A segítségnyújtás mozgalma: The Human Safety Net 

Mi, a Generalinál hisszük, hogy kis segítségnyújtással mások számára egész világokat teremthetünk. 

lépj be a mesék birodalmába!

Az év minden időszakában fontos odafigyelni a körülöttünk élőkre, de a karácsonyi időszakban még inkább előtérbe kerül, hogy szeretnénk meglepni egymást, és jót cselekedni.

Ám ezt nem csak tárgyak segítségével tehetjük meg.

The Human Safety Net programunk keretében 2022. karácsonyán a kisgyermekekre és a kisgyermekes családokra fókuszáltunk: a Blum programmal összefogva a közös mesélés örömét tettük csomagjainkba. Mert az egymásra fordított időnk a legnagyobb ajándék, amit adhatunk! Idén karácsonykor lépj be te is a mesék birodalmába!

 

THE HUMAN SAFETY NET – AZ EGYMÁST SEGÍTŐ EMBEREK GLOBÁLIS MOZGALMA


Bármi történjék is az életben, senkit sem szabad visszatartani attól, hogy kibontakoztathassa a benne rejlő lehetőségeket.

A The Human Safety Net az egymást segítő emberek globális mozgalma, melyet a Generali Csoport hívott életre. Küldetése, hogy a kiszolgáltatott körülmények között élő embereknek legyen esélyük megmutatni a bennük rejlő lehetőségeket, ezáltal pedig átalakíthassák családjuk és közösségeik életét. A The Human Safety Net programjai többek között a kisgyermekes (0-6 éves) családokat támogatják. Ennek érdekében egyesíti a nonprofit szervezetek és a magánszektor erősségeit Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában, összesen immár 24 országban.
 

Program a családokért

thsn_csaladokert

A THE HUMAN SAFETY NET MAGYARORSZÁGON

thsn_magyarorszagon

 
Magyarországon a Generali a Biztonságért Alapítvány által működtetett The Human Safety Net a Családokért programmal célunk, hogy a szülőkön és gondozókon keresztül elősegítsük a gyermekek egészséges, kiegyensúlyozott fejlődését a koragyermekkori, legsérülékenyebb életszakaszban, és ezáltal biztos alapokat teremtsünk számukra a jövő kihívásaival szemben. A The Human Safety Net a vele együttműködő alapítványokkal kialakított közös szakmai programokon keresztül valósítja meg céljait.

Egy olyan világról álmodunk, amelyben a gyerekeknek megvan az esélye a teljes élethez

Senki sem tudja jobban, mint a szülő, hogy mire van szüksége gyermekének, és a legjobbat akarja neki, még akkor is, ha nehéz körülmények között neveli őt.

A The Human Safety Net a szülőket segíti abban, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat, hogy tudatosan teremthessék meg gyermekeik egészséges, kiegyensúlyozott fejlődésének feltételeit, illetve hogy a gyermekek kibontakoztathassák, ami bennük rejlik.

Boldog felnőtt csak boldog gyerekből lehet – ez hajtja a The Human Safety Net mozgalomhoz csatlakozott valamennyi partnerünket. Te is egyetértesz céljainkkal? Segítsd a munkánkat!

 

A THE HUMAN SAFETY NET MAGYARORSZÁGI PROGRAMJA ÉS EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREI

 
thsn_programjai
 

Esély a kiegyensúlyozott életkezdetre


Az egyén életében a születéstől kisgyermekkorig tartó szakasz kiemelt fontosságú. Ugyanakkor a koragyermeki fejlődés az életünk során a legsérülékenyebb időszak is, éppen ezért fontos, hogy ebben a korszakban a gyermeket körülvevő család kiegyensúlyozott legyen. Ezért támogatjuk az Otthon Segítünk Alapítványt, amely felkészített önkénteseivel kisgyermekes családokat karol fel szülői tapasztalataik megosztásával, baráti támogatással a családok otthonában a mindennapi tevékenységekben, nehézségek, elakadások és bizonytalanságok leküzdésében.
A The Human Safety Nettel kialakított programban támogató szülői csoportok és workshopok révén a szülőknek lehetőségük nyílik arra, hogy egy közösség részévé váljanak, megkapják a releváns szülői információkat és megismerjék az alapítvány alapszolgáltatását, miközben az önkéntesektől is támogatást kaphatnak.

Ismerd meg az Otthon Segítünk Alapítvány tevékenységét! >>
 

Esély a kibontakozásra


Támogatjuk partnerünk, a BLUM Program küldetését, hogy minden gyermek önmaga lehessen, megtalálja helyét a világban, és ehhez a lehető legtöbb erőforrással, képességgel rendelkezzen.
Az óvodás korú gyermekek testi-lelki-szellemi egészségét, személyiségfejlődését, képességkibontakoztatását támogató Blum program küldetése, hogy segítsen a gyerekeknek a legtöbbet kihozni saját erőforrásaikból, képességeikből és személyiségükből, hogy megtalálják helyüket a világban és jóban legyenek saját magukkal is. A Blum „Bluming" programja akkreditált képzési programot kínál óvodapedagógusok számára.

A The Human Safety Nettel közös projekt célja, hogy olyan vidéki falvak óvodai csoportjaiban, ahol az óvónők részt vettek a Bluming képzésben, foglalkozásokat szervezzenek a hátrányos helyzetű gyermekek szüleinek érzékenyítésére és gyakorlati felkészítésére. Erre azért van szükség, hogy a gyermek elsődleges és másodlagos szocializációs közege (család és intézmény) azonos szemléletrendszerben tudjon együttműködni a gyermek minél teljesebb kibontakozása érdekében.

