generali Kollektív csoportos jogvédelmi és munkavállalói felelősségbiztosítás

A munkavállalók és szakszervezeti tagok védelmében!

FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT?

Ez a biztosítás személyes találkozó nélkül is megköthető tanácsadónkkal. Kérjen visszahívást a részletekért.

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍVJA ÖNT ÉS MINDEN KÉRDÉSÉRE VÁLASZOL.

Fejezze ki megbecsülését, és nyújtson anyagi és jogi segítséget munkavállalóinak (vagy szakszervezete tagjainak) a Generali Kollektív biztosítással. Ez a biztosítási forma anyagi és jogi segítséget nyújt, ha őket munkavégzéssel kapcsolatos jogi érdeksérelem éri, illetve ha munkavégzésük során kárt okoznak.

 • A kollektív biztosítással cége/szakszervezet kifejezi a munkavállalók iránti elkötelezettségét, gondoskodását.
 • Rugalmas konstrukció, munkavállalói igényekhez és tevékenységi körhöz igazított fedezet és díj.
 • A jogvédelmi, illetve a munkavállalói felelősségbiztosítás együtt és külön is megköthető.
 • Kedvező díjak: A nagyobb létszám és a testre szabható fedezet miatt az egyénileg köthető szerződéseknél kedvezőbb díjat kínál a Generali Kollektív.
 • Generali Juris biztosítás alapdíjából 10% kedvezményt nyújtunk a Generali Kollektív biztosítottjainak.

Mit nyújt munkavállalóinak, illetve a szakszervezeti tagoknak a Generali Kollektív biztosítás?

 
 • Jogi tanácsadással állunk rendelkezésükre érdeksérelem esetén,
 • Jelentős szakmai ismeretekkel rendelkező ügyvédet ajánlunk,
 • A biztosítási összeg erejéig fedezzük a jogi eljárások költségeit (pl. ügyvédi megbízási díj, jogi eljárások költsége, szakvélemények költsége, óvadék, útiköltség stb.),
 • A munkavállalói felelősségbiztosítási védelem mentesíti munkavállalóját ill. a szakszervezet tagjait – a biztosítási szerződésben meghatározott mértékben - az általa okozott károk megtérítése alól! 

Mikor lehet szüksége munkavállalójának vagy a szakszervezete  tagjainak jogvédelmi biztosításra?
 

A jogvédelmi biztosítás védi a biztosított érdekeit, ha a munkavégzés során jogi érdeksérelem éri és ezért jogi érdekeinek védelmére jogi eljárás indítása szükséges. 2020. szeptember 12. és 2021. január 15 napja között kötött biztosítások esetén – a választott szolgáltatási területeken – a magánéletükben is védjük őket! A perköltség fedezése, a jogi tanácsadás és a többi szolgáltatásunk lehetőséget kínál a biztosított számára a hatékony érdekérvényesítésre.

 
Védjük a munkavállalói érdekeit többek között, ha:
 
 • gondatlanságból valamilyen (például közlekedési) szabálysértést vagy bűncselekményt követnek el.
 • személyiségi jogaik (például a munkahelyen vagy közösségi médiában) sérülnek,
 • csökkentik vagy megvonják szociális vagy TB juttatásukat vagy
 • ha valamilyen jogi kérdésben tanácsra lenne szükségük

 
Szakszervezetek által kötött biztosítások esetén ezeken kívül segítséget nyújtunk, ha például:

 • munkáltatójuk jogtalanul felmond,
 • munkavállalóként hátrányos megkülönböztetés éri például őket családi állapotuk miatt,
 • munkáltatójuk nem fizet munkabért,
 • munkavégzés során baleset éri őket. 

Munkavállalói felelősségbiztosítás – hol és hogyan segíthet?

 

Munkaadóként Ön biztos abban, hogy munkavállalói képesek kifizetni azt a kárt, amelyet cégének okozhatnak? Szakszervezeti vezetőként szeretne olyan védelmet nyújtani a tagoknak, amely a biztosítási szerződésben megállapított mértékben átvállalja a munkáltatónak okozott kár megfizetését?
  
Amennyiben munkavállalója vagy a szakszervezet tagja munkavégzés során a munkáltatónak kárt okoz, akkor a munkajog szabályai szerint munkáltatójával szemben akár az okozott kár teljes mértékéig felelősséggel tartozhat. A Generali Kollektívvel a biztosítási szerződésben megállapított mértékben mentesítjük a károkozót a kár megtérítése alól.

Milyen esetben segítettünk már ügyfeleinknek?

Jogvédelmi szolgáltatást  nyújtottunk például az alábbi esetekben:

 • buszvezető biztosítottunkat egy utas mások jelenlétében szidalmazta és testileg bántalmazta, így könnyű testi sértést szenvedett. Képviseletében feljelentéssel éltünk, valamint személyiségi jogainak megsértése miatt sérelemdíjat követelünk.
 • a biztosítottunk a munkáltató telephelyéről történő kihajtás során figyelmetlenségből nem észlelte a járdán közlekedő gyalogost, így az 8 napon túl gyógyuló személyi sérülést szenvedett. A biztosítottunkkal szemben indult büntetőeljárásban, illetve közvetítői eljárásban sikerrel védtük érdekeit.
 • a logisztikai munkatársként dolgozó biztosítottunkra ráborultak fém alkatrészeket tartalmazó dobozok, így súlyos nyaki gerinc és vállsérülést sérülést szenvedett, mely maradandó egészségkárosodáshoz vezetett. A munkabalesetre tekintettel a munkáltatóval szemben, valamint a maradandó egészségkárosodás mértékét alacsonyabb összegben meghatározó TB határozattal szemben bírósági eljárásban védtük az érdekeit.
 • a biztosítottunk lakást kívánt lízingelni, amely szerződés biztosítékául foglaló átadására köteles. A biztosított a lízingbeadó pénzintézet formanyomtatványairól, az általános szerződési feltételekről, valamint a foglaló jogi természetéről kért felvilágosítást, melyet az általános jogi tanácsadás szolgáltatásunk keretében ingatlan szakjogász ügyvédünk nyújtott számára.

 
Megtérítettük az okozott kárt például amikor

 • a targoncásként dolgozó biztosítottunk nem megfelelően rögzítette az árut a raklapra, ami leborult, és az áru jelentősen megsérült;
 • sebész biztosítottunk törlőkendőt hagyott a betegben a műtét során. Az orvosi műhiba miatt a károsult kártérítési igényt érvényesített a kórházzal szemben, az intézmény pedig megtérítési igénnyel élt az orvossal szemben.
 • boltvezető munkakört betöltő biztosítottunk az időközönként jelentkező áramkimaradás elhárítása érdekében nem tette meg a szükséges intézkedéseket, és ezért az árukészlet egy része megromlott. Az okozott kárt megtérítettük.

 Ne kockáztasson – érdeklődjön a részletekkel kapcsolatban tanácsadónknál!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Generali Kollektív csoportos jogvédelmi és munkavállalói felelősségbiztosítási feltétel

Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések

Általános vagyonbiztosítási feltételek

Generali Kollektív Biztosítási termékismertető