Nyugdíjbiztosítás

Ha kiszámítható, gondtalan nyugdíjaskorra vágysz

AKTUÁLISABB, MINT HINNÉd...

 
Bár a nyugdíj távolinak tűnhet, ha szeretnél évtizedek múlva az elképzeléseidnek megfelelő életszínvonalon élni, időben gondolnod kell a jövődre. Szeretnél később is hódolni a hobbidnak, kedvedre utazni és élvezni az életet? 

Válassz nyugdíjmegoldásaink közül!

Kérd visszahívásunkat, és munkatársunk segít a döntésben!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSedeT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍV, ÉS MINDEN KÉRDÉSedRE VÁLASZOL.

20%-os adójóváírás

Adója egy részéből gyarapítsd nyugdíjcélú megtakarításaidat! Használd ki az adójóváírás lehetőségét!

Nyugdíjcélú megtakarításodat 20%-os adójóváírással (max. évi 130 000 Ft-tal) növelheted, méghozzá nemcsak a befizetett egyszeri vagy rendszeres díjak, hanem az eseti díjak után is.


nem árt tudni

•  Jelenleg itthon 4 dolgozóra 3 eltartott jut, 
•  Nyugdíj azon jövedelem alapján képződik, ami után járulékot fizettél.
•  A nyugdíjminimum 2019-ben mindösszesen 28 500 Ft. 

Számold ki várható nyugdíjadat!

mik az előnyei?

•  Egy nyugdíjbiztosítás segít megalapozni a gondtalan nyugdíjas éveket. 
•  Nemcsak a befizetett díjak, hanem az eseti díjak után is 20% adójóváírást vehetsz igénybe, évente maximum 130 000 Ft értékben!
•  Az élet-, baleset-, egészségbiztosítási védelmet igényeid szerint alakíthatod.

a nyugdíjbiztosítás mikor nyújt szolgáltatást?

•  A biztosítás megkötésekor érvényes nyugdíjkorhatár elérésekor
•  Nyugdíjba vonuláskor
•  39%-ot meghaladó egészségkárosodás esetén
•  A biztosított halála esetén (halál esetére egy vagy több kedvezményezettet is megjelölhetsz, ezzel kikerülve az örökléssel kapcsolatos procedúrákat)

Generali MyLife Prémium rendszeres díjas biztosítás


 • minimum 15 éves megtakarítási időszakra javasoljuk
 • hűségjóváírás és vagyonarányos bónusz 
 • igény szerint választhatsz élet-, baleset- és egészségbiztosítási védelmet
 • saját befektetési portfóliót állíthatsz össze
 • megtakarításodat eseti befizetésekkel is növelheted

GENERALI MYLI FE EXTRA RENDSZERES DÍJAS, ÉLETHOSSZIG TARTÓ BIZTOSÍTÁS


 • minimum 5 éves megtakarítási időszakra javasoljuk
 • hűségjóváírás, vagyonarányos és díjarányos bónusz
 • igény szerint választhatsz élet-, baleset- és egészségbiztosítási védelmet 
 • saját befektetési portfóliót állíthatsz össze 
 • megtakarításaidat eseti befizetésekkel is növelheted

Generali MyLife rendszeres díjas, élethosszig tartó biztosítás


 • legalább 9 éves, de 11 évnél rövidebb megtakarítási időszakra javasoljuk 
 • igény szerint választhatsz élet-, baleset- és egészségbiztosítási védelmet 
 • saját befektetési portfóliót állíthatsz össze 
 • megtakarításaidat eseti befizetésekkel is növelheted

Generali MyLife egyszeri díjas biztosítás


 • közép és hosszú távra is ajánljuk
 • egyszeri díj befizetése után szabadon eldöntheted, hogy mikor és mennyi eseti díjat fizetsz be
 • minimális eseti díj: 10 000 Ft
 • saját befektetési portfóliót állíthatsz össze

TANÁCSRA LENNE SZÜKSÉGEd?

A legmegfelelőbb megtakarítási forma kiválasztásához kérd tanácsadónk segítségét!MENNYIBE KERÜL? NÉZZÜNK RÁ EGY PÉLDÁT!


Anna 40 éves, és úgy gondolja, hogy nyugodtabban néz a jövőbe, ha már most tesz azért, hogy a nyugdíjas éveiben legyen saját megtakarítása is. A Generali MyLife Extra nyugdíjbiztosításra esett a választása, amelyet januárban havi 30.000 Ft-tal indított el, így 65 éves korában várhatóan több mint 22 M Ft* áll majd rendelkezésére. 

*Szolgáltatási összeg lejáratkor (a biztosított 65 éves korában), a megtakarítási díjrész évenkénti 3%-os növelésével, 5%-os éves feltételezett eszközalaphozammal és adójóváírással számolva. Az adójóváírás a szerződő számláján június 1-jei árfolyammal történik meg. A szolgáltatási összegek a fenti feltételezésekkel teljesülnek, ezekre a biztosító garanciát nem vállal.

NEM ÉRTesz A BEFEKTETÉSEKHEZ? BÍZd SZAKEMBEREINKRE!

