MyLife élethosszig tartó életbiztosítás

Rugalmas megtakarítási program akár 10 éves céloktól az élethosszig tartó gondoskodásig.


A Generali MyLife rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosítás megbízható társ a jövőtervezésben. Segítségével tudatosan fel tud készülni saját, illetve a család életének legfontosabb állomásaira, és ezekhez igazodva megtakarításából igényelheti az adott eseményhez szükséges összeget. 

Személyre szabható megtakarítási formát keresel?

Kérd visszahívásunkat, és munkatársunk segít a döntésben!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSedeT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍV, ÉS MINDEN KÉRDÉSedRE VÁLASZOL.


MIK AZ ELŐNYEI?


 • A biztosításnak köszönhetően anyagi alapot teremthetsz távolabbi céljaid megvalósításához.
 • Kiegészítő biztosításainkkal felkészülhetsz a balesetből vagy betegségből eredő váratlan helyzetek anyagi kihívásaira, vagy a legnagyobb tragédiára.
 • Eseti befizetésekkel bármikor növelheted a kitűzött célra szánt megtakarításodat.
 • Nyugdíjbiztosításként is megkötheted.
 • A választható eszközalapokból az igényeinek leginkább megfelelő befektetési portfóliót állíthatod össze, és jó döntésekkel, kedvező piaci körülmények között növelheted megtakarításodat.


 • Aki 10 éves díjfizetési időszakban gondolkodik.
 • Akinek fontos, hogy megtakarítását biztosítási védelemmel is kiegészíthesse.
 • Aki saját befektetési portfóliót szeretne összeállítani, és mer akár nagyobb kockázatot is vállalni a magasabb hozam érdekében.

MIÉRT JÓ megtakarításként?


A rendszeres megtakarítás alkalmas arra, hogy például gyermeked jövőjéről vagy saját nyugdíjadról gondoskodjon.
Eseti befizetésekkel további tartalékot gyűjthetsz a későbbi évekre, így lesz mihez nyúlniod váratlan kiadás esetén, hanem nyugdíjbiztosításként kötöd meg.

Nyugdíjbiztosításként kötött szerződése mellé rugalmas megtakarítási lehetőséget is kínálunk az Aktív Megtakarítás II. kiegészítő program keretén belül, amely független az adójóváírásra jogosító rendszeres és eseti megtakarításoktól.
Rugalmas, jól átlátható biztosítási konstrukció, amelyet a saját igényeid szerint alakíthatsz.
 

MIÉRT JÓ BIZTOSÍTÁSKÉNT?

15-féle élet-, baleset- és egészségbiztosítási szolgáltatás közül választhatsz,  és te határozhatod meg a biztosítási összegeket.

Felkészülhetsz balesetből vagy betegségből eredő váratlan helyzetek anyagi kihívásaira.

 
 

MILYEN ESZKÖZALAPOK KÖZÜL VÁLASZTHAT?

 

rendszeres ÉS ESETI DÍJHOZ VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK 

 

ALACSONY KOCKÁZATÚ

Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.
 
Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény

KÖZEPES KOCKÁZATÚ

A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.
 
Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes

MAGAS KOCKÁZATÚ


A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Hazai részvény
Horizont 15+ vegyes
Fejlett világ részvény eszközalap
Fejlődő világ részvény eszközalap
Világmárkák részvény eszközalap
Innováció részvény eszközalap 
Fenntartható Világ részvény eszközalap

A Generali Biztosító Zrt. tevékenysége során figyelmet fordít a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás alapvető elvárásaira. Ennek megfelelően a biztosító:

 • azonosítja, értékeli és kezeli környezeti, társadalmi és irányítási tényezőket, amelyek kockázatokat és lehetőségeket jelenthetnek az üzleti célok elérése érdekében;
 • azonosítja, értékeli és kezeli a negatív és pozitív hatásokat, amelyeket az üzleti döntések és tevékenységek által merülnek fel, és amelyek hatással vannak a külső környezetre.

