MyLife egyszeri díjas megtakarítás

Jól átlátható befektetési konstrukció, ami akár azonnal elérhető vésztartalékot jelenthet neked és családodnak.

INKÁBB RÖVID IDŐTÁVÚ MEGTAKARÍTÁSBAN GONDOLKODIK?

Kérje visszahívásunkat, és munkatársunk segít a döntésben!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍVJA ÖNT ÉS MINDEN KÉRDÉSÉRE VÁLASZOL.

Az élet úgy jó, ha zajlik, amihez persze az anyagi biztonság is elengedhetetlen. A  Generali MyLife egyszeri díjas életbiztosítás kiváló lehetőség, ha újra elhelyeznéd a már összegyűjtött megtakarításaidat, illetve ha több lábon szeretnél állni – más befektetések mellett ideális választás. Vésztartalékra bármikor szükséged lehet: a befizetett egyszeri és eseti megtakarítások számos tervezett vagy váratlan eseményre jelenthetnek megoldást.

 

MIK AZ ELŐNYEI?

 • Hosszú távú díjfizetési kötelezettség nélkül, akár rövid időtartamra is megkötheted.
 • A távolabbi célok megvalósításához is jó megtakarítási forma.
 • Segítségével a váratlan helyzetek anyagi kihívásaira is felkészülhetsz.
 • Eseti befizetésekkel bármikor növelheted a kitűzött célra szánt megtakarításodat.
 • Nyugdíjbiztosításként  is megkötheted.
 • Ha nem nyugdíjbiztosításként jön létre a szerződés, eseti befizetéseihez bármikor hozzáférhetsz.
 • Kockázatvállalásodnak megfelelő befektetési portfóliót állíthatsz össze.
 • A legalább 6 éves tartamra kötött szerződések után a szerződés tartamától függően – az alább meghatározott időpontokban – eseti díjként hűségjóváírás jár, amivel teljes egészében visszakaphatod a szerződéskötéskor felmerülő forgalmazási költséget.


Az egyszeri megtakarítási díjrész a lenti táblázatban megadott százalékát a biztosító a táblázatban szereplő biztosítási évfordulókat megelőző naptári napra érvényes árfolyamon eseti díjként jóváírja.
 
Tartam   Biztosítási évforduló
 5 év 6 év 7 év  8 év 9 év 10 év
 6 év    2,55%        
 7 év      2,975%      
 8 év  1,70%      1,70%    
 9 év  1,9125%        1,9125%  
 10 vagy afeletti  2,125%          2,125%

A már jóváírt hűségjóváírás visszavonhatatlanul az tiéd, nem vész el. 
 • Ajándék biztosítási védelem:
  Az első biztosítási évben ajándékba adjuk a közlekedési baleseti halál esetére szóló kiegészítő biztosítást, amelynek keretében halál esetén az egyszeri díj 10%-át, de legalább 100 000 Ft biztosítási összeget fizetünk ki.
 • Csak kényelmesen: vágja zsebre befektetéseit!
  Szeretnél naprakész lenni befektetéseiddel kapcsolatban? A Generali Ügyfélpont applikációval bármikor nyomon követheted befektetési egységekhez kötött életbiztosítását. Tudjon meg többet!
 
KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN? 
 
 • Annak, aki a banki kamatoknál magasabb hozam elérésére törekszik.
 • Annak, aki okosan szeretné befektetni a pénzét, és kockázatmegosztással csökkentené az esetleges veszteségeket.
 • Annak, aki az eszközalapokból saját befektetési portfóliót szeretne összeállítani.
 • Annak, aki együtt tud élni az eszközalapok árfolyamváltozásaival.

milyen eszközalapok közül választhatsz?

 
 

EGYSZERI ÉS ESETI DÍJHOZ VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK 

 
 

ALACSONY KOCKÁZATÚ

Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.

Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény

KÖZEPES KOCKÁZATÚ

A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.
 

Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes

MAGAS KOCKÁZATÚ

 
 
A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Hazai részvény

Horizont 15+ vegyes

Eseti díjhoz további magas kockázatú eszközalapokat is választhatsz: 

Világmárkák részvény
Fejlett világ részvény
Fejlődő világ részvény
Innováció részvény eszközalap 
Fenntartható Világ részvény eszközalap

A Generali Biztosító Zrt. tevékenysége során figyelmet fordít a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás alapvető elvárásaira. Ennek megfelelően a biztosító:

 • azonosítja, értékeli és kezeli környezeti, társadalmi és irányítási tényezőket, amelyek kockázatokat és lehetőségeket jelenthetnek az üzleti célok elérése érdekében;
 • azonosítja, értékeli és kezeli a negatív és pozitív hatásokat, amelyeket az üzleti döntések és tevékenységek által merülnek fel, és amelyek hatással vannak a külső környezetre.