Ismerd meg a Blum Program tevékenységét! >>
 

Esély az egészséges fejlődésre


Hisszük, hogy az alapoknak kell rendben lenniük ahhoz, hogy építkezni lehessen. Ezek megteremtését segítjük az Anyák az Anyákért Alapítványon keresztül.
A program támogatást nyújt a veszélyeztetett vagy krízishelyzetbe került kisgyermekes családoknak. Célja, hogy a szülők támogatásán keresztül növelje a gyermekek ellenálló képességét, mentális egészségét és jólétét. A tevékenységek célja, hogy a szülők tudatosabbá váljanak a táplálkozással, az egészségügyi problémáikkal kapcsolatban, és biztos hátteret biztosítsanak a családjuk számára a gondoskodás, gondozás tekintetében.

Ismerd meg az Anyák az Anyákért Alapítvány tevékenységét! >>
 

Esély a koraszülött babáknak


Elkötelezettek vagyunk a hazai koraszülött-ellátás támogatása iránt több éves partnerségeinken keresztül a PAF Alapítvánnyal és a Melletted a helyem Egyesülettel. Hisszük, hogy a családközpontú ellátás fejlesztése révén a korábban érkezett babák könnyebben legyőzhetik életük első időszakának minden nehézségét, és így esély kaphatnak arra, hogy egészséges felnőttekké váljanak.
A PAF Alapítvány PIC-ek (Perinatális Intenzív Centrumok, azaz speciálisan a koraszülött és a beteg újszülötteket ellátó kórházi osztályok) bababarát ellátásának és szülőtámogatásának fejlesztését végzi a The Human Safety Net program keretében.

A PIC-ek egy testre szabott humán szervezetfejlesztési projekt keretében a következő célokat érhetik el:
  • A babafókuszú ellátás attitűdje („a baba a főnök”) és gyakorlata erősödik az orvosokban, ápolókban az osztályon.
  • Az együttműködés és felelősségvállalás erősödik.
  • Az osztály vezetésének hatékonysága és változáskezelése javul.
  • A kiégés csökken.
  • A szülők bevonása, támogatása és a kommunikáció feléjük tudatosabbá válik.

Ismerd meg a PAF Alapítvány tevékenységét! >>
Az Egyesület fő célja, hogy Magyarországon csökkentse a koraszülések számát, és javítsa a koraszülöttek egészséges túlélési arányát. Az Egyesület összefogja a koraszüléssel, koraszülöttséggel foglalkozó orvosok, az egészségügyi szakszemélyzet, a döntéshozók, a civil szervezetek és a koraszülött gyermekek szüleit képviselő különböző szervezetek munkáját az ellátás minőségének javítása érdekében. Egyik fő tevékenységük az orvosok és egészségügyi szakemberek képzése, valamint a családközpontú gondozási elvek és a szülők 24 órás jelenlétének megvalósításáért is dolgoznak.
A The Human Safety Net támogatja az egyesület oktatási tevékenységét mind a szakemberek, mind a családok számára.

Ismerd meg a Melletted a Helyem Egyesület tevékenységét! >>

vállalati önkéntesség

thsn_onkentes


A Generali arra ösztönzi munkatársait, tanácsadóit hogy vegyenek részt olyan önkéntes programokban,
ahol idejükkel és tudásukkal tevékenyen tudnak tenni saját közösségeikért.

a figyelem csodákra képes


2020 -ban már megtapasztaltuk, hogy a figyelem, a törődés csodákra képes. 2021 év végén a legkisebbeket ápoló nővérkék ünnepi készülődésébe szerettünk volna örömöt csempészni, és megköszönni nekik azt az emberfeletti munkát, amit nap mint nap végeznek.

December utolsó heteiben a Generali közel 300 önkéntes munkavállalója, tanácsadója serénykedett az ország 8 városában.

12 magyarországi kórház 450 nővérkéje számára vittük házhoz ajándékdobozunkat.

2020 karácsony előtt a Generali Biztosítónál úgy döntöttünk, hogy az ünnepi és az azt megelőző időszakot a segítségnyújtásnak, az ünnepekre való közös hangolódásnak szánjuk.
Ezért akciónkkal a koraszülött babákat a nap 24 órájában, rendületlenül ápoló nővérekre céloztuk meg, hogy megkönnyítsük számukra az ünnepi előkészületeket egy olyan csomaggal, amelybe a karácsonyi időszak legfontosabb hozzávalóit rejtette 350 önkéntesünk.
Süteményekhez, év végi menükhöz szükséges alapvető élelmiszereket, szaloncukrot, tisztítószereket válogattunk össze, és ezeket juttattuk el a Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr és Miskolc szülészeti és nőgyógyászati klinikák koraszülött osztályain dolgozó mintegy 400 nővérnek.
Több mint 500 éves története során először nyitotta kapuit a nagyközönség előtt a velencei Szent Márk téren álló Procuratie Vecchie épülete a közel 5 éves restaurációs munkálatokat követően.

A palota a Generali Cégcsoport támogatásának köszönhetően éledt újjá, hogy közösségi térként, és a The Human Safety Net központjaként nyerjen új célt.

Ismerd meg a The Human Safety Net otthonát Velencében! >>