A felmerülő fenntarthatósági kockázatok nem minősülnek relevánsak, mivel a Generali vállalatcsoport fenntarthatóság iránti elkötelezettsége és Fenntarthatósági (ESG) politikája biztosítja ezen kockázatok megfelelő kezelését.

További részletes információ az oldal alján a letölthető dokumentumok között megtalálható „Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató” című dokumentumban, valamint az eszközalapok oldalain, illetve a Generali Biztosító Zrt. Fenntarthatósági (ESG) politikájában található.

Az eszközalapok befektetési politikáját a fenntarthatósággal kapcsolatos információk nem módosítják.


Ajándék biztosítási védelem!

Az első biztosítási évben ajándékba adjuk a közlekedési baleseti halál esetére szóló kiegészítő biztosítást, ahol tragédia esetén 100 000 Ft biztosítási összeget fizetünk ki.


Csak kényelmesen: vágd zsebre befektetéseidet!


Szeretnél naprakész lenni befektetéseivel kapcsolatban? A Generali Befektetés applikációval bármikor nyomon követheted befektetési egységekhez kötött életbiztosításodat. Tudj meg többet!


Teljesköltség-mutató (TKM):

 
 
 10 év 15 év  20 év
4,01%-5,26%  2,59%-3,87% 2,02%-3,30%

Felhívjuk figyelmedet, hogy jelen termék 10 éves TKM értéke a Hazai kötvény eszközalap esetében meghaladja az MNB 8/2016. (VI. 30.) ajánlás 29. pontjában rögzített TKM limitértéket.
A termék eszközalaponkénti TKM-értékeiről itt tájékozódhatsz. 

Mit kell tudnod befektetési egységekhez kötött biztosításról? Kattints a részletekért!   

 

 

ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN

Anna egy 8 éves kisfiú édesanyja, akinek szeretne mindent megadni. Már most elkezd félretenni, hogy amikor Peti leérettségizik, legyen miből kifizetni szükség esetén az egyetemi tandíjat vagy az albérletét, hiszen még jól emlékszik, mennyire nem szerette ő sem az egyetem alatt a kollégiumot. Erre jó választás lehet a Generali MyLife élethosszig tartó életbiztosítás: okos döntésekkel és kedvező piaci környezetben a befektetett összeg szépen gyarapodhat, és 10 év múlva akár fel is használhatja. Ha pedig Peti mégis szeretne kollégista lenni, még mindig továbbnövelhetik a megtakarítást, és később elköltheti például lakásvásárlásra vagy egy nagyszabású esküvőre.

 

KÖSd MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT 20%-OS ADÓJÓVÁÍRÁSSAL!

A hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint az adott évben a nyugdíjbiztosításra befizetett rendszeres és eseti díj
20%-ával megegyező összegű – de maximum 130 000 Ft – adójóváírást vehet igénybe, melyet mindig a következő évi adóbevallásodban igényelhetsz.

 
 

Kezdd időben a megtakarítást! 

 
Tartam (év)   Első éves megtakarítási díjrész havonta    
20 000 Ft 30 000 Ft  40 000 Ft 50 000 Ft 
9 3 100 819 Ft 4 670 026 Ft 6 239 233 Ft  7 737 526 Ft
10 3 520 037 Ft 5 301 293 Ft 7 082 551 Ft  8 764 259 Ft

Szolgáltatási összeg lejáratkor (a biztosított 65 éves korában), a megtakarítási díjrész évenkénti 3%-os növelésével, 5%-os éves feltételezett eszközalap-hozammal és adójóváírással számolva. Kiegészítő biztosítási védelem nélküli és csoportos beszedési megbízású (inkasszós) díjfizetésű szerződés esetén. A szerződés díjfizetése januárban indul. A szolgáltatási összegek a fenti feltételezésekkel teljesülnek, ezekre a biztosító garanciát nem vállal.

 

Mekkora járadékra lenne elegendő 20 millió Ft?

 

Járadékfolyósítás  Havi járadék összege
 10 évig 166 083 Ft
 20 évig 96 829 Ft
 30 évig 82 959 Ft
 élete végéig 81 449 Ft

Borostyánkő járadékbiztosítással számolva. 
A fenti járadékszolgáltatás a nyugdíjbiztosítás lejáratakor, a biztosított 65 éves korában indul, ekkor határozhatsz a járadékfolyósítás időtartamáról is.

 

 

FONTOS KÉRDÉSEK

Ezt a biztosítást tanácsadónk közreműködésével, személyesen tudod megkötni, segítségével biztosan a számodra megfelelő konstrukciót állíthatják össze. 
Ebben az esetben az alábbi lehetőségek közül választhatsz:
 • Eseti befizetésediből származó megtakarításodat bármikor kiveheted részvisszavásárlással.
 • Rendszeres befizetésekből származó megtakarításodból az idő előrehaladtával egyre nagyobb összegeket vehetsz fel részvisszavásárlással.
 • Amennyiben rendszeresen szeretnél pénzhez jutni szerződéséből, 2 év eltelte után kérheted a rendszeres pénzkivonást is.
 • Amennyiben a szerződést a tervezettnél korábban szeretnéd megszüntetni, azt teljes visszavásárlással tudod megvalósítani.
Ezek a lehetőségek a felmerülő költségvonzaton (részvisszavásárlás és rendszeres pénzkivonás esetén tranzakciós költség, 10 éven belüli teljes visszavásárlás esetén visszavásárlási költség) túl az eszközalap(ok) aktuális árfolyam-alakulásától függően is veszteséget okozhatnak. 
Nyugdíjbiztosítás esetén a fenti lehetőségek mindegyike további terhet jelent, mivel a már igénybe vett adójóváírás 20%-al növelt összegét kell az adóhatóság felé visszafizetni.
Ezért ajánljuk nyugdíjbiztosítás mellé az Aktív Megtakarítás II-t.
Ha nyugdíjbiztosításként kötöd meg, nemcsak a befizetett rendszeres díjakra, hanem az eseti díjak után is 20% adójóváírást veheszt igénybe, évente maximum 130 000 Ft értékben. 
A vállalt rendszeres díjakon vagy egyszeri díjas szerződések esetében az egyszeri díjon felül lehetőséged van úgynevezett eseti díjak befizetésére is. Az eseti díjak függetlenül a rendszeres vagy egyszeri díj mértékétől és időpontjától bármikor fizethetők, és a biztosítás fennállása alatt bármikor hozzáférhetőek.

Miért érdemes eseti díjakat befizetni?

Az alkalmi befizetések tovább növelhetik a megtakarítási cél megvalósulásának esélyét, megoldást nyújthatnak az előre nem látható problémákra, s így a váratlanul érkező, kritikus helyzetekben is segíthetnek az alkalmi pénzzavaron; a biztosítási szerződés megszüntetése, visszavásárlása nélkül.
 • Az eseti díjakat kedvező kondíciókkal lehet társaságunknál elhelyezni. 
 • Eseti díjakkal növelhető a megtakarításokon elért eredmény.
 • Az eseti díjak, a teljes tartam alatt bármikor visszavásárolhatók.
 • Eseti díj befizetéséhez már 10 000 Ft is elegendő.
 • Az eseti befizetésekre a rendszeres díjfizetéshez választott vagy az egyszeri díjhoz választott eszközalapoktól teljesen eltérő eszközalapok is választhatók.

Mit érdemes végiggondolnod az eseti befizetések során?

 • Az eseti díjak elhelyezésekor is végig kell gondolni, hogy mekkora időszakra szeretnéd ezeket az összegeket elhelyezni. A befizetéseket érdemes megfelelően hosszú ideig a választott eszközalapban tartani. Társaságunk még alacsony kockázatú eszközalapok esetén is javasolja legalább egy-három évre elhelyezni ezeket a díjakat.
 • Ha kockázatos eszközalapokat is választ (pl. tiszta részvény eszközalap), javasoljuk, hogy az eseti díj legalább egyharmadát alacsony kockázatú eszközalapba helyezd el.

Mikor fizethető eseti díj a szerződésre?

 • A befektetéshez kötött életbiztosításokra a teljes tartam alatt bármikor fizethető eseti díj.
 • Eseti díjjal csak abban az esetben lehet növelni a megtakarításokat, ha a rendszeres, illetve az egyszeri díjak rendezve vannak.

Hogyan fizethetsz be eseti díjat?

Átutalással


Kerüld el a sorbanállást, és fizesd be az eseti díjat banki átutalással társaságunk számlájára. Az átutaláshoz szükséges adatok:

Számlaszám: 10700024-04074803-51100005
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesd fel az "eseti díj" megjegyzést és a biztosítási kötvényszámot is.
 

Csekken


Eseti díj fizetés esetén a csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon rendelkezned kell az eseti díj eszközalapok közötti felosztásáról.

A befizetett összeg eszközalapok szerinti felosztásáról a következőképpen nyilatkozhatsz:

 • Online: Emelt szintű regisztráció esetén online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül.
 • Telefonon: Ha rendelkezel a telefonos ügyfélszolgálat emelt szintű szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szerződéssel – telefonon is rendelkezhetsz a felosztásról ügyfélszolgálatunk +36 1 452 3333-as telefonszámán (2.4 menüpont).
 • Személyesen: A díjfelosztásra vonatkozó nyilatkozatát legkésőbb a befizetéstől számított 24 órán belül eljuttathatod személyes ügyfélszolgálatunkra.
 • Levélben: A kiküldött csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon.

 • Ha nem nyilatkozol külön az eseti díj eszközalapok közti felosztásáról, a befizetett eseti díj a rendszeres díjra vonatkozó felosztási arány szerint kerül könyvelésre.


  A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától. 

  Ismerd meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!


  fontos információ

  Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt felhívjuk figyelmedet, hogy a hatályos Élet-, baleset- és egészségbiztosítási feltételeink szerint Társaságunk kockázatviselése nem terjed ki – egyebek mellett - azokra az eseményekre, amelyek oka közvetlenül vagy közvetve, egészben vagy részben háború vagy harci cselekmény.

  letölthető dokumentumok

  Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható élet-, baleset- és egészségbiztosítások, illetve halál esetére szóló díjátvállalás biztosítás különös feltételei

  Generali MyLife rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosítás különös feltételei

  Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások általános szerződési feltételei

  Termékbemutató a Generali MyLife rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosításhoz

  Nyugdíjbiztosítási kiegészítő dokumentáció a Generali MyLife rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosításhoz

  Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum a Generali MyLife rendszeres díjas biztosításhoz

  Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife rendszeres díjas biztosításhoz

  Eszközalapokra vonatkozó speciális információkat tartalmazó dokumentum a Generali MyLife rendszeres díjas biztosításhoz

  Eszközalapokra vonatkozó speciális információkat tartalmazó dokumentum a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife rendszeres díjas biztosításhoz

  A választható eszközalapok listája, összetétele és befektetési elvei rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos: 2023. január 1.

  Kondíciós lista a Generali MyLife rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosításhoz Hatályos: 2021. szeptember 27.

  Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató a Generali MyLife rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosításhoz Hatályos: 2023. január 1.

  Fenntartható Világ részvény eszközalap - szerződéskötés előtti kiegészítő közzététel

  Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk a Generali MyLife rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosítás (U66) eszközalapjaihoz

  Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife rendszeres díjas életbiztosítás (U66) eszközalapjaihoz

  Fenntartható Világ részvény eszközalap - időszakos közzététel