hírek

Sajtóhíreinkkel kapcsolatban keresse munkatársunkat az alábbi elérhetőségeken: 

Kommunikációs és Rendezvényszervezési Csoport - Tamás Ildikó csoportvezető
T +36 1 301 7716  I  M +36 20 234 7176  I  Email: ildiko.tamas@generali.com

2019. október 7.


Tisztelt Ügyfeleink!

Egyre több „modern baleset” fenyeget minket


A tavalyi év nagy slágere volt a Lánchídon táncoló Will Smith, ami egyben a magyar főváros egyik legsikeresebb médiaszereplése is lett. Naponta jönnek velünk szembe a tökéletesre filterezett szelfik a leghíresebb turistacélpontokkal a háttérben. De vajon akkor is ennyire szórakoztatóak lennének ezek a tartalmak, ha életveszélyes sérüléssel végződnének? Statisztikák szerint az elmúlt néhány évben világszerte több mint 250 ember vesztette életét közvetlenül a felelőtlen közösségimédia-használat miatt. A #modernbalesetek megelőzése érdekében a Generali társadalmi kampányt indít, melynek keretében felhívja a figyelmet öt csodás magyar turisztikai helyszínre, ahol különösen érdemes odafigyelni a testi épségünkre, miközben a lenyűgöző látványban gyönyörködünk.

Modern balesetek leselkednek ránk a mindennapokban

Egy tavalyi indiai kutatás szerint 2011 óta 259 emberéletet követelt a felelőtlen szelfizés világszerte. Nem véletlen, hogy ők foglalkoztak a problémával, hiszen az áldozatok listá-ját India vezeti, nyomában Oroszországgal, az Egyesült Államokkal és Pakisztánnal. Meglepő módon a vezető halálok nem a közlekedési balesetek köre (19%), hanem a fulladás (27%) volt, a legtöbben vízbe estek, mert nem vették észre a figyelmeztető jelzéseket. Ezek a végzetes kimenetelű esetek tudatossággal és odafigyeléssel köny-nyen elkerülhetők lettek volna.

Szelfimentes zónákat!

A fent említett statisztika hívta életre az ötletet, hogy a legnépszerűbb és egyben legve-szélyesebb turistacélpontok (felhőkarcolók, hegycsúcsok, tengerparti, sziklás vidékek) körül „no selfie” zónákat kellene létrehozni, ahol figyelmeztető jelzésekkel és a hatósá-gok közreműködésével előznék meg a szelfibaleseteket.1 Magyarország is bővelkedik csodás, de veszélyeket is rejtő látnivalókban, a Generali összegyűjtött öt hazai helyszínt, melyeket érdemes szelfimentes zónaként kezelni és fokozottan ügyelni a biztonságra.

1. Halászbástya

Kétségtelenül Budapest egyik legszebb szimbóluma a Halászbástya. A budai vár műemlékének csúcsos süvegű kőtornyai a hét magyar honfoglaló vezért szimbolizálják. A Halászbástya 1987 óta része Budapest világörökségi helyszíneinek, szépsége révén pedig több ezer látogatóval büszkélkedhet naponta. Bármilyen csábítónak tű-nik is a hosszú lépcsősorokon vagy a boltívek alatt fotózkodni, innen bizony nagyot lehet esni, úgyhogy kattintás előtt győződjünk meg arról, nem esik bántódásunk a szelfizés hevében.

2. Rám-szakadék
 

A Dunántúli-középhegység legkeletibb része a Visegrádi-hegység, ahol az esővíz és a fagy eróziós hatásának eredményeképpen meredek völgyek alakultak ki. Az itt található szurdokvölgy a rajta átvezető turistaúton kellő óvatossággal végigjárható, en-nek köszönhetően pedig hosszú évek óta az osztálykirándulások kedvelt célpontja. 

A Rám-szakadék gyönyörű természeti képződményekkel várja a látogatókat, de ezek gyakran elvonják a figyelmet a csúszós, veszélyes útvonalról. Első a biztonság, utána jöhet a fotózkodás!

3. Bokodi-tó

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb instacélpontja a Vértes lábainál fekvő Bokodi-tó. Különlegessége a part mentén épített úszó falu, mely már-már egzotikus tengerpartokat idéz. A tópartot szinte teljesen elfoglalják a cölöpökre épített horgászházak, melyekhez hosszú fapallók vezetnek. A néhány éve még ismeretlen turistacélpontot ma már a világ minden tájáról látogatják, és a hazai influenszerek kedvencévé is vált. A víz közelségéből adódóan nagyon oda kell figyelni, hogy hova lépünk, honnan pró-báljuk a mobilunkkal megörökíteni a látványt.

4. Turul-emlékmű

A történelmi emlékhelyként számon tartott óriási turul szobor mára Tatabánya jelképe lett. A Donáth Gyula által készített szobrot az államalapítás ezredik évfordulójára készítették, méretei pedig igazán figyelemre méltóak. A turul szárnyainak fesztávja közel 15 méter, tiszta időben pedig nem csak Tatabánya és Oroszlány látható in-nen, de még Pannonhalma dombjai is. A szobornál tavaly látogatóközpont is nyílt, így érdemes veszélyes szelfik készítése helyett ott kikapcsolódni.

5. Batsányi-kilátó

A Keszthelyi-hegységben található Pap-hegy 448 méteres csúcsán álló kilátó a Ba-laton legmagasabbja, melyet a csodálatos balatongyöröki Szépkilátótól indulva ér-hetünk el. Maga az út egy kis kirándulásnak is megfelel, nemcsak hossza, de sokkal inkább meredeksége miatt. A kilátóba érve kárpótol minket a csodás panoráma, viszont érdemes odafigyelni, mert itt még a szél is becsaphat minket: az erős lökése-ket bizony fokozottabban érezhetjük ebben a magasságban. Vigyázzunk értékeink-re, és még inkább magunkra!


Ismerjük fel, kerüljük el - Előrelátó Show

Számos olyan modern baleseti helyzet van azonban, amit napjainkban még nem is ér-zékelünk veszélyforrásként. Gondoljunk csak az elektromos rollerekre, melyek Nyugat-Európában már emberéletet is követeltek vagy az utóbbi évek legnépszerűbb videós tar-talmaira, az internetes kihívásokra, melyek jobb esetben jótékony cél érdekében, rosz-szabb esetben teljesen öncélúan hívják fel a követőket vicces vagy éppen veszélyes vál-lalkozások teljesítésére.

A Generali társadalmi kampánya az ezekhez hasonló #modernbalesetek megelőzésé-ben vállal szerepet azzal, hogy segít beazonosítani az emberek számára az ingerkü-szöbük alatt maradó veszélyhelyzeteket. Ha tudatosítjuk magunkban ezeket az újfajta veszélyforrásokat, később már olyan ösztönösen tudunk védekezni velük szemben, mint ahogy körülnézünk, mielőtt a forgalmas úttestre lépnénk.

A Generali Előrelátó Show-jának két házigazdája Vályi István műsorvezető (TotalCar, Brutális fizika) és az „új Öveges professzor”, Härtlein Károly fizikatanár (Brutális fizika), akik részletesen bemutatnak és kielemeznek egy-egy modern balesetet, illetve tanácsot adnak a veszélyes szituációk megelőzésére.


2019. október 7.


Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Aktív Tőke II., Aktív Tőke III. és Aktív Tőke IV. befektetési stratégia eszközalapok 2019.09.30 - 2019.10.02-i közötti értékelési napokra vonatkozó árfolyamai tévesen kerültek megállapításra és közlésre.

Társaságunk a helyes árfolyamok alapján megállapította, hogy a téves árfolyamközlés milyen módon érintette azon Ügyfeleinket, akik szerződésén az érintett napokon a jelzett eszközalapokhoz tartozó befektetési egységek eladásával járó pénzmozgás (pl. kifizetés) történt.  A téves árfolyam megállapítás miatt Ügyfeleink anyagi hátrányt nem szenvedtek. 

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy az érintett eszközalap árfolyamait rendszereinkben javítottuk.

Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük. Amennyiben kérdése merül fel, hívja bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 (1) 452 3333-as telefonszámon (munkanapokon 8:00 és 16:00 óra között) a 6-os menüpont kiválasztásával.

2019. október 3.

Csak minden ötödik magyar gondol rá pihenésként vagy megérdemelt jutalomként


A nyugdíj előtt álló magyarok negyede számít arra, hogy egyáltalán nem fog nyugdíjat kapni, további 15 százalék szerint pedig nem lesz elegendő az az összeg, amit minden hónap tizedike körül hoz majd a postás. A fiatalabbak a legpesszimistábbak, az öngondoskodás mégis a 40-es koroszályban fogalmazódik meg leginkább, mint megoldási lehetőség. Az aggasztó eredmények ellenére a legtöbben nyaralni, utazni és pihenni terveznek az első nyugdíjas hetükön – derül ki a Generali Biztosító reprezentatív kutatásából. 

A Generali Biztosító több mint 500 fős reprezentatív felmérésében arról kérdezte a nyugdíj előtt álló (25 éves-55 éves korosztály) magyar lakosságot, hogy mi jut eszükbe a nyugdíjról, milyen lesz nyugdíjasnak lenni, illetve hogyan, mivel képzelik el az első munka nélkül töltött hetüket. 

Aggasztó eredmények: beletörődés, bizonytalanság, düh


„A nyugdíj az, ami nekem már nem lesz”, „csirkefarhát”, „öregség, betegség, kisnyug-díj”, „dolgozni fogok” – döntő többségében ilyen és ehhez hasonló válaszok érkeztek arra a nyitott kérdéssora, hogy mi jut eszébe a nyugdíjról. 

A megkérdezettek negyede (27%) arra számít, hogy egyáltalán nem kap majd nyugdí-jat öregkorában, további 15 százalék pedig jelentős életszínvonal-eséssel számol, mi-vel szerintük nem lesz elengedő a kapott összeg a jelenlegi körülményeik fenntartásá-ra. Körülbelül ugyanennyien (14%) említették spontán a bizonytalanság és kiszámítha-tatlanság szavakat, míg pihenésként vagy megérdemelt jutalomként csak minden ötö-dik (20,7%) magyar gondol a nyugdíjas éveire. Az öngondoskodást csupán 7 százalé-kuk említette. 

A felmérés eredményei azt is kimutatták, hogy a különböző korosztályok másként asz-szociálnak a nyugdíjra. A fiatalok (25-40 évesek) jóval pesszimistábbak, mint a nyug-díjhoz közelebb állók (50-55 évesek), hiszen az előbbiek jóval nagyobb arányban gondolják úgy, hogy semmilyen nyugdíjat nem fognak kapni, vagy túl keveset a meg-élhetéshez, az utóbbiak viszont már inkább szeretnek rá pihenésként, vagy megérde-melt jutalomként gondolni. 

A legbizonytalanabb korosztály a felmérés szerint a 41-50 év közöttiek, hiszen ellen-tétben a fiatalokkal (akik meg vannak győződve, hogy semmit nem kapnak), vagy az idősekkel (akik már készülnek a nyugdíjra), ők egyáltalán nem tudják, mire számítsa-nak. Talán éppen a kiszolgáltatottság érzése miatt a 40-esek említették legnagyobb arányban (10%) az öngondoskodást, mint megoldási lehetőséget, szemben a 25-30 év közötti korosztállyal, akiknek csupán a 1,5 százaléka. 

Utazás, pihenés, család - így tervezzük az első nyugdíjas hetet

A Generali kutatása arra is rákérdezett, hogy ki miként, mivel tervezi eltölteni majd az első nyugdíjas hetét. Bár erre a kérdésre is sok olyan válasz érkezett, hogy továbbra is dolgozniuk kell majd, esetleg hivatalokban fogják tölteni papírmunkával, az emberek többsége mégis nyugodt hangulatot képzelt el, ahol a pihenésé és a kikapcsolódásé a főszerep. 

A válaszadók 37 százaléka tervez nyaralni vagy utazni az első munka nélkül töltött hé-ten, de közel ennyien (33%) szimplán csak pihennének. A családdal töltött idő szintén sokaknak eszébe jutott (13%), de a kerti munka (8%) és az olvasás is a kedvelt „friss-nyugdíjas” tevékenységek közé tartozik. 

A különböző korosztályok válaszai itt is eltérő várakozásokat mutatnak: a most 25-30 évesek inkább aktívan a családjukkal (utazás, nyaralás), a jelenleg 40-55 évesek in-kább passzívan, egyedül (pihenés, olvasás, alvás) tervezik majd tölteni az első nyugdí-jasa hetet. 

Tervezd meg Te is az első nyugdíjas heted! 

A kutatás a Generali „Tervezd meg az első nyugdíjas heted” elnevezésű kampány részeként született, amely egy nyereményjátékkal összekötött weboldalon keresztül hív-ja fel a fiatalabb korosztály figyelmét az öngondoskodás fontosságára. A honlapon ugyanis bárki megtervezheti első nyugdíjas hetét. 

„Él egy kép a fejünkben a nyugdíjas életről, amit a mesékben láttunk és olvastunk. Lá-tunk ugyanakkor egy valóságot a családunkban élő nyugdíjasok körében, akik viszont egy nagyon más generáció tagjai. Végül pedig él a fejünkben egy elképzelt nyugdíjas élet, amelyben mindenre jut időnk, megszűnik a munkával járó stressz, felnőnek a gye-rekek, újra utazgathatunk, fitten és egészségesen élvezhetjük kedvenc sportjainkat, já-tékainkat. Ezt azonban most kell megtervezni és most kell érte tenni, hogy akkor majd olyan életet élhessünk, amilyet elképzeltünk magunknak. Erre, a jövőre való felkészü-lés fontosságára szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét” – teszi hozzá Schaub Erika, a Generali személybiztosítási igazgatója. 

2019. augusztus 27.


Hétszintes ház tetőtere kapott lángra augusztus 19-én délben a Soroksári út és az Ipar utca sarkán.

A tűz 2400 négyzetméternyi területen égett, a tűzoltóknak délután két óra után sikerült körülhatárolniuk a tüzet, este hét órakor pedig jelentették, hogy eloltották a lángokat.  A vízoltás miatt jelentős a vízkár is az épületben.

A társasház, illetve számos lakás biztosítója is a Generali Biztosító, amelynek kárszakértői az oltási munkálatokat követően előzetes kárfelmérést végezve, a kármentesítés és helyreállítás mihamarabbi megkezdéséhez 10 millió forint előleget folyósítottunk a társasháznak. Így az olyan munkálatok, amelyek már most költséggel járnak, megkezdődhettek.

 

2019. június 26.

Tájékoztatjuk, hogy a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható TopTrend tőkevédett eszközalap 2019. június 24-én lejárt.

Társaságunk negyedévente, az előre meghatározott megfigyelési napokon rögzítette az eszközalap árfolyamát. Amennyiben adott megfigyelési napon az árfolyam magasabb volt, mint a korábban rögzített minimális záróárfolyam, akkor ez lett az új minimális záróárfolyam.

2017. június 24-ei megfigyelési napon volt a legmagasabb az árfolyam (1,99358 Ft), így társaságunk az ezen a napon feljegyezett árfolyamon hajtja végre a 2019. június 24-ei értéknappal – ügyfeleink által – megadott befektetési egységeket érintő tranzakciókat, illetve az eszközalap megszűnése miatti automatikus átváltásokat.


Az eszközalap befektetési politikájáról, árfolyamokról részletesebben itt tájékozódhat.2019. március 28.

Tájékoztatjuk, hogy a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható TopTrend tőkevédett eszközalap 2019. június 24-én lejár.

Társaságunk negyedévente, az előre meghatározott megfigyelési napokon rögzítette az eszközalap árfolyamát. Amennyiben adott megfigyelési napon az árfolyam magasabb volt, mint a korábban rögzített minimális záróárfolyam, akkor ez lett az új minimális záróárfolyam.

A 2017. június 24-ei megfigyelési napon volt a legmagasabb az árfolyam, így jelenleg a minimális záróárfolyam 1,99358 Ft.

A megszűnő eszközalapban lévő megtakarításoknak, valamint az ezen eszközalapba a jövőben fizetendő rendszeres biztosítási díjaknak társaságunk egy új eszközalapot jelöl ki. A kijelölt eszközalapról március végén levélben értesítettük mindazon ügyfeleinket, akiknek a megszűnő eszközalapban van befektetési egysége vagy rendszeres díjai ebbe az eszközalapba érkeznek.

AMENNYIBEN ÜGYFELEINKNEK MEGFELEL A KIJELÖLT ESZKÖZALAP, NEM KELL SEMMIT TENNIÜK! Társaságunk automatikusan, költségmentesen elvégzi az átváltást/átirányítást az eszközalap megszűnésekor 2019. június 24-ei értéknappal.

A lejáratkori átváltás a lejárat napjára vonatkozó árfolyam és a minimális záróárfolyam közül a magasabb árfolyamon fog megtörténni.

Az átváltáshoz, illetve az átirányításhoz (a jövőben fizetendő díjakhoz) a kijelölt eszközalaptól eltérő eszközalapo(ka)t is választhat.

2019. március 23-ától 2019. június 21. 16:00 óráig költségmentesen rendelkezhet a megszűnő eszközalapból történő átváltásokról. 

Amennyiben az átváltást a lejáratkori árfolyamon kívánja megtenni, akkor azt a korábban megküldött levelünkben lévő „Átváltási/átirányítási nyilatkozat”-on kezdeményezheti.
A lejárat előtti, napi árfolyamon történő átváltásról, illetve rendszeres díjainak mielőbbi átirányításáról az online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül, illetve a „Bejelentő átváltáshoz, átirányításhoz” című nyomtatvány segítségével rendelkezhet.

Az eszközalap befektetési politikájáról, árfolyamokról részletesebben itt tájékozódhat.2019. március 28.

Tájékoztatjuk, hogy a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható ÁrfolyamFix 2019 árfolyamvédett eszközalap 2019. június 11-én lejár.

