A segítségnyújtás mozgalma: The Human Safety Net 

Mi, a Generalinál hisszük, hogy kis segítségnyújtással mások számára egész világokat teremthetünk. 

A The Human Safety Net új otthona Velencében

Több mint 500 éves története során először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a velencei Szent Márk téren álló Procuratie Vecchie épülete a közel 5 éves restaurációs munkálatokat követően.

A szebb napokat is megélt olasz látványosság a Velencéhez sok szálon kötődő Generali Cégcsoport támogatásának köszönhetően éled újjá, hogy a jövőben közösségi térként, és a biztosító The Human Safety Net nevű globális társadalmi felelősségvállalási mozgalmának központjaként nyerjen új célt.

A munkálatok év végén fejeződnek be, a közönség pedig 2022 tavaszától csodálhatja meg régi pompájában az épületet.

A figyelem csodákra képes

Már tavaly is megtapasztaltuk, hogy a figyelem, a törődés csodákra képes. 2021 év végén ismét a legkisebbeket ápoló nővérkék ünnepi készülődésébe szerettünk volna örömöt csempészni, és megköszönni nekik azt az emberfeletti munkát, amit nap mint nap végeznek. December utolsó heteiben a Generali közel 300 önkéntes munkavállalója, tanácsadója serénykedett az ország 8 városában. 12 magyarországi kórház 450 nővérkéje számára vittük házhoz ajándékdobozunkat.Bízunk benne, hogy nemcsak a kézműves finomságokkal, de az ajándékátadás pillanataival is örömet csempésztünk a nővérkék ünnepi készülődésébe, és ez önkénteseink számára is legalább akkora élményt jelentett.

generali-thsn

Mérföldkőhöz érkezett a Generali The Home Venice nevet viselő nagyszabású projektje: a biztosító pénzügyi hozzájárulásának köszönhetően már újjászületett a Velence szívében található közpark, a Giardini Reali (Királyi kertek), a Szent Márk téren álló Procuratie Vecchie teljeskörű restaurációja pedig éppen most ér a finisbe. A fenntarthatósági kezdeményezés célja az, hogy a világörökségi státuszú város építészeti és kulturális örökségében a következő generációk is gyönyörködhessenek, Velence pedig a fenntarthatóság globális szimbólumává váljon. Az idén 190 éves Generali elkötelezettsége nem véletlen, a társaság történelmi székházának ugyanis éppen a Régi Prokurátus épülete adott otthont az 1830-as évektől. Az érdeklődők ugyan csak 2022 tavaszától csodálhatják meg az impozáns belső tereket, a megújult Királyi kertekben azonban már megtekinthetik a munkálatokat és az újjászületett épületet bemutató makettet.

AZ ÖNKÉNTESSÉG ÉS A FELELŐSSÉGVÁLLALÁS ÚJ OTTHONA

 
A többszáz éves építészeti remekmű egy 5 éves, ambiciózus felújítási folyamat végén nyeri el ismét régi fényét 2021 végére, de a hagyományokért rajongó látogatóknak cseppet sem kell aggódniuk. A tervezés és restaurációs munkálatok során a kivitelező David Chipperfield Architects Milan végig szem előtt tartotta a Régi Prokurátus eredeti értékeit, hiszen a cél nem az épület átalakítása, sokkal inkább korábbi szépségének visszaállítása és kiemelése, illetve a modern kor elvárásainak megfelelő korszerűsítése volt. Így az első és a második emeleti terek felújítása mellett szempont volt a könnyebb megközelíthetőség, új lépcsőházak és közlekedők beépítése, a harmadik emelet pedig kiállítótérrel, előadóteremmel és irodákkal bővült.

A megújult külsővel új funkciót is nyer majd a Régi Prokurátus épülete, hiszen jövő tavasztól a Generali globális társadalmi felelősségvállalási kezdeményezése, a The Human Safety Net központja is lesz. A biztosító 2017-ben hívta életre globális mozgalmát, mely ma már a világ 23 országában tevékenykedik a hátrányos helyzetű csoportok, és a helyi közösségek támogatása érdekében önkéntesek és partnerszervezetek közreműködésével. Hazánkban többek között THSN az Újszülöttekért programmal tesznek lépéseket a koraszülött-ellátás fejlesztéséért eszközbeszerzéssel, képzésekkel, valamint a kutatás-fejlesztés támogatásával.

Nem titok, hogy Velencét a Generali a szülővárosának tekinti, ezért is nagy öröm a biztosító számára, hogy részt vehet a város páratlan értékeinek megőrzésében. Emellett a fenntarthatóság iránti elkötelezettségük egyik fontos eleme az, hogy új célt és új életet lehelnek a Procuratie Vecchie épületébe, mely a jövőben a globális társadalmi felelősségvállalási mozgalmuk központja lesz. A vállalat hisz abban, hogy a világban betöltött szerepük messze túlmutat a biztosítótársaságuk alaptevékenységén, és valós változást hozhatnak a környezetükbe és helyi közösségek életébe. Az érdeklődők a www.thehomevenice.com oldalon és @thehomevenice Instagram profilon követhetik nyomon a történelmi jelentőségű restaurációs folyamatot.

Mindannyian rendelkezünk valamivel, amit fel tudunk ajánlani és meg tudunk osztani másokkal – legyen ez idő, szakértelem, pénz, ismeretség vagy törődés. Hisszük, hogy a javaink megosztása közösségépítő erővel bír, együttműködve pedig kiemelkedőt tudunk alkotni.

Ennek szellemében jött létre a The Human Safety Net (THSN), a Generali által életre hívott globális közösségi kezdeményezés, amely túlmegy a mindennapi üzleti küldetés határain. A Generali 50 tagországára kiterjedő új mozgalom a társadalom kiemelten sebezhető csoportjainak védelmét szolgálja. A The Human Safety Nettel lehetőséget teremtünk hátrányos helyzetű emberek számára, hogy átalakíthassák családjuk és közvetlen közösségük életét.

A The Human Safety Net eszméjét a „segítséglánc” inspirálta: azok, akiken segítünk, egyszer valaki másnak segítenek majd, így a pozitív változások hulláma az egész világra kiterjed, és korlátlanná teszi a lehetőségeket.

Generali THSN The Human Safety Net
Az Európai Szponzorációs Szövetség (ESA) Awards nemzetközi zsűrije 2021-ben a The Human Safety Netnek ítélte az első díjat a jótékony célú szponzoráció  kategóriában. 

Az ESA Awards az egyetlen európai szponzorációs megmérettetés, ahol minden szektort figyelembe vesznek a sporttól kezdve a kultúrán és médián át a vállalati felelősségvállalásig.

RANGOS DÍJAT NYERT A GENERALI A THE HUMAN SAFETY NET MOZGALMÁVAL TÁRSADALMI ÜGYEKET SZOLGÁLÓ SZPONZORÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉÉRT 

 

A legjobb európai szponzorációs aktivitások elismeréseként az idei ESA-díjakat egy hagyományosan két napos gálán adták át a nemzetközi zsűri értékelése alapján – ezúttal virtuálisan. 
 
„Bátor és testreszabható megközelítés, a szponzorációs tevékenység kiemelkedő alkalmazása a pozitív társadalmi hatás céljából. Az egész koncepció mögötti gondolkodás figyelemre méltó, innovatív, kiváló megvalósításokkal, és jól látható eredményekkel – a kategória méltó nyertese! Ezekkel a szavakkal méltatta a zsűri a Generalit, amikor a Generalinak ítélte a „Purpose-Led Sponsoring Cause” kategória első díját. 
 
A The Human Safety Nettel, az egymást segítő emberek mozgalmával, a Generali egy olyan integrált megközelítést hozott létre, amely összekapcsolja szponzorációs tevékenységét a közösségek iránti elkötelezettségével. Ezt a filozófiát követve a különböző országokban többféle módon aktiválták a márkát a szponzorált eseményeken: a németországi maratonokon felállított adománykaputól kezdve a svájci menekültekből álló futócsapat felkarolásán át, az ápolókat és orvosokat ünneplő Genarali Night Run Budapestig.  
 
Büszkék vagyunk a díjra, és köszönjük az önkénteseknek, munkatársainknak, tanácsadóinknak és ügyfeleinknek, hogy hozzájárulnak a THSN hazai és nemzetközi sikereihez! H
2020 karácsonykor a Generali Biztosítónál úgy döntöttünk, hogy az ünnepi és az azt megelőző időszakot a segítségnyújtásnak, az ünnepekre való közös hangolódásnak szánjuk.
Idén decemberben a koraszülött babákat a nap 24 órájában, rendületlenül ápoló nővérekre szeretnénk fókuszálni és számukra megkönnyíteni az ünnepi előkészületeket egy olyan csomaggal, amelybe a karácsonyi időszak legfontosabb hozzávalóit rejtette 350 önkéntesünk. 

350 ÖNKÉNTESSEL A KORASZÜLÖTT BABÁKAT ÁPOLÓ NŐVÉREKÉRT

Cégcsoportunkban globális szinten már harmadik éve működik a THSN (The Human Safety Net) elnevezésű közösségi kezdeményezésünk, amely a társadalom leginkább rászoruló rétegeit támogatja. Magyarországi programunk középpontjában a koraszülöttek állnak, THSN az Újszülöttekért programunkkal a koraszülött-ellátáshoz igyekszünk segítséget nyújtani. Idén decemberben a koraszülött babákat a nap 24 órájában, rendületlenül ápoló nővérekre szeretnénk fókuszálni és számukra megkönnyíteni az ünnepi előkészületeket egy olyan csomaggal, amelybe a karácsonyi időszak legfontosabb hozzávalóit rejtette 350 önkéntesünk. Süteményekhez, év végi menükhöz szükséges alapvető élelmiszereket, szaloncukrot, tisztítószereket válogattunk össze, és ezeket juttattuk el a Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr és Miskolc szülészeti és nőgyógyászati klinikák koraszülött osztályain dolgozó mintegy 400 nővérnek.

 
A hazai koraszülött-ellátás fejlesztése iránt egyébként is elkötelezettek vagyunk, hiszen a THSN az Újszülöttekért program keretében évek óta szervezünk közösségi eseményeket és gyűjtéseket, a befolyt összegekből pedig az egészségügyi intézmények számára szerez be létfontosságú eszközöket, valamint támogatja a szakirányú képzéseket és a kutatás-fejlesztést.


Az idei évben a Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekgyógyászati Klinikája 17 millió forint értékű eszköztámogatást kapott tőlünk. Támogatásunknak köszönhetően többek között speciális testhűtést és felmelegítést biztosító készülékkel, oxigén-szint mérő műszerrel, babafigyelő monitorokkal gazdagodott az Újszülött Intenzív Osztály.


Tudj meg többet a témáról blogunkon!

A THSN számokban

 
A THSN programok 2019 végéig világszerte több mint 30 000 emberen segítettek: körülbelül 20 000 gyermek és 10 000 szülő kapott segítséget szülői tanfolyamok, központok és családlátogatásokon keresztül. 638 legális bevándorló részesült integrációs programokban, képzésekben, melyekkel 101 új vállalkozást és 39 új munkahelyet teremtettek. A foglalkoztatási workshopoknak köszönhetően további 38 bevándorló talált fizetett munkalehetőséget.

Befektetésünk

 
A THSN Alapítványa egy bejegyzett jótékonysági szervezet, így az elérhető költségvetésük és a beérkező adományok 100%-át a programjaik finanszírozására fordítják. A társaság vegyes finanszírozási modell alapján működik: a beruházások finanszírozása egyaránt valósul meg a THSN Alapítvány és a Generali vállalatok által. A THSN működése 2017 végén indult el, 2019-ben a befektetések mértéke már elérte a 6,3 millió eurót.

Családok támogatása

 
25 partner civilszervezet dolgozik közvetlenül családokkal, számukra csoportos szülői oktatást, családlátogatást, vagy családsegítő központokhoz való hozzáférést biztosítva. A program Európa, Ázsia és Dél-Amerika 16 országának több mint 100 városában működik aktívan. Résztvevőinek 73%-a veszt részt rendszeresen az aktivitásokon és teljesíti is azt. A résztvevő 6 000 szülő 60%-ának családi élete mutatott jelentős változást a program elvégzése után.

Legális menekültek támogatása

 
A felhatalmazott és támogatott bevándorlók rendelkeznek munkahellyel és lehetőségük van megélhetésük további építésére továbbképzések és vállalkozások által. 4 ország 14 helyszínén működő 9 partnerünk közvetlenül dolgozik együtt vállalkozókkal, képzésekkel, coachinggal és finanszírozással nyújtva támogatást. A bevándorlók 83%-a jelenik meg rendszeresen és teljesíti a programot.

Megjelent a The Human Safety Net első, 2019-es jelentése

 
Idén először jelent meg a The Human Safety Net éves jelentése, amely a – cégcsoportunk fenntarthatósági vállalásainak részeként – két éve indított és immár 21 országban működtetett, a társadalom kiemelten sebezhető célcsoportjainak védelmét szolgáló kezdeményezés első kézzel fogható eredményeit mutatja be. 

A Latin-Amerikától Európáig és Délkelet-Ázsiáig terjedő THSN mozgalom három különböző programon keresztül kívánja védeni és segíteni a hátrányos helyzetű embereket azzal a céllal, hogy számukra is elérhető legyen a fenntarthatóbb és jobb élet, hogy ők is tevékenyen alakíthassák a saját maguk, családjaik és közösségeik életét. 
A 2019-es jelentés áttekintést nyújt a The Human Safety Net globális tevékenységeiről és hatásairól, megközelítéséről, működési módjairól és a program módszertanáról. Bepillantást nyerhetünk az elért eredményekről és tanulságokról az érintettek és a Generali önkénteseinek történetein keresztül.

A teljes jelentés itt érhető el:  https://www.thehumansafetynet.org/about/activity-report/people-s-stories

 

A HAZAI GENERALI BIZTOSÍTÓ PROGRAMJA: AZ ÚJSZÜLÖTTEK SEGÍTÉSE 


A koraszülött vagy betegen érkező babák koraszülött intenzív osztályon történő ápolása traumatikus életesemény nemcsak a kicsik, hanem a szülők számára is. A puha, barátságosan berendezett, ismerős otthoni környezet helyett váratlanul egy olyan idegen helyen találják magukat, amit a gépek, műanyag csövek és inkubátorok zaja határoz meg. A kórházi tartózkodás alatt folyamatos fizikai, pszichés és mentális terhelés éri az újszülötteket és családjaikat is, akik tehetetlennek érzik magukat a küzdelemben, amiből nem lehet kiszállni. Pedig a koraszülött babák számára a szakszerű orvosi ápolás mellett a szülők megnyugtató hangja és érintése a leghatásosabb gyógyszer.


A THSN az Újszülöttekért Program keretében a koraszülött babáknak és családjaiknak, valamint a szülés közben fellépő oxigénhiány, az úgynevezett perinatális aszfixia kezeléséhez nyújtunk segítséget. 

Eszközbeszerzéssel, képzésekkel, kutatásfejlesztéssel támogatjuk a kórházak munkáját, valamint segítjük és támogatjuk az érintett családokat is.

Célunk, hogy fő együttműködő partnerünkkel, a Pozitív Attitűd Formálás (PAF) Alapítvánnyal együttműködve tegyünk a megelőzésért, illetve a már kialakult betegségek kezeléséért, a családok épüléséért. A The Human Safety Neten keresztül a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán eszközbeszerzéssel, képzésekkel, kutatásfejlesztéssel támogatjuk a kórház munkáját, valamint segítjük és támogatjuk az érintett családokat. A THSN az Újszülöttekért Program további budapesti és vidéki kórházak bevonását is tervezi.

A PAF Alapítvány azon dolgozik, hogy visszaadja a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését. Az Alapítvány együttérző kórházi osztályokat álmodik, ahol jelen van a szenvedély, az őszinteség, a munkatársak teljes személyisége (tökéletlenül és törékenyen is), az emberi nehézségek feldolgozása teret kap, az önreflexió és a tanulás része a hétköznapoknak, csapatmunka van ártó hierarchia nélkül, a betegek és hozzátartozók felé együttérzéssel fordulnak a gyógyítók.

A PAF önkéntesei a kórházi együttműködést, a gyógyítók jóllétét, a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot fejlesztik. Végső soron a céljuk, hogy erősödjön az egészségügyi szervezetek öngyógyító képessége. Eddig 65 kórházi osztályon folyt fejlesztési projekt, ami általában diagnózissal indul, és osztályra szabott „terápiával” folytatódik, amiben van egyéni coaching támogatás és csoportos fejlesztések (workshopok, tréningek, mediáció stb.). A PAF akkreditált nyílt képzéseket is szervez tabu témák körül (terápiás kutyák az egészségügyben, természetes szülés, rossz hír közlése, roma kommunikáció stb.). A PAF önkéntesei lefordították és kiadták az Együttérző gyógyítás című könyvet.

További információkért látogasson el a https://alapitvany.generali.hu/thsn oldalra!
generali-thehumansafetynet