MyLife prémium rendszeres díjas megtakarítás

Biztosítással védett megtakarítási program hosszú távú céljaidhoz

TERVEZZÜNK EGYÜTT HOSSZÚ TÁVRA IS!

Kérd visszahívásunkat, és munkatársunk segít a döntésben!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÉdet, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍV, ÉS MINDEN KÉRDÉSedRE VÁLASZOL.

A Generali MyLife Prémium rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás a jövő legfontosabb élethelyzeteire kínál biztosítási és megtakarítási megoldást az egész családnak. Javasoljuk hosszú távú célok eléréséhez, például ha gyermeked jövőjéről, vagy saját nyugdíjadról szeretnél gondoskodni.


MIK AZ ELŐNYEI? • A biztosításnak köszönhetően anyagi segítséget teremthetsz távolabbi céljaid megvalósításához.
 • Hűségjóváírást és vagyonarányos bónuszt kaphat.
 • Segítségével felkészülhetsz a váratlan helyzetek anyagi kihívásaira.
 • Eseti befizetésekkel bármikor növelheted a kitűzött célra szánt megtakarításodat.
 • Nyugdíjbiztosításként is megkötheted.
 • A választható eszközalapokból az igényeinek leginkább megfelelő befektetési portfóliót állíthatod össze, jó döntésekkel, kedvező piaci körülmények között növelheted megtakarítását.
 • A többféle eszközalap választásával bármikor alkalmazkodhatsz a piaci változásokhoz, csökkentheted a kockázatokat.
 • Az első biztosítási évben ajándékba adjuk a közlekedési baleseti halál esetére szóló kiegészítő biztosítást, amelynek keretében halál esetén 100 000 Ft biztosítási összeget fizetünk ki.


KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN?  • Aki hosszú távban és minimum 15 éves megtakarítási időszakban gondolkodik.
 • Akinek fontos a biztosítási védelem.
 • Aki saját befektetési portfóliót szeretne összeállítani, és mer akár nagyobb kockázatot is vállalni a nagyobb hozam érdekében.

MIÉRT JÓ megtakarításként?


A rendszeres megtakarítás alkalmas arra, hogy például gyermeke jövőjéről vagy saját nyugdíjáról gondoskodjon.
Eseti befizetésekkel további tartalékot gyűjthet a későbbi évekre, így lesz mihez nyúlnia váratlan kiadás esetén, amennyiben nem nyugdíjbiztosításként jön létre a szerződés.
Rugalmas, jól átlátható biztosítási konstrukció, amelyet a saját igényei szerint alakíthat.

MIÉRT JÓ BIZTOSÍTÁSKÉNT?

 
 

MILYEN ESZKÖZALAPOK KÖZÜL VÁLASZTHATsz?

rendszeres ÉS ESETI DÍJHOZ VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK 

 
 

ALACSONY KOCKÁZATÚ

Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.
 
Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény

KÖZEPES KOCKÁZATÚ

A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes

MAGAS KOCKÁZATÚ


A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Hazai részvény
Horizont 15+ vegyes
Fejlett világ részvény eszközalap
Fejlődő világ részvény eszközalap
Világmárkák részvény eszközalap
Innováció részvény eszközalap 
Fenntartható Világ részvény eszközalap

A Generali Biztosító Zrt. tevékenysége során figyelmet fordít a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás alapvető elvárásaira. Ennek megfelelően a biztosító:

 • azonosítja, értékeli és kezeli környezeti, társadalmi és irányítási tényezőket, amelyek kockázatokat és lehetőségeket jelenthetnek az üzleti célok elérése érdekében;
 • azonosítja, értékeli és kezeli a negatív és pozitív hatásokat, amelyeket az üzleti döntések és tevékenységek által merülnek fel, és amelyek hatással vannak a külső környezetre.

A felmerülő fenntarthatósági kockázatok nem minősülnek relevánsak, mivel a Generali vállalatcsoport fenntarthatóság iránti elkötelezettsége és Fenntarthatósági (ESG) politikája biztosítja ezen kockázatok megfelelő kezelését.

További részletes információ az oldal alján a letölthető dokumentumok között megtalálható „Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató” című dokumentumban, valamint az eszközalapok oldalain, illetve a Generali Biztosító Zrt. Fenntarthatósági (ESG) politikájában található.

Az eszközalapok befektetési politikáját a fenntarthatósággal kapcsolatos információk nem módosítják.


Csak kényelmesen: vágd zsebre befektetéseidet!


Szeretnél naprakész lenni befektetéseivel kapcsolatban? A Generali Ügyfélpont applikációval bármikor nyomon követheted befektetési egységekhez kötött életbiztosításáodat. Tudj meg többet!