Társaságunk, az eszközalap leírásban szereplő kibocsátói garanciára való tekintettel, a lejárat napján érvényes árfolyamra árfolyamvédelmet biztosít. A lejárat napjára érvényes jelenlegi garanciaszint 1,40000 Ft/befektetési egység. 

Ahhoz, hogy a lejárati árfolyamra vonatkozó jelenlegi garanciaszint emelkedjen, szükséges, hogy az utolsó megfigyelési napon (2019. június 3-a) a mögöttes portfóliót alkotó részvényekből álló úgynevezett kosár hozamának 125%-a meghaladja a 40%-ot.

A kosár hozama az utolsó megfigyelési napon 2018. június 4-én volt a legmagasabb 21,34%, mely 125%-a (26,68%) nem haladja meg a 40%-ot.

A megszűnő eszközalapban lévő megtakarításoknak, valamint az ezen eszközalapba a jövőben fizetendő rendszeres biztosítási díjaknak társaságunk egy új eszközalapot jelöl ki. A kijelölt eszközalapról március végén levélben értesítettük mindazon ügyfeleinket, akiknek a megszűnő eszközalapban van befektetési egysége vagy rendszeres díjai ebbe az eszközalapba érkeznek.

AMENNYIBEN ÜGYFELEINKNEK MEGFELEL A KIJELÖLT ESZKÖZALAP, NEM KELL SEMMIT TENNIÜK!Társaságunk automatikusan, költségmentesen elvégzi az átváltást/átirányítást az eszközalap megszűnésekor 2019. június 11-ei értéknappal.

A lejáratkori átváltás a garanciaszintként rögzített árfolyam és a 2019. június 3-ára vonatkozó árfolyam közül a magasabb árfolyamon fog megtörténni.

Az átváltáshoz, illetve az átirányításhoz (a jövőben fizetendő díjakhoz) a kijelölt eszközalaptól eltérő eszközalapo(ka)t is választhat.
2019. március 23-ától 2019. június 7. 16:00 óráig költségmentesen rendelkezhet a megszűnő eszközalapból történő átváltásokról. 

Amennyiben az átváltást a lejáratkori árfolyamon kívánja megtenni, akkor azt a korábban megküldött levelünkben lévő „Átváltási/átirányítási nyilatkozat”-on kezdeményezheti.
A lejárat előtti, napi árfolyamon történő átváltásról, illetve rendszeres díjainak mielőbbi átirányításáról az online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül, illetve a „Bejelentő átváltáshoz, átirányításhoz” című nyomtatvány segítségével rendelkezhet.

Az eszközalap befektetési politikájáról, árfolyamokról részletesebben itt tájékozódhat.2018. november 7.

A falvakban élő középkorú nők a legkevésbé elővigyázatosak a kártyacsalásokkal szemben.

Az internetlefedettség és a digitalizáció terjedése miatt fénykorát éli a cyberbűnözés, az online visszaélések, melyek egyre nagyobb fenyegetést jelentenek nemcsak a cégek, hanem a magánszemélyek számára is. Ezzel párhuzamosan azonban úgy tűnik, a tudatosság is egyre inkább előtérbe kerül, hiszen a magyar netezők háromnegyede tesz valamilyen óvintézkedést bankkártya adatai védelme érdekében, a felhasználók közel kétharmada pedig készít biztonsági mentést digitalizált adatairól – derül ki a Generali Biztosító biztonságtudatosságot felmérő, reprezentatív online kutatásából.


Személyes adataink, jelszavaink, PIN-kódjaink, dokumentumaink és privát fényképeink védelme egyre nagyobb jelentőséggel bír, hiszen anyagi értelemben is hatalmas károkat okozhat, ha ezek illetéktelen kezekbe kerülnek. A biztonságtudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet a Generali Biztosító, melynek friss kutatása rámutat, hogy a 18-75 év közötti internetezők közül minden második veszítette már el valamely digitalizált adatát. Ennek elsődleges oka, hogy tönkrement az adathordozó, melyen ezeket az információkat tárolták, a válaszadók egytizede pedig vírus- vagy zsarolóvírus támadás áldozata lett.

A felmérésben résztvevők többsége arról számolt be, hogy számítógépére, laptopjára, illetve okostelefonjára menti le a személyes adatait, viszont több mint egytizedük (12%) még mindig kizárólag a nyomtatott papírban bízik, ha adatai biztonságáról van szó. Felhőszolgáltatást pedig csupán a válaszadók közel egyötöde (18%) választ. 

Viszonylag egyszerű, de nagyon hasznos praktika adataink védelmében, ha időről-időre biztonsági mentést készítünk. A Generali felmérésében résztvevők közel kétharmada (62%-a) teszi ezt meg rendszeresen, elsősorban valamilyen külső adattárolót – pl. pendrive-ot, vagy külső merevlemezt – használva ebből a célból. A kutatásból az is kitűnik, hogy elsősorban a nők, az 50 év felettiek, az alapfokú végzettségűek és a vidéken élők kevésbé elővigyázatosak ebben a tekintetben.
 

A netezők háromnegyede óvja tudatosan kártyaadatait


A bankkártya adatokkal való visszaélések egyre nagyobb teret nyernek, éppen ezért kell kiemelt figyelmet szentelnünk annak, hogy óvjuk ezeket az információkat. A Generali Biztosító felmérése szerint a magyar internetezők nem állnak rosszul ezen a téren, hiszen háromnegyedük (74%) tesz valamilyen óvintézkedést kártyaadatai védelmében, leginkább úgy, hogy nem adják illetéktelenek kezébe bankkártyájukat és/vagy napi vásárlási limitet állítanak be. Ennél professzionálisabb megoldásokat, mint például az adatlopás elleni fizikai védelem, azonban viszonylag kevesen alkalmaznak. A kutatás továbbá arra is rávilágít, hogy elsősorban az alapfokú végzettségű, 30-49 közötti korcsoportba tartozó, falvakban élő nők azok, akik semmilyen módon nem óvják bankkártya adataikat. 

A felmérésben résztvevők közel egytizede (8%-a) számolt be egyébként arról, hogy már visszaéltek bankkártya adataival, továbbá az is kirajzolódik, hogy elsősorban azokra jellemző az elővigyázatosság, akiket ért már korábban valamilyen kellemetlenség. 

A közösségi médiában is fontos az elővigyázatosság


Az utóbbi időben egyre több botrányos eset világított rá arra, hogy a közösségi média milyen kiváló táptalaja a személyes adatokkal való visszaéléseknek. Éppen ezért fontos, hogy ezen a téren is elővigyázatosak legyünk. A Generali kutatása arra mutat rá, hogy a netezők közel 60%-a tudatos közösségi média felhasználó, hiszen korlátozza azok körét, akik személyes adataihoz és megosztott tartalmaihoz hozzáférhetnek. Viszont a válaszadók közel harmada (28%) kizárólag az alapbeállításokat alkalmazza, és nem használ semmilyen biztonsági beállítást személyes profiljában. Az alacsonyabb szintű biztonságtudatosság elsősorban a 40 év felettiekre, a nőkre, a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezőkre, illetve a falvakban élőkre jellemző. 

Az igazán tudatosak cyberbiztosítást is köthetnek


Elővigyázatossággal sokat tehetünk azért, hogy ne legyünk visszaélés áldozatai, a Ge-nerali pedig idén nyártól már speciális cyberbiztosítást is kínál, mely lakásbiztosítás mellé köthető. Több, mint ezer ügyfél döntött már úgy, hogy ily módon is védekezik a cybertámadások, adatlopás, illetve online visszaélések ellen. 

A cyberbiztosítás négy területre terjed ki. 
 • Biztosítási szolgáltatás vehető igénybe bank- és hitelkártyával, valamint személyes internetes hozzáférési adatokkal való visszaélés esetén. 
 • A Generali ügyfelei számára elérhető IT távsegítség többek között az operációs rendszer biztonságos telepítésére, WIFI beállítására terjed ki, segítséget nyújt egy vírustámadás esetén. 
 • A választható adathelyreállítási szolgáltatás az adatok visszanyerésében segít.
 • Lehetőség van továbbá jogvédelmi szolgáltatást választani, ami akkor nyújt jogi segítséget, ha sérül a cybertérben ügyfelünk érdeke: azaz információs bűncselekmény áldozata lesz, személyiségi jogai sérülnek, vagy webes úton kötött szerződéssel kapcsolatosan van jogi vitája.
Az érdeklődők az elérhető szolgáltatásokról és az igénybevételi lehetőségekről a Generali honlapján tájékozódhatnak.

2018. okbóber 31.

Bár most szokatlanul meleg van, és az utakon még nem jellemző a hó és jég, a vezetéstechnikai szakértők szerint már most érdemes felkészíteni autónkat a télre. A legtöbb baleset a Generali adatai szerint is novemberben történik a késő őszi, téli időszakban, tavaly több mint 4000 kárbejelentés érkezett a társasághoz ebben a hónapban, közel 800 millió Ft értékben. Az előkészületek segíthetnek megelőzni a bajt, de ha az mégis megtörténik, több - a Generalinál újonnan bevezetett - okos megoldás segíthet a kárrendezés lebonyolításában. 

A késő ősz és a tél az autósok szempontjából kiemelten veszélyes időszak. A Generali statisztikái szerint tavaly november 1-je és idén február 28-a között közel 16 000 db kárbejelentés történt, a kifizetett kárösszeg elérte a 4,5 milliárd forintot. A legtöbb baleset novemberben és januárban regisztrálta a társaság, a legnagyobb kárt okozó baleseti források a járművek ütközéséből, külső tárgy és vadállat okozta sérülésből fakadt.

Készüljünk az első hó és jég előtt!

„A változékony, hirtelen hidegre forduló időjárás kellemetlen meglepetést okozhat az autósoknak, ezért érdemes időben - már most - felkészíteni az autónkat a télre. Ezzel a biztonságosabb autózás mellett időt is spórolhatunk, hiszen sok autós mindent az utolsó pillanatra hagy, ezért az első hó lehullásakor óriási sorok alakulnak ki az autószervizekben” – hangsúlyozza Szikszai József, a Generali vagyon és gépjármű kárrendezési igazgatója.

Ha +7 °C alá csökken a hőmérséklet, a nyári gumiabroncsokat cseréljük télire, hiszen ilyenkor már romlik a tapadásuk, ezért nem lehet velük biztonságosan közlekedni. Fontos emellett, hogy egyaránt használjunk fagyálló hűtőfolyadékot és fagyálló ablaktörlő folyadékot. Indulás előtt mindig takarítsuk le a havat és a jeget a szélvédőkről és az autó tetejéről. Mivel a féktávolság a csúszós utakon megnő, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk és tartsuk a követési távolságot – teszi hozzá a szakértő. 
„Az előkészületek és az óvatosabb vezetés ugyan segíthetnek megelőzni a bajt, de mint a statisztikai adatok is mutatják, sajnos gyakran mégis megtörténik. Társaságunk a kárrendezés megkönnyítése érdekében ezért most több újonnan bevezetett, innovatív okos megoldást ajánl ügyfeleinek” – hívja fel a figyelmet Szikszai József. 

A javítási ajánlatok közül már csak választani kell

Ha az ügyfél autóját kár éri, és tanácstalan azzal kapcsolatban, hol javíttassa meg, a Generali által alkalmazott javítói portál segít neki megtalálni a legkedvezőbb ajánlatot. A biztosító kárszakértője a helyszínre kiérkezve elvégzi a kárfelvételi szemlét, ezután pedig a biztosító a lehető legrövidebb idő alatt beszerzi a javítási ajánlatokat. Az ügyfélnek ezután már csak annyi a dolga, hogy kiválasztja, melyik számára a legszimpatikusabb. Emellett számos extra szolgáltatás segíti a gyors és egyszerű kárrendezést: a Generali többek között csereautót, szállítást, hozom-viszem szolgáltatást és gépkocsi átvizsgálást is biztosít.

Kárrendezés pár érintéssel

A Generali SMART kárrendezési szolgáltatása segítségével az ügyfelek saját okostelefonjukon számolhatják ki az autóban esett kár nagyságát: megadhatják jármű-vük sérüléseit, azok mértékét és le is fotózhatják. Ez idő alatt a háttérben már el is ké-szül a javítási ajánlat. Ha az ügyfél elfogadja a kiszámolt összeget, a bankszámlaszám megadása után azonnal indulhat a kárkifizetés.
2018. október 19.

Életbe lépett az az EU-s irányelv, mely szerint valamennyi európai uniós országban új, egységes üzemanyagcímkével kell ellátni a benzinkutak töl-tőoszlopait. Hazánkban a bevezetés fokozatos lesz, de mostantól egy ideig nem tanácsos reflexből nyúlni a töltőpisztolyért, mert könnyen akár többszázezres kárt okozhatunk a benzin és a gázolaj felcserélésével. A félretankolás valós veszély: a Generali Biztosító - a Hibás tankolás kiegé-szítő biztosítás bevezetése óta - több millió forintot fizetett ki ügyfeleinek az autókban keletkezett kár után. 


Egy 2014-ben hozott EU-s irányelv előírja, hogy 2018. október 12-től valamennyi európai uniós országban egyforma módon is jelölni kell az üzemanyagfajtákat a töltőállomásokon. Ennek következtében itthon a már jól megszokott benzin és gázolaj (dízel) felirat mellett, új jelölések is lesznek: a benzin típusú üzemanyagok „E” jelzést kapnak, míg a diesel típusúak „B” betűvel lesznek jelölve. Ugyan a rendelet célja - miszerint harmonizálják ezeket a jelöléseket Európa-szerte - érthető, félő, hogy főleg a kezdeti időszakban az új „betűk” miatt sokan akár félre is tankolhatnak majd. 

Bárkivel előfordulhat és elő is fordul

Bár az autógyártók és a benzinkutak különböző figyelemfelkeltő jelzésekkel és technikai megoldásokkal folyamatosan próbálják kiküszöbölni a hibás tankolás lehetőségét, az autótulajdonosok – főleg figyelmetlenségből – eddig is gyakran tévesztettek. 

Mindezt a Generali Biztosító adatai is alátámasztják: a Komplett casco szerződések mellé díjmentesen nyújtott Hibás tankolás kiegészítő biztosítás bevezetése óta a társaság közel 100 db kárt fizetett ki félretankolás miatt. Az autókban keletkezett kár átlagosan 40 ezer forintot tett ki, de ez az összeg ennek a többszöröse is lehet, attól függően, mennyire új (és drága) az autónk és, hogy mikor észleljük a hibát. 

„Az esetek többségében már a benzinkúton rájön az autós, hogy rossz üzemanyagot tankolt. Ha még nem indul el az autóval, nem történik nagyobb baj. Ilyen esetekben gyakorlatilag csak arra van szükség, hogy kiszivattyúzzák a nem odavaló üzemanyagot, és ha kell, akkor átmossák a tankot és pár olyan alkatrészt, ami szennyezett lehet. Mindez pár tízezer forint költséget jelent, amire az 50 ezer forintos biztosítási limit kellő fedezetet nyújt. Rosszabb a helyzet azonban, ha valaki elindul a hibásan tankolt autóval.  Bár az autó feltehetően néhány száz méter múlva leáll, a motor akár ilyen rövid távon is károsodhat olyan mértékben, hogy nagyobb javításra lehet szükség, ez pedig akár többszázezer forintos többletköltséget is jelenthet” – magyarázza Szikszai József, a Generali vagyon és gépjármű kárrendezési igazgatója, aki szerint az új, EU-s jelzések megszokásáig nem tanácsos reflexből tankolni, és ha elbizonytalanodunk, érdemes a kút személyzetétől segítséget kérni. 

Egyes casco biztosítások mellé ingyenes védelem jár 


Egyre több ügyfél köt Hibás tankolás biztosítást a Generalinál gépjárművére, melyet díjmentesen a Komplett casco szerződések részeként, a Smart Mobilitás csomagban kérhetnek. A biztosító akkor térít, ha az ügyfél nem a gépjármű rendeltetésszerű üzemeltetéséhez előírt üzemanyagot tankolja kocsijába.2018. október 13.


Elég tudatosan vásárolunk vagy pazarolunk? Gondolunk a holnapra, a jövőnkre is vagy csak jelen szükségleteink kielégítésére? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a Generali legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatása. Az eredményekből kiderül, hogy bár a legtöbben tudatos vásárlónak vallják magukat, a valóságban az élelmiszer- és a ruhapazarlás is jellemző ránk. 

A Generali kutatása szerint a magyarok harmadával rendszeresen előfordul, hogy megvásárol valamit, amire igazából nincs szüksége: az üzletben kihelyezett termékek, akciók hatására számos olyan termék landol a kosarunkban, amit eredetileg nem terveztünk megvenni – ez az impulzusvásárlás, amely az eredmények szerint a budapestiekre, a nőkre és a 40 év alatti lakosságra jellemző leginkább. A kutatásból az is kiderül, hogy bár a legtöbben tudatos vásárlóknak gondoljuk magunkat, ez leginkább a tartós fogyasztási cikkek vásárlásában nyilvánul meg – okostelefonjainkat, autóinkat és más, tartós használatra vásárolt tárgyainkat ugyanis körültekintőbben választjuk ki. 

Kidobjuk az ételt, nem hordjuk a ruhát 


Egy átlagos vásárlás során, legtöbben az ár-érték arányt vesszük figyelembe: a lakosság csaknem felénél ez a legfontosabb szempont, negyedük kifejezetten az akciós termékekre vadászik, míg a vásárlók mindössze 17 százaléka veszi mindenből a legolcsóbbat. A megvásárolt élelmiszerek közül sajnos nem minden jut el az asztalunkig: tízből csaknem heten dobtak ki élelmiszert az utóbbi egy hónapban, tízből egy ember pedig ezt hetente többször is megteszi. A ruhavásárlással kapcsolatos tudatosságon is lenne mit javítanunk: a lakosság csaknem 60, a rendszeres impulzusvásárlóknak pedig közel 80 százaléka vásárolt az elmúlt évben olyan ruhadarabot, amelyet végül csak egy-két alkalommal viselt. A válaszadók negyede frissíti fel minden egyes szezonban a ruhatárát és tízből két ember kárpótolja, jutalmazza magát gyakran egy-egy új ruhával.

