A segítségnyújtás mozgalma: The Human Safety Net 

Mi, a Generalinál hisszük, hogy kis segítségnyújtással mások számára egész világokat teremthetünk. 

elismerés tevékenységünkért

Az Európai Szponzorációs Szövetség (ESA) Awards nemzetközi zsűrije 2021-ben a The Human Safety Netnek ítélte az első díjat a jótékony célú szponzoráció  kategóriában. 

Az ESA Awards az egyetlen európai szponzorációs megmérettetés, ahol minden szektort figyelembe vesznek a sporttól kezdve a kultúrán és médián át a vállalati felelősségvállalásig.


Rangos díjat nyert a Generali a The Human Safety Net mozgalmával társadalmi ügyeket szolgáló szponzorációs tevékenységéért 

A legjobb európai szponzorációs aktivitások elismeréseként az idei ESA-díjakat egy hagyományosan két napos gálán adták át a nemzetközi zsűri értékelése alapján – ezúttal virtuálisan. 
 
„Bátor és testreszabható megközelítés, a szponzorációs tevékenység kiemelkedő alkalmazása a pozitív társadalmi hatás céljából. Az egész koncepció mögötti gondolkodás figyelemre méltó, innovatív, kiváló megvalósításokkal, és jól látható eredményekkel – a kategória méltó nyertese! Ezekkel a szavakkal méltatta a zsűri a Generalit, amikor a Generalinak ítélte a „Purpose-Led Sponsoring Cause” kategória első díját. 
 
A The Human Safety Nettel, az egymást segítő emberek mozgalmával, a Generali egy olyan integrált megközelítést hozott létre, amely összekapcsolja szponzorációs tevékenységét a közösségek iránti elkötelezettségével. Ezt a filozófiát követve a különböző országokban többféle módon aktiválták a márkát a szponzorált eseményeken: a németországi maratonokon felállított adománykaputól kezdve a svájci menekültekből álló futócsapat felkarolásán át, az ápolókat és orvosokat ünneplő Genarali Night Run Budapestig.  
 
Büszkék vagyunk a díjra, és köszönjük az önkénteseknek, munkatársainknak, tanácsadóinknak és ügyfeleinknek, hogy hozzájárulnak a THSN hazai és nemzetközi sikereihez! 
 

Mindannyian rendelkezünk valamivel, amit fel tudunk ajánlani és meg tudunk osztani másokkal – legyen ez idő, szakértelem, pénz, ismeretség vagy törődés. Hisszük, hogy a javaink megosztása közösségépítő erővel bír, együttműködve pedig kiemelkedőt tudunk alkotni.

Ennek szellemében jött létre a The Human Safety Net (THSN), a Generali által életre hívott globális közösségi kezdeményezés, amely túlmegy a mindennapi üzleti küldetés határain. A Generali 50 tagországára kiterjedő új mozgalom a társadalom kiemelten sebezhető csoportjainak védelmét szolgálja. A The Human Safety Nettel lehetőséget teremtünk hátrányos helyzetű emberek számára, hogy átalakíthassák családjuk és közvetlen közösségük életét.

A The Human Safety Net eszméjét a „segítséglánc” inspirálta: azok, akiken segítünk, egyszer valaki másnak segítenek majd, így a pozitív változások hulláma az egész világra kiterjed, és korlátlanná teszi a lehetőségeket.

Generali THSN The Human Safety Net
2020 karácsonykor a Generali Biztosítónál úgy döntöttünk, hogy az ünnepi és az azt megelőző időszakot a segítségnyújtásnak, az ünnepekre való közös hangolódásnak szánjuk.
Idén decemberben a koraszülött babákat a nap 24 órájában, rendületlenül ápoló nővérekre szeretnénk fókuszálni és számukra megkönnyíteni az ünnepi előkészületeket egy olyan csomaggal, amelybe a karácsonyi időszak legfontosabb hozzávalóit rejtette 350 önkéntesünk. 