A felmerülő fenntarthatósági kockázatok nem minősülnek relevánsak, mivel a Generali vállalatcsoport fenntarthatóság iránti elkötelezettsége és Fenntarthatósági (ESG) politikája biztosítja ezen kockázatok megfelelő kezelését.

További részletes információ az oldal alján a letölthető dokumentumok között megtalálható „Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató” című dokumentumban, valamint az eszközalapok oldalain, illetve a Generali Biztosító Zrt. Fenntarthatósági (ESG) politikájában található.

Az eszközalapok befektetési politikáját a fenntarthatósággal kapcsolatos információk nem módosítják.András kevesli a bankja kamatait, szeretné megnövelni megtakarított pénzét, mivel nemsokára gyarapodik a család, és szüksége van biztonsági tartalékra. Úgy gondolja, egy kicsivel nagyobb kockázat is belefér, ha így nagyobb nyereség várható, ezért a Generali MyLife egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítását választja, aminek köszönhetően még a Generali is hozzájárul pénzének gyarapodásához a hűségjóváírásoknak köszönhetően. Mivel egész nap rohan, letölti a Generali Befektetés applikációt a telefonjára, így amikor van egy szabad perce, rögtön megnézheti, hogyan alakulnak az árfolyamok.KÖSSd MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT 20%-OS ADÓJÓVÁÍRÁSSAL!

A hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint az adott évben a nyugdíjbiztosításra befizetett egyszeri és eseti díj 20%-ával megegyező összegű – de maximum 130 000 Ft – adójóváírást vehetsz igénybe, melyet mindig a következő évi adóbevallásában igényelhetsz.


SZÁMOLJUNK EGYÜTT!

 Egyszeri díj 650 000 Ft
Tartam   2. évtől évi 650 000 Ft eseti díj
 5  4 196 729 Ft
 8  7 059 472 Ft
 10  9 109 719 Ft
Szolgáltatási összeg lejáratkor (a biztosított 65 éves korában), 5%-os éves feltételezett eszközalap-hozammal és adójóváírással számolva. Az egyszeri díj és az eseti díjak befizetése januárban történik. A szolgáltatási összegek a fenti feltételezésekkel teljesülnek, ezekre a biztosító garanciát nem vállal.


Teljesköltség-mutató (TKM):
 
 
 5 év 10 év  20 év
2,09%-3,06%  1,73%-2,68% 1,69%-2,65%

 
Felhívjuk a figyelmét, hogy a TKM értékek 5 és 10 éves tartam között nem csökkennek folyamatosan. A köztes tartamokra számított TKM érték:
 
6 évre: 1,72% – 2,67%
7 évre: 1,73% – 2,67%
8 évre: 1,72% – 2,67%
9 évre: 1,73% – 2,67%
 
A termék eszközalapontkénti TKM-értékeiről itt tájékozódhat. 

Többet szeretne tudni?
Kattintson ide, ahol minden fontos információt megtalál a befektetési egységekhez kötött biztosításról!
 

FONTOS KÉRDÉSEK

 
Ezt a biztosítást tanácsadónk közreműködésével, személyesen tudod megkötni, hogy biztosan a számodra legoptimálisabb konstrukciót találd meg.

Legyen szó nem nyugdíjbiztosításként, vagy nyugdíjbiztosításként kötött szerződésről, a biztosítás már 500.000 Ft-tól megköthető.
Lehetősége dvan az egyszeri díjból történő pénzkivételre is, valamint a szerződés lejárat előtti megszüntetésére (visszavásárlására). Ezek azonban – az esetleges költségvonzaton túl – az eszközalap(ok) aktuális árfolyam-alakulásától függően is veszteséget okozhatnak. Javasoljuk, hogy a váratlan helyzetek anyagi kihívásaira fizess be eseti díjat is, melyhez költségmentesen akármikor hozzáférhetsz, ha nem nyugdíjbiztosítási záradékkal jött létre a szerződésed.
Több szempontból is optimális választás: ha nyugdíjbiztosításként köti meg, nemcsak a szerződés létrejöttekor befizetett egyszeri díjra, hanem az eseti díjak után is 20% adójóváírást vehetsz igénybe, évente maximum 130 000 Ft értékben.
A vállalt rendszeres díjakon vagy egyszeri díjas szerződések esetében az egyszeri díjon felül lehetőséged van úgynevezett eseti díjak befizetésére is. Az eseti díjak függetlenül a rendszeres vagy egyszeri díj mértékétől és időpontjától bármikor fizethetők, és a biztosítás fennállása alatt bármikor hozzáférhetőek.

Miért érdemes eseti díjakat befizetni?