Költs tudatosan, biztosítsd a jövőd!

„Amikor feltesszük a kérdést, hogy miért nem gondol valaki időben a jövőbeli megélhetésére, gyakran kapjuk azt a választ, hogy most nincs rá pénz” – mondta Schaub Erika, a Generali személybiztosítási igazgatója. „Sokan, bár látják, hogy az elvárt életszínvonalat nem tudják majd a nyugdíjukból fedezni, mégsem tesznek félre időben. A hosszú távú, de kis összegű megtakarítással szinte észrevétlenül készülhetünk a jövőnkre, ami tudatos pénzköltési módszerekkel még egyszerűbbé válhat. Ehhez új „Élj a holnapnak!” kampányunkban szeretnénk a mindennapok során hasznosítható tippeket és segítséget adni” - tette hozzá Schaub Erika.

Ízelítőként néhány tipp:

 • Ne vásároljunk üres hassal! Éhesen gyakrabban fordul elő, hogy sok fölösleges dolog kerül a kosárba.
 • Futópad helyett használhatjuk a közelben lévő domborzati viszonyokat, nagyobb sétákhoz, túrákhoz.
 • Ruhavásárlásnál tartsuk észben például, hogy milyen szerepeknek kell megfelelnünk, mennyi holmit cipelünk napi rendszerességgel, milyen minták és szabások emelik ki a testalkatunkat előnyösen.
Tudj meg többet az eljaholnapnak.hu weboldalon!2018. szeptember 19.

Ma már egyáltalán nem mondható, hogy a lakosság nyugodt lenne nyugdíja felől. A 18-29 éves korosztály arra készül, hogy anyagilag segítse nyugdíjas szüleit.

Egyre idősebb a társadalom


 A KSH adatai szerint 2018 második negyedévében több mint 2,7 millió volt a gazdaságilag inaktívak száma , és bár a gazdaságilag aktív társadalom nő, az úgynevezett időskori függőségi ráta így sem mérséklődik: az aktív korúakra jutó időskorúak száma tavaly megközelítette a 28 százalékot , ami azt jelenti, hogy 1000 aktív korú felnőttre csaknem 280 65 éves és annál idősebb nyugdíjas jut – ez az arány pedig az előrejelzések alapján folyamatosan emelkedni fog. 

Nyílik az olló


 Bár 2012 óta növekvő tendenciát mutat a magyar átlagnyugdíj összege : 2017-ben még így is csak nettó 124 ezer forint volt az ellátás átlagos havi mértéke , amely azonban még mindig jelentősen elmarad – átlagosan 37%-kal alacsonyabb – a tavalyi átlagkeresettől, ami a nettó 197.500 forint volt . 

Ha csak arra gondolunk, hogy a nyugdíjba vonuláskor az átlagokat tekintve is összébb kell húzni a nadrágszíjat, és azzal nem is tervezünk, hogy elöregedő társadalmunk egyre nagyobb terhet ró az aktív keresőkre, ami miatt csökkenhetnek majd a nyugdíjak, akkor is érhető, ha a fiatalok már most azzal terveznek, hogy a jövőben anyagilag támogatniuk kell majd nyugdíjas szüleiket. 

Többen, többet és gyakrabban adnának a fiatalok


A Generali friss kutatásának eredményei alapján a megkérdezett felnőttek több mint fele tervezi támogatni nyugdíjas szüleit, ötödük pedig már jelenleg is támogatja őket. A szüleiket támogatni tervező felnőttek közül is kiemelkedik a 18-29 éves fiatal felnőttek korosztálya, akiknek több mint 70 százaléka tervez anyagi hozzájárulást. Ugyanez az arány a 30-59 éves korosztályban alig 50%. A két korcsoportban nemcsak a támogatásra való hajlandóság, hanem a támogatás rendszeressége és összege tekintetében is jelentős különbség van: míg a 18-29 évesek korosztálya a havi rendszeres támogatást preferálná, és átlagosan 29.800 forintot szánna erre a célra, a 30-59 éves korosztály 19.600 forintot tartana reálisnak, csaknem 40 százalékuk pedig a havi rendszeres támogatás helyett inkább az alkalmankénti támogatás mellett döntene. 

„A nyugdíjak jelenlegi összege miatt is egyre nagyobb szükség mutatkozik a nyugdíjas szülők anyagi támogatására” – mondta Schaub Erika, a Generali Biztosító személybiztosítási igazgatója. „Bár a kutatásunk eredményei azt bizonyítják, hogy a fiatalabb generáció nyitott a szülei megsegítésére, érdemes időben gondolni a jövőnkre. Időben megkötött nyugdíjbiztosítással jelentős megtakarítást halmozhatunk fel, ami nagyobb anyagi biztonságot jelent, mintha kizárólag a gyermekünk hozzájárulására támaszkodnánk, így nagyobb anyagi biztonságban tölthetjük a jól megérdemelt pihenésünket, és ez a nagykorú gyermek számára sem jelent anyagi terhet”.


2018. július 19.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy társaságunk által az egyes euró alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz kínált EuroProtect80 vegyes eszközalap 2018.05.30. és 2018.06.01. közötti értékelési napokra vonatkozó árfolyamai tévesen kerültek megállapításra és közlésre.

Társaságunk a helyes árfolyamok alapján megállapította, hogy a téves árfolyamközlés milyen módon érintette azon Ügyfeleinket, akik szerződésén az érintett napokon a jelzett eszközalaphoz tartozó befektetési egységek eladásával vagy vételével járó pénzmozgás (például: befizetés, kifizetés, átváltás, átvezetés, részleges visszavásárlás) történt. Amennyiben a tévesen megállapított és közölt árfolyam eredményeként Ügyfeleink anyagi hátrányt szenvedtek, úgy ennek mértékét társaságunk kiszámította. Az anyagi hátrányt szenvedett Ügyfeleink szerződésein befektetési egységek jóváírásával történik a kompenzáció.

Az e számításokon alapuló kompenzációkat 2018.07.27-ig végrehajtjuk. Az 1 000 Ft-ot meghaladó eltérést eredményező javításokról postai levélben értesítjük Ügyfeleinket.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az érintett eszközalap árfolyamait rendszereinkben javítottuk.

Társaságunk az anyagi előnyre szert tett ügyfelektől a többletjóváírásokat nem igényli vissza.

Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük. Amennyiben kérdésük merül fel, hívják bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 (1) 452 3333-as telefonszámon.


2018. június 21.


Trieszt – az Assicurazioni Generali SpA bejelentette, hogy lezárult az írországi központú Generali PanEurope társaság eladási folyamata, mely a Generali teljes részesedését érinti. Az új tulajdonos a Life Company Consolidation Group (LCCG). 

A tranzakció az Assicurazioni Generali által 2017. december 18-án bejelentettek szerint zajlott le.

A Generali Csoport, a Global Business Lines tevékenysége által továbbra is aktív marad Írországban, valamint az employee benefits szolgáltatások terén a korábbi Generali PanEurope társaság a jövőben is a Generali helyi, valamint PanEurope partnere marad a meglévő és az új ügyfelek kiszolgálásában

 

2018. június 4. 


A június 5-ei, az ENSZ által támogatott Környezetvédelmi világnap célja, hogy egyéni és közös cselekvésre buzdítson környezetünk, bolygónk védelmében. 

Ezen alkalomból több mint száz országban indulnak el akciók, kezdeményezések, a tájékoztatás erősítése, a tudatosság fokozása érdekében, amelyek a globális szintű fenntarthatósági akciók sürgősségére és fontosságára fókuszálnak. 

A nemzetközi Generali Csoport aktív szerepet kíván játszani egy fenntartható környezet és társadalom megteremtésében. Célkitűzései között szerepel, hogy a vállalat környezeti hatásainak csökkentésével járuljon hozzá környezetünk védelméhez.

2018. május 8.Blokkokat és garanciákat menedzselő app nyerte meg a Corvinus-Generali Innovációs Ötletversenyt. A ZeroBlokk nevű alkalmazás tudatosabb eszközhasználatra nevelné a mai fiatalokat. Az applikációval hosszabb távon lehetne megőrizni elektronikai készülékeink értékét. A versenyre hangoló InsurTech Akadémián közel 150 diák, a hétvégi versenyen 12 csapat vett részt.


Véget ért a Corvinus Egyetem és a Generali Biztosító innovációs akadémiája és ötletversenye. A hétvégi döntőben mindennapjaink egyik legbosszantóbb problémájára megoldást kínáló ötlet nyerte el a fődíjat. A győztes csapat a papír alapú blokkok és garanciajegyek digitális menedzselésére nyújtana megoldást. A mobil alkalmazáson keresztül a garancia egy gombnyomással kiterjeszthető lenne, de akár kiegészítő biztosítást is köthetnénk segítségével elektronikai eszközeinkre.


Corvinus-Generali InsurTech Akadémia


A Corvinus-Generali InsurTech Akadémia április közepén indult, amin csaknem 150 innovációra éhes fiatal vett részt. A három alkalomból álló előadássorozaton Corvinus Egyetem diákjai megismerkedhettek a jövő technológiáival, a robottanácsadás, az önvezető autózás és az okos szerződések üzleti lehetőségeivel, kihívásaival is..


Az Akadémiát április 28-án egy innovációs ötletverseny zárta: olyan jövőbemutató, újszerű szolgáltatásötleteket vártunk, amelyek a pályázók szerint segítenék a biztosítási iparág digitális fejlődését, legyen szó marketingkommunikációról, ügyfelekkel való kapcsolattartásról vagy akár új szolgáltatásról.


Az egynapos esemény során 12 csapat mérkőzött meg egymással. A diákok mentorok és szakértők segítségével tervezhették meg a biztosítás jövőjét megreformáló terméküket, valamint játékos formában juthattak el egy startup alapításáig.


„Nagy öröm látni, hogy az egyetemista fiatalok milyen nyitottak a biztosítás világa iránt, és hogy milyen új nézőpontból közelítenek számos kérdés felé” – mondta el Erdős Mihály, a Generali Biztosító elnök-vezérigazgatója. „Vállalatunk és szakmánk egyik legnagyobb kihívása, hogyan tudjuk felkelteni a biztosítás világa iránt a fiatal, tehetséges szakemberek érdeklődését” – tette hozzá.


A rendezvényen elhangzott, hogy a biztosítási iparágnak is rendkívül nagy szüksége van a vérfrissítésre és a másképpen gondolkodó, innovatív fiatal tehetségekre. A 21. század digitális technológiájával lépést tartó biztosítók nagyobb szerepet vállalhatnak a prevencióban, de új, eddig ismeretlen élethelyzetekben is fedezetet nyújthatnak a kockázatokra. A lehetőségek, valamint az új digitális felhasználói igények feltárásában segítettek a Corvinus Egyetem hallgatói.


„Azt gondolom, hogy mi is nagyon sokat tanultunk a fiataloktól: ki kell lépnünk a megszokott sémáinkból, és meg kell próbálnunk kívülről tekinteni a saját működésünkre. Az innovációs versenyen nagyon sok továbbgondolásra érdemes ötlet született, amelyek további gondozásához segítséget fogunk nyújtani” – egészítette ki Erdős Mihály.


„Mára már jelentősen megváltozott, hogy mit, hol és hogyan tanulunk. Az ilyen megmérettetéseken leginkább olyan fiatalok vesznek részt, akik képesek egy másik szemszögből vizsgálni, egy másik oldalról is megérteni a világot” – emelte ki az esemény kapcsán Fehér Péter, a Corvinus Egyetem dékánhelyettese. Szerinte mindegyik ötlettel csak gazdagodhat a biztosítási szakma, hiszen ezzel az új fajta látásmóddal épp azok a fiatalok bírnak, akik a jövőt alakítani és használni fogják.

 

2018. március 20.Kiemelkedő eredményekkel zárta a 2017-es évet a nemzetközi Generali Csoport. A működési eredmény 4,89 milliárd euróra, az adózott eredmény 2,1 milliárd euróra nőtt. A vállalatcsoport megerősítette, hogy a 2016-ban kitűzött stratégia az év végéig teljes mértékben megvalósul.
 

A Generali Csoport 4,89 milliárd eurós működési eredménye minden eddiginél magasabb, a 2,3 %-os emelkedés az életbiztosítási, a befektetési és vagyonkezelési üzletágak sikerének, valamint a költségcsökkentési célok korai teljesítésének köszönhető. Az adózott eredmény 1,4%-al 2,1 milliárd euróra nőtt, míg a 13,4%-os sajáttőke-arányos megtérülés túlmutat a kitűzött 13%-os stratégiai célon. A 68,5 milliárd eurót meghaladó díjbevétel stabil szintet mutat (-0,2%).

Az életbiztosítási üzletág termékeinek jövedelmezősége nőtt, az új szerzés értéke (New Business Value) 53,8%-kal emelkedett. Az élet szegmens nettó pénzbeáramlása elérte a 9,7 milliárd eurót, európai szinten az egyik legmagasabb eredményt mutatva a szektoron belül. Az életbiztosítási tartalékok 4,2%-kal nőttek.

92,8%-os kombinált hányad (combined ratio) a legjobb eredményt mutatja a nagy európai versenytársak között. Tovább erősödött a vállalatcsoport tőkehelyzete, a gazdasági szolvencia ráta (Economic Solvency Ratio) elérte a 230%-ot. A részvényenkénti osztalék 6%-kal 0,85 euróra emelkedett.
 

2018. március 10.


Márciustól újra megnyitja kapuit a velencei Szent György-szigeten a Giorgio Cini Alapítvány impozáns épülete.  A monumentális épületkomplexumba látogatók egy újonnan kiépített, modern érintőképernyős videórendszer segítségével tájékozódhatnak a hely történelmi, művészeti és építészeti kincseiről.
 

A hét minden napján látogatható műemlék felújítása a velencei gyökerekkel rendelkező nemzetközi Generali Csoport támogatásának köszönhetően valósult meg. A biztosítótársaság 2014 óta működik együtt a Giorgio Cini Alapítvánnyal, támogatva a Palazzo Cini újranyitására irányuló törekvéseket.
 
A Generali kiemelt jelentőséget tulajdonít a velencei kulturális örökség védelmének és támogatásának, így segítségükkel újult meg többek között a Palazzo Cini, egy nagyobb projekt keretében pedig megkezdték a Szent Márk téren lévő Procuratie Vecchie és a királyi kertek (Gardini Reali) felújítását is.

2018. március 5.


A nemzetközi Generali Csoport igazgatótanácsa jóváhagyta a biztosítótársaság új klímaváltozási stratégiáját. A vállalatcsoport 3,5 milliárd eurót költ az új zöld beruházásokra 2020-ig, növeli a környezetvédelmi szempontból értékes termékek kínálatát, és párbeszédet kezdeményez, hogy előmozdítsa egy alacsonyabb környezeti hatású társadalom fenntartását.


A biztosítótársaság évek óta aktívan törekszik arra, hogy fenntarthatóbbá tegye üzleti folyamatait, és megfeleljen a legfontosabb globális kihívások leküzdésére irányuló társadalmi kötelezettségeknek, mint amilyenek például az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdések. Az újonnan elfogadott stratégia szorosan illeszkedik az ENSZ „Globális Megállapodás” alapelveihez, valamint a 2015-ös klímaváltozási konferenciáján (COP21) meghatározott párizsi elvekhez, melyhez a Generali 2015-ben csatlakozott.

Az új stratégia a nemzetközi Generali Csoport befektetési és kockázatvállalási tevékenységére is kiterjed. Befektetések terén a Generali mint eszköztulajdonos/alapkezelő növeli jelenlétét a zöld vállalkozásokban, és fokozatosan csökkenti a kitettségét a szénágazathoz kapcsolódó vállalatokban. Kockázatvállalás terén a biztosító növeli a környezeti értékkel bíró termékek körét, így minimalizálva a szénágazatból származó kockázatokat.

Philipp Donnet, Group CEO elmondta: „A környezetvédelem és az éghajlatváltozás kezelésére irányuló hatékony intézkedések beépítése mindennapi folyamatainkba központi kérdés a Generali Csoport számára. Az új akciótervvel, amely az elmúlt néhány év számos kezdeményezését követi, nemcsak felelős vállalatként erősítjük meg vezető pozíciónkat, hanem hozzájárulunk egy egészséges, rugalmas és fenntartható társadalom megalapozásához is.”
 
Befektetések eszköztulajdonosként
 
A Generali elkötelezi magát a következő tevékenységek fejlesztése mellett:
 
 • Zöld befektetések 2020-ig
A „zöld” ágazatokba történő beruházásokat 3,5 milliárd euróval növeli (elsősorban zöld kötvények és környezetbarát infrastruktúra által).
A vállalat évente monitorozza akcióterveit.
 
 • Szénágazathoz kapcsolódó tevékenységek pozicionálása
A Generali nem tervez új befektetéseket a széniparhoz kapcsolódóan. Tekintettel a jelenlegi, közel 2 milliárd eurós jelenlétére az ágazatban, a Generali felfüggeszti tőkebefektetéseit, és fokozatosan megszünteti kötvénybefektetéseit azok lejáratával, valamint mérlegeli a lejárat előtti felbontás lehetőségét. Kizárólag olyan országok esetében tesz kivételt, ahol az elektromos- és fűtési energia termelése még mindig a széntől függ, és nem állnak rendelkezésre középtávon alternatívák. Ezen megoldások azonban a beruházások elenyésző részét képezik (mindössze 0,02%).
 
Kockázatvállalás

A nem-életbiztosítási termékeket érintő díjbevételre vonatkozóan a Generali elkötelezi magát a következő tevékenységek fejlesztése mellett:
 
 • Zöld biztosítás
A megújuló energiaszektorhoz kapcsolódó prémium portfólió százalékos arányát növeli a vállalatcsoport. Valamint a kiskereskedelmi piac és a KKV-k számára kínált környezetvédelmi értékkel bíró termékek (például fenntartható mobilitás és energiahatékonyság) kínálata is bővül.
 
