TITKOSÍTÁSI PROTOKOLL MEGVÁLTOZÁSA WEBOLDALUNKON

2021. május 2-án kikapcsoljuk a TLS 1.0 és 1.1 biztonsági protokollokat, így a továbbiakban a generali.hu weboldalt és a honlapon található alkalmazásokat már csak minimum TLS 1.2-es protokollokon keresztül lehet elérni. 

2021. május 2-án kikapcsoljuk a TLS 1.0 és 1.1 biztonsági protokollokat, így a továbbiakban a generali.hu weboldalt és a honlapon található alkalmazásokat már csak minimum TLS 1.2-es protokollokon keresztül lehet elérni.

Ha a gépeden Windows Vista, Windows XP ill. Windows Server 2003 és korábbi verziószámú operációs rendszereket használsz, vagy Internet Explorer7, Mobil IE 10, Firefox 22 vagy Chrome 21 (ill. ezeknek a böngészőknek régebbi verzióit), kérjük, olvass tovább!


Kiket érint ez a változás? Mit kell tenned, ha továbbra is szeretnéd használni honlapunk szolgáltatásait?

 
2021. május 2. után weboldalunk szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek azok számára, 

  • akik a Windows Vista, Windows XP ill. Windows Server 2003 és korábbi verziószámú operációs rendszereket használnak, vagy
  • Internet Explorer7, Mobil IE 10, Firefox 22 vagy Chrome 21 ill. ezeknek a böngészőknek régebbi verzióit használják.
Az alábbiakban elolvashatod, mi a teendőd, és hogy miért van szükség erre a változásra.

 

Miért van szükség a TLS 1.0 és 1.1 biztonsági protokollok lekapcsolására, és hogyan érinthet ez téged ügyfélként?

 
A TLS 1.0 és 1.1 biztonsági protokollok sajnos elavult technológiának számítanak, és már nem felelnek meg a jelenlegi biztonsági követelményeknek. Honlapunk biztonságos használata érdekében 2021. május 2-ától ezt a protokollt lekapcsoljuk a generali.hu-n. Ezt azt jelenti, hogy ha számítógépeden a korábban említett operációs rendszerek valamelyike fut, és ezt a biztonsági protokollt alkalmazod, nem fogod tudni elérni honlapunkat, sem a MyGenerali szerződéskezelőt.


Mi az a Transport Layer Security (TLS)  biztonsági protokoll? 

 
Ez egy olyan titkosítási protokoll, mely az interneten keresztüli kommunikációhoz biztosít védelmet. Ennek használata teszi lehetővé, hogy amikor honlapunkat böngészed vagy bejelentkezel a MyGenerali szerződéskezelőbe, esetleg az online díjfizetést használod, adataid biztonságban legyenek.

Ha te is ezeket használod, kérjük, frissítsd az operációs rendszert és/vagy a böngészőt!


Hogyan ellenőrizheted, hogy milyen protokollt használ az operációs rendszered?

 Az alábbi weboldalon ellenőrizheted, hogy az operációs rendszered és a böngésződ  a TLS 1.2-t, tehát fogod-e tudni használni weboldalunk szolgáltatásait.

ELLENŐRZÉS

 

Ha az eredményben ezt látod, nincs további teendőd:

Ha az eredményben azt látod, hogy a TLS 1.2 protokollt nem fogod tudni használni, akkor kérjük, frissítsd az operációs rendszert és/vagy a böngésződet is.