a tanácsadóválasztás 10 pontja

Milyen szempontok alapján válasszunk tanácsadót? Milyen kérdéseket érdemes előre megfogalmaznunk magunkban?A megbízható és hozzáértő tanácsadó kiválasztása nagy körültekintést igényel, hiszen nem csak a jelenlegi vagyontárgyaival és életével kapcsolatos döntések meghozatalában segít, hanem jövőjét is befolyásolja. Hogyan válassza ki a legjobb szakértőt? Olvasson tovább…


1. Úgy érzi, nincs szüksége tanácsadóra? Gondolja át! Honlapunkkal igyekszünk gyors és áttekinthető megoldást nyújtani a biztosításkötés előtti informálódáshoz. Nem egyszer azonban olyan bonyolult élethelyzettel, összetett problémákkal találkozunk, melyek elemző megoldást, a biztosításkötéssel kapcsolatos döntéshozatal során pedig azonnali visszacsatolást igényelnek. A tanácsadóval történő személyes találkozás alkalmával kollégánk a helyzetet felmérve segít Önnek mérlegelni a különböző biztosítási megoldások között, legyen szó otthonának biztosításáról, vagy befektetéseiről.

Használja online térképes keresőnket, és kérje helyismerettel rendelkező, lakóhelyéhez közeli  tanácsadónk segítségét! 2. Menjünk biztosra mindenben!Számos tanácsadó kínálhat Önnek segítséget pénzügyi és befektetési kérdéseit illetően. A legoptimálisabb megoldás megmutatatásához azonban komoly szakmai tudás szükséges. Válasszon tapasztalt kollégát! Amennyiben kétségei vannak a szakértő személyét illetően kérje el a tanácsadó arcképes igazolványát, és ellenőrizze regisztrációs adatait a Magyar Nemzeti Bank adatbázisában.3. Akkor bízzon meg a tanácsadóban, ha meggyőződött róla: a bizalomnak van alapja!Érdemes előzetesen megkérdezni ismerősei, családtagjai véleményét, hogy saját tapasztalatuk alapján kit ajánlanak. Továbbá érdeklődjön arról, hogy milyen élethelyzetekben volt szükségük biztosításra, hogy felkészülhessen a tanácsadóval való személyes találkozóra, és megfogalmazhassa kérdéseit, akár konkrét példákon keresztül is. 

Előfordulhat az is, hogy egy eddig ismeretlen tanácsadó keresi Önt meg, holott ugyanannál a biztosítónál már korábban kapcsolatban állt valakivel. Nyugodtan kérdezzen rá a dologra, és kérje el igazolványát. Előfordulhat, hogy a korábban megismert tanácsadó már nem dolgozik a biztosítónál és egy új kolléga próbálja felvenni Önnel a kapcsolatot. 

Innovatív és modern szemléletű biztosítóként külön figyelmet fordítunk tanácsadói hálózatunk folyamatos bővítésére és könnyen elképzelhető, hogy új biztosítási megoldásainkat egy még nem ismert kollégánk fogja az Ön figyelmébe ajánlani. 


4. Nem találja a közös hangot tanácsadójával?Fontos, hogy megtalálja tanácsadóval a közös hangot, mert akár több évtizedes együttműködés kezdete is lehet a találkozás. Mondja el őszintén a véleményét, hogy oldott, támogató légkörben hozhassák meg élete kulcsfontosságú döntéseit.  

Ha szeretne másik tanácsadót kérni, hívja bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkat!
5. Merjen kérdezni!Nem egy olyan élethelyzet létezik, mely a biztosításkötéssel kapcsolatban is számos kérdést vet fel – de hát ezért van a tanácsadó, kérdezze bátran! Ha nem ért valamit, ha konkrét témakör érdekli, vagy nem látja át, hogy az adott szolgáltatással kapcsolatban mik a teendői, kérdezzen! A tanácsadó feladata és kötelessége, hogy a lehető legrészletesebben válaszoljon, és minden fontos információt átadjon.

Kérdései megfogalmazásában, összegyűjtésében jó kiinduló alap lehet honlapunk, ahol a felső menüsorból kiválaszthatja az Önt érdeklő biztosítási területeket. Az egyes biztosítási megoldások weboldalain lévő információk sokat segíthetnek, és új szempontokat is megvilágíthatnak.6. Soha ne döntsön kizárólag szóbeli információk alapján!Mielőtt bármit is aláírna, tájékozódjon a honlapunkon is elérhető elektronikus dokumentumokból, és kérje tanácsadóját, hogy mutassa meg az Önt érdeklő részeket az írásos feltételekben, illetve azokat a dokumentumokat, amelyek átvételéről nyilatkozik. Ne sajnálja az időt ezek alapos átolvasására, és ne mulassza el a dokumentumok érvényességét is ellenőrizni!

Honlapunkon az aktuális feltételeket az egyes biztosítási termékekhez tartozó weboldalakon, a Letölthető dokumentumok részen találja.


7. Hagyjon magának elég időt a megalapozott döntés meghozatalára!A biztosításokkal, megtakarításokkal kapcsolatos döntés komoly felelősség, amely hosszú évekig, sőt akár évtizedekig is hatással lehet az életére. Semmiképp se hagyja, hogy bárki sürgesse a döntésben. Mindig megfontoltan, kellően átgondolton kössön szerződést.


8. Akkor írjon alá szerződést, nyilatkozatot, ha pontosan érti minden pontját!A szerződés aláírásával Ön egy komoly elköteleződést vállal, ami jelentősen befolyásolhatja az életében bekövetkező változások kezelését. Ezért mindig olvassa át alaposan a biztosítási tájékoztatók minden pontját. Ha kételyei vannak, vagy nem egyértelműek bizonyos információk bátran tájékozódjon a tanácsadójától vagy a weboldalon. 


9. Ha kérdése van, bátran keresheti ügyfélszolgálatunkat is!Tanácsadónk azért van, hogy minden kérdésére a lehető legrészletesebb választ adja, és segítse a legideálisabb döntés meghozásában. Ha további információt szeretne, és nem éri el tanácsadóját,  forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz, készséggel segítünk. 10. Ha elégedett tanácsadójával, ajánlja másoknak is!Önhöz hasonlóan mások számára is megnyugvás, ha nem egy teljesen idegen szakemberrel találkoznak, hanem olyasvalakivel, akit egy megbízható ismerős ajánlott. Ossza meg barátaival és családtagjaival is pozitív biztosítási tapasztalatait, tanácsadója elérhetőségét.