Az alkalmi befizetések tovább növelhetik a megtakarítási cél megvalósulásának esélyét, megoldást nyújthatnak az előre nem látható problémákra, s így a váratlanul érkező, kritikus helyzetekben is segíthetnek az alkalmi pénzzavaron; a biztosítási szerződés megszüntetése, visszavásárlása nélkül.
 • Az eseti díjakat kedvező kondíciókkal lehet társaságunknál elhelyezni. 
 • Eseti díjakkal növelhető a megtakarításokon elért eredmény.
 • Az eseti díjak, a teljes tartam alatt bármikor visszavásárolhatók.
 • Eseti díj befizetéséhez már 10 000 Ft is elegendő.
 • Az eseti befizetésekre a rendszeres díjfizetéshez választott vagy az egyszeri díjhoz választott eszközalapoktól teljesen eltérő eszközalapok is választhatók.

Mit érdemes végiggondolni az eseti befizetések során?

 • Az eseti díjak elhelyezésekor is végig kell gondolni, hogy mekkora időszakra szeretnéd ezeket az összegeket elhelyezni. A befizetéseket érdemes megfelelően hosszú ideig a választott eszközalapban tartani. Társaságunk még alacsony kockázatú eszközalapok esetén is javasolja legalább egy-három évre elhelyezni ezeket a díjakat.
 • Ha kockázatos eszközalapokat is választasz (pl. tiszta részvény eszközalap), javasoljuk, hogy az eseti díj legalább egyharmadát alacsony kockázatú eszközalapba helyezd el.

Mikor fizethető eseti díj a szerződésre?

 • A befektetéshez kötött életbiztosításokra a teljes tartam alatt bármikor fizethető eseti díj.
 • Eseti díjjal csak abban az esetben lehet növelni a megtakarításokat, ha a rendszeres, illetve az egyszeri díjak rendezve vannak.

Hogyan fizethetsz eseti díjat?

Átutalással


Kerüld el a sorbanállást, és fizesd  be az eseti díjat banki átutalással társaságunk számlájára.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Számlaszám: 10700024-04074803-51100005
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesd fel az "eseti díj" megjegyzést és a biztosítási kötvényszámot is.

Csekken


Eseti díj fizetés esetén a csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon rendelkezned kell az eseti díj eszközalapok közötti felosztásáról.

A befizetett összeg eszközalapok szerinti felosztásáról a következőképpen nyilatkozhatsz:

 • Online: Emelt szintű regisztráció esetén online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül.
 • Telefonon: Ha rendelkezel a telefonos ügyfélszolgálat emelt szintű szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szerződéssel – telefonon is rendelkezhetsz a felosztásról ügyfélszolgálatunk +36 1 452 3333-as telefonszámán (2.4 menüpont).
 • Személyesen: A díjfelosztásra vonatkozó nyilatkozatodat legkésőbb a befizetéstől számított 24 órán belül eljuttathatod személyes ügyfélszolgálatunkra.
 • Levélben: A kiküldött csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon.

 • Ha nem nyilatkozol külön az eseti díj eszközalapok közti felosztásáról, a befizetett eseti díj a rendszeres díjra vonatkozó felosztási arány szerint kerül könyvelésre.


  A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától. 

  Ismerd meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!


  fontos információ

  Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt felhívjuk figyelmedet, hogy a hatályos Élet-, baleset- és egészségbiztosítási feltételeink szerint Társaságunk kockázatviselése nem terjed ki – egyebek mellett - azokra az eseményekre, amelyek oka közvetlenül vagy közvetve, egészben vagy részben háború vagy harci cselekmény.

  letölthető dokumentumok

  Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések

  Generali MyLife egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei

  Nyugdíjdokumentáció a Generali MyLife egyszeri díjas életbiztosításhoz

  Termékbemutató a Generali MyLife egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz

  Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások általános szerződési feltételei

  Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum a Generali MyLife egyszeri díjas biztosításhoz

  Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife egyszeri díjas biztosításhoz

  Eszközalapokra vonatkozó speciális információkat tartalmazó dokumentum a Generali MyLife egyszeri díjas biztosításhoz

  Eszközalapokra vonatkozó speciális információkat tartalmazó dokumentum a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife egyszeri díjas biztosításhoz

  A választható eszközalapok listája, összetétele és befektetési elvei egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos: 2023. január 1.

  Kondíciós lista a Generali MyLife egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz Hatályos: 2021. szeptember 27.

  Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató a Generali MyLife egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz Hatályos: 2023. január 1.

  Fenntartható Világ részvény eszközalap - szerződéskötés előtti kiegészítő közzététel

  Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás (U60E) eszközalapjaihoz

  Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk a Generali MyLife egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás (U60E) eszközalapjaihoz

  Fenntartható Világ részvény eszközalap - időszakos közzététel

  Fenntarthatósággal kapcsolatos weboldali közzététel az egyes befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékekhez választható Fenntartható Világ részvény eszközalap vonatkozásában