Időjárás-biztosítás aktiválás


Nyaralni mész, mindent megszerveztél, csak a jó időt nem tudod biztosítani? Tudunk jobbat! Bízd a Generalira nyaralásod nyugalmát és otthonod védelmét is.  A Házőrző otthon- és életmód-biztosítás mellé válaszd Időjárás-biztosításunkat!


2022. évben június 1-től július 30-ig aktiválhatod Időjárás-biztosításodat a 2022. június 15. és augusztus 20. közötti időszakra eső nyaralásodra, a Házőrző otthon- és életmód-biztosítás Időjárás - biztosításának általános szerződési feltétételeiben foglaltak szerint.

 

Mit nyújtunk Neked?

 

A biztosítással az előre jelzettől eltérő rossz időjárás esetén kárpótolunk 100 000 Ft-tal.

A biztosítás Magyarország teljes területére, évente egyszer, az aktiválási időszakon belül 7 vagy 14 nap egybefüggő időtartamra vehető igénybe, az aktiválás során megadott, postai irányítószámmal azonosított, magyarországi település közigazgatási határain belül. 

Az aktiválásnak a nyaralás előtt legalább 15 nappal meg kell történnie. Az adatoknak a megadása után a Generali megmutatja az időjárási paraméterek - napi hőmérsékleti maximum és napi csapadékmennyiség-előrejelzési küszöbértékeit a nyaralás tervezett időszakára, melyeket a szerződő az aktiválással elfogad. 

Ennek megfelelően, akkor jár számodra kártérítés, ha

  • 7 napos egybefüggő időtartamú kockázatviselési időszak legalább 3 napjára vonatkozóan a ténylegesen mért napi hőmérsékleti maximum kisebb a szerződőnk által a biztosítás aktiválásakor elfogadott, társaságunk által előre jelzett napi hőmérséklet adatainál, és ugyanezen napokra a mért csapadék mennyisége meghaladta a 4 millimétert 
  • 14 napos egybefüggő időtartamú kockázatviselési időszak legalább 5 napjára vonatkozóan a ténylegesen mért napi hőmérsékleti maximum kisebb a szerződőnk által a biztosítás aktiválásakor elfogadott, a társaságunk által előre jelzett napi hőmérséklet adatainál, és ugyanezen napokra a mért csapadék mennyisége meghaladta a 2 millimétert

A rossz időt be sem kell jelentened. Mi meteorológiai partnerünk segítségével kiértékeljük a nyaralásod alatti időjárást, és a fenti feltételeknek megfelelő rossz idő esetén SMS-ben értesítünk, hogy 8 napon belül a bankszámládra utaljuk a kártérítést. Ezeket a kiértékelt adatokat aktiválási oldalunkon is megtekintheted.

Ha már van már Házőrző lakásbiztosításod, aktiváld Időjárás-biztosításodat. Ha még nincs lakásbiztosításod, és szeretnéd megkötni, kattints a Megkötöm gombra.

 

Tudjuk, hogy ez a 100 000 Ft nem ellensúlyozza az időjárás miatti kellemetlenségeket, de alapot teremthet egy új nyaralás tervezéséhez.

Az Időjárás biztosítás különös feltételeit megtalálhatod a letölthető dokumentumok között. A szerződött meteorológiai szolgáltató partnerünk az Időkép Kft.

Az időjárásbiztosítás aktiválása

Fontos, hogy a kiegészítő időjárás-biztosítás szolgáltatást legkorábban a Házőrző otthon- és életmód-biztosítási ajánlata kockázatviselésének a napját követő 16. nap 0. órájától kezdődően tudod aktiválni, feltéve, hogy ezen időtartamon belül a biztosítási szerződésed érvényesen létrejött. Az aktiválásnak a nyaralás előtt legalább 15 nappal meg kell történnie.

Időjárás-biztosításodk aktiválásához, kérjük, add meg Házőrző lakásbiztosításának kötvényszámát, és annak az ingatlannak az irányítószámát, amire a biztosítást kötötted.

Ha ebben az évben már aktiváltad kiegészítő biztosításodat, nem szükséges fenti két mező kitöltése. Írd ide az ez évi aktiválásakor kapott 8 számjegyű belépőkódot, és beléphetsz: