Generali MyPlan klasszikus nyugdíjbiztosítás

A jövő kiszámítható


ÖNNEK AJÁNLJUK A GENERALI MYPLAN NYUGDÍJBIZTOSÍTÁST, HA:


 • még legalább 10 éve van hátra a nyugdíjig, és szeretné időben elkezdeni a takarékoskodást,
 • kiegyensúlyozott, nyugodt öregkorra vágyik, és ösztönzésre van szüksége a rendszeres megtakarításhoz,
 • inkább kockázatkerülő, és nem szeretne megtakarításai rendszeres befektetésével foglalkozni,
 • a gondtalan nyugdíjas évekre történő takarékoskodás mellett egy nem várt esemény, tragédia esetén is gondoskodni szeretne saját vagy családja anyagi biztonságáról!

ÖNNEK IS SZÜKSÉGE LEHET AZ ÖNGONDOSKODÁSRA

A magyar társadalom fokozatosan elöregszik és ez várhatóan komoly változásokat és nehézségeket állít a nyugdíjrendszer elé az elkövetkező években, így valószínűleg Önnek is szüksége lesz öngondoskodásra. A Generali MyPlan nyugdíjbiztosítás segíthet Önnek abban, hogy anyagi alapokat teremtsen a gondtalan nyugdíjas évekhez. Kérje visszahívásunkat, és munkatársunk segít Önnek a megfelelő nyugdíjbiztosítási forma kiválasztásában!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍVJA ÖNT ÉS MINDEN KÉRDÉSÉRE VÁLASZOL.


MELYEK A GENERALI MYPLAN NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS ELŐNYEI? 


 • Segítségével anyagi alapokat teremthet nyugdíjas éveire.
 • Nemcsak a befizetett rendszeres díjra (kivéve kiegészítő biztosítások díjai) igényelhet 20% adójóváírást, hanem a rendkívüli befizetés után is: az adójóváírás mértéke évente maximum 130 000 Ft lehet. 
 • Céljai megvalósításában további segítséget nyújtunk a Generali MyPlan Hűségjóváírással.
 • A Generali MyPlan nemcsak egy megtakarítási lehetőség, hiszen egyben biztosítási védelmet is nyújt, melyet kiegészítő biztosításokkal tovább növelhet
 •  Már kisebb összegű, akár 10 000 Ft-os megtakarítással is elindíthatja, és rendkívüli befizetésekkel is gyarapíthatja megtakarításait.


NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI SZOLGÁLTATÁS: MILYEN ESETEKBEN FÉRHET HOZZÁ MEGTAKARÍTÁSAIHOZ?


 • Ha biztosítottként eléri a biztosítás megkötésekor érvényes nyugdíjkorhatárt
 • Nyugdíjjogosultság megszerzésekor
 • 39%-ot meghaladó egészségkárosodás esetén
 • Halál esetére egy vagy több kedvezményezettet is megjelölhet, ezzel kikerülve az örökléssel kapcsolatos procedúrákat


MIÉRT JAVASOLJUK EZT A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI PROGRAMOT?


 • A szerződéskötéskor meghatározhatja, hogy mekkora összeget szeretne megtakarítani.
 • Kiegészítő biztosításokkal anyagi biztonságot nyújthat családjának egy váratlan tragédia esetén.
 • Nem kell a megtakarítások befektetésével foglalkoznia.
 • Évi 3%-os automatikus díjnövelés a szerződés értékének megőrzése érdekében!
 • A rendszeres megtakarítás mellett rendkívüli befizetésekre is lehetősége van, így tovább növelheti a nyugdíjas évekre szánt megtakarítását.
 • A nyugdíjbiztosítást az állam adójóváírás formájában támogatja. Az ebből származó összegeket is rendkívüli befizetésként tartjuk nyilván szerződésén. 
 • Hosszú távú elkötelezettségét, hűségét rendkívüli megtakarításként nyilvántartott Generali MyPlan Hűségjóváírással jutalmazzuk.
 • Az Aktív Megtakarítás II. életbiztosítás hozzákötésével olyan, rugalmasan hozzáférhető megtakarításra is szert tehet, melyhez már a nyugdíjbiztosítás lejárata előtt hozzányúlhat.

MIT JELENT A HŰSÉGJÓVÁÍRÁS? Ha a rendszeres díj fizetése folyamatos, a hűségidőszakot követően a biztosítási szerződés hűségjóváírásban részesül. A hűségjóváírás a 10. biztosítási évet követően történik, mértéke függ a biztosítási szerződés kezdeti éves díjától. A hűségjóváírás alapja az első 10 biztosítási évre esedékes és befizetett éves díjak átlaga.

 Díjsávok (Ft) Hűségjóváírás mértéke
180 000 - 239 999 50%
240 000 - 299 999 100%
300 000 - 150%


KEZDJE IDŐBEN A MEGTAKARÍTÁST!Tartam  Első havi díj
 15 000 Ft 20 000 Ft  25 000 Ft
 10 év  2 383 310 Ft 3 313 973 Ft 4 312 747 Ft
 20 év 6 393 842 Ft 8 709 995 Ft 11 118 592 Ft
 30 év 12 820 802 Ft 17 342 852 Ft 21 981 059 Ft
 40 év 22 791 154 Ft 30 671 865 Ft 38 425 964 Ft

A fenti táblázat  a lejáratkor (a biztosított 65 éves korában) elérhető szolgáltatási összegeket mutatja eltérő havi díjak esetén, évenkénti 3%-os díjnöveléssel, 3%-os feltételezett éves hozammal és havi fizetési ütemmel számolva, mely tartalmazza az adójóváírást és a hűségjóváírást is.


teljesköltség-mutató (TKMNy) 10 év 15 év 20 év
2,53 % 2,31%  2,07%


ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN


Évának még 20 éve van a nyugdíjig, de attól tart, hogy megtakarítás nélkül jövőbeni nyugdíja  önmagában nem lesz elég az általa elképzelt életszínvonal fenntartására. Emellett családjáról is szeretne gondoskodni, ha esetleg vele valami történne.

A Generali MyPlan nyugdíjbiztosítással nyugodtabban tekinthet a jövőbe, hiszen havi 20 000 forintos befizetéssel kezdve, 20 év alatt akár 8 709 995 Ft-ot gyűjthet össze úgy, hogy ha vele tragédia történne, családja a biztosítási védelemnek köszönhetően azonnal pénzhez jutna. Amennyiben 10 év múlva Évával tragédia történne és meghalna, családja akár 3 897 796 Ft-ot kaphat, mely tartalmazza az alapbiztosításra befizetett díjat, a nyereségrészesedést, az adójóváírást és a hűségjóváírást is. Amennyiben ennél nagyobb biztosítási védelmet szeretne, akkor kiegészítő biztosítások is rendelkezésére állnak.


fontos kérdések


A kedvezmény – az önkéntes pénztárakhoz hasonlóan – az adóról való rendelkezés lehetőségét jelenti. Az Ön által az adóévben befizetett díj (ideértve az eseti/rendkívüli díjat is, kivéve a kiegészítő biztosítások díja) 20 %-áról, de legfeljebb 130 000 Ft-ról tehet nyilatkozatot, feltéve, hogy megfizetett adója ezt lehetővé teszi. (Ha a nyugdíjbiztosítás mellett nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) és/vagy önkéntes pénztárak esetében is rendelkezhet adójáról, akkor együtt legfeljebb 280 000 Ft-ot igényelhet vissza.) A megjelölt összeget az adóévet követő évben az adóhatóság a biztosító számlájára utalja, majd a biztosító jóváírja az Ön nyugdíjbiztosítási szerződésén.
Az adóhatóság által kiutalt teljes összeget 20%-kal növelten vissza kell fizetnie:
 • Ha a nyugdíjbiztosítás nem a feltételekben megjelölt szolgáltatással szűnik meg (ide értve a részvisszavásárlást, akkor is, ha az eseti/rendkívüli díjból történik).
 • Ha a biztosítási szerződést úgy módosítják, hogy a továbbiakban már nem minősül nyugdíjbiztosításnak.
A visszafizetési kötelezettség Önt terheli, de ezt a biztosítónak kell az Önt megillető összegből levonni, vagy ha ez valami miatt nem lehetséges, azt az adóhatóság részére Önnek kell megfizetnie. Akkor javasoljuk megkötni a nyugdíjbiztosítást, ha hosszú távon vállalni tudja a rendszeres díj fizetését, illetve nyugdíjba vonulásáig le tud mondani a biztosításba befizetett összegekről, és nyugdíjba vonulásáig nem vesz ki belőle pénzt.

A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától. 

Ismerje meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről! 
 

letölthető dokumentumok

Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések

Generali MyPlan (UG22) klasszikus nyugdíjbiztosítás Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum

Generali MyPlan (UG22) klasszikus nyugdíjbiztosítás különös feltételei

Generai MyPlan (UG22) klasszikus nyugdíjbiztosításhoz kiegészítő biztosítások különös feltételei

Generali MyPlan (UG22) klasszikus nyugdíjbiztosítás Termékbemutató

Klasszikus életbiztosítások általános szerződési feltételei (EÁSZF18)