extrém sportok balesetbiztosítás

Ha az izgalmas kalandok mellett biztonságra is vágyik

KIHÍVÁS, IZGALMAK – BIZTONSÁGBAN!

Kérje visszahívásunkat, és munkatársunk segít a döntésben!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍVJA ÖNT ÉS MINDEN KÉRDÉSÉRE VÁLASZOL.

Az extrém sportot űzőket sokan irigylik bátorságukért és szabadságukért, amit egy szikla megmászása, egy ejtőernyős ugrás vagy éppen egy vadvízi evezés adhat. Az izgalmak mellett azonban nem szabad megfeledkezni a mindezt hosszú távon lehetővé tevő biztonságról sem. Főleg azért nem, mert a társadalombiztosítás (TB) a fokozott veszéllyel járó extrém sportok esetében az életmentő sürgősségi beavatkozás kivételével nem finanszírozza az ellátást, így baleset esetén komoly többletköltségre lehet számítani.

Éljen a lehetőséggel! 


MIK AZ ELŐNYEI?


 • Nem kell lemondania szenvedélyéről a biztonsága érdekében, hiszen egy esetleges, extrém sport közben bekövetkező baleset esetén szolgáltatást nyújtunk Önnek!
 • A TB a sürgősségi beavatkozáson kívül nem támogatja az extrém sport közben történt sérülések ellátását, biztosításunknak köszönhetően azonban anyagi segítséget kap, így nem marad egyedül a bajban. 
 • A szolgáltatás ára elenyésző egy baleset miatt fizetendő kórházi, orvosi költségekhez képest (biztosítási szolgáltatási csomagtól függően az éves bérlet ára 69 Ft vagy 96 Ft / nap / fő).
 • Nemcsak a balesetre, hanem az azt követő rehabilitációs időszakra is térítünk.
 • Súlyos baleset esetén szolgáltatásunkkal javíthatja életminőségét, a korszerű, de drága gyógyászati eljárások és segédeszközök elérhetővé válnak.
 • Nincs egészségügyi kockázatelbírálás és orvosi vizsgálat.
 • A biztosítás 24 órás biztosítási védelmet nyújt, ami várakozási idő nélkül, már a szerződés megkötésének másnapjától él.
 • Külföldön történt balesete esetén, a hazaérkezést követően a már Magyarországon igénybe vett ellátások költségeit is téríti a biztosító
 • 24 órás segítségnyújtó szolgálattal állunk rendelkezésére a Europ Assistance Magyarország Kft. közreműködésével.


KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN? Azoknak, akik valamilyen extrém sportot űznek, és szeretnének megfelelő anyagi segítséget kapni egy esetleges baleset esetén. Akik szenvedélyesen élik az életüket, de amikor kell, odafigyelnek a biztonságukra is.

Az Alap vagy az Extra csomagot választhatja.  Két csomag válaszható: Alap csomag és Extra csomag.

Maximális szolgáltatási összegek balesetenként (Ft)
   Alap csomag Extra csomag
Orvosi költések térítése: 

 • Járóbeteg-szakellátás
 • Fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás
 • Orvosi rehabilitáció
 • Fogsebészeti ellátás
 • Betegszállítás
 8 000 000 Ft  15 000 000 Ft
   Limit Limit
 Gyógyszer-, gyógyászati segédeszköz-ártámogatás és utazási költségtérítésre vonatkozó biztosítás
 100 000 Ft 150 000 Ft
   Biztosítási összeg Biztosítási összeg
 Baleseti halál 500 000 Ft  1 000 000 Ft
 30%-ot elérő baleseti eredetű maradandó egészségkárosodásra vonatkozó biztosítás  1 500 000 F
 3 000 000 Ft
 Csonttörés  20 000 Ft
 30 000 Ft
 Baleseti kórházi napi térítés  5 000 Ft
 10 000 Ft

Főbiztosítás


A főbiztosítás az orvosi költségek térítésére vonatkozó fedezet, azaz, ha extrémsport-tevékenység közben balesetet szenved, megtéríti az egészségügyi ellátások költségeit. Kifizeti a magyarországi kötelező egészségbiztosítás keretében történő járóbeteg-szakellátásról, gyógyintézeti fekvőbeteg-ellátásról, orvosi rehabilitációról, szájsebészeti ellátásról és betegszállításról szóló számlát, illetve a járóbeteg-szakellátásra vonatkozóan a magánegészségügyi szolgáltató (például a magángyógytornász) által kiállított számla összegét a biztosítás feltételeiben meghatározott értékhatárig.

