Időjárás-biztosítás aktiválás


Nyaralni megy, mindent megszervezett, csak a jó időt nem tudja biztosítani? Tudunk jobbat! Bízza a Generalira nyaralása nyugalmát és otthona védelmét is.  A Házőrző otthon- és életmód-biztosítás mellé válassza egyedülálló időjárás-biztosításunkat!


2021. évben június 1-től július 30-ig aktiválhatja időjárás-biztosítását a 2021. június 15. és augusztus 20. közötti időszakra eső nyaralására, a Házőrző otthon- és életmód-biztosítás Időjárás - biztosításának általános szerződési feltétételeiben foglaltak szerint.

 

Mit nyújtunk Önnek?

 

A biztosítással az előre jelzettől eltérő rossz időjárás esetén kárpótoljuk Önt 100 000 Ft-tal.

A biztosítás Magyarország teljes területére, évente egyszer, az aktiválási időszakon belül 7 vagy 14 nap egybefüggő időtartamra vehető igénybe, az aktiválás során megadott, postai irányítószámmal azonosított, magyarországi település közigazgatási határain belül. 

Az aktiválásnak a nyaralás előtt legalább 15 nappal meg kell történnie. Az adatoknak a megadása után a Generali megmutatja az időjárási paraméterek - napi hőmérsékleti maximum és napi csapadékmennyiség - előrejelzési küszöbértékeit a nyaralás tervezett időszakára, melyeket a szerződő az aktiválással elfogad. 

Ennek megfelelően, akkor jár az Ön részére kártérítés, ha

  • 7 napos egybefüggő időtartamú kockázatviselési időszak legalább 3 napjára vonatkozóan a ténylegesen mért napi hőmérsékleti maximum kisebb a szerződőnk által a biztosítás aktiválásakor elfogadott, társaságunk által előre jelzett napi hőmérséklet adatainál, és ugyanezen napokra a mért csapadék mennyisége meghaladta a 4 millimétert 
  • 14 napos egybefüggő időtartamú kockázatviselési időszak legalább 5 napjára vonatkozóan a ténylegesen mért napi hőmérsékleti maximum kisebb a szerződőnk által a biztosítás aktiválásakor elfogadott, a társaságunk által előre jelzett napi hőmérséklet adatainál, és ugyanezen napokra a mért csapadék mennyisége meghaladta a 2 millimétert

A rossz időt Önnek be sem kell jelentenie. Mi meteorológiai parnerünk segítségével kiértékeljük a nyaralása alatti időjárást, és a fenti feltételeknek megfelelő rossz idő esetén SMS-ben értesítjük, hogy 8 napon belül a bankszámlájára utaljuk a kártérítést. Ezeket a kiértékelt adatokat aktiválási oldalunkon is megtekintheti.

Ha már rendelkezik Házörző lakásbiztosítással, aktiválja időjárásbiztosítását. Ha még nincs lakásbiztosítása, és szeretné megkötni, kattintson a Megkötöm gombra.

 

Tudjuk, hogy ez a 100 000 Ft nem ellensúlyozza az időjárás miatti kellemetlenségeket, de alapot teremthet egy új nyaralás tervezéséhez.

Az Időjárás-biztosítás általános feltételeit illetve a Időjárás biztosítás különös feltételeit megtalálhatja a letölthető dokumentumok között. A szerződött meterológiai szolgáltató partnerünk az Időkép Kft.

Az időjárásbiztosítás aktiválása

Felhívjuk figyelmét, hogy a kiegészítő időjárás-biztosítás szolgáltatást Ön legkorábban a Házőrző otthon- és életmód-biztosítási ajánlata kockázatviselésének a napját követő 16. nap 0. órájától kezdődően jogosult aktiválni, feltéve, hogy ezen időtartamon belül a biztosítási szerződése érvényesen létrejött. Az aktiválásnak a nyaralás előtt legalább 15 nappal meg kell történnie.

Időjárás-biztosításának aktiválásához, kérjük adja meg Házőrző lakásbiztosításának kötvényszámát, és annak az ingatlannak az irányítószámát, amire a biztosítást kötötte.

Ha ebben az évben már aktiválta kiegészítő biztosítását, nem szükséges fenti két mező kitöltése. Írja ide az ez évi aktiválásakor kapott 8 számjegyű belépőkódot, és beléphet: