Generali MyLife Extra élethosszig tartó életbiztosítás

Tervezz rugalmas megtakarítási programunkkal, akár 10 éves célokban, akár élethosszig tartó gondoskodásban gondolkodsz.

A Generali MyLife Extra rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosítás a jövőről való gondoskodás legfontosabb állomásaira kínál megoldást. Tervezhetővé válnak a te és családod élete során az egymást követő nagyobb események, de akár az előre nem látható helyzetekben is hozzáférhetsz megtakarításaihoz. 

TERVEZZÜNK EGYÜTT HOSSZÚ TÁVRA IS!

Kérje visszahívásunkat, és munkatársunk segít a döntésben!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSedeT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍV, ÉS MINDEN KÉRDÉSedRE VÁLASZOL.

Mik az előnyei?

 • A biztosítás segítségével anyagi alapokat teremthetsz távolabbi céljaid megvalósításához 
 • Hűségjóváírást, vagyonarányos és díjarányos bónuszt kaphatsz.
 • Kiegészítő biztosítások választásával balesetből vagy betegségből eredő váratlan helyzetek anyagi kihívásaira is felkészülhetsz.
 • Eseti befizetésekkel is növelhetde a kitűzött célra szánt megtakarításodat.
 • Nyugdíjbiztosításként is megkötheted.
 • A választható eszközalapokból az igényeidnek és kockázatvállalási hajlandóságodnak leginkább megfelelő befektetési portfóliót állíthatod össze, így jó döntésekkel, kedvező piaci körülmények között növelheted megtakarításaidat.
 • Portfólióajánló is segíti a befektetési döntéseket.
 • Eseti befizetésekkel a váratlan helyzetek anyagi kihívásaira is felkészülhetsz.

KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN? 

 • Aki minimum 10 éves megtakarítási időszakban gondolkodik.
 • 55 éves vagy annál idősebb biztosított esetén már 5 - 9 éves tartamra is megköthető nyugdíjbiztosításként.
 • Akinek megtakarításai mellett fontos a biztosítási védelem.
 • Aki saját befektetési portfóliót szeretne összeállítani, és mer akár nagyobb kockázatot is vállalni a magasabb hozam érdekében.

Miért jó megtakarításként?

A rendszeres megtakarítás alkalmas arra, hogy például gyermeked jövőjéről vagy saját nyugdíjadról gondoskodj, ha nem nyugdíjbiztosításként jön létre a szerződés.

Eseti befizetésekkel további tartalékot gyűjthet a későbbi évekre, így lesz mihez nyúlnia váratlan kiadás esetén, amennyiben nem nyugdíjbiztosításként jön létre a szerződés. 


A befizetett rendszeres díjak után díjarányos bónusz kerül jóváírásra, melynek mértéke 240 000 Ft éves díj után 2%, 300 000 Ft-os éves díj után már 4%.

Rugalmas, jól átlátható biztosítási konstrukció, amelyet a saját igényeid szerint alakíthatsz.
 

Miért jó biztosításként?

15-féle élet-, baleset- és egészségbiztosítási szolgáltatás közül választhatsz,  és te határozhatod meg a biztosítási összegeket.

Felkészülhetsz balesetből vagy betegségből eredő váratlan helyzetek anyagi kihívásaira.

.

milyen eszközalapok közül választhatsz?
 


rendszeres ÉS ESETI DÍJHOZ VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK 

 
  

ALACSONY KOCKÁZATÚ

Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.
 
Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény

KÖZEPES KOCKÁZATÚ

A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes

MAGAS KOCKÁZATÚ


A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Hazai részvény
Horizont 15+ vegyes
Fejlett világ részvény eszközalap
Fejlődő világ részvény eszközalap
Világmárkák részvény eszközalap
Innováció részvény eszközalap 
Fenntartható Világ részvény eszközalap

 

A Generali Biztosító Zrt. tevékenysége során figyelmet fordít a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás alapvető elvárásaira. Ennek megfelelően a biztosító:

 • azonosítja, értékeli és kezeli környezeti, társadalmi és irányítási tényezőket, amelyek kockázatokat és lehetőségeket jelenthetnek az üzleti célok elérése érdekében;
 • azonosítja, értékeli és kezeli a negatív és pozitív hatásokat, amelyeket az üzleti döntések és tevékenységek által merülnek fel, és amelyek hatással vannak a külső környezetre.

A felmerülő fenntarthatósági kockázatok nem minősülnek relevánsak, mivel a Generali vállalatcsoport fenntarthatóság iránti elkötelezettsége és Fenntarthatósági (ESG) politikája biztosítja ezen kockázatok megfelelő kezelését.

További részletes információ az oldal alján a letölthető dokumentumok között megtalálható „Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató” című dokumentumban, valamint az eszközalapok oldalain, illetve a Generali Biztosító Zrt. Fenntarthatósági (ESG) politikájában található.

Az eszközalapok befektetési politikáját a fenntarthatósággal kapcsolatos információk nem módosítják.
Teljesköltség-mutató (TKM):

 
 
A minimálisan elérhető 10 éves kezdeti megtakarítási tartammal:

10 év  15 év 20 év
 3,89%-5,18%  2,83%-4,20%  2,27%-3,65%

A 10, 15, illetve 20 évhez tartozó TKM értékek számítása rendre az ahhoz tartozó maximális; vagyis 10, 15, illetve 20 éves kezdeti megtakarítási tartammal:

10 év  15 év 20 év
 3,89%-5,18%  2,72%-4,08%  2,16%-3,52%

A maximálisan elérhető 20 éves kezdeti megtakarítási tartammal:

10 év  15 év 20 év
 5,28%-6,68%  3,53%-4,99%  2,16%-3,52%

Felhívjuk figyelmedet, hogy jelen termék 20 éves kezdeti megtakarítási tartammal számolt 10 éves TKM értéke a Pénzpiaci 2016 és a Hazai kötvény eszközalap esetében meghaladja az MNB 8/2016. (VI. 30.) ajánlás 29. pontjában rögzített TKM limitértéket.

A biztosítás eszközalaponkénti TKM-értékeiről itt tájékozódhatsz. 

Mit kell tudnod a befektetési egységekhez kötött biztosításról? Kattints a részletekért!   


 

ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN

 
 
Anna 30 éves, párjával tervezik az esküvőt és hamarosan gyermeket is szeretnének. Most még nem tudják, hogy 15-20 év múlva mikor és mekkora összegekre lesz szükségük, viszont abban biztosak, hogy könnyebb lesz, ha már most elkezdik a rendszeres megtakarítást. Olyan megoldásra van szükségük, amelyben ők dönthetik el a már összegyűjtött megtakarításaik felhasználását, akár olyan módon, hogy több alkalommal is pénzhez juthatnak belőle, így több célra kötnének egy szerződést, és majd meglátják, hogy mikor lesz rá igazán szükség.


KÖSd MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT 20%-OS ADÓJÓVÁÍRÁSSAL! 

 
 
A hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint az adott évben a nyugdíjbiztosításra befizetett rendszeres és eseti díj 20%-ával megegyező összegű – de maximum 130 000 Ft – adójóváírást vehetsz igénybe, melyet mindig a következő évi adóbevallásában igényelhetsz. További információk a nyugdíjbiztosításokról itt.
 

Kezdd időben a megtakarítást! 

 
Tartam (év)   Első éves megtakarítási díjrész havonta  
25 000 Ft 35 000 Ft 50 000 Ft
15 9 088 044 Ft
12 650 074 Ft 17 542 391 Ft
25 23 767 625 Ft 
32 615 431 Ft
45 263 902 Ft
35 50 815 800 Ft
69 680 011 Ft
97 128 486 Ft

Szolgáltatási összeg lejáratkor (a biztosított 65 éves korában), a megtakarítási díjrész évenkénti 5%-os növelésével, 5%-os éves feltételezett eszközalap-hozammal és adójóváírással számolva. Kiegészítő biztosítási védelem nélküli és csoportos beszedési megbízású (inkasszós) díjfizetésű szerződés esetén. A szerződés díjfizetése januárban indul. A szolgáltatási összegek a fenti feltételezésekkel teljesülnek, ezekre a biztosító garanciát nem vállal.
 

Mekkora járadékra lenne elegendő 20 millió Ft?