 • Szénfelhasználáshoz köthető tevékenységek
A Generali jelenlegi, szénfelhasználáshoz kapcsolódó biztosítói jelenléte minimális az összes nem-életbiztosítási díjbevételhez képest, és elsősorban olyan országokban valósul meg, ahol a gazdaság és a foglalkoztatás nagy mértékben függ a szénágazattól. A csoport továbbra is minimális mértékben kíván jelen lenni ezen a területen.
 
Érintettek bevonása

Azokban az országokban, ahol a gazdaság és a foglalkoztatás nagy mértékben függ a szénágazattól, a Generali folyamatos párbeszédet folytat a kibocsátók, az ügyfelek és más érintettek bevonásával. A társaság figyelemmel kíséri a környezeti hatások csökkentésére irányuló terveket, az alacsony környezeti hatású tevékenységekre való áttérés stratégiáját, valamint a közösség és a lakosság védelme érdekében tervezett intézkedéseket. Az így nyert információkat alkalmanként kiértékeli a vállalat annak érdekében, hogy még pontosabb lépéseket határozhasson meg.
 
A szénhez köthető vállalkozások meghatározása

A Generali a következő szigorú kritériumokat használja a szénhez köthető vállalkozások meghatározására:
 • bevétele több mint 30%-a szénből származik
 • az előállított energia több mint 30%-a szénből származik
 • bányászattal foglalkozó cégek, amelyek évente több mint 20 millió tonna szenet termelnek ki
 • olyan cégek, amelyek aktívan részt vesznek az új, szénhez köthető létesítmények vagy üzemek építésében.
2018. február 15.


Az unióban Magyarország harmadik helyen áll a keringési betegségekben elhunytak számát tekintve, ráadásul itthon a szívizom elégtelen vérellátásával járó ischaemiás szívbetegségekben halnak meg a legtöbben.*

 

A szívünk az egyik legfontosabb szervünk, percenként körülbelül 72-szer dobban, azaz húzódik össze, ami azt jelenti, hogy egy átlagos élet alatt ez körülbelül 2,5 milliárdszor ismétlődik meg. A testünkben nagyjából 5,6 liter vér található, amit a szív percenként háromszor keringet át a szervezetben.* A szívünkre ráadásul minden kihat: a táplálkozásunk, az életmódunk, a minket érő stressz, a zaj, sőt a gondolataink is. Így nem csoda, hogy az ischaemiás, azaz a szívizom elégtelen vérellátásából adódó szívbetegségek Magyarországon a halálesetek 30%-áért felelősek, de világszinten is ez a vezető halálok 17%-kal. A nemek közel hasonló arányban érintettek itthon: 2016-ban a magyar nők 32%-a, míg a férfiak 27%-a hunyt el ilyen okból.*
 
Sajnos Európában több szempontból is dobogósok vagyunk ezen a téren: szív- és érrendszeri megbetegedés, illetve szívinfarktus miatt fekszünk kórházban a legtovább (átlagosan 11 napot, szemben a sereghajtó Dániával, ahol ez csak 5,5 nap). Emellett Németország után nálunk írják fel a legtöbb magas vérnyomás elleni gyógyszert, 2000 és 2013 között majdnem megduplázódott a kiállított receptek száma: ez azt jelenti, hogy 1000 emberre átlagosan közel 550 adagra szóló vény jut.* Ha a hazai régiókat nézzük, 1998 és 2010 között az Észak-Alföldön haltak meg a legtöbben szívbetegségben, de Észak-Magyarországon is jelentős növekedés volt tapasztalható. A legkevesebben Közép-Magyarországon voltak érintettek.*
 

Mik lehetnek az okok, és mi segítheti a megelőzést?

 
A végzetes kimenetelű szív- és érrendszeri megbetegedések legnagyobb rizikófaktorai között találjuk például a magas vérnyomást: ezen a téren a negyedikek vagyunk Európában, a magyar férfiak közel 35%-a, míg a nők 24%-a küzd ezzel a problémával.* Emellett a helytelen táplálkozás és a magas koleszterinszint is nagyban közrejátszhat az ilyen jellegű betegségek kialakulásában.
 
A megelőzés érdekében fokozottan érdemes odafigyelni a tudatos táplálkozásra: csökkentsük a telített zsírok fogyasztását és a koleszterinbevitelt, és fogyasszunk minél több omega-3 zsírsavban gazdag ételt. „A mediterrán diétát javaslom, amely sok zöldség és gyümölcs, gabonafélék, hal, olívaolaj, valamint mérsékelt mennyiségű bor fogyasztásán alapul. A dohányzás, a kávé és az alkohol azonban károsan hat a szívrendszerre, ezek elhagyása erősen javasolt” – hangsúlyozza Dr. Bánkuti Erzsébet, a Doktor24 Egészségközpont orvosa. Emellett a rendszeres mozgás is elengedhetetlen: „A szívproblémák megelőzéséért már napi 30 perc aktív testmozgással is sokat tehetünk. Nem kell feltétlenül edzőtermi mozgásformát választani, ez lehet akár séta vagy futás is” – tette hozzá. A fokozott kockázattal élő, vagy szív- és érrendszeri betegségben szenvedők számára az egyénre szabott aerob fizikai tréning részeként az úszás és kerékpározás is jó választás lehet.*
 

Szükség van ránk!

 
A tudatos életvezetés mellett nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát, az idejében felismert betegségek ugyanis nagyobb eséllyel gyógyíthatók. A prevenciós szemléletet a Generali is beépítette egészségbiztosításaiba, az egyes csomagokban elérhető szűrővizsgálatok által. A társaság munkatársai számára és általuk is igyekszik felhívni a figyelmet a tudatosságra. Csatlakozva az Öltözz pirosba! elnevezésű, a szívbetegségek megelőzése érdekében indított világméretű kezdeményezéshez, a biztosító irodáiban február első péntekén a piros szín dominált: országszerte több mint ezer kolléga viselt piros színű öltözéket a világnapon.

 
*EurostatSzenior MagazinViz HubEuropean Heart NetworkEurostatEuropean Heart Network,Szeretemazeletem.hu

2018. február 5.


A klímaváltozás hatásai a növények érzékenységét is növelik. Ezzel összefüggésben csak tavaly a Generali közel 1500 mezőgazdasági kárt térített meg: egy Baranya megyei gazdaságnak például közel 100 millió forintot fizetett ki a biztosító a jégeső okozta károk után, de a tavaszi fagy is komoly bajokat okozott, főleg a gyümölcstermesztőknek.
 

A NASA kutatásai szerint 2016 februárjában a globális földfelszíni átlaghőmérséklet 1,35°C-kal magasabb volt az 1951 és 1980 között mért átlagnál.* Nem véletlen, hogy a World Economic Forum globális kockázatokat taglaló éves riportja is azt tartja a következő 10 év legnagyobb problémájának, hogy nem leszünk képesek mérsékelni a klímaváltozást, illetve megfelelően alkalmazkodni hozzá*. A mezőgazdaság is egyre inkább ki van szolgáltatva a szélsőséges időjárási jelenségeknek.

Tetemes károk a jégesőtől a tűzesetekig

 
2017-ben a jégeső egy baranyai gazdaságnak 100 millió forintnyi kárt okozott, Borsodban két mezőgazdasági üzem pedig hasonló okokból együtt több mint 120 millió forint kártérítést kapott a Generalitól. Emellett Baranyának, Bács-Kiskunnak és Szolnok megyének is komoly jégkárokkal kellett szembenéznie: ezeken a területeken is igen jelentős, 50 millió forintot meghaladó kifizetések történtek.
 
A gyümölcstermelőknek sem volt felhőtlen évük tavaly, a tavaszi fagy főleg őket érintette: a hagyományosan almatermesztő Szabolcs-Szatmár-Beregben és Zala megyében több 10-20 millió forintos kárt is térített a biztosító. Ezek mellett milliós károkat okozott a tűz, a vihar és a téli fagy is számtalan termelőnél országszerte. A növényeken túl bebizonyosodott, hogy az állatállományokat, az erdőket és egyéb mezőgazdasági vagyontárgyainkat is fokozottabban kell védenünk. A viharos szél súlyos károkat okozott a mezőgazdasági épületek tetőszerkezeteiben, és jelentősen nőtt a villámcsapások miatti túlfeszültség okozta károk darabszáma és kárértéke is.

 

Hogyan előzhetjük meg a bajt?

 
A biztosításon túl jó praktika lehet, ha már a növényfajta kiválasztásakor a strapabírást tartjuk szem előtt, gibberellin hormonnal permetezünk, illetve ha a metszés módját és időpontját is gondosan választjuk meg. A mostani időjárási körülmények mellett leginkább azoknak a növényeknek az érzékenysége nő, amelyeknek nincs mélynyugalmi állapota, vagy már túlvannak ezen a védekezési rendszerként funkcionáló időszakon. A hideghatásra az áttelelő lágyszárúak megfelelő tavaszi és nyári fejlődéséhez is szükség van. Ha ugyanis nincs igazi tél, az áttelelő kórokozók és kártevők is túl nagy számban vészelik át ezt az időszakot, ami a növényvédelmi költségeket is növeli. Bár jelenleg még nem kritikus a helyzet, az időjárás könnyen okozhat meglepetéseket a közeljövőben: ideje felkészülni!
 
A Generali szakértői szerint az egyik első és legfontosabb a saját igényeinkre szabott biztosítás: a Generali mezőgazdasági biztosítása például a növényektől a vagyontárgyakig mindenre kínál opcionális választási lehetőséget.
 
*Hvg.hu , CFO.com


2018. február 2. 


A Magyar Állam képviseletében eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két naptári évre szóló – 2018. január 1. napjától 2019. december 31. napjáig - szerződést kötött a Generali Biztosító Zrt.-vel annak érdekében, hogy az Általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003.(VIII.14.) Kormányrendeletnek megfelelően biztosított korosztályba tartozó magyar állampolgárok a 3. életévük betöltésének napjától 18. életévük betöltésének napjáig államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben részesüljenek.


Milyen biztosítási események esetén, mekkora biztosítási összeget fizet a biztosító?


BIZTOSÍTÁSI ESEMÉNY BIZTOSÍTÁSI ÖSSZEG
Csonttörés esetén 3 000 Ft
Baleseti halál esetén 200 000 Ft
Balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén 1-9% mértékig 3 000 Ft
10-29% mértékig 50 000 Ft
30-100% mértékig 300 000 Ft biztosítási összegnek az egészségkárosodás (rokkantság) fokával megegyező százaléka

A biztosítási feltételekről, a szolgáltatásokról és a szolgáltatási igény bejelentésének lehetőségeiről bővebb információ található a www.generali.hu/allamitanulobiztositas honlapon.
Továbbá a hét minden napján 24 órán át helyi tarifával hívható általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás információs telefonszámon kapható:  36 (1) 465-3745. 

 
Hogyan jelenthető be szolgáltatási igény?


Szolgáltatási igényét a leggyorsabban a https://www.generali.hu/Home/Online_ugyfelszolgalat/Karbejelentes/SzemelyBiztositas.aspx
oldalon vagy a Generali Biztosító Zrt. ügyfélszolgálatain intézheti.

A budapesti és a megyénkénti ügyfélszolgálati helyek listája, továbbá az államilag finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás szolgáltatási igénybejelentő nyomtatvány a www.generali.hu/allamitanulobiztositas oldalon megtekinthető, onnan letölthető. 

Kérjük, hogy a kitöltött szolgáltatási igénybejelentőt az esetleges  mellékletekkel (orvosi dokumentációk másolatai) együtt 
 • a lakóhelyéhez legközelebb lévő Generali Biztosító Zrt. ügyfélszolgálaton adja le, vagy 
 • küldje el a +36 1 451 3857-es faxszámra, vagy 
 • postai úton is beküldhető: Generali Biztosító Zrt., 7602 Pécs, Pf. 888., vagy 
 • elektronikusan a generali.hu@generali.com email címre.

A Generali Biztosító Zrt. telefonos ügyfélszolgálata munkanapokon 8-20 óra között várja ügyfelei hívásait a +36 1 452 3333 telefonszámon is.


Generali Biztosító Zrt.2018. február 1.

Tájékoztatjuk, hogy Trendfigyelő szolgáltatásunkon belül az árfolyammozgásokhoz kapcsolódó trend-megállapítási elemzési módszert 2018. június 23-ától módosítjuk.


A jelenlegi módszerhez hasonlóan az új módszer is az eszközalap vételi árfolyamainak korábbi alakulásából következtet az eszközalap jövőbeni teljesítményére. Az új módszer várhatóan kevésbé lesz érzékeny az utóbbi időkben gyakran előforduló, és rövid ideig tartó, utólag átmenetinek bizonyuló eszközalap értékcsökkenésekre.

Az új elemzés szerint az árfolyammozgásokhoz kapcsolódó negatív és pozitív trendeket 2 mozgóátlagos technikai elemzés segítségével fogjuk megállapítani.

Az új elemzési módszerről, valamint a módosítás napját megelőzően észlelt trendfordulókkal kapcsolatos email / sms értesítések, automatikus tranzakciók végrehajtásáról részletes információk Trendfigyelő szolgáltatás oldalunkon találhatóak.

A Trendfigyelő szolgáltatás 2018. június 23-ától hatályos szerződési feltételeit szintén Trendfigyelő szolgáltatás oldalunkon érheti el.

Amennyiben Ön rendelkezik Trendfigyelő szolgáltatással, és a módosítást nem fogadja el, Trendfigyelő szolgáltatásunkat lemondhatja a Generali Szerződéseim rendszeren keresztül, vagy eljuttathatja hozzánk erre vonatkozó nyilatkozatát faxon, postán, emailben is. 
Ha a lemondását nem jelzi 2018. június 22-ig, a szolgáltatás a módosított feltételek szerint marad hatályban.
2018. január 19.


December 24. és január 1. között közel 1400 kárt jelentettek a Generali Biztosítónál összesen közel 250 millió forint értékben, ami naponta átlagosan 155, illetve óránként 6 káresetet jelent. A háztartásokban a legtöbb kárt a vezetékes víz és a tűz okozták.

A „tipikus” karácsonyi károk közt általában olyanokra gondolunk, mint amikor a családfő a karácsonyfa felállításakor kisbaltával elvágta a kézfejét, vagy amikor az ünnepi nagytakarítás alatt ráálltak a radiátorra, ami leszakadt, a kifolyt víz pedig károsította a parkettát. Azt azonban kevesen tudják, hogy a legtöbb bajt a karácsonyi időszakban is a vezetékes vízzel kapcsolatos károk okozzák – az ünnepek alatt több mint 430 ilyen eset történt a Generali ügyfeleivel, több mint 40 millió forint értékben.


31 millió forint kártérítés a tűzesetek után
Karácsonyi kárként említhető, amikor a bekapcsolva hagyott izzósor zárlat miatt meggyújtotta a karácsonyfát a család távollétében, és több szoba is leégett a lakásban. Azonban az gyakori és sajnos egész évben jellemző, hogy a napjainkban megnövekedett áramfelhasználást nem bírják a régi vezetékek, laza kötések, melyek elektromos zárlatot, tüzet okozhatnak.

A karácsonyi ünnepek alatt most közel 30 tűzeset történt, amelyek értéke több mint 31 millió forint. Sőt, közel 10 robbanásról is érkezett bejelentés, amelyek összértéke elérte a közel 17 millió forintot.


Megyénként átlagosan 70 káreset
Az összes káresetet tekintve a legtöbben Budapesten jártak pórul december 24. és január 1. között, ahonnan több mint 340 bejelentés érkezett közel 70 millió forint értékben. Az esetek számát tekintve a megyék közül Pest megye végzett az élen közel 130 bejelentéssel, míg Csongrádban és Borsod-Abaúj-Zemplénben egyenként közel 80 esetet jelentettek. A legkevesebb kár Nógrád és Tolna megyékben történt: ott a bejelentések száma 20 alatt maradt.


Szakértői tippek a megelőzés érdekében

 

 • Fokozottan ügyeljünk rá, hogy ne terheljük túl a hálózatot, és rendeltetésszerűen használjuk elektromos eszközeinket!
 • Ha elutazunk, ellenőrizzünk minden elektromos berendezést, különös tekintettel az elosztókra, és ha szükséges, áramtalanítsuk is azokat! Így megelőzhetjük, hogy egy komolyabb meghibásodás vagy zárlat a távollétünkben okozzon károkat.
 • Fontos, hogy időnként felülvizsgáltassuk az épület vezetékhálózatát
 • Ha lehetőségünk van rá, az alumíniumvezetékeket cseréltessük rézre, és építsünk be korszerű védelmi eszközöket.
 • Ügyeljünk rá, hogy csak megbízható forgalmazótól származó, megfelelő minőségű, szabványoknak megfelelő berendezést vásároljunk!
 • Az újonnan beszerzett eszközök – például egy klímaberendezés – felszereléséhez és beüzemeléséhez mindenképpen hívjunk szakembert!
 • Ajánlott intelligens tűzjelző, tűzérzékelő rendszert, füstjelzőt beépíteni otthonunkba, amely azonnal jelzi a bajt.
 • Érdemes észben tartani, hogy a biztosítás csak akkor nyújt védelmet, ha ténylegesen tűz keletkezik, tehát lánggal való égés következik be.
2018. január 8.


Az új évben sokan határozzák el, hogy életmódot váltanak. De hogyan? Nem kell hivatásos sportolónak lenned ahhoz, hogy az egészség a mindennapjaid része legyen: vágj bele Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó tanácsaival!

Sokan már megtették az első lépéseket ebbe az irányba, és párbajra hívták Szilágyi Áront: a Generali Egészségpárbaj keretében közel 1000 fekvőtámaszt csináltak olimpiai bajnokunk kihívói. A párbaj győztesei személyesen tőle vehették át nyereményüket.
 

Találd meg a számodra ideális sportot!
 