Nem kell folyton az árfolyamokat figyelned: mi segítünk minimalizálni a kockázatokat. Ha nem szeretnél portfóliókezeléssel foglalkozni, kérd díjmentes PortfólióMenedzser szolgáltatásunkat!

A Generali MyLife egyszeri díjas biztosítás nyugdíjbiztosításként való megkötése esetén a teljesköltség-mutató Ny*(TKM Ny*):
 
 5 év 10 év  20 év
1,95%-2,58%  1,73%-2,68% 1,69%-2,65%
Jelen termék sajátosságai miatt a TKMNy számítási eljárástól a következő módon tértünk el:
– az 5 évre (5-9 évre) számolt TKMNy* értékek számításánál a nyugdíjszolgáltatás teljesítéséhez szükséges, törvényi rendelkezésnek megfelelő járadékszolgáltatás hatását figyelembe vettük.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a TKM Ny* értékek 5 és 10 éves tartam között nem csökkennek folyamatosan. A köztes tartamokra számított TKM Ny* értékek:

6 évre: 1,71% – 2,41%
7 évre: 1,72% – 2,50%
8 évre: 1,72% – 2,56%
9 évre: 1,73% – 2,63%
 

A termék eszközalaponkénti TKM Ny* értékeiről itt tájékozódhat.  
 
 

A Generali MyLife Prémium rendszeres díjas életbiztosítás nyugdíjbiztosításként való megkötése esetén a teljesköltség-mutató Ny (TKM Ny):
 
 15 év 20 év
3,58%-4,85% 2,85%-4,17%


A Generali MyLife Prémium életbiztosítás minimális tartama 15 év.
A termék eszközalaponkénti TKM Ny-értékeiről itt tájékozódhat. 


A Generali MyLife Extra élethosszig tartó befektetési egységekhez kötött életbiztosítás nyugdíjbiztosításként való megkötése esetén a teljesköltség-mutató Ny (TKM Ny):
 
 10 év 15 év  20 év
3,89%-5,18% 2,72%-4,08% 2,16%-3,52%

A termék eszközalaponkénti TKM Ny-értékeiről itt tájékozódhat. 


A Generali MyLife rendszeres díjas, élethosszig tartó életbiztosítás nyugdíjbiztosításként való megkötése esetén a teljesköltség-mutató Ny (TKM Ny):
 
 10 év 15 év  20 év
4,01%-5,26%  2,59%-3,87% 2,02%-3,30%

A termék eszközalapontkénti TKM Ny-értékeiről itt tájékozódhat. 


Többet szeretnél tudni?
Kattints ide, ahol minden fontos információt megtalálsz a befektetési egységekhez kötött biztosításról!

fontos kérdések


Az olyan életbiztosításokat, melyeket fix futamidőre köthetők, és már megkötés pillanatában rögzítésre kerül a nyugdíjcélú öngondoskodás, és megfelel a Szja törvény előírásainak,  nyugdíjbiztosításnak hívjuk.
Egy nyugdíjbiztosítás segít megalapozni a gondtalan nyugdíjas éveket, megtakarításaidat pedig adójóváírás formában évente maximum 130 000 Ft értékben tovább gyarapíthatod. Sőt, a kapcsolódó élet-, baleset-, egészségbiztosítási védelmet igényeid szerint alakíthatod. Nyugdíjkalkulátorunk segítésével születési éved és a jelenlegi bruttó jövedelmed alapján kiszámolhatod, hogy hozzávetőlegesen milyen összegű állami nyugdíjra számíthatsz.
A megtakarítási életbiztosítás lejárati dátuma a kötéskor érvényes nyugdíjkorhatár elérése. 

A nyugdíjbiztosítás az alábbi események közül arra fizet, amelyik elsőnek következik be, és a biztosító arról tudomást szerez:
 • a biztosítás megkötésekor érvényes nyugdíjkorhatár elérésekor vagy 
 • a tényleges nyugdíjba vonulás esetén vagy 
 • 39%-ot meghaladó egészségkárosodás megállapítása esetén, vagy
 • a biztosított lejárati idő előtti elhalálozása esetén.

Lehetőséged van  


A legfontosabb különbség az, hogy a befektetési egységekhez kötött biztosítások esetén (unit-linked) te állítod össze az ún. befektetési portfóliót, azaz te választod ki, hogy  megtakarításod milyen eszközalapokba kerüljön. Az eszközalapok alakulásának, hozamának függvényében az életbiztosítás időtartama alatt tetszőlegesen átcsoportosíthatod, átválthatod befektetési egységeidet egyik eszközalapból a másikba. Ez azonban azt is jelenti, hogy a befektetési kockázatot is te viseled.

A klasszikus (hagyományos) nyugdíjbiztosításnál - a Bit. (2014. évi LXXXVIII. törvény a biztosítási tevékenységről) rendelkezéseit figyelembe véve - a biztosító határozza meg a befektetési politikát. Ez utóbbi ugyan kiszámíthatóbb, de ennek az az ára, hogy alacsonyabb hozam várható hosszú távon. 

Akkor javasoljuk megkötni a nyugdíjbiztosítást, ha hosszú távon vállalni tudod a rendszeres díj fizetését – ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nyugdíjba vonulásodig le tudsz mondani a biztosításba befizetett összegekről, és nyugdíjba vonulásodig nem veszel ki pénzt a biztosításból.
A szerződéskötési nyugdíjkorhatár a szerződés időpontjában érvényes öregségi nyugdíjkorhatárt jelenti. Ez jelenleg 65 év – tehát ezt a lejáratkori időpontot egy későbbi, esetleges nyugdíjkorhatár-emelés sem változtatja meg. 

A tényleges nyugdíjba vonulás dátuma ettől eltérhet, bizonyos körülményektől függően a 65. életéved betöltése előtt vagy után is nyugdíjba mehetsz. 

Az biztos, hogy a 65. életév elérésekor (hacsak nem következik be más esemény, ami kifizetéssel jár, vagy a biztosítási szerződés ezen időpontot megelőzően egyéb ok miatt nem szűnik meg) a nyugdíjbiztosításban megtakarított összeg kifizetésre kerül.

Jelenleg az öregségi nyugdíjkorhatár 65 év.


Bármely 18-60 éves kor közötti személy köthet nyugdíjbiztosítást. A nyugdíjbiztosításhoz kapcsolódó adójóváírásra csak az a szerződő jogosult, aki az adott adóévben fizet összevonandó jövedelmet terhelő SZJA-t.
Az adójóváírás a nyugdíjbiztosítás szerződőjének az adóról való rendelkezés lehetőségét jelenti. Te, mint szerződő, az általad az adóévben befizetett díj (ideértve az eseti/rendkívüli díjat is, kivéve a kiegészítő biztosítások díját) 20 %-áról, de legfeljebb 130 000 Ft-ról tehetsz nyilatkozatot, feltéve, hogy megfizetett adód ezt lehetővé teszi.

Ha önkéntes kölcsönös biztosító pénztári és/vagy nyugdíj-előtakarékossági befizetései dalapján is rendelkezel adód kiutalásáról, akkor a kiutalandó adó összeg együttesen sem haladhatja meg az adóévben a 280 000 forintot. 

A nyugdíjbiztosítása alapján jóváírandó összeget az adóévet követő évben az adóhatóság a biztosító számlájára utalja, majd a biztosítónk jóváírja a Generali nyugdíjbiztosítási szerződéseden.
A kedvezmény – az önkéntes pénztárakhoz hasonlóan – az adóról való rendelkezés lehetőségét jelenti. Az általad az adóévben befizetett díj (ideértve az eseti/rendkívüli díjat is, kivéve a kiegészítő biztosítások díja) 20 %-áról, de legfeljebb 130 000 Ft-ról tehetsz nyilatkozatot, feltéve, hogy megfizetett adód ezt lehetővé teszi. (Ha a nyugdíjbiztosítás mellett nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) és/vagy önkéntes pénztárak esetében is rendelkezhetsz adójáról, akkor együtt legfeljebb 280 000 Ft-ot igényelhetsz vissza.) A megjelölt összeget az adóévet követő évben az adóhatóság a biztosító számlájára utalja, majd a biztosító jóváírja az a nyugdíjbiztosítási szerződéseden.
Az adóhatóság által kiutalt teljes összeget 20%-kal növelten vissza kell fizetned:
 • Ha a nyugdíjbiztosítás nem a feltételekben megjelölt szolgáltatással szűnik meg (ide értve a részvisszavásárlást, akkor is, ha az eseti/rendkívüli díjból történik).
 • Ha a biztosítási szerződést úgy módosítják, hogy a továbbiakban már nem minősül nyugdíjbiztosításnak.
A visszafizetési kötelezettség téged terhel, de ezt a biztosítónak kell a téged megillető összegből levonni, vagy ha ez valami miatt nem lehetséges, azt az adóhatóság részére neked kell megfizetned. Akkor javasoljuk megkötni a nyugdíjbiztosítást, ha hosszú távon vállalni tudod a rendszeres díj fizetését, illetve nyugdíjba vonulásodig le tudsz mondani a biztosításba befizetett összegekről, és nyugdíjba vonulásodig nem veszel ki belőle pénzt.

fontos információ

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt felhívjuk figyelmedet, hogy a hatályos Élet-, baleset- és egészségbiztosítási feltételeink szerint Társaságunk kockázatviselése nem terjed ki – egyebek mellett - azokra az eseményekre, amelyek oka közvetlenül vagy közvetve, egészben vagy részben háború vagy harci cselekmény.

Letölthető dokumentumok

PortfólióMenedzser szolgáltatás szerződési feltételei Hatályos: 2020. október 30-ától (Módosítva: 2021. augusztus 2.)

adótájékoztatók

Adótájékoztató a Nyugdíjbiztosítási szerződéshez 2014.

Adótájékoztató a Nyugdíjbiztosítási szerződéshez 2015.

Adótájékoztató a Nyugdíjbiztosítási szerződéshez 2017.

Adótájékoztató a Nyugdíjbiztosítási szerződéshez 2017.