Bizonylatkérés

A következő adatlap kitöltésével lehetősége van szerződéseivel kapcsolatban különböző bizonylatok, dokumentumok kérésére. Az adatok elküldése után munkatársaink elkészítik a kért bizonylatot és elküldik a biztosítási kötvényen szereplő postai vagy, amennyiben lehetséges, elektronikus címre.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Bizonylat kiválasztási adatok
 

Bizonylattípusok

 • Csekk (egyenlegről): Rendszeres díjainak, esetleges díjelmaradásainak összegéről készült csekk.
 • Díjbekérő: Átutalással fizető ügyfeleink értesítést kapnak biztosítási díjuk befizetésének esedékességéről.
 • Kötvény pótlás: Amennyiben elvesztette biztosítási kötvényét, kérheti egy hiteles másolat küldését.
 • Számla/Számlamásolat: Biztosításának előírt díjairól kérésre számlát küldünk.
 • Díjigazolás: Amennyiben elvesztette biztosítása díjának befizetését igazoló csekk-szelvényét vagy díjfizetési igazolását, új díjfizetési igazolást küldünk Önnek.
 • Fedezetigazolás: Biztosítási szerződésének meglétéről, a biztosított kockázati körökről szóló igazolás.
 • Csekk eseti befizetéshez: Aranyszárny befektetéshez kötött életbiztosítási szerződéseknél a rendszeres díjakon kívül lehetőség van eseti díj befizetésére. Eseti befizetésre szánt összegeket kizárólag eseti csekken szíveskedjen befizetni.
 • Kárigazolás: Felelősségbiztosításoknál a kárigazolás az adott ügyfél által bejelentett károkat tartalmazza azok összegeinek feltüntetésével. Az összegen kívül tartalmazhat egyéb paramétereket is, mint például okozás, bejelentés dátuma, kár-ok, kár-fajta.
 • Zöldkártya:Külföldi utazásai alatt a zöldkártyával igazolhatja érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának. Honlapunkon kizárólag elektronikus zöldkártya igénylésére van lehetőség, amennyiben papíron kívánja megkapni, kérjük, hívja Telefonos Ügyfélszolgálatunkat (+36 1 452 3333) vagy keresse fel Ügyfélszolgálatainkat.
  Kérjük, hogy a nemzetközi gépjármű-biztosítási kártya (közismerten: zöldkártya) biztonságos felhasználhatósága érdekében szíveskedjen az alábbiakra figyelemmel lenni a zöldkártya kinyomtatásakor.

  A zöldkártya a rajta feltüntetett időszakon belül, a területi érvényesség szerinti országokban érvényes.

  Figyelem! A 2023. május 31. után is érvényes zöldkártyák Oroszország és Belarusz területén csak 2023. május 31-ig érvényesek.
  A dokumentum kizárólag a biztosító által megküldött formátumban és adattartalommal érvényes.

  Nemzetközi döntés értelmében 2020. július 1-től a zöld szín a zöldkártyának már nem érvényességi feltétele, így a hagyományos fehér papírra kinyomtatott zöldkártya is érvényes. Az elektronikus formában megküldött zöldkártyát minden esetben A/4-es formátumban, fehér papírra, fekete festék használatával kell kinyomtatni.

  A hibásan kinyomtatott dokumentum nem alkalmas külföldön a biztosított gépjárműre kötött kötelező felelősségbiztosítási fedezet igazolására, továbbá a felhasználása szerinti országban büntetés kiszabását is maga után vonhatja. Társaságunk nem vállal felelősséget azokért a következményekért, melyek a fenti feltételeknek nem megfelelő nyomtatásból származnak.
 • Kártörténeti igazolás (megszűnt szerződésre): Megszűnt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéséről bonus-malus igazolást küldünk Önnek, hogy új szerződésénél érvényesíthesse meglévő bonus-malus besorolását.
 • Casco bonus igazolás (megszűnt szerződésre): Megszűnt casco szerződéséről bonus igazolást küldünk Önnek, melyre új casco biztosítás megkötésekor lehet szüksége, hogy érvényesíthesse korábbi casco bonusát új szerződésénél.
 • Adóigazolás: A nyugdíjbiztosítási szerződés szerződője a befizetett díjai alapján a személyi jövedelemadója terhére adójóváírásra jogosult, ehhez igazolást küldünk. Ha elvesztette igazolását, akkor kérésére pótoljuk. A nyugdíjbiztosításokra vonatkozó részletes információk itt találhatók.