Ma már számtalan lehetőség közül választhatsz, sok fitneszteremben és jógastúdióban ingyenes az első alkalom, és rengeteg videót találsz a neten, amelyek segítségével akár otthon is mozoghatsz. Áron elmondása szerint ő is számtalan sportot kipróbált, mielőtt rátalált a vívásra: gyerekként többek közt karatézott, tornázott, atletizált és teniszezett. A szabadidejében ma is gyakran űz más sportokat: „Az utóbbi időben sokat squash-oltam és teniszeztem, és ha van egy szabadnapom, nagyon szívesen futok 3-5-8 kilométert” – meséli.
 
Az életmódváltáshoz persze nem kell rögtön ekkora távokat teljesítened, játékos módon is belevághatsz. Sokan tettek így például a Generali Egészségpárbajjal, ahol Szilágyi Áronnal mérhették össze ügyességüket izgalmas feladatokban. A győztesek december 21-én Árontól vehették át nyereményüket, és a vívás kulisszatitkaiba is betekinthettek.

A feladatok teljesítésével a résztvevők azonban nemcsak saját egészségükért tettek, közvetve egy jótékony ügyet is szolgáltak. A Generali Biztosító ugyanis minden teljesített feladat után 1000 forintot különített el a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára. A biztosító – az aktivitások által összegyűlt összeget kiegészítve – 3 millió forintot adott át a szervezet számára. Az alapítvány az összeget Abott I-stat kézi laborkészülék vásárlására fordítja, amely a lélegeztetés során pontos paramétereket ad a beteg állapotáról, ami bizonyos esetekben életmentő lehet.

Írd be az edzést a naptáradba kötelező programként!

Szilágyi Áron szerint az egyik legjobb módszer a kifogások elkerülésére, ha a sportolást kötelező programként írod be a naptáradba. „Ha már beírtad, nem szervezel oda mást, ilyen egyszerű. Ez nagyon jól tud működni azoknál, akik egyébként szívesen szánnának rá időt akár heti 2-3 alkalommal, de valahogy nem találják meg a megfelelő idősávot”. Tekints úgy a beírt edzésre, mint egy lemondhatatlan meetingre, így biztosan nem fogod kihagyni!
 
Mértékletesség és változatosság!

A mozgás a tudatos táplálkozással lesz igazán teljes. Áron bevallása szerint két dologra figyel ezen a téren: a mértékletességre és a változatosságra. „Sajnos hajlamosak vagyunk nagyon sematikusan táplálkozni, pedig annyiféle zöldség és gyümölcs közül lehet választani, és a fehér lisztre vagy a cukorra is számtalan alternatíva létezik.” Szerinte bátran próbáljunk ki új, egészségesebb összetevőket és recepteket.
 
Befelé figyelés

A mindennapos stressz és a kihívások sokat kivesznek belőlünk, ezért fontos, hogy időnként tudatosan hátralépjünk párat. „Ha valamilyen stressz ér, szeretek egy kicsit magamban lenni, elvonulni egy sarokba és zenét hallgatni, relaxálni egyet. 5-10 perc is elég arra, hogy átgondoljam, mit is érzek, hogyan reagál a testem, a tudatom” – vallja Áron, akinél elmondása szerint a testre és az érzékekre fókuszt helyező relaxációs módszerek működnek legjobban.
 
Flow-élmény

A kiegyensúlyozottsághoz elengedhetetlen, hogy megtaláljuk azt a tevékenységet, ami flow-élményt vált ki belőlünk: azaz feltölt, örömet szerez, és minden más eltörpül mellette. Egy jó érzékkel megválasztott hobbi kikapcsol, segít elfelejteni a napi problémákat, és új távlatokat nyit, de akár a hivatásunk is kiválthatja ezt az érzést. Áron olyan szerencsés, hogy nála a munka és a hobbi egy és ugyanaz: „Számomra a sport az igazi flow-élmény, amikor igazán önmagam tudok lenni”.
2017. december 15.

2018. január 1-jétől az osztrák Generali is a cégcsoport közép-kelet-európai régióját (Generali CEE Holding) erősíti majd vezető piaci teljesítményével. Az új struktúra nemcsak a térség országai között fennálló erős történelmi gyökerekre reflektál, de tükrözi azt a kulcsszerepet is, amelyet Ausztria játszott, amikor a Generali 1989-ben visszatért a régióba.  


A nemzetközi Generali Csoport jelenlegi struktúrájában az osztrák leányvállalat az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió része. A jövő év elejétől azonban Ausztria csatlakozásával a közép-kelet-európai regionális központ (Generali CEE Holding) 11 ország munkájáért lesz felelős, ahol a Generali Csoport összesen több mint 16 000 alkalmazottat foglalkoztat, és 2016-ban 6 milliárd euró árbevételt generált. 2013 óta a Generali CEE Holdingot Luciano Cirinà vezeti.

„Az új regionális struktúra új lehetőséget teremt mind Ausztriának, mind a régió eddigi 10 tagjának. Az átalakítás lehetővé teszi, hogy új, határokon átnyúló fejlesztéseket is megvalósítsunk a régióban élő közel 15 millió ügyfelünk számára. Ez a lépés támogatja a Generali Csoport azon stratégiai célját, hogy egyszerűbb, okosabb és gyorsabb működést valósítsunk meg” - nyilatkozott Luciano Cirinà a változásokról.

Az osztrák Generalit mostantól két izgatósági tag képviseli a Generali CEE Holding igazgatóságában. Megtartva osztrák pozíciójukat Walter Kupec a CEE régió biztosítási üzletmenetért felelős igazgatója (Chief Insurance Officer - CInsO) lesz, míg Thomas Plank az operációs igazgatói (COO) posztot tölti be a Generali CEE Holding tagjaként.

2018. január 1-jétől ugyancsak csatlakozik a Generali CEE Holding igazgatóságához Miroslav Singer, aki a Cseh Nemzeti Bank korábbi vezetője, jelenleg pedig a Generali CEE Holding intézményi ügyekért felelős igazgatója és a szervezet vezető közgazdásza, emellett pedig a Česká pojišťovna felügyelőbizottságának elnöke. Ilics László, megtartva a magyar Generali Biztosítónál betöltött biztosítási üzletmenetért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját, a Generali CEE Holding igazgatóságának új tagjaként a régió értékesítési stratégiájáért felelős igazgatója lesz.
2017. december 14.


Ha valamilyen betegség tünetét észleljük magunkon, általában gyors megoldásra van szükségünk, ezért gyakran elsőként az internethez fordulunk. A Generali kutatása szerint a 18-39 éves korosztálynak közel a fele tesz így egészségügyi panasz esetén, az 50-59 éveseknek viszont mindössze a 26%-a.* Utánajártunk, milyen betegségekre és tünetekre keresnek rá leginkább a magyarok.
 


Többek közt a kényelem és a gyorsaság lehet az oka annak, hogy sokan elsőként „Dr. Google”-t, azaz az internetet hívják segítségül, amikor valamilyen betegséggel vagy egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésük merül fel. A fiatalabb korosztállyal szemben az 50-59 évesek nagy része viszont rögtön orvoshoz fordul (61%), és csak alig 26%-uk keres rá elsőként a neten a panaszaira. A középkorúak (40-49 év) stílusosan középen helyezkednek el, és kevesebb mint a felük (40%) keres először online megoldást a bajaira.*
 

Dobogós keresőszavak és a legérdeklődőbb megyék


A Google Trends adatai szerint* 2016 novembere és 2017 novembere között a terhesség tüneteire kerestek rá a legtöbben, amit a cukorbetegség, az allergia, a pajzsmirigy és a reflux követnek. Emellett a gerincsérv, az influenza és a depresszió is ott van a legnépszerűbb keresőszavak között.

Bizonyos kifejezések népszerűsége az elmúlt egy évben feltűnően megugrott: ilyen például az influenza, a kanyaró és a merevedési zavar. A betegségek közül a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásával járó Crohn-betegséget találjuk az élen, amelyet az autoimmun betegség és a pajzsmirigybetegség követ. Az utóbbi időben előtérbe került laktóz- és gluténérzékenységre is gyakran kerestünk rá, az előbbire kicsivel nagyobb arányban. A számok alapján Vas megyében voltak a legtöbben kíváncsiak a laktózérzékenységgel kapcsolatos információkra, míg a gluténérzékenység iránt leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megye érdeklődött.*

Természetesen a fejfájás is ott van a gyakori keresések között: a Google Trends szerint 2017-ben Fejér megye lakóinak fájt legjobban a feje, a városok közül pedig Debrecen és Budapest végzett az élen*. A vérnyomással kapcsolatban Győr netezett a legtöbbet*, a cukorbetegségre pedig Nógrád megyéből kerestek rá a leggyakrabban*. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a net soha nem helyettesítheti az orvosi diagnózist!

Nőtt az egészségtudatosság


Az elmúlt évtizedekben nőtt az egészségtudatosság: a Gfk adatai szerint* egyre többen figyelnek oda legalább alkalmanként az ideális testsúly megtartására, a táplálkozási szokásokban pedig megjelent a „többször keveset” elv. Ennek mentén a napi étkezések száma átlagosan háromról négyre nőtt 1989 és 2016 között. Jó hír, hogy a 2014-es európai lakossági egészségfelmérés (ELEF) szerint a magyarok komolyan veszik a megelőzést, és nőtt a szűrővizsgálaton részt vettek aránya. Az egészséggel kapcsolatos kezdeményezések és játékok is nagyon népszerűek, sokakat mozgat meg például a jelenleg is zajló Generali Egészségpárbaj, ahol Szilágyi Áronnal mérhetjük össze az erőnket. A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó hasznos tippeket is ad, hogyan lehetünk tudatosabbak, hiszen nem kell hivatásos sportolónak lennünk ahhoz, hogy az egészség a mindennapjaink része legyen: vágj bele Szilágyi Áron tanácsaival!
 
*Biztonság és biztosítások: NRC kutatás a Generali megbízásából, 2017. szeptember / Reprezentatív a magyar lakosságra nem, korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió alapján; NRC kutatás a Generali megbízásából, 2017. szeptember; Google Trends adatok, 2016. november – 2017. november; Google Trends; Google Trends; Google Trends; Google Trends; Gfk: trenddé alakulni látszik az egészségtudatosság2017. december 7.


Kulcsfontosságú eszközök, többek közt okosszemüvegek fejlesztésére kötött együttműködést a nemzetközi Generali Csoport a francia Ellcie Healthy startuppal.

A viselhető okoseszközök rendkívül fontosak az egyén védelme szempontjából, mivel az érzékelők által rögzített adatok lehetővé teszik bizonyos kockázatok megelőzését és hozzájárulnak a felhasználók viselkedésének javításához. Az okoseszközök rendkívül hasznosak az autóipar számára is, hiszen például egy okos-szemüvegkeret lehetővé teszi a vezető viselkedésének távoli felügyeletét, a fáradtság mértékének felmérését és az elalvás kockázatának kimutatását. Mindez csökkenti az autóbalesetek számát.
 
A Generali éppen azért döntött induló vállalkozások finanszírozása mellett, hogy a biztosítási szolgáltatásokhoz illeszkedő innovatív megoldásokkal értéket teremtsenek az ügyfelek számára. Az Ellcie Healthynek a vállalatcsoport a tervezési és mérnöki fázishoz nyújt anyagi támogatást. A két cég együttműködése során olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek a vezetés közbeni fáradtság kiküszöbölését helyezik előtérbe.

A felnőtt korúak közel 60%-a visel szemüveget a fejlett országokban, ezért az okos-szemüvegkeretek fontos megelőzési lehetőséget jelentenek. Az érzékelőknek köszönhetően a készülék fizikai, élettani és környezeti adatokat (hőmérsékletet, páratartalmat vagy UV-sugárzást) gyűjt, és a felhasználó okostelefonján keresztül továbbítja az Ellcie Healthynek. Az applikáció adatelemzés segítségével automatikusan felméri a kockázatot, és kritikus helyzet esetén sípolva, villogva figyelmezteti a felhasználót. Ezzel párhuzamosan az ügyfélszolgálat felhívja az utast az előzetesen regisztrált telefonszámon, hogy ellenőrizze, valóban szükség van-e segítségre.
2017. november 28.

A Generali Biztosító kárrendezési fejlesztéseivel bekerült a Develor Legjobb Ügyfélélmény Projekt Díj 2017-es kiemelt pályázatai közé. Gyakorlatuk a nemzetközi cégcsoporton belül is a legjobbnak számít. A biztosító stratégiájának középpontjában az ügyfélélmény növelése, illetve az ezt támogató innovatív fejlesztések állnak.
 

A Generali Biztosító lépést tart a trendekkel: stratégiájának középpontjában az ügyfélélmény növelése, illetve az ezt támogató innovatív fejlesztések állnak. Ennek is köszönhető, hogy kárrendezési fejlesztések projektjével idén bekerült a Develor Legjobb Ügyfélélmény Projekt Díj 2017-es kiemelt pályázatai közé. Az elbírálás legfontosabb szempontja az volt, hogy a projekt mérhető, fenntartható pozitív hatással bírjon az ügyfélkiszolgálás szintjére és az ügyfélélményre.
 


Gyorsaság


 
A vállalat hosszú távú sikerét az egyszerűbb, okosabb és gyorsabb működésben látja, amelynek kulcsa az ügyfélközpontúság. Ennek alapja a már 2 éve, nemzetközi szinten működtetett ügyfélelégedettség-mérési rendszerük, amelynek keretében az elmúlt időszakban több mint 43 000 Generali-ügyfél töltötte ki kérdőívüket, és több mint 5000 ügyfél véleményét telefonon is kikérték. Az így kapott visszajelzések mentén 20 fejlesztés realizálódott a biztosítónál.

Az ügyfelek számára legfontosabb szempontok között találjuk a kárrendezési szolgáltatás átfutási idejét, illetve a kommunikációt: az időben érkező, egyszerű és érthető tájékoztatást.

Az ún. real-time kárkifizetés a lakossági vagyonbiztosítások és gépjárműkárok esetében lehetővé teszi a gyors átfutási időt. Így ugyanis a biztosító kárszakértője már a szemle során, egyszerű megítélésű esetekben akár rögtön, a helyszínről elindíthatja a kárkifizetést, ami ebben az esetben pedig már a kárfelmérést követő pár órán belül meg is érkezhet az ügyfél számlájára. 2016-ban több mint 27 000 kifizetést teljesített így a Generali, míg 2017 első negyedévében ez a szám már közel 50 000 volt.


Személyesség és digitalizációA Generali igyekszik megfelelni a különböző generációk eltérő igényeinek, mert míg például egy chatfunkció már alapelvárás a fiatalok körében, addig változatlanul markáns az igény a telefonos, személyes ügyfélkiszolgálásra is.

Éppen ezért call before write fejlesztésük a korábbi, írásos kommunikációt megelőzve, vagy akár kiváltva telefonos beszélgetés során osztja meg az ügyféllel a legfrissebb információkat, akinek így egyből lehetősége van kérdezni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a személyes kommunikációnak köszönhetően az érintettek elfogadóbbak, megértőbbek egy számukra kedvezőtlen, vagy a várakozásaikhoz képest kedvezőtlen döntés esetén is. Hasznos a service follower szolgáltatás is, amelynek keretében a vagyon- és gépjármű-kárügyek kapcsán az ügyfelek e-mailben kapnak tájékoztatást a kárrendezési folyamatról, annak státuszáról.

A digitalizáció fontosságát a biztosító számai is alátámasztják: a társaság tavaly év végén megújult honlapjának statisztikái szerint 120%-kal több befizetést, 15%-kal több kárbejelentést és 20%-kal több bizonylatkérést intéztek az ügyfelek online. Emellett 5%-kal emelkedett a telefonon keresztül történő ügyintézések száma.

Az innováció jegyében a Generali egy úgynevezett Hackathon rendezvényén mozgósította munkatársait további fejlesztésre, innovatív megoldások előkészítésére. A nyertes pályázat egy, a tanácsadók és ügyfelek kapcsolattartását hatékonyan támogató chatbot-megoldás lett, amit meg is valósítanak.
2017. november 24.


Art Bonus díjjal ismerték el a Generali Csoport azon kezdeményezését, mely a velencei Királyi Kertek renoválását támogatja. A Corporate Art Awards elismerést olyan vállalatoknak ítélik oda, akik komoly erőfeszítéseket tesznek a művészeti és kulturális örökség megőrzéséért.
 

A Corporate Art Award díj mögött az olaszországi Kulturális Örökség és Turisztikai Minisztérium áll, együttműködésben a pptArt és a LUISS Business School szervezetekkel. Az üzleti és a kulturális szféra kapcsolatának szorosabbá fűzését célzó díjátadó ceremónia a minisztérium épületében zajlott, Dario Franceshini miniszter részvételével. A különböző kategóriák győzteseit az Olasz Köztársaság elnöke, Sergio Mattarella fogadta.

A Generali az Onlus Velencei Kertek Alapítvánnyal együttműködve a Királyi Kertek botanikai és építészeti megújítását támogatja, neves építészek közreműködésével.  „Nagyon büszkék vagyunk az elismerésre. A Királyi Kertek renoválása, a Procuratie Vecchie palota felújításával együtt a The Human Safety Net projekthez kapcsolódnak”– mondta el Simone Bemporad, a Generali Csoport kommunikációs vezetője. „Hisszük, hogy a The Human Safety Net egy olyan projekt, mely proaktív eszköz lesz a szélesebb közösséggel való kapcsolattartásunk támogatására és erősítésére.”
2017. november 23.

Ha KITT nem is jut mindenkinek, önbizalomból nincs hiány a magyar sofőröknél: ugyanis 62%-uk hasonlítja magát Michael Knighthoz, a Knight Rider legendás főszereplőjéhez magabiztos és lendületes vezetési stílusa miatt. A Generali friss kutatásából* az is kiderült, hogy a kihágások sem ritkák. A budapestiek gyorsan hajtanak, a fiatalok nagy része pedig nem áll meg a stoptáblánál.

 

A sofőrök 62%-a a lendületes és magabiztos Michael Knighthoz hasonlította magát a Generali kutatása szerint, míg 18% Miss Daisy megfontolt és lassú sofőrjével tudott azonosulni. Őrülten száguldozóként (Vin Diesel karaktere a Halálos iramban című filmben) és nehézkes, ügyetlen vezetőként (Émilien, a nyomozó a Taxiból) mindössze a válaszadók 2-2%-a határozta meg magát.
 
Sokan vezetnek kockázatosan: 54%-kal előfordul, hogy nem áll meg a stoptáblánál, a fiatalabb, 18-29 éves korosztálynál pedig ez az arány közel 70%. A válaszadók több mint felével (55%) megesik, hogy 130 km/óránál többel hajtanak az autópályán, a budapestiek esetében pedig ez az arány még ennél is magasabb, 64%.


A férfiak többször szenvednek balesetet, és kevésbé tanulnak belőle

 
A férfiak nagyobb arányban voltak érintettek balesetben (53%), míg a nőknél ez mindössze 31%. Úgy tűnik, a nők többet tanulnak a bajból: csak 29%-uk nyilatkozta, hogy semmit nem változtatott a történtek után, míg a férfiaknál ez az arány 51%. Azok, akik változtattak, leginkább a nagyobb követési távolságra, az elsőbbségadásra és a sebességhatár betartására figyelnek oda jobban.


Jól jönne a biztosítás


Mint a kutatásból kiderült, mindössze az autótulajdonosok 26%-ának van cascója is a kötelezője mellett. A legtöbben azonban csak kgfb-re költenek, arra is leginkább (33%) 25 000 és 50 000 forint közötti összeget, 24% pedig 15 000 - 25 000 forintot fizet ki erre a célra. 19% viszont 15 000 forintnál is kevesebbet fordít rá.

Válasszunk olyan biztosítást – olyan árak (díjszabás) mellett –, amely fedezi a minőségi szolgáltatást, hogy biztonságban érezhessük magunkat.
 *Biztonság és biztosítások: NRC kutatás a Generali megbízásából, 2017. szeptember / Reprezentatív a magyar lakosságra nem, korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió alapján
3,6 milliárd eurós működési eredménnyel (operating result) és 1,5 milliárd eurós nettó nyereséggel zárta az év első 9 hónapját a nemzetközi Generali Csoport. A megszűnt tevékenységek eredményét megelőző nyereség 7,2%-kal nőtt.
 

Az élet- és nem-élet biztosítási ágazatok is stabil eredményeket értek el, annak ellenére, hogy a természeti károkból adódó kárráfordítás 70 millió euróval emelkedett. A közel 52 milliárd eurós díjbevétel továbbra is stabil, a nem-élet biztosítási ágazatban 1,4%-os emelkedést mutatott. Az életbiztosítási ágazat 8 milliárd eurót meghaladó nettó pénzbeáramlása a kategória legjobb szintjét mutatja.

A nemélet kombinált hányad (combined ratio) 93%-kal kiváló szinten maradt a 0,7%-pontos növekedés után is. Az évesített 13,2%-os sajáttőke-arányos megtérülés pedig összhangban van a kitűzött 13% fölötti céllal.

A vállalat tőkehelyzete tovább erősödött: a gazdasági szolvenciaráta 215% (Economic Solvency Ratio).
2017. október 25.

Mit félt a legjobban a hazai lakosság, és mivel veszélyezteti leginkább mások életét az utakon? A Generali kutatása* többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ. Az eredmények meglepő módon azt mutatják, hogy míg az autóbalesetet szenvedőknek csupán a fele (49%) vallotta, hogy az eset után változtatott vezetési szokásain, a betörést átélt válaszadók közel 80%-a tett valamit azért, hogy a jövőben elkerülje a bajt.
 


Az autópályától az otthonunkig szinte mindenhol előfordulnak „biztonsági rések” az életünkben: a magyar autóvezetők jelentős része saját bevallása szerint olykor az alapvető szabályokat is megszegi. A Generali kutatása alapján a megkérdezettek több mint felével (55%) előfordul egy átlagos hónapban, hogy túl gyorsan hajtanak az autópályán, és 54%-ukkal esik meg, hogy nem állnak meg a stoptáblánál.
 

A gyorshajtás okozza a legtöbb balesetet

 
2015-höz képest – amikor a válaszadók 39%-a vallotta, hogy volt már autóbalesete –2017-ben ugyanez a szám már 45% volt. Míg 2015 első felében 25 000, az idei év azonos időszakában mintegy 24 000 kárbejelentéssel éltek a Generali biztosító felé. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának adatai szerint 2015 első felében több mint 7000 személysérüléses közúti baleset történt*, ami sajnos 2017 azonos időszakára levetítve sem változott: ugyanennyi esetet regisztráltak itthon*, és a Generali felmérésével összhangban a gyorshajtás okozza a legtöbb balesetet (közel 30%).
 
A volán mögött számtalan dolog vonja el a figyelmünket nap mint nap: a megkérdezettek 88%-a szokott zenét hallgatni, 85% beszélget az utasokkal, de például a gyerekek is megoszthatják a figyelmünket (19%). A legaggasztóbb talán mégis az, hogy míg 2013-ban még csak 12% válaszolta azt, hogy használja a telefonját vezetés közben*, ez a szám 2017-re közel az ötszörösére, 59%-ra nőt*. Ráadásul az autóban mobilozók több mint 40%-a nem használ kihangosítót. Bár az ezzel kapcsolatos külföldi statisztikák elrettentőek, a Generali idei kutatása azt mutatja, hogy nálunk a másfajta, gépelést igénylő telefonos tevékenység szerencsére ritka, csetelni és sms-ezni például mindössze 8-8% szokott vezetés közben.

 
Kedvenc rejtekhelyek és okos megoldások


A kutatás szerint az autósok közel fele élt már át valamilyen formában balesetet, de csak a felük változtatott ennek hatására a vezetési szokásain. Más a helyzet viszont a betöréssel, ami úgy tűnik, nagyobb sokkot okoz, mint egy autóbaleset. Ennek bekövetkezése után ugyanis az érintettek 79%-a tesz valamit azért, hogy ne történhessen meg még egyszer. Leggyakrabban biztonságosabb zárat (54%) vagy ajtót (31%) szereltetnek fel, kutyát tartanak (22%), illetve rácsot rakatnak fel (17%), azaz a hagyományos, mechanikai megoldásokban bíznak.

A kutatásból a magyarok kedvenc rejtekhelyeire is fény derült: a legtöbben valamilyen nehéz bútor mögé rejtik otthon tárolt értékeiket (45%), a második helyen pedig meglepő módon a fagyasztó végzett 20%-kal. A padlószőnyeg alatti részt is sokan tartják bevált helynek (16%) és ruhakupac közé (9%) is szívesen dugják el, amit féltenek. Ahogy a Generali korábbi kutatásából kiderült, legféltettebb kincseink a készpénz (40%), a laptop (20%) és a mobil (12%)*, a betörést átélt idei válaszadók pedig utólag a műszaki cikkekre és ékszerekre kötnének biztosítást a legnagyobb arányban (39%). Többen vannak viszont azok, akik a történtek tükrében sem változtattak volna lakásbiztosításukon: az érintettek közel fele vallotta ezt.

Akár az autónkról, akár az otthonunkról van szó, az okos megoldások forradalmasíthatják, amit valaha gondoltunk a biztonságról. Az okosautók többek közt képesek automatikusan fékezni, segíteni a sávkövetést, jelezni a holtteret, vagy éppen navigálni, a szövegblokkoló applikációknak köszönhetően pedig elkerülhetjük, hogy vezetés közben nyúljunk a telefonunkhoz. Ha mégis megtörténne a baj, a real time kárrendezés segít a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldani a problémát: a bejelentést követően a kárszakértő 24 órán belül jelentkezik, az ügyfélnek ideális helyszínen és időben elvégzi a gépkocsi szemléjét, és segít az igényeinknek megfelelő, gyors eljárásmód kiválasztásában. Emellett egyszerű megítélésű esetekben akár rögtön, a helyszínről elindíthatják a kárkifizetést, ebben az esetben pedig már a kárfelmérést követő pár órán belül a pénzünkhez juthatunk, lakás- és gépjárműbiztosítás esetén is.

Az okosotthonok kora is a küszöbön áll. Ma már számtalan olyan digitális eszközt választhatunk, ami jelzi, ha baj van: a füst- és szén-monoxid-érzékelő mellett kamerák és applikációk segítségével akár a távolból is megfigyelhetjük otthonunkat. Sőt, a megfelelő eszközökkel akár szimulálhatjuk is, hogy otthon vagyunk, például lámpákat, illetve a tévét ki-be kapcsoló programmal. A biztonságunk a saját kezünkben van: csak rajtunk áll, hogy élünk-e az innovációk adta lehetőségekkel. *Biztonság és biztosítások – NRC kutatás a 18-59 éves magyar lakosság körében a Generali megbízásából, 2017. szeptember; ORFK-OBBORFK-OBB, NRC kutatás a Generali megbízásából, 2013; Biztosítások, balesetek, félelmek – NRC kutatás a 18-59 éves lakosság körében a Generali megbízásából, 2016. augusz

2017. október 18.


Tájékoztatjuk Önöket, hogy társaságunk által egyes forint alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz kínált MBI Success Absolute és Total Return részvény eszközalapok 2017.09.29-ei és 2017.10.02-ai értékelési napokra vonatkozó árfolyamai tévesen kerültek megállapításra és közlésre.

A jogszabályi előírások szerint társaságunk a helyes árfolyamok alapján megállapította, hogy a téves árfolyamközlés milyen módon érintette azon Ügyfeleinket, akik szerződésén az érintett napokon a jelzett eszközalapokhoz tartozó befektetési egységek eladásával vagy vételével járó pénzmozgás (például: befizetés, kifizetés, átváltás, átvezetés, részleges visszavásárlás) történt. Megállapítottuk, hogy a hibás és helyes árfolyamok közötti eltérés csekély mértéke miatt Ügyfeleink anyagi hátrányt nem szenvedtek.

Az érintett eszközalapok árfolyamát rendszereinkben javítottuk.

Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük. Amennyiben kérdésük merül fel, hívják bizalommal Telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 452 3333-as telefonszámon.


2017. október 18.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy társaságunk által egyes forint alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz kínált Stratégia 10év vegyes eszközalap 2017.09.29-ei és 2017.10.02-ai értékelési napokra vonatkozó árfolyamai, továbbá a Stratégia 5év vegyes eszközalap 2017.10.02-ai értékelési napra vonatkozó árfolyama tévesen került megállapításra és közlésre.

Társaságunk a helyes árfolyamok alapján megállapította, hogy a téves árfolyamközlés milyen módon érintette azon Ügyfeleinket, akik szerződésén az érintett napokon a jelzett eszközalapokhoz tartozó befektetési egységek eladásával vagy vételével járó pénzmozgás (például: befizetés, kifizetés, átváltás, átvezetés, részleges visszavásárlás) történt. Amennyiben a téves árfolyamközlés eredményeként Ügyfeleink anyagi hátrányt szenvedtek, úgy ennek mértékét társaságunk kiszámította. Az anyagi hátrányt szenvedett Ügyfeleink szerződésein befektetési egységek jóváírásával történik a kompenzáció.

Az e számításokon alapuló kompenzációkat 2017.11.03-ig végrehajtjuk.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az érintett eszközalapok árfolyamát rendszereinkben javítottuk.

Társaságunk döntése alapján az anyagi előnyre szert tett ügyfelektől a többletjóváírásokat nem igényli vissza.

Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük. Amennyiben kérdésük merül fel, hívják bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 452 3333-as telefonszámon.
2017. október 5.


A Generali Csoport küldetésének tekinti az emberek életének védelmét és életminőségének javítását, így a biztosítótársaság a tegnapi napon jelentette be új globális kezdeményezését, a The Human Safety Net programot. A nemzetközi mozgalom motorja a Generali, és a csatlakozás nyitott minden olyan magánember és szervezet számára, akik osztoznak a célkitűzésekben. A vállalat hosszú távú elkötelezettségét tükrözi, hogy egyik legértékesebb ingatlanában, az ikonikus Szent Márk téri Procuratie Vecchie palotában biztosít otthont a Human Safety Net programnak.

A Human Safety Net kezdeményezést az a felismerés inspirálta, hogy az egymást segítő emberek fenntartható változást érhetnek el. A program a közösségeket érintő legfontosabb társadalmi kérdésekre irányul. Céljai között szerepel, hogy esélyegyenlőséget biztosítson a hátrányos helyzetű gyermekeknek, segítse az Európában legálisan letelepedett embereket abban, hogy munkájuk által egzisztenciát teremthessenek maguknak és családjuknak, valamint az egészségügyi intézményekkel és a szülőkkel együttműködve szeretnének tenni az újszülötteknél születés közben fellépő oxigénhiányos állapot megelőzéséért.

A Szent Márk tér is újjászületikHosszú távú elkötelezettségét kifejezve a Generali egyik legértékesebb ingatlanjában, a Szent Márk téri Procuratie Vecchie palotában biztosít otthont a Human Safety Net programnak.

A cégcsoport kezdeményezésére a palota renoválása megkezdődött, a felújítás a Királyi Kerteket, valamint a Szent Márk tér környékét is érinti. A Generali megbízásából a munkálatokat David Chipperfield építész koordinálja. A palota olyan kiállításoknak, rendezvényeknek ad majd teret, melyek sürgető társadalmi problémák megoldásával foglalkoznak.

„Velence szépsége az egész világ számára inspiráló, és a Generali büszke arra, hogy hozzájárulhat a város történelmi örökségének helyreállításához. A Procuratie Vecchie kapuit közel öt évszázad után nyitjuk meg újra, olyan új, élettel teli tereket hozva létre, ahol az emberek találkozhatnak és megvitathatják egymással társadalmunk kihívásait, globális kérdéseit. Velence már régóta a világ minden tájáról érkező különböző kultúrák találkozópontja. A Human Safety Net és az egymást segítő emberek közösségeinek mozgalmán keresztül mi is ezt a hagyományt szeretnénk ápolni” – nyilatkozta Philippe Donnet, a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatója.

A program három pillére


A program esélyegyenlőséget kíván biztosítani a szegénységben élő kisgyerekek számára, akik életük során rengeteg lehetőségtől esnek el. A gyermekek életében az első néhány év döntő fontosságú, ennek az időszaknak az élményei, tapasztalatai egész életükre hatással vannak. Csak Európában 8,2 millió hat éven aluli gyermek él szegénységben, igazi lehetőségek nélkül. A program keretében 30.000 hátrányos helyzetben lévő szülőnek nyújthat segítséget (tanfolyamokkal, képzésekkel) a Generali.

A Human Safety Net az Európában legálisan letelepedett embereket célzó támogatásának célja, hogy segítse önálló egzisztenciájuk megteremtését. A Generali nemzetközi szinten 500 új vállalkozás elindításához kíván támogatást nyújtani, ezáltal új munkahelyeket, új lehetőségeket teremtve.

A Human Safety Net újszülötteket célzó programja orvosi közösségekkel és szülőkkel együttműködve szeretné elősegíteni az asphyxia megelőzését és kezelését. Az asphyxia súlyos fogyatékosságot, valamint a legrosszabb esetben halált is okozhat. A program prevenciós céllal szakembereket készít fel, és ismertet meg innovatív technológiákkal, akik segíthetnek az asphyxia megelőzésében.

A Human Safety Net program kialakításához a Generali munkavállalói több mint 300 ötlettel, javaslattal járultak hozzá. A kiválasztott három program közös célja, hogy lehetőségeik kibontakoztatásával segítse a hátrányos helyzetű embereket. A Generali arra törekszik, hogy a teljes nemzetközi szervezetét bevonja a kezdeményezésbe, a helyi megvalósításban figyelembe véve az egyes Generali országok adottságait, valamint együttműködésre ösztönözze az ügyfeleit és a civil szervezeteket. Ezek az egymást segítő közösségek jelentik a Human Safety Net lelkét.

2017. szeptember 11.

Különleges VR-filmekkel indítja kármegelőzési kampányát a Generali. A Generali Előrelátó kampány célja, hogy a VR-élmény által nyújtott személyes megtapasztalás rádöbbentse a lakosságot arra, hogy odafigyeléssel és szokásaink megváltoztatásával sok esetben megelőzhető a kár. A Tiszeker Dániel által rendezett kisfilmeket D. Tóth Kriszta és egy rejtélyes figura közreműködésével, egy itthon még csak pár hete elérhető 3D kamerával forgatták.
 

A kisfilmek egyik érdekessége, hogy itthon először használtak igazi 3D-élményt  nyújtó 360 fokos kamerát fikciós történeteket bemutató reklámfilmhez. A Magyarországon csak néhány hete elérhető eszközzel már 8K felbontású 360 videókat és fotókat lehet rögzíteni. A Generali Előrelátó Program videóinak különlegessége, hogy a néző egy VR-szemüveg segítségével a tökéletes illúzió részeseként egy izgalmas szituációban találja magát. Az egyikben D. Tóth Krisztával, az Elviszlek magammal különleges VR-kiadásában élheti át, milyen DTK mellett egy karnyújtásnyira ülni, míg a másikban fény derül arra, hogyan lehet két olimpiai aranyérmet három perc alatt megszerezni. „Biztosítóként nemcsak egy esetleges káresemény kapcsán szeretnénk ügyfeleink mellett állni, de tudatosságuk növelésével a prevenció terén is sokat szeretnénk tenni életminőségük javításáért. Innovatív marketingkampányunk indításával a személyes élményen alapuló megtapasztalás erejével szeretnénk felhívni a figyelmet a kármegelőzés fontosságára.” – mondta el Árr Mariann, a Generali Biztosító marketing és customer experience vezetője.
 
A kampány része lesz a Rádió 1 országos roadshow-jának, mely szeptember folyamán 5 hazai nagyvárosba látogat el, ahol minden érdeklődő átélheti a különleges VR-élményeket.