Teljesköltség-mutató (TKM):

 15 év 20 év
 3,58%-4,85%  2,85%-4,17%

A Generali MyLife Prémium életbiztosítás minimális tartama 15 év.

A termék eszközalapontkénti TKM-értékeiről itt tájékozódhatsz. 

Mit kell tudnod a befektetési egységekhez kötött biztosításról? Kattints a részletekért!   

 

 

ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN

Angéla már régóta szeretné gyarapítani pénzét, és hosszú távban gondolkodik. Ezért nyugdíjbiztosításként köti meg a Generali MyLife Prémium életbiztosítást, mert boldog nyugdíjas évekre vágyik, amelyhez a Generali is hozzájárul hűségjóváírásokkal és vagyonarányos bónusszal. Biztosításközvetítőjével ezt szem előtt tartva válogatták össze az eszközalapokat, biztosítása alakulását pedig rendszeresen követi a Generali Befektetés applikáción keresztül. 

KÖSd MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT 20%-OS ADÓJÓVÁÍRÁSSAL!

A hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint az adott évben a nyugdíjbiztosításra befizetett rendszeres és eseti díj
20%-ával megegyező összegű – de maximum 130 000 Ft – adójóváírást vehetsz igénybe, melyet mindig a következő évi adóbevallásodban igényelheszt.

 

Kezdd időben a megtakarítást! 

Tartam (év)   Első éves megtakarítási díjrész havonta  
 20 000 Ft  30 000 Ft  40 000 Ft
15 6 539 507 Ft 9 866 915Ft 13 157 538 Ft
25 15 734 582 Ft 23 681 906 Ft  31 203 018 Ft
35 31 959 836 Ft  47 636 743 Ft 62 554 589 Ft

Szolgáltatási összeg lejáratkor (a biztosított 65 éves korában), a megtakarítási díjrész évenkénti 3%-os növelésével, 5%-os éves feltételezett eszközalap-hozammal és adójóváírással számolva. Kiegészítő biztosítási védelem nélküli és csoportos beszedési megbízású (inkasszós) díjfizetésű szerződés esetén. A szerződés díjfizetése januárban indul. A szolgáltatási összegek a fenti feltételezésekkel teljesülnek, ezekre a biztosító garanciát nem vállal.

 

Mekkora járadékra lenne elegendő 20 millió Ft?

Járadékfolyósítás  Havi járadék összege
 10 évig 166 083 Ft
 20 évig 96 829 Ft
 30 évig 82 959 Ft
 élete végéig 81 449 Ft
Borostyánkő járadékbiztosítással számolva. 
A fenti járadékszolgáltatás a nyugdíjbiztosítás lejáratakor, a biztosított 65 éves korában indul, ekkor határozhat a járadékfolyósítás időtartamáról is.

FONTOS KÉRDÉSEK

Ezt a biztosítást tanácsadónk közreműködésével, személyesen tudod megkötni, hogy biztosan a számodra legoptimálisabb konstrukciót találd meg. 
A 4. és a 20. biztosítási év közötti rendszeres díjak megtakarítási díjrésze alapján eseti díjként hűségjóváírást írunk jóvá szerződéseden.
Vagyonarányos bónusz jóváírására a 21. biztosítási évtől, évente kerül sor. Mértéke: 0,75%.

A vagyonarányos bónusz alapja az adott biztosítási évben, a szerződő számláján lévő rendszeres díjból származó befektetési egységek hó végi aktuális értékeinek átlaga.
Lehetőséged van a szerződés lejárat előtti megszüntetésére (visszavásárlására) vagy pénzkivételre (részleges visszavásárlásra vagy rendszeres pénzkivonásra), ez azonban annak esetleges költségvonzatán túl az eszközalap(ok) aktuális árfolyam-alakulásától függően is veszteséget okozhat.
Ha nyugdíjbiztosításként kötöd meg, nemcsak a befizetett rendszeres díjakra, hanem az eseti díjak után is 20% adójóváírást vehetsz igénybe, évente maximum 130 000 Ft értékben. 
A vállalt rendszeres díjakon vagy egyszeri díjas szerződések esetében az egyszeri díjon felül lehetőséged van úgynevezett eseti díjak befizetésére is. Az eseti díjak függetlenül a rendszeres vagy egyszeri díj mértékétől és időpontjától bármikor fizethetők, és a biztosítás fennállása alatt bármikor hozzáférhetőek.

Miért érdemes eseti díjakat befizetni?