 
Járadékfolyósítás  Havi járadék összege
 10 évig 166 083 Ft
 20 évig 96 829 Ft
 30 évig 82 959 Ft
 élete végéig 81 449  Ft
Borostyánkő járadékbiztosítással számolva. 
A fenti járadékszolgáltatás a nyugdíjbiztosítás lejáratakor, a biztosított 65 éves korában indul, ekkor határozhatsz a járadékfolyósítás időtartamáról is.
 
 

FONTOS KÉRDÉSEK

 
Ezt a biztosítást tanácsadónk közreműködésével, személyesen tudod megkötni.
A biztosító négy hűségidőszakot határoz meg, melyek lejáratakor MyLife Extra hűségjóváírás teljesítésére kerül sor, az 5., 10., 15. és 20. biztosítási évfordulókon eseti díjként. A szerződő kizárólag a kezdeti megtakarítási tartamon belül eső teljes hűségidőszakok végén (5., 10., 15., illetve 20. biztosítási évforduló) jogosult a MyLife Extra hűségjóváírásra.

 Alapjának meghatározása: az adott hűségidőszak éveire vonatkozó éves megtakarítási díjrészek összege osztva 5-tel.

Legalább 20 éves kezdeti megtakarítási tartam választása esetén, 5%-os értékkövetéssel, megközelítőleg az első éves megtakarítási díjrész jóváírásra kerül MyLife Extra hűségjóváírásként.

A vagyonarányos bónusz jóváírására a 21. biztosítási évtől, eseti díjként, évente kerül sor. Mértéke: 0,5%.
A vagyonarányos bónusz alapja az adott biztosítási évben, a szerződő számláján lévő rendszeres díjból származó befektetési egységek hó végi aktuális értékeinek számtani átlaga.

A befizetett rendszeres díjak után díjarányos bónusz kerül jóváírásra, amennyiben az adott évben fizetendő rendszeres díj mértéke eléri a lenti táblázatban meghatározott díjtartományt. 
  Adott biztosítási évben fizetett rendszeres díj mértéke Díjarányos bónusz mértéke
1. díjtartomány  240 000 Ft alatt 0%
2. díjtartomány 240 000 Ft - 299 999 Ft 2 %
3. díjtartomány 299 999 Ft felett 4 %

A díjarányos bónusz a rendszeres megtakarítást gyarapítja.


Lehetőséged van részleges visszavásárlással vagy rendszeres pénzkivonással pénzkivételre, vagy a szerződés a tervezettnél korábbi megszüntetésére (visszavásárlására). Ezek azonban az esetleges költségvonzaton túl az eszközalap(ok) aktuális árfolyam-alakulásától függően is veszteséget okozhatnak
Ha nyugdíjbiztosításként kötod meg, nemcsak a befizetett rendszeres díjakra, hanem az eseti díjak után is 20% adójóváírást vehet igénybe, évente maximum 130 000 Ft értékben.
A vállalt rendszeres díjakon vagy egyszeri díjas szerződések esetében az egyszeri díjon felül  lehetőségde van úgynevezett eseti díjak befizetésére is. Az eseti díjak függetlenül a rendszeres vagy egyszeri díj mértékétől és időpontjától bármikor fizethetők, és a biztosítás fennállása alatt bármikor hozzáférhetőek.

Miért érdemes eseti díjakat befizetni?

Az alkalmi befizetések tovább növelhetik a megtakarítási cél megvalósulásának esélyét, megoldást nyújthatnak az előre nem látható problémákra, s így a váratlanul érkező, kritikus helyzetekben is segíthetnek az alkalmi pénzzavaron; a biztosítási szerződés megszüntetése, visszavásárlása nélkül.
 • Az eseti díjakat kedvező kondíciókkal lehet társaságunknál elhelyezni. 
 • Eseti díjakkal növelhető a megtakarításokon elért eredmény.
 • Az eseti díjak, a teljes tartam alatt bármikor visszavásárolhatók.
 • Eseti díj befizetéséhez már 10 000 Ft is elegendő.
 • Az eseti befizetésekre a rendszeres díjfizetéshez választott vagy az egyszeri díjhoz választott eszközalapoktól teljesen eltérő eszközalapok is választhatók.

Mit érdemes végig gondolnia az eseti befizetések során?

