáltatás segítségével a nyomtatványokat elektronikusan is hitelesítheti és benyújthatja a Generalihoz.

intézze ön is online!

A gördülékeny ügyintézés érdekében Önnek is javasoljuk, hogy a személyes ügyintézés helyett válassza az online lehetőségeket!

Ha van Ügyfélkapus regisztrációja, és magánszemélyként szerződött velünk, akkor az AVDH ingyenes dokumentumhitelesítési szolgáltatás segítségével hitelesítheti a benyújtandó dokumentumokat.

Intézze ügyeiit Ön is kényelmesen, otthonról - online!

A dokumentum kitöltése

1. Válassza ki a használni kívánt nyomtatványt honlapunkról, és töltse le számítógépére. 

2. Töltse ki hiánytalanul a nyomtatványt számítógépén. Ha nem elektronikusan kitölthető nyomtatványról van szó, nyomtassa és töltse ki hiánytalanul.

Generali nyomtatványok 
Nyomtatványaink korábbi ERGO ügyfelek számára 
További nyomtatványaink gépjármű biztosításokhoz
További nyomtatványaink személybiztosításokhoz

3. Ha a nyomtatványt számítógéppel töltötte ki, mentse el a hiánytalanul kitöltött űrlapot PDF formátumban. 

Ha kinyomtatta a nyomtatványt és úgy töltötte ki, vagy nem nyomtatványon fogalmazta meg kérését, akkor írja alá, fotózza be jó minőségben, akár okostelefonnal, vagy szkennelje be. Mentse el a befotózott dokumentumot PDF formátumban.


A dokumentum hitelesítése az Ügyfélkapun keresztül

4. Kattintson a következő hivatkozásra: https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes

5. A hitelesíteni kívánt dokumentum feltöltéséhez kattintson a „vagy klikkeljen ide a tallózáshoz” mezőre. A felugró ablakban válassza ki számítógépéről a feltölteni kívánt dokumentumot. Fontos, hogy csak PDF formátumú dokumentum hitelesítésére van lehetőség.

6. Fogadja el az Általános Szerződési Feltételeket a jelölőnégyzet kipipálásával.

7. Töltse fel a dokumentumot a „Feltöltés” gombra kattintva.

8. Lépjen be az Ügyfélkapuba. 

9. Majd töltse le a hitelesített dokumentumot a „Letöltés” gombra kattintva. 

A dokumentum beküldése ügyfélszolgálatunkra

10. A letöltött, hitelesített dokumentumot küldje be emailben csatolva a www.generali.hu/kapcsolat oldalon található emailes elérhetőségünkre. 
Kérjük, a tárgyban tüntesse fel a kötvényszámát és az űrlap nevét, vagy jelölje meg röviden kérését.

Képes, részletes útmutatónkat innen is letöltheti.
Ha szeretne élni az AVDH dokumentumhitelesítés lehetőségével, de még nem rendelkezik Ügyfélkapus regisztrációval okmányirodában, kormányablakban, a NAV központi ügyfélszolgálatán, külképviseleteken igényelheti személyesen.

Ha 2016. január 1-je után kiállított érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezik, akkor elektronikusan is igényelhet ügyfélkapu regisztrációt az Ügyfélkapu oldalán.  Bővebb információt az Ügyfélkapuról itt talál.
Ha Ön korábban kitöltötte, és eljuttatta hozzánk az elektronikus kommunikációhoz való hozzájárulásról szóló nyilatkozatot, akkor elég.

Ha viszont nem rendelkezik nyilvántartott, aláírt elektronikus kommunikációs hozzájárulással, akkor nem lenne jogosult elektronikus, tehát pl. emailben történő ügyintézésre. Az Ügyfélkapun keresztül elérhető AVDH dokumentumhitelesítő szolgáltatás használatával viszont hitelesítheti a dokumentumokat, és postai vagy személyes ügyintézés helyett emailben is elküldheti kérését hozzánk a www.generali.hu/kapcsolat oldalon található emailes elérhetőségünkre. 
A hiánytalanul kitöltött dokumentumokat a www.generali.hu/kapcsolat oldalon található emailes elérhetőségünkre tudja elküldeni.
Gyakorlatilag bármilyen kérését, nyomtatványunkat el tudja ilyen módon juttatni hozzánk. A lényeg, hogy a PDF formátumban elmentett dokumentumot hitelesítse beküldés előtt az Ügyfélkapun keresztül elérhető AVDH dokumentumhitelesítő szolgáltatással. 

Kérjük, hogy nyomtatványainkat minden esetben hiánytalanul töltse ki hitelesítés előtt. 

Ha nem konkrét ügyet szeretne intézni, esetleg általánosságban érdeklődik,  melyhez nem rendelkezik nyomtatvánnyal, fontos, hogy a szóban forgó szerződés kötvényszámát adja meg

Kérjük figyeljen arra, hogy bizonyos személybiztosítási igények esetén, amennyiben a szerződő nem egyezik meg a biztosítottal, abban az esetben külön-külön a biztosított is és a szerződő is lássa el a pdf fájlt AVDH aláírással, és ezeket a hitelesített dokumentumokat várjuk emailen mind a szerződőtől, mind a biztosítottól. Ilyen esetben azt tanácsoljuk, hogy lehetőleg egy emailben küldje el a két darab, külön-külön Ügyfélkapus regisztrációval hitelesített dokumentumot (egy már hitelesített dokumentumot nem tud még egyszer hitelesíteni másik személy által az Ügyfélkapun keresztül, mert a hitelesítést jelző bélyegző rákerül az előző bélyegzőre).


Azoknál a dokumentumoknál, ahol két aláírás szükséges, kérjük, a két aláíró külön-külön hitelesítse a pdf fájlt AVDH aláírással, és mind a két külön hitelesített dokumentumot várjuk. Ilyen esetben azt tanácsoljuk, hogy lehetőleg egy emailben küldje el a két darab, külön-külön Ügyfélkapus regisztrációval hitelesített dokumentumot (egy már hitelesített dokumentumot nem tud még egyszer hitelesíteni másik személy által az Ügyfélkapun keresztül, mert a hitelesítést jelző bélyegző rákerül az előző bélyegzőre).