Az alkalmi befizetések tovább növelhetik a megtakarítási cél megvalósulásának esélyét, megoldást nyújthatnak az előre nem látható problémákra, s így a váratlanul érkező, kritikus helyzetekben is segíthetnek az alkalmi pénzzavaron; a biztosítási szerződés megszüntetése, visszavásárlása nélkül.
 • Az eseti díjakat kedvező kondíciókkal lehet társaságunknál elhelyezni. 
 • Eseti díjakkal növelhető a megtakarításokon elért eredmény.
 • Az eseti díjak, a teljes tartam alatt bármikor visszavásárolhatók.
 • Eseti díj befizetéséhez már 10 000 Ft is elegendő.
 • Az eseti befizetésekre a rendszeres díjfizetéshez választott vagy az egyszeri díjhoz választott eszközalapoktól teljesen eltérő eszközalapok is választhatók.

Mit érdemes végig gondolnod az eseti befizetések során?

 • Az eseti díjak elhelyezésekor is végig kell gondolni, hogy mekkora időszakra szeretnéd ezeket az összegeket elhelyezni. A befizetéseket érdemes megfelelően hosszú ideig a választott eszközalapban tartani. Társaságunk még alacsony kockázatú eszközalapok esetén is javasolja legalább egy-három évre elhelyezni ezeket a díjakat.
 • Ha kockázatos eszközalapokat is választasz (pl. tiszta részvény eszközalap), javasoljuk, hogy az eseti díj legalább egyharmadát alacsony kockázatú eszközalapba helyezze el.

Hogyan fizethetsz be eseti díjat?

Átutalással


Kerüld el a sorbanállást, és fizesse be az eseti díjat banki átutalással társaságunk számlájára. Az átutaláshoz szükséges adatok:

Számlaszám: 10700024-04074803-51100005
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesd fel az "eseti díj" megjegyzést és a biztosítási kötvényszámot is.


Csekken


Eseti díj fizetés esetén a csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon rendelkezned kell az eseti díj eszközalapok közötti felosztásáról.

A befizetett összeg eszközalapok szerinti felosztásáról a következőképpen nyilatkozhatsz:

 • Online: Emelt szintű regisztráció esetén online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül.
 • Telefonon: Ha rendelkezel a telefonos ügyfélszolgálat emelt szintű szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szerződéssel – telefonon is rendelkezhet a felosztásról ügyfélszolgálatunk +36 1 452 3333-as telefonszámán (2.4 menüpont).
 • Személyesen: A díjfelosztásra vonatkozó nyilatkozatát legkésőbb a befizetéstől számított 24 órán belül eljuttathatod személyes ügyfélszolgálatunkra.
 • Levélben: A kiküldött csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon.
 • Ha nem nyilatkozol külön az eseti díj eszközalapok közti felosztásáról, a befizetett eseti díj a rendszeres díjra vonatkozó felosztási arány szerint kerül könyvelésre.


  A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától. 

  Ismerd meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!


  fontos információ

  Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt felhívjuk figyelmedet, hogy a hatályos Élet-, baleset- és egészségbiztosítási feltételeink szerint Társaságunk kockázatviselése nem terjed ki – egyebek mellett - azokra az eseményekre, amelyek oka közvetlenül vagy közvetve, egészben vagy részben háború vagy harci cselekmény.

  letölthető dokumentumok

  Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható élet-, baleset- és egészségbiztosítások, illetve halál esetére szóló díjátvállalás biztosítás különös feltételei

  Generali MyLife Prémium rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei

  Nyugdíjdokumentáció a Generali MyLife Prémium életbiztosításhoz

  Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások általános szerződési feltételei

  Termékbemutató a Generali MyLife Prémium rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz

  Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum a Generali MyLife Prémium biztosításhoz

  Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife Prémium biztosításhoz

  Eszközalapokra vonatkozó speciális információkat tartalmazó dokumentum a Generali MyLife Prémium biztosításhoz

  Eszközalapokra vonatkozó speciális információkat tartalmazó dokumentum a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife Prémium biztosításhoz

  A választható eszközalapok listája, összetétele és befektetési elvei rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Hatályos: 2023. január 1.

  Kondíciós lista a Generali MyLife Prémium rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz Hatályos: 2021. szeptember 27.

  Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató a Generali MyLife Prémium rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz Hatályos: 2023. január 1.

  Fenntartható Világ részvény eszközalap - szerződéskötés előtti kiegészítő közzététel

  Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk a nyugdíjbiztosításként köthető Generali MyLife Prémium életbiztosítás (U72) eszközalapjaihoz

  Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk a Generali MyLife Prémium életbiztosítás (U72) eszközalapjaihoz