 • Az eseti díjak elhelyezésekor is végig kell gondolni, hogy mekkora időszakra szeretnéd ezeket az összegeket elhelyezni. A befizetéseket érdemes megfelelően hosszú ideig a választott eszközalapban tartani. Társaságunk még alacsony kockázatú eszközalapok esetén is javasolja legalább egy-három évre elhelyezni ezeket a díjakat.
 • Ha kockázatos eszközalapokat is választaz (pl. tiszta részvény eszközalap), javasoljuk, hogy az eseti díj legalább egyharmadát alacsony kockázatú eszközalapba helyezd el.

Hogyan fizethetsz eseti díjat?

Átutalással


Kerüld el a sorbanállást, és fizesd be az eseti díjat banki átutalással társaságunk számlájára.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Számlaszám: 10700024-04074803-51100005
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesd fel az "eseti díj" megjegyzést és a biztosítási kötvényszámot is.


Csekken


Eseti díj fizetés esetén a csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon rendelkezned kell az eseti díj eszközalapok közötti felosztásáról.

A befizetett összeg eszközalapok szerinti felosztásáról a következőképpen nyilatkozhatsz:

 • Online: Emelt szintű regisztráció esetén online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül.
 • Telefonon: Ha rendelkezel a telefonos ügyfélszolgálat emelt szintű szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szerződéssel – telefonon is rendelkezhetsz a felosztásról ügyfélszolgálatunk +36 1 452 3333-as telefonszámán (2.4 menüpont).
 • Személyesen: A díjfelosztásra vonatkozó nyilatkozatodat legkésőbb a befizetéstől számított 24 órán belül eljuttathatod személyes ügyfélszolgálatunkra.
 • Levélben: A kiküldött csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon.

 • Ha nem nyilatkozol külön az eseti díj eszközalapok közti felosztásáról, a befizetett eseti díj a rendszeres díjra vonatkozó felosztási arány szerint kerül könyvelésre.


  A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától. 

  Ismerd meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!


  fontos információ

  Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt felhívjuk figyelmedet, hogy a hatályos Élet-, baleset- és egészségbiztosítási feltételeink szerint Társaságunk kockázatviselése nem terjed ki – egyebek mellett - azokra az eseményekre, amelyek oka közvetlenül vagy közvetve, egészben vagy részben háború vagy harci cselekmény.

  letölthető dokumentumok

  Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható élet-, baleset- és egészségbiztosítások, illetve halál esetére szóló díjátvállalás biztosítás különös feltételei

  Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások általános szerződési feltételei

  Generali MyLife Extra rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosítás különös feltételei

  Nyugdíjbiztosítási kiegészítő dokumentáció a Generali MyLife Extra rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosításhoz

  Feltételkiegészítés az egyösszegű MyLife Extra hűségjóváíráshoz

  Termékbemutató a Generali MyLife Extra rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosításhoz

  Eszközalapokra vonatkozó speciális információkat tartalmazó dokumentum a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife Extra rendszeres díjas biztosításhoz

  Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum a Generali MyLife Extra rendszeres díjas biztosításhoz

  Eszközalapokra vonatkozó speciális információkat tartalmazó dokumentum a Generali MyLife Extra rendszeres díjas biztosításhoz

  Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife Extra rendszeres díjas biztosításhoz

  A választható eszközalapok listája, összetétele és befektetési elvei rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos: 2023. január 1.

  Kondíciós lista a Generali MyLife Extra rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosításhoz Hatályos: 2021. szeptember 27.

  Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató a Generali MyLife Extra rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosításhoz (U67) Hatályos: 2023. január 1.

  Fenntartható Világ részvény eszközalap - szerződéskötés előtti kiegészítő közzététel

  Kondíciós lista a Generali MyLife Extra rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosításhoz (UL22 általános feltétellel rendelkező ügyfelek részére, a 2022. november 25. és ezt megelőzően aláírt ajánlat alapján létrejövő szerződéseikhez) Hatályos: 2022. június 1.

  Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife Extra életbiztosítás (U67) eszközalapjaihoz

  Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk a Generali MyLife Extra életbiztosítás (U67) eszközalapjaihoz

  Fenntartható Világ részvény eszközalap - időszakos közzététel