Kiegészítő biztosítások


Gyógyszer-, gyógyászati segédeszköz-ártámogatásra és utazási költségtérítésre vonatkozó kiegészítő biztosítás. 
Baleseti halálra, 30%-ot elérő baleseti eredetű maradandó egészségkárosodásra és csonttörésre vonatkozó kiegészítő biztosítás, mely egyösszegű szolgáltatást nyújt, valamint baleseti kórházi napi térítésre vonatkozó kiegészítő biztosítás, mely kórházi kezelés esetén napi térítést fizet.

Éves bérlet


Határozatlan időre szól, így biztosítási védelemben részesül, bármikor is sportoljon. Ön dönti el, hogy Alap vagy az Extra csomagot választja.

Csoportos napidíjas 


Akkor köthető meg, ha a csoport létszáma legalább 5 fő. A biztosítás tartama 1-30 nap lehet, a védelem kizárólag a kötvényen megjelölt időtartamra vonatkozik. Csoportos napidíjas termék esetében csak az Alap csomag választható.
 • Az éves bérlet rendszeres díjfizetésű, és a fizetési ütem csak éves lehet. 
 • A csoportos napidíjas biztosítás egyszeri díjas, ami azt jelenti, hogy a teljes biztosítási díjat ki kell fizetnie a szerződés megkötésekor.
ÉVES BÉRLET  ALAP CSOMAG EXTRA CSOMAG 

 25 000 Ft/fő/év 35 000 Ft/fő/év


CSOPORTOS NAPIDÍJ
(MINIMÁLIS LÉTSZÁM 5 FŐ) 
ALAP CSOMAG
  1 000 Ft/fő/napÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN


Zsolt szenvedélye a sziklamászás, amikor teheti, elutazik, hogy kedvenc hobbijának hódoljon. Egy alkalommal rosszul rögzíti magát, a mélybe zuhan, így láb- és kartörést, illetve zúzódásokat szenved. Extrém sport balesetbiztosításának köszönhetően a biztosító kifizeti a műtétet és a kórházi ellátást, emellett a csonttörés és a kórházban töltött napok után is térít.


fontos kérdések


Bázisugrás, ejtőernyőzés, falmászás, félkezes és nyílt tengeri vitorlázás, hegymászás és sziklamászás az V. foktól, hőlégballonozás, jet-ski, vízisí, magashegyi expedíció, mélybe ugrás (bungee jumping), műrepülés, paplanernyőzés, rally, roncsautó (auto-crash) sport, sárkányrepülés, vadvízi evezés.
A következőket térítési díj ellenében lehet csak igénybe venni: háziorvosi ellátás, fogászati ellátás, járóbeteg-szakellátás, gyógyintézeti fekvőbeteg-ellátás, rehabilitációs ellátások és betegszállítás. Külön biztosítás nélkül, extrémsport-baleset esetén gyógyszerár-támogatás, illetve gyógyászati segédeszközök árához nyújtott támogatás és utazási költségtérítés sem jár a sérültnek. 
Táppénzben és rokkantsági ellátásban részesül, aki ilyen jellegű baleset miatt rokkan meg vagy válik keresőképtelenné. A halaszthatatlan életmentő beavatkozások költségeit a társadalombiztosítás finanszírozza, ezt a költséget a sportolónak utólag sem kell megtérítenie.
A felmerülő orvosi költségek vagy gyógyászati segédeszközök számlái alapján.
Ha balesetet szenved, és emiatt kórházba kerül, a lehető leghamarabb, de legfeljebb 24 órán belül értesítse a biztosítót telefonon vagy faxon! 

Partnerünkként a Europ Assistance kapcsolatot tart a balesetet szenvedett biztosítottal, a kórházzal és a biztosítóval a minél gyorsabb és zökkenőmentesebb kifizetés érdekében, a biztosító nevében nyilatkozik a biztosító fedezetvállalásáról, és szükség esetén megszervezi a biztosított másik (szerződött) kórházba szállítását.

A Europ Assistance elérhetősége: tel.: (36 1) 465-3614, fax: (36 1) 458 4445

letölthető dokumentumok

Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések

Extrém sportokra vonatkozó balesetbiztosítás általános és különös biztosítási feltételei

Terméktájékoztató Extrém sportokra vonatkozó balesetbiztosításhoz

Extrém sport biztosítási termékismertető