a ghelp bemutatja: időjárás riasztás szolgáltatás

Riasztást küldünk telefonodra szélsőséges időjárás esetén, és hasznos tanácsokkal látunk el, hogy megóvd értékeidet.

generali-ghelp

milyen biztosításodhoz tudod használni ezt a szolgáltatást?

Ezt a szolgáltatást megkötött biztosításodtól függetlenül tudod használni. Elegendő letölteni a Generali Ügyfélpont alkalmazást, megadni az irányítószámodat, és az alkalmazás értesítéseket és hasznos tanácsokat fog küldeni okostelefonodra szélsőséges időjárási események közeledtével.

hol éred el időjárás riasztás szolgáltatásunkat?

Időjárás riasztás szolgáltatásunkat a Generali Ügyfélpont alkalmazásunk letöltésével tudod használni okostelefonodon. A szolgáltatás a beállított irányítószám szerint azonnali üzenetet küldünk például közelgő nagyobb vihar, veszélyes UV sugárzás, légszennyezettség vagy extrém meleg esetén. 
Az alkalmazás hasznos tanácsokkal kiegészített időjárásriasztást küld telefonodra az irányítószám alapján beállított település szerint. 

Mivel az értesítés az esemény bekövetkezte előtt 1-2 órával már megérkezik telefonodra, így alkalmazásunk segítségével egészségedet és értékeidet is megvédhetheted, értesítheted szeretteidet is a várható időjárási eseményekről, például egy  közeledő nagyobb viharról, extrém UV sugárzásról. 

Értékeid időben védett helyre viheted, várható vihar esetén még időben áramtalaníthatod pl. az elektromos eszközöket, számítógépet, televíziót, megelőzve azok komolyabb károsodását. Autódat is biztonságba viheted, elállhattsz a fák alól vagyaz épületek mellől, vagy akár előre felkészülhetsz vezetéskor a rossz látási viszonyokra és a csúszós utakra. 
 
A következőkről:
  • Zivatar villámtevékenységgel, felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel
  • Várható rendkívül nagy mennyiségű csapadék, felhőszakadás kialakulásának veszélyével
  • Várható 80-100 km/h-t meghaladó széllökésekVárható ónos eső, intenzív havazás, jegesedés, csúszós utak
  • Tartósan 7 °C alatti hőmérséklet, javasolt a téli gumiabroncsok használata
  • Hőségriadó, várható rendkívüli meleg, extrém UV-sugárzás
  • Egészségügyi határértéket meghaladó légszennyezettség

Fontos, hogy  az alkalmazás nem ad teljes körű időjárás-előrejelzést, csak és kizárólag időjárási vészhelyzet esetén riaszt.
Az időjárási adatokat partnerünk, az Időkép időjárási hírportál szolgáltatja.  A riasztási eseményekkel kapcsolatos kérdéseidet az sms@idokep.hu s címre küldheted el, és azokra közvetelenül neked fognak válaszolni az Időkép munkatársai.


Ismerd meg a Generali Ügyfélpont alkalmazásunkat, fedezd fel az Időjárás riasztás szolgáltatást és a többi hasznos funkciót is.  További információkat a Generali Ügyfélpont mobilalkalmazásról itt találsz.nézd meg a többi ghelp szolgáltatást is!