A kampány kreatív-stratégiai és koncepcionális fejlesztésével a Cluso-t bízta meg a Generali vezetősége.
 
A kampányról készült werkvideó itt érhető el: https://vimeo.com/232948256


2017. augusztus 25.

Mint arról korában tájékoztattuk, a Pénzpiaci 2011 árfolyamvédett eszközalapot 2017. október 3-tól megszüntetjük, helyette a Likviditási eszközalapot vonjuk be a PortfólióMenedzser szolgáltatásba.

Ezzel összhangban a szolgáltatásban a Kijelölt eszközalapok köre az alábbiak szerint változik:

 Lejárati időpontig hátralévő teljes biztosítási évek száma
 Kijelölt eszközalap
 2017.10.02-ig

Kijelölt eszközalap 
2017.10.03-tól

 1 év Pénzpiaci 2011 árfolyamvédett eszközalap
 Likviditási eszközalap
 
A változásban érintett nyugdíjbiztosítási módozatok:
 • Aranyszárny egyszeri díjas (G60E) 
 • Aranyszárny CLaVis (G75) 
 • Aranyszárny Exkluzív (G65) 
 • Aranyszárny Exkluzív Speciál (G65S) 
 • Aranyszárny Perspektíva (G100) 
 • Aranyszárny VIP (G60V) 
 • Futura (G65E) 
 • Megoldás (G90) 
 • Optimus Prime (B66)

Ha az Ön nyugdíjbiztosítási szerződése érintett, és befektetési egységei a lejárati időpontig hátralévő teljes biztosítási évek száma alapján a megszűnő Pénzpiaci 2011 árfolyamvédett eszközalapban vannak, akkor azokat a módosítás napjával (2017.10.03-i értéknappal) költségmentesen a Likviditási eszközalapba váljuk át, valamint az ezt követően beérkező díjakat is ebben az eszközalapban helyezzük el.

A PortfólióMenedzser szolgáltatás 2017.10.03-tól érvényes módosított szerződési feltételeit itt éri el.

Amennyiben Ön rendelkezik PortfólióMenedzser szolgáltatással, és a fentebb részletezett módosítást nem fogadja el, a szolgáltatás lemondására vonatkozó nyilatkozatát eljuttathatja hozzánk faxon, postán, emailben is. Ha a lemondását nem jelzi 2017.10.03-ig, a szolgáltatás a módosított feltételek szerint marad hatályban.

Fentiekről PortfólióMenedzser szolgáltatással rendelkező ügyfeleinket emailben is értesítjük.

2017. augusztus 25.


Tájékoztatjuk, hogy Trendfigyelő szolgáltatásunkban az alábbi változások lépnek életbe.

ESZKÖZALAPOK KIVEZETÉSE A TRENDFIGYELŐ SZOLGÁLTATÁSBÓL 2017.SZEPTEMBER 28-TÓL


Az alábbi eszközalapok megszűnnek, ezért azok a fenti dátummal a Trendfigyelő szolgáltatásból is kivezetésre kerülnek:

 • Stratégia 10év vegyes eszközalap
 • IPO részvény eszközalap
 • New Energy részvény eszközalap
 • Best Momentum részvény eszközalap
 • Total Return részvény eszközalap

A Navigáció 15+ vegyes eszközalap nem szűnik meg, azonban a Biztosító döntése alapján az eszközalap szintén kivonásra kerül a Trendfigyelő szolgáltatásból.


A KIJELÖLT BIZTONSÁGOS ESZKÖZALAP VÁLTOZÁSA  2017. OKTÓBER 3-TÓL

A jelenlegi piaci körülményekre tekintettel a forint alapú biztosítások biztonságos eszközalapjaként kijelölt Pénzpiaci 2011 árfolyamvédett eszközalap megszüntetése mellett döntöttünk, melyről külön levélben is értesítettük Önt.

A megszűnő Pénzpiaci 2011 árfolyamvédett eszközalap helyett új biztonságos eszközalapot jelölünk ki. 2017.10.03-tól a forint alapú biztosítási szerződések esetén az új biztonságos eszközalap a Likviditási eszközalap.

A Trendfigyelő szolgáltatás 2017.09.28-tól hatályos mellékletével kiegészített szerződési feltételeit itt éri el.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben Ön automatikus átváltási megbízással igényelte Trendfigyelő szolgáltatásunkat és a szolgáltatásból kivonásra kerülő eszközalapokban lévő befektetési egységei negatív trendforduló miatt kiváltásra kerülnek/tek a biztonságos eszközalapba, és azok 2017.09.28-ig ott is maradnak, akkor a kiváltott befektetési egységek végül a Likviditási eszközalapba fognak kerülni, ahonnan automatikus visszaváltásukra később már nem kerül sor.)

Ebben az esetben javasoljuk, hogy befektetési portfólióját tekintse át és amennyiben azt szükségesnek tartja, a fenti változást követően megmaradó eszközalapok tulajdonságait és befektetési szándékait mérlegelve döntsön befektetési egységeinek egyes eszközalapokba történő elhelyezéséről. 

Amennyiben Ön rendelkezik Trendfigyelő szolgáltatással, és a fentebb részletezett módosítást nem fogadja el, Trendfigyelő szolgáltatásunkat lemondhatja a Generali Szerződéseim rendszeren keresztül, vagy eljuttathatja hozzánk erre vonatkozó nyilatkozatát faxon, postán, emailben is. 
Ha a lemondását nem jelzi 2017.09.28-ig, a szolgáltatás a módosított feltételek szerint marad hatályban.

Fentiekről Trendfigyelő szolgáltatással rendelkező ügyfeleinket emailben is értesítjük.

2017. augusztus 22.

Néha pár tízes vagy százas is csodákra képes, ha jó helyre kerül. A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) éppen ezért csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) Kerekítsd fel! adománygyűjtő programjához, amelynek keretében online vásárlóik felfelé kerekíthetik az általuk fizetett összeget, a különbözettel pedig az MMSZ mentőszolgálatának munkáját segítik.
 

Az MMSZ mentőszolgálatának rohamkocsijai már 25 éve vesznek részt a mentésben, és évente több mint 1000 alkalommal kapnak riasztást. A sürgősségi szakorvos vagy mentőtiszt által vezetett mentőegységek ráadásul önkéntesen, mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül, szabadidejükben vállalják a szolgálatot. Mivel a rohamkocsikat és a teljes felszerelést adományokból tartják fenn, az eszközök és felszerelések megújítása és bővítése elengedhetetlen.

Sok kicsi sokra megy: már 40 forint is számít

A kerekítéses adományozás sikerességéhez nem fér kétség: az online kereskedők egy év alatt csaknem 15 millió forintot gyűjtöttek össze az internetes vásárlások során alkalmazott felkerekítésekből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat különböző jótékony céljaira. Többek között rászorulóknak szerveztek kulturális programot, illetve hajléktalan emberek egészségügyi ellátására és étkeztetésére fordították a befolyt összeget. Az adományozásnak ez a módja gyors és kényelmes, hiszen az interneten vásárlók egyetlen kattintással, jelen esetben az utasbiztosításuk megvásárlásakor egészíthetik ki kerek számra az általuk fizetett összeget. Akár már 40 forint is sokat számít.

„Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítójaként évtizedek óta, nap mint nap tapasztaljuk, hogy milyen megnyugvást jelent ügyfeleink számára, ha egy krízishelyzetben gyors és szakszerű segítséget kapnak. Különösen igaz ez az olyan esetekben, amikor az egészség vagy a testi épség kerül veszélybe: a gyors segítség ilyenkor életet menthet. Így egy olyan területet támogatunk, aminek a fontosságában valóban hiszünk” – mondta Lengyel Márk, az EUB vezérigazgatója.

A biztosító 2018. március 31-ig gyűjt adományt az MMSZ-mentőszolgálat eszközparkjának megújítására és bővítésére: utazása előtt ne csak az utasbiztosításra gondoljon, hanem arra is, hogy most segíthet!
2017. augusztus 16.


Létezik olyan üzenet, ami nem várhat? A statisztikák szerint sajnos igen: az Egyesült Államokban például évente több mint 2,5 millió emberrel történik közlekedési baleset, amelyek 64%-ában a mobiltelefonálás is közrejátszik. Meglepő, de igaz, hogy ha vezetés közben SMS-ezünk vagy csetelünk, 6-szor nagyobb esélyünk van a balesetre, mint ha ittasan ülnénk a volán mögé.*
 

Annak ellenére, hogy vezetés közben szigorúan tilos a mobiltelefon használata, és akár több tízezer forintos bírság is járhat érte, még mindig rengeteg autóst látni telefonnal a kezében. A RAC autóipari szolgáltató cég tavaly szeptemberben megjelent felmérése szerint nőtt azoknak a gépkocsivezetőknek a száma, akik vezetés közben mobiloznak. 2014-ben még csak 8% vallotta ezt, míg 2016-ban már a megkérdezettek harmada.* Ez már csak amiatt sem jó hír, mert a vezetés közbeni mobilozás az egyik vezető halálok az utakon. Csak Amerikában például 4-ből 1 autóbalesetet a vezetés közbeni SMS-ezés okoz.*

Több balesetet okoz a telefonálás, mint amiről tudunk


Az Egyesült Államokban évente közel félmillió ember sérül vagy hal meg vezetés közbeni mobilhasználat miatt.* Bár már az említett számok is elrettentőek, egy friss kutatás szerint* sokkal több közlekedési balesetet okoznak a mobilozó sofőrök, mint amennyiről a statisztikák beszámolnak. Gyakran ki sem derül, hogy ez áll-e a háttérben, mivel a rendőrségnek általában nincsenek megfelelő erőforrásai és hatásköre ennek kivizsgálására.

Ahogy azt Óberling Józseftől, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetőjétől megtudtuk: „Statisztikai adatgyűjtés kizárólag a személysérüléses balesetek vonatkozásában folyik, de nem terjed ki arra, hogy az egyes, balesetet eredményező közlekedési szabályszegések milyen figyelemelvonó tevékenységre vezethetőek vissza”. Itthon tehát a telefonáló autósok bűneiről nincs pontos kimutatás a rendőrségi jelentésben, pedig elég sok baleset mögött állhat ez – például figyelmetlenség vagy a követési távolság be nem tartása esetén.*

Egy SMS elolvasása = egy focipályányi távolság vakon


Az autós balesetek során az ütközések többsége 3 másodpercen belül következik be, miután a vezető figyelme elkalandozik. Így még ijesztőbb a tudat, hogy egy SMS elolvasásakor átlagosan 5 másodpercig vakon vezetünk. Csak hogy érzékeltessük az arányokat: ha 88 km/óra átlagsebességgel autózva olvasunk el egy SMS-t, akár egy futballpályányi távolságot is haladhatunk anélkül, hogy bármit is látnánk a környezetünkből.*

Mi lehet a megoldás? „Már számtalan applikációval könnyíthetjük meg az autóban való telefonálást. Hangfelismerő segítségével például a kimondott szavainkat alakíthatjuk írott üzenetté (bár itt meg kell nyomni a küldést), de automata válaszüzenetben is közölhetjük, hogy éppen vezetünk. A szövegblokkoló alkalmazás is jó választás lehet, hiszen egy bizonyos sebesség felett nem enged üzenetet írni. Egyszerű és nagyszerű megoldás a kihangosító is, mert így kényelmesen, a telefonunk kézben tartása nélkül beszélgethetünk” – mondta Szikszai József, a Generali Biztosító vagyon- és gépjármű-kárrendezési igazgatója.


*Icebike.orgTelegraphIcebike.orgPersonalinjurysandiego.orgTelegraphTotalcarIcebike.org

2017. augusztus 3.

Jövedelmezőség és tőkeerő szempontjából is erős első félévet zárt a nemzetközi Generali Csoport. Az adózott eredmény 3,7%-kal 1,2 milliárd euró fölé emelkedett. A működési eredmény az alacsony hozamkörnyezet ellenére 4,1%-os növekedéssel elérte a 2,6 milliárd eurót.
 

A több mint 60 országban jelen lévő vállalatcsoport működési jövedelmezőségét jól mutatja a kitűzött célt túlteljesítő, 13,6%-os sajáttőke-arányos megtérülés. A 36 milliárd eurót meghaladó díjbevétel továbbra is stabil (-0,8%). A nem-élet üzletág díjbevétele 1,5%-os növekedéssel meghaladta a 11 milliárd eurót, a növekedés húzóereje a gépjármű szegmens (+3,7%) volt.

Az életbiztosítási szektorban az új értékesítési érték (New Business Value) 52%-kal, közel 950 millió euróra nőtt. A nem-élet kombinált hányad (combined ratio) 92,9%-kal kitűnő szinten áll, míg a vállalat tőkehelyzete tovább erősödött: a gazdasági szolvencia ráta 207% (Economic Solvency Ratio).

Generali: Positive first half performance (EN)

2017. augusztus 2.

Az elmúlt hetekben országszerte csaptak le a viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A Generali Biztosítóhoz július 10. óta több mint 7000 esetről érkezett bejelentés, mintegy 1 milliárd forint a károk becsült értéke.
 

A nyár sajnos nemcsak a kikapcsolódásról szól, sokaknak okoz komoly fejfájást az ilyenkor jellemző kiszámíthatatlan időjárás. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint leginkább május elejétől augusztus végéig fordulnak elő a hirtelen lecsapó, viszonylag rövid ideig tartó, nagy mennyiségű csapadékkal és erős széllökésekkel járó viharok. Ezt bizonyítja, hogy a biztosítókhoz 2010-2016 között az évnek ebben az időszakában összesen közel egymillió kárbejelentés érkezett, amelyekre több mint 73 milliárd forintot fizettek ki a társaságok.
 
Ezek a területek jártak a legrosszabbul

Ahogy arra a MABISZ is rámutatott, a nyári viharok átlagosan mintegy 115 ezer forint összegű kárt okoznak a biztosított ingatlanokban és egyéb javakban. Sajnos ez az elmúlt hetekben sem volt másképp: csak ebben az időszakban több mint 7000 viharhoz kapcsolódó esetet jelentettek a Generalinál, mintegy 1 milliárd forint a károk becsült értéke.

Ebből több mint 3000 eset volt kifejezetten viharhoz köthető, közel 500 millió forint értékben, közel 2000 alkalommal pedig villám okozott kárt (több mint 200 millió forint), illetve a jégverés (több mint 1000 eset, közel 400 millió forint értékű kár), a felhőszakadás (közel 400 eset, közel 50 millió forint) és a tetőbeázás (közel 500 eset, 15 millió forint). A július 10-12-i viharokban kiemelten sok ingatlan sérült meg – a fővárosban, Pest megyében, illetve Somogy megyében, de különösen a Balaton déli partja volt érintett.
 
Sokszor megelőzhető lenne a baj

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kora nyári, illetve nyári hónapokban 100 ezer körüli káreseményt jelentenek, 2014 nyarán azonban ennél több, 134 ezer, 2015 ugyanezen időszakában pedig több mint 122 ezer bejelentés történt. A jégverés 2016-ban az azt megelőző évhez képest közel kétszer annyi kárt okozott (3700 helyett 6500 eset), és a mezőgazdaságban is a jégverés vonta maga után a legtöbb bejelentést: 2000-ből csaknem 1300 eset kötődik ehhez, a kifizetett károk összege pedig eléri a 1,3 milliárd forintot.

Az előrejelzések és a statisztikák szerint azonban még nem nyugodhatunk meg, a következő hetekben is komoly meglepetéseket okozhat az időjárás. Sok esetben viszont elkerülhető, vagy kisebb mértékű lenne a baj, ha nagyobb figyelmet fordítanánk a kármegelőzésre.  Az első és legfontosabb, hogy rendszeresen tájékozódjunk az aktuális időjárásról. A hagyományos időjárás-előrejelzés mellett már személyre szabott eszközöket is használhatunk, például a Generali kifejezetten erre a célra kifejlesztett alkalmazását, ami fél órával a lakást esetlegesen érintő vihar előtt értesíti a felhasználót.

Ha nagy mennyiségű csapadék várható erős széllel, zárjuk be az ablakokat, vigyük védett helyre a vagyontárgyainkat, autóval pedig ne parkoljunk fa alá! Emellett érdemes áramtalanítanunk elektromos eszözeinket: a villámvédelemmel ellátott elosztók is megoldást jelenthetnek, de tartsuk szem előtt, hogy egy közeli villámlás még így is kárt tehet az eszközeinkben a telefon-, internet- vagy tévékábel-csatlakozáson keresztül.

Kártérítés a felmérés napján? Lehetséges!

Ha az elővigyázatosságunk ellenére is bekövetkezik, amitől tartottunk, az észlelést követő 2 napon belül jelentsük be a biztosítónál a károkat. A Generali kárszakértői például már 1 munkanapon belül felveszik a kapcsolatot a károsulttal, majd a kárszakértő legkésőbb 5 munkanapon belül a helyszínre érkezik. Egyszerűbb esetekben a vagyonkárok nagy részét átlagosan 2 napon belül rendezi a társaság. Emellett arra is lehetőség van, hogy a „real time kárrendezés” keretében akár rögtön, a helyszínről elindítsák a kárkifizetést, ebben az esetben a károsult akár már a kárfelmérést követő pár órán belül a pénzéhez juthat. De összetettebb esetekben is 2 héten belül törekednek rendezni a kártérítési összeget.

Társaságunk, - reagálva a folyamatosan változó piaci környezetre - eszközalap kínálatának átalakítása mellett döntött, melyet az átláthatóság és az egyszerűség elve vezérelt. Ezért módosította a Likviditási eszközalap befektetési politikáját, a meglévő eszközalap kínálatából a New Europe részvény eszközalapot elérhetővé tette több biztosításához, és néhány eszközalap megszüntetéséről döntött.