350 ÖNKÉNTESSEL A KORASZÜLÖTT BABÁKAT ÁPOLÓ NŐVÉREKÉRT

Cégcsoportunkban globális szinten már harmadik éve működik a THSN (The Human Safety Net) elnevezésű közösségi kezdeményezésünk, amely a társadalom leginkább rászoruló rétegeit támogatja. Magyarországi programunk középpontjában a koraszülöttek állnak, THSN az Újszülöttekért programunkkal a koraszülött-ellátáshoz igyekszünk segítséget nyújtani. Idén decemberben a koraszülött babákat a nap 24 órájában, rendületlenül ápoló nővérekre szeretnénk fókuszálni és számukra megkönnyíteni az ünnepi előkészületeket egy olyan csomaggal, amelybe a karácsonyi időszak legfontosabb hozzávalóit rejtette 350 önkéntesünk. Süteményekhez, év végi menükhöz szükséges alapvető élelmiszereket, szaloncukrot, tisztítószereket válogattunk össze, és ezeket juttattuk el a Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr és Miskolc szülészeti és nőgyógyászati klinikák koraszülött osztályain dolgozó mintegy 400 nővérnek.

 
A hazai koraszülött-ellátás fejlesztése iránt egyébként is elkötelezettek vagyunk, hiszen a THSN az Újszülöttekért program keretében évek óta szervezünk közösségi eseményeket és gyűjtéseket, a befolyt összegekből pedig az egészségügyi intézmények számára szerez be létfontosságú eszközöket, valamint támogatja a szakirányú képzéseket és a kutatás-fejlesztést.


Az idei évben a Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekgyógyászati Klinikája 17 millió forint értékű eszköztámogatást kapott tőlünk. Támogatásunknak köszönhetően többek között speciális testhűtést és felmelegítést biztosító készülékkel, oxigén-szint mérő műszerrel, babafigyelő monitorokkal gazdagodott az Újszülött Intenzív Osztály.


Tudj meg többet a témáról blogunkon!

A THSN számokban

 
A THSN programok 2019 végéig világszerte több mint 30 000 emberen segítettek: körülbelül 20 000 gyermek és 10 000 szülő kapott segítséget szülői tanfolyamok, központok és családlátogatásokon keresztül. 638 legális bevándorló részesült integrációs programokban, képzésekben, melyekkel 101 új vállalkozást és 39 új munkahelyet teremtettek. A foglalkoztatási workshopoknak köszönhetően további 38 bevándorló talált fizetett munkalehetőséget.

Befektetésünk

 
A THSN Alapítványa egy bejegyzett jótékonysági szervezet, így az elérhető költségvetésük és a beérkező adományok 100%-át a programjaik finanszírozására fordítják. A társaság vegyes finanszírozási modell alapján működik: a beruházások finanszírozása egyaránt valósul meg a THSN Alapítvány és a Generali vállalatok által. A THSN működése 2017 végén indult el, 2019-ben a befektetések mértéke már elérte a 6,3 millió eurót.

Családok támogatása

 
25 partner civilszervezet dolgozik közvetlenül családokkal, számukra csoportos szülői oktatást, családlátogatást, vagy családsegítő központokhoz való hozzáférést biztosítva. A program Európa, Ázsia és Dél-Amerika 16 országának több mint 100 városában működik aktívan. Résztvevőinek 73%-a veszt részt rendszeresen az aktivitásokon és teljesíti is azt. A résztvevő 6 000 szülő 60%-ának családi élete mutatott jelentős változást a program elvégzése után.

Legális menekültek támogatása

 
A felhatalmazott és támogatott bevándorlók rendelkeznek munkahellyel és lehetőségük van megélhetésük további építésére továbbképzések és vállalkozások által. 4 ország 14 helyszínén működő 9 partnerünk közvetlenül dolgozik együtt vállalkozókkal, képzésekkel, coachinggal és finanszírozással nyújtva támogatást. A bevándorlók 83%-a jelenik meg rendszeresen és teljesíti a programot.

Megjelent a The Human Safety Net első, 2019-es jelentése

 
Idén először jelent meg a The Human Safety Net éves jelentése, amely a – cégcsoportunk fenntarthatósági vállalásainak részeként – két éve indított és immár 21 országban működtetett, a társadalom kiemelten sebezhető célcsoportjainak védelmét szolgáló kezdeményezés első kézzel fogható eredményeit mutatja be. 

A Latin-Amerikától Európáig és Délkelet-Ázsiáig terjedő THSN mozgalom három különböző programon keresztül kívánja védeni és segíteni a hátrányos helyzetű embereket azzal a céllal, hogy számukra is elérhető legyen a fenntarthatóbb és jobb élet, hogy ők is tevékenyen alakíthassák a saját maguk, családjaik és közösségeik életét. 
A 2019-es jelentés áttekintést nyújt a The Human Safety Net globális tevékenységeiről és hatásairól, megközelítéséről, működési módjairól és a program módszertanáról. Bepillantást nyerhetünk az elért eredményekről és tanulságokról az érintettek és a Generali önkénteseinek történetein keresztül.

A teljes jelentés itt érhető el:  https://www.thehumansafetynet.org/about/activity-report/people-s-stories

 

A HAZAI GENERALI BIZTOSÍTÓ PROGRAMJA: AZ ÚJSZÜLÖTTEK SEGÍTÉSE 


A koraszülött vagy betegen érkező babák koraszülött intenzív osztályon történő ápolása traumatikus életesemény nemcsak a kicsik, hanem a szülők számára is. A puha, barátságosan berendezett, ismerős otthoni környezet helyett váratlanul egy olyan idegen helyen találják magukat, amit a gépek, műanyag csövek és inkubátorok zaja határoz meg. A kórházi tartózkodás alatt folyamatos fizikai, pszichés és mentális terhelés éri az újszülötteket és családjaikat is, akik tehetetlennek érzik magukat a küzdelemben, amiből nem lehet kiszállni. Pedig a koraszülött babák számára a szakszerű orvosi ápolás mellett a szülők megnyugtató hangja és érintése a leghatásosabb gyógyszer.


A THSN az Újszülöttekért Program keretében a koraszülött babáknak és családjaiknak, valamint a szülés közben fellépő oxigénhiány, az úgynevezett perinatális aszfixia kezeléséhez nyújtunk segítséget. 

Eszközbeszerzéssel, képzésekkel, kutatásfejlesztéssel támogatjuk a kórházak munkáját, valamint segítjük és támogatjuk az érintett családokat is.

Célunk, hogy fő együttműködő partnerünkkel, a Pozitív Attitűd Formálás (PAF) Alapítvánnyal együttműködve tegyünk a megelőzésért, illetve a már kialakult betegségek kezeléséért, a családok épüléséért. A The Human Safety Neten keresztül a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán eszközbeszerzéssel, képzésekkel, kutatásfejlesztéssel támogatjuk a kórház munkáját, valamint segítjük és támogatjuk az érintett családokat. A THSN az Újszülöttekért Program további budapesti és vidéki kórházak bevonását is tervezi.

A PAF Alapítvány azon dolgozik, hogy visszaadja a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését. Az Alapítvány együttérző kórházi osztályokat álmodik, ahol jelen van a szenvedély, az őszinteség, a munkatársak teljes személyisége (tökéletlenül és törékenyen is), az emberi nehézségek feldolgozása teret kap, az önreflexió és a tanulás része a hétköznapoknak, csapatmunka van ártó hierarchia nélkül, a betegek és hozzátartozók felé együttérzéssel fordulnak a gyógyítók.

A PAF önkéntesei a kórházi együttműködést, a gyógyítók jóllétét, a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot fejlesztik. Végső soron a céljuk, hogy erősödjön az egészségügyi szervezetek öngyógyító képessége. Eddig 65 kórházi osztályon folyt fejlesztési projekt, ami általában diagnózissal indul, és osztályra szabott „terápiával” folytatódik, amiben van egyéni coaching támogatás és csoportos fejlesztések (workshopok, tréningek, mediáció stb.). A PAF akkreditált nyílt képzéseket is szervez tabu témák körül (terápiás kutyák az egészségügyben, természetes szülés, rossz hír közlése, roma kommunikáció stb.). A PAF önkéntesei lefordították és kiadták az Együttérző gyógyítás című könyvet.

További információkért látogasson el a https://alapitvany.generali.hu/thsn oldalra!
generali-thehumansafetynet