teszünk a közösségekért

Fenntarthatóság, Felelősség, Közösség, Környezettudatosság.

A Generali számára a fenntarthatóság a mindennapi üzleti működés része. A biztosítótársaság felelősen gondolkodik, az etikus, átlátható működés mind a termékfejlesztést és az ügyfelekkel való kommunikációt, mind a társadalmi környezettel való kapcsolatot meghatározza.


FelelősségA Generali felelős szolgáltatóként felismerte, hogy tevékenységét ügyfelei a szerint is értékelik, mennyire biztosít kiszámítható és stabil szolgáltatásokat, hiszen hosszú távú és megalapozott pénzügyi döntéseiket tudatos fogyasztóként egy olyan vállalatra bízzák, amely elkötelezett híve a törvényi megfelelőségnek és etikus üzleti folyamatoknak, kiemelten figyel ügyfélkapcsolatai minőségére, fogyasztói elégedettségére, a megfelelő tájékoztatásra és adatvédelemre.

Felelős működéséhez számtalan tényező hozzájárul. 
  • Az öngondoskodás és hosszú távú fejlődés fontosságát olyan termékekkel segíti elő, mint az egészségbiztosítás, a nyugdíj előtakarékosság, vagy a zöld energiát és innovációt célzó befektetési alapok. 
  • Üzleti működésének egyik alapelve a szabad és tisztességes verseny, az érintettjeinkkel való nyílt, pontos és naprakész kommunikáció, a felelős beszállító lánc működtetése a fair trade és az összeférhetetlenség jegyében, az emberi jogok tiszteletben tartása, valamint az etikai követelményrendszereknek való megfelelés.


KözösségA Generali törekszik arra, hogy mindennapi működése összhangban legyen társadalmi környezete igényeivel, és a hátrányos helyzetben lévő közösségeket támogassa. Társadalmi szerepvállalásának alapja a közös értékteremtés. Alapítóként, a Generali a Biztonságért Alapítvány által működtetett programokban a munkatársak önkéntes segítőként járulnak hozzá az alapítványi kezdeményezések megvalósításához.


KörnyezettudatosságA Generali Csoport magyarországi tagjai is klímatudatos és energiatakarékos módon folytatták működésüket: papírhasználatuk csökkent, nyomtatáshoz kizárólag olyan papírt használtak, mely igazolhatóan környezetkímélő erdőgazdálkodásból származik. Műszaki berendezéseik beszerzésekor elsőszámú kritériumként tartják szem előtt az energiatakarékosságot, épületeiket korszerű világítással, szelektív hulladékgyűjtéssel, hőszigetelő nyílászárókkal üzemeltetik. 


Generali a Biztonságért AlapítványA Generali a Biztonságért Alapítvány küldetése igen szerteágazó, a társadalmi célok szolgálatának jegyében az élet szinte valamennyi területét érinti, a megelőzéstől a gondoskodásig. Programjai többek között a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek fejlődését támogatják, valamint a biztonságos közlekedés előmozdítását és az egészséges életmódra való nevelést célozzák.

  • A Mosolyvadász Program 12 gyermekotthonban közel kétezer hátrányos helyzetű gyereknek teszi derűsebbé a hétköznapjait, azzal, hogy az alapítvány tehetséggondozással, sporttal, egészséges életmóddal, környezetvédelemmel és közeledésbiztonsággal kapcsolatos programokat támogat. 
  • Országszerte olyan útszakaszokra telepít csúszásgátló útburkolatot (Living Road) – amely 50%-kal csökkenti a féktávolságot –, ahol a helyi statisztikák alapján a legnagyobb a balesetveszély, például gyalogátkelők előtt vagy éles kanyarokban, ezzel is hozzájárulva a biztonságos közlekedéshez. 
  • A Generali a Biztonságért Alapítvány három éve végez szűréseket az ország különböző pontjain. Évente több mint 10 000 szűréssel igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, a betegségek megelőzésére.
A Generali Csoport aktív szerepet kíván játszani a működési területén lévő közösségek fenntartható jövőjének alakításában, hozzájárulva az érintett közösségek gazdasági, társadalmi és természeti környezetének folyamatos fejlődéséhez.

A Környezet- és klímavédelmi csoportszintű szabályzat célja, hogy a környezetvédelem elősegítése, a környezetszennyezés megakadályozása, a biodiverzitás megőrzése és védelme, illetve a klímaváltozással kapcsolatos kihívások kezelése érdekében meghatározza környezetvédelmi stratégiáját és alapelveit csoportszinten. Emellett kialakítson egy olyan keretrendszert, amely lehetővé teszi a csoport fenntartható működésének folyamatos javítását, és ezáltal hosszú távon értékteremtőként tudjon működni.

A szabályzat hatálya kiterjed a csoport tagvállalatainak valamennyi tevékenységére, a tevékenysége szerinti valamennyi országban.

Környezet- és klímavédelmi csoportszintű szabályzat

2 MB

Cselekedjünk felelősen, építsünk bizalmat – rajtunk is múlik.

Célunk, hogy tevékenyen óvjuk és jobbá tegyük az emberek életét, e szellemben cselekszünk nap, mint nap. Fontosnak tartjuk ezért, hogy hatékonyan hozzájáruljunk egy egészségesebb, ellenállóbb és fenntarthatóbb társadalom létrehozásához. Mi, a Generalinál ezt tekintjük küldetésünknek, időtálló értéket teremtve.

Célunk, hogy megértsük és alkalmazkodjunk a jelen igényeihez anélkül, hogy korlátozzuk a jövő generáció lehetőségeit. Víziónk, hogy elősegítsük a fenntartható fejlődést, növeljük a bizalmat a Generali iránt, és piacainkon a fenntarthatóság élvonalában legyünk.

Vezetőségünk által újonnan elfogadott Fenntarthatósági Vállalások Szabályzata (Charter of Sustainability Commitments) a Generali fenntarthatósági elköteleződéseit foglalja össze és részletezi a vállalási pontokat érintettjei körében.

„A Generali célja, hogy belehelyezkedjünk a körülöttünk lévő valóságba és megértsük a társadalmunkra ható változásokat. A Charter kimondja szándékunkat, miszerint fenntartható módon szeretnénk növekedni, figyelembe véve az összes érintett érdekeit, valamint a közösséget, amelyben működünk” - nyilatkozta Gabriele Galateri di Genola.

Ezen az úton ügyfeleink, részvényeseink, munkatársaink, értékesítőink, beszállítóink és minden érintett fontos szerepet tölt be, mi pedig igyekszünk kiérdemelni a bizalmukat. Hiszünk abban, hogy mindannyian képesek vagyunk a magunk napi működésében megtalálni azokat a pontokat, melyekben hozzájárulunk kitűzött céljaink megvalósításához.


letölthető dokumentumok

A fenntarthatósági vállalások dokumentuma

Charter of Sustainability Commitments