Az átalakítás következtében az azonos vagy közel hasonló befektetési politikával működő eszközalapok közül a hosszútávon várhatóan jobb eredményt elérni képes eszközalapok kerültek megtartásra. Mivel fontos számunkra ügyfeleink hosszú távú elégedettsége, ezért elengedhetetlen, hogy minden körülmények között olyan megoldásokat tudjunk ajánlani, amelyek az adott piaci környezetben a legkedvezőbbek. Ennek érdekében Társaságunk úgy alakította át eszközalap kínálatát, hogy az lehetővé tegye Ügyfeleink számára a hozamelvárásaikhoz és kockázatvállaló képességükhöz leginkább illeszkedő befektetési portfóliók kialakítását.

MÓDOSUL A LIKVIDITÁSI ESZKÖZALAP BEFEKTETÉSI POLITIKÁJA


A jelenlegi tőkepiaci környezetben a 3 hónapnál rövidebb lejáratú értékpapírok csak korlátozottan és kedvezőtlen kondíciók mellett érhetőek el, így az eszközalap befektetési politikájának ellehetetlenülése miatt módosítjuk azt, továbbra is fenntartva az eszközalap pénzpiaci jellegét és hosszú távú versenyképességét a banki betéti, valamint a folyószámlához kötött megtakarítási formákkal szemben.

Az új befektetési politikának megfelelően az eszközalap pénzeszközeit rövid lejáratú, legfeljebb egy év futamidejű, a Magyar Állam által kibocsátott és garantált értékpapírokba fekteti. Az eszközalap továbbra is a magas likviditású, ugyanakkor alacsony kockázatú befektetéseket részesíti előnyben, így a kockázati szintjét nem érinti a változás.

A Likviditási eszközalap befektetési politikája a 2017. október 3-ától hatályos eszközalap-leírásban olvasható, amely itt érhető el.

A NEW EUROPE RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP MÁR TÖBB BIZTOSÍTÁSI TERMÉKHEZ IS ELÉRHETŐ!

A New Europe részvény eszközalap eszközeit legalább 70%-ban a kontinens feltörekvő országainak tőzsdéin jegyzett részvényekbe, valamint e részvényeket tartalmazó befektetési alapokra kibocsátott befektetési jegyekbe fekteti. A megcélzott részvénypiacok elsősorban: Oroszország, Törökország, Bulgária, Románia, Horvátország, Szerbia.

A térség kilátásai igen kedvezőek. A GDP-növekedés valamennyi országban gyorsulhat idén. A pozitív lendület elsősorban a belföldi fogyasztásból és a beruházásokból fakad (EU-finanszírozás), de nem elhanyagolható a növekvő ipari termelés szerepe sem. A foglalkoztatás javul, a munkanélküliség csökken, a bérek a legtöbb országban emelkedésnek indultak.

A New Europe eszközalap befektetési politikája itt található.

MEGSZŰNŐ ESZKÖZALAPOK!

Megszűnő eszközalapok
 
Átváltáshoz/átirányításhoz kijelölt eszközalapok
 
IPO abszolút hozam eszközalap Selection abszolút hozam eszközalap
New Energy abszolút hozam eszközalap Selection abszolút hozam eszközalap
Stratégia 3év vegyes eszközalap Kötvény eszközalap
Stratégia 5év vegyes eszközalap Navigáció 5+ eszközalap
Stratégia 10év vegyes eszközalap Navigáció 10+ eszközalap
Total Return részvény eszközalap Selection abszolút hozam eszközalap
Pénzpiaci 2011 árfolyamvédett eszközalap Likviditási eszközalap
Best Momentum részvény eszközalap Külföldi részvény eszközalap
MBI Success Absolute eszközalap Selection abszolút hozam eszközalap

Amennyiben a megszűnő eszközalapok bármelyikében van befektetési egysége, akkor 2017.07.21-étől 2017. október 2. 16:00 óráig költségmentesen rendelkezhet a megszűnő eszközalapokból történő átváltásokról. 
Az átváltáshoz illetve a jövőben fizetendő díjakhoz az átirányításhoz kijelölt eszközalapoktól eltérő eszközalapokat is választhat.
AMENNYIBEN ÖNNEK MEGFELEL A KIJELÖLT ESZKÖZALAP, NEM KELL SEMMIT TENNIE! Társaságunk automatikusan elvégzi a költségmentes átváltást/átirányítást az eszközalapok megszűnésekor 2017.10.03-ai értéknappal.

Fentiekről tájékoztató levelünket minden ügyfelünknek legkésőbb 2017. július végéig postázzuk.

2017. 07.14.


A londoni székhelyű Business Vision (BV) üzleti magazin 2017-ben a Generali Alapkezelőnek ítélte a Legjobb Privát Vagyonkezelő Szolgáltatás díját. A zsűrizés során többek közt az innovációt, az üzleti vezetést, a vállalatirányítást, a pénzügyi és szociális teljesítményt, illetve az átláthatóságot vették figyelembe.

A neves Business Vision magazin minden évben odaítéli díjait: a kiválasztás során weboldaluk látogatói, előfizetőik, külsős munkatársaik és az üzleti világ újságírói jelölnek az elismerésre cégeket a világ minden tájáról. Adatgyűjtő csoportjuk alapos kutatását követően a zsűri alakítja ki a kategóriánként 3-4 jelöltet tartalmazó végleges listát.

A magazin értékelésében többek közt a Generali Alapkezelő ügyfélközpontú megközelítését emelte ki, amely hosszabb távú tevékenységként tekint a vagyonkezelésre, külön hangsúlyt fektetve a biztonságra, az innovációra és a változó piaci környezetben is gyors reakcióidőre.

A zsűri emellett a Generali azon vízióját méltatta, amelynek jegyében a cég kötelezettséget vállal arra, hogy digitális szolgáltatásain keresztül nyújt segítséget ügyfeleinek portfóliójuk egyszerűbb áttekintésében. A BV indoklásában úgy fogalmaz: a vállalat ehhez hasonló kérdések iránti érzékenysége nagyon erős teljesítményt és irigylésre méltó ügyfélelégedettséget eredményezett.

A Generali Alapkezelő a nemzetközi Generali Csoport közép-kelet-európai régiójához tartozó vagyonkezelő társaságaként közel 260 milliárd forint vagyont kezel. Legjelentősebb ügyfelei között jelenleg is megtalálhatóak biztosító egyesületek, egészségpénztárak, valamint önkéntes nyugdíjpénztárak. A Társaság nagy hangsúlyt fektet az egyedi kockázatviselő képességhez és hozamelvárásokhoz legjobban illeszkedő portfóliók kialakítására, így befektetési stratégiáit az ügyfelek igényeire szabja.
2017. június 7.


Európában folyamatosan növekszik a várható élettartam, és egyre kisebb a különbség a nők és férfiak kora között a halálozás időpontjában. Magyarországon jelenleg a várható átlagélettartam 76 év születéskor, ami 4 évvel kevesebb az OECD-átlagnál, és az egyik legalacsonyabb az OECD-országok* között. Itthon a nők várható élettartama 79, a férfiaké pedig 72 év*, de egész Európában nagy eltéréseket találunk.

Európában a svéd férfiak és a spanyol nők élnek a legtovább
 

A lakóhelytől az egyéb életkörülményeken át az életmódig számtalan tényező befolyásolhatja, hogy meddig élünk. Az Eurostat adatai szerint európai viszonylatban a férfiak esetében Lettországban a legrövidebb a várható élettartam (67,6 év), míg Svédországban a leghosszabb (79,6 év). A nőknél Bulgária a sereghajtó 77 évvel, a legtovább pedig várhatóan a spanyol nők élnek (85,5 évet).*
 
A nők tovább élnek, mint a férfiak: ez a különbség a várható élettartamban átlagosan 5,5 év Európában – a legnagyobb Litvániában (10,9 év), míg a legkisebb Hollandiában (3,5 év). Ha egy férfi elérte a 65 éves életkort, a további várható élettartama 13,8 (Litvánia) és 19,7 év (Franciaország) között van, egy nő pedig várhatóan 17,6 (Bulgária) és 24 (Franciaország) közötti évet él még.*
 

Ez a várható élettartam Magyarországon

 
A KSH legfrissebb, 2015-ös adatai szerint Magyarországon a férfiak születéskor várható átlagos élettartama 72,09 év, a nőké pedig 78,61.* A különbség itt is szemmel látható, a jó hír viszont az, hogy 2001 óta a férfiak születéskor várható átlagéletkora csaknem 4 évvel, a nőké pedig 2 évvel emelkedett. A férfiak esetében a budapestiek vezetnek (73,86 év), őket követi Győr-Moson-Sopron (73,58), illetve Pest megye (72,73 év). A nőknél Győr-Moson-Sopron áll a lista élén (79,7 év), majd Zala (79,61 év) és Budapest (79,6 év).
 
A születéskor várható élettartam emelkedése ugyan pozitív tendenciát mutat, de egyúttal okot is ad arra, hogy alaposabban átgondoljuk, milyen öregkort képzelünk el magunknak. „Érdemes tisztában lenni azzal, hogy itthon ma 4 dolgozóra 3 eltartott jut, néhány évtized múlva pedig várhatóan 4 dolgozónak már 6 főt kell eltartania. A nyugdíjminimum viszont jelenleg mindössze 28 500 forint” – mutat rá Schaub Erika, a Generali személybiztosítási igazgatója.
 
Pedig a nyugdíj után számíthatunk még szerencsére jó néhány eltöltött életévre*: a KSH 2013-as adatai szerint Magyarországon a 65 éves korban várható élettartam még 18,2 év a nők esetében, míg a férfiaknál 14,5 év. Ennél sajnos jóval kevesebb az egészségben eltöltött évek száma: 65 éves nők még 6,1 évre számíthatnak, a férfiak pedig 6 évre*.
*Az OECD, azaz a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet 35 országot foglal magába az Amerikai Egyesült Államoktól Új-Zélandig, OECD Better Life IndexMortality and life expectancy statisticsMortality and life expectancy statisticsszületéskor várható átlagos élettartam, átlagéletkor, a 65 éves korban egészségben várható élettartam (HLY) megadja, hogy egy 65 éves személy hány egészségben eltöltött életévre számíthat még. Az egészségben eltöltött élettartam olyan, a várható egészségre vonatkozó mutató, mely összesíti a mortalitási és morbiditási adatokat, 65 éves korban egészségben várható élettartam, nemenként (2004–2015)

2017. június 1.


A nemzetközi Generali Csoport Kelet-Közép-Európa 10 országában jelenlévő vállalatait tömörítő Generali CEE Holding működési eredménye 4,5%-os növekedéssel 2016-ban meghaladta a 461 millió eurót. A magyar a legfontosabb piacok egyike a régióban.

A nemzetközi Generali Csoport folyamatosan fejlődő, fontos része a Kelet-Közép-Európában működő Generali CEE Holding, amely a teljes vállalatcsoport működési eredményének 10%-áért felelős. A régión belül a vállalatcsoport 11 millió ügyféllel rendelkezik. A 2016-os adózott eredmény 19%-os növekedéssel 314 millió eurót tett ki.

A kiemelkedő eredményeket a nem-élet üzletág rendkívül kedvező combined ratio-ja is alátámasztja, amely 89,5%-kal globális szinten a Generali Csoport legjobb mutatója. Az üzletág díjbevétele 5,8%-os emelkedéssel meghaladta a 2 milliárd eurót, ennek a hajtóereje a gépjármű szegmens volt.

Az élet üzletágat szigorúbb hozzáállás jellemezte az üzleti profitabilitás megőrzése érdekében; ennek tudható be a bruttó díjbevétel 7,9%-os visszaesése 986 millió euróra. Ezzel egy időben kiugró, 7,1%-os növekedést értek el a kockázati biztosítások, a vállalatcsoport meghatározott termékstratégiájának megfelelően.

A régión belül volumen tekintetében a legfontosabb országok között van Magyarország is, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett. A négy ország piaca adja ki a vállalatcsoport régiós üzleti működésének 80%-át.

A magyar Generali Csoport – benne a Generali Biztosító, a Genertel és az Európai Utazási Biztosító – teljes díjbevétel alapján 14,4%-os részesedéssel piacvezető hazánkban. A csoport 2016-ban 133 milliárd forinttal 4,8%-os bruttó díjbevétel-növekedést ért el. A nem-élet üzletág ehhez 4,5%-os emelkedés mellett 88 milliárd forinttal, míg az élet üzletág 5,5%-os növekedéssel 45 milliárd forinttal járult hozzá.
A Generali Csoport működési eredménye 2017 első negyedévében 4,2%-os emelkedéssel meghaladta az 1,2 milliárd eurót, míg az adózott eredmény 515 millió euróval szintén stabil. A biztosítótársaság új, ambiciózus stratégiát határozott meg a vagyonkezelési üzletág fejlesztésére.

Az idei első negyedévben is teljesítette stratégiailag kitűzött pénzügyi céljait a nemzetközi Generali Csoport. A combined ratio a bevételhez képest kitűnően jó a 93,1%-os mértékével (+1,1%-p), annak ellenére, hogy a természeti katasztrófákhoz köthető kárkifizetések is növekedtek. Az életbiztosítási szektor kiemelkedően nyereséges volt, az új értékesítés nyereséghányada (NBM) 37,8%-ra nőtt.

A 13,6%-os gördülő sajáttőke-arányos megtérülés meghaladja a kitűzött 13%-os célt.
A több mint 19,2 milliárd eurós díjbevétel összességében 2,5%-kal esett vissza. A nem-élet üzletág díjbevételei 1,9%-kal nőttek, míg az élet üzletágban a fegyelmezettebb hozzáállás hatására 4,6%-kal csökkentek. A vállalat tőkehelyzete továbbra is stabil, 195%-os gazdasági szolvencia rátával (Economic Solvency Ratio).

A Generali Csoport májusban új stratégiát határozott meg a vagyonkezelési üzletág erősítésére. Ennek értelmében 2020-ig kiterjesztik a befektetési kapacitást és széle-sebb termékportfóliót építenek ki. A cél, hogy 2020-ra a Generali 500 millió eurós vagyont kezeljen, a vagyonkezelési üzletág adózott eredménye pedig elérje az évi 300 millió eurót. A stratégia része a legnagyobb európai multi-butik-modellen alapuló biztosítási vagyonkezelő platform kiépítése.


INTERIM FINANCIAL INFORMATION – PRESS RELEASE
New strategy to transform Generali’s asset management business for long-term value creation - PRESS RELEASE
Generali First Quarter results - INFOGRAFIKA
2017. április 24.

Április 21-től novemberig látogatható a velencei Palazzo Cini kiállítása, amely Vittorio Cininek, a huszadik század egyik legnagyobb olasz műgyűjtőjének kollekcióját mutatja be. A kiállítást a neves brazil Vik Muniz kortárs művészeti bemutatója kíséri, amit a palota művei inspiráltak. A kiállítás a Cini Foundation jóvoltából, a nemzetközi Generali Csoport támogatásával valósult meg.
 

Vik Muniz „Afterglow: Pictures of Ruins” című projektjét azoknak a toszkán és ferrarai művészeknek a szobrai és festményei ihlették, akiknek az alkotásai megtekinthetőek a palotában: többek között Giotto, Guariento, Botticelli, Filippo Lippi, Piero di Cosimo és Dosso Dossi.

A nemzetközi Generali Csoport a Cini Foundation intézményi támogatójaként ugyanúgy kiemelten fontosnak tartja megosztani a meglévő művészeti örökséget, mint teret adni az arra reflektáló kortárs művészetnek.
2017. április 10.


A nemzetközi Generali Csoport és a Venice Gardens Foundation bejelentette: együttműködnek a velencei Szent Márk tér közelében lévő királyi kertek (Gardini Reali) felújításában.

A Venice Gardens Foundation 2014-ben 19 évre terjedő megállapodást írt alá a Gardini Reali felújítására, fenntartására, őrzésére és promóciójára. A Generali támogatásával megvalósuló projekt magában foglalja a kertek teljes botanikai és tájképi, valamint építészeti helyreállítását. Az együttműködésnek köszönhetően felújítják a fedett lugast, a neoklasszikus pavilont, az üvegházat és a történelmi jelentőségű felvonóhidat is, amely a kertet a Szent Márk térrel és a Marciana negyedben található múzeumokkal köti össze.

“Büszkék vagyunk, hogy egyedüli partnerként támogathatjuk a Venice Gardens Foundationt ebben a nagyon fontos projektben. Velence kiemelkedő jelentőséggel bír számunkra, hiszen 185 évnyi történelem köti össze a várost a Generalival. Elérkezettnek látjuk az időt, hogy felfrissítsük jelenlétünket a városban: a felújítás ennek az első lépése. Hozzájárulásunk nemcsak az alapítvánnyal közösen szervezett nyilvános programokban merül ki, hanem tervben van a Szent Márk téren lévő Procuratie Vecchie szerkezeti felújítása is, hogy az épületek teret adhassanak a nyilvánosságnak napjaink kulcsfontosságú társadalmi problémáinak megvitatására” – nyilatkozta Philippe Donnet, a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatója.

A történelmi jelentőségű Gardini Reali felújításának célja feleleveníteni a monumentális 19. századi építészeti komplexum városi és építészeti témáit, hogy a terület újra a pezsgő Marciana negyed szerves részévé válhasson.
2017. április 4.


Szinte nincs olyan nap, hogy ne találkoznánk valamilyen daganatos megbetegedéssel kapcsolatos hírrel: ha nem a médiában, akkor a szomszédban, a családban, az ismerősi körben. Ilyenkor felmerül a kérdés, mit tehetünk, hogy elkerüljük? A tendencia sajnos azt mutatja, sokan nincsenek tisztában a prevenció fontosságával, pedig a WHO adatai szerint a rákos megbetegedések miatt bekövetkezett halálozások 40%-a odafigyeléssel megelőzhető lenne.

„Leggyakrabban a tünetek és a motivációs ismeretek hiánya, a hosszú előjegyzés, illetve a diagnózistól való félelem miatt maradnak el a szükséges szűrővizsgálatok” – mutatott rá az okokra Dr. Gerdán János, a Generali vezetőorvosa. A Generali kutatása szerint itthon a megkérdezettek jelentős része (28%) fél a daganatos betegségektől, amelyeket a szív- és érrendszeri betegségek (24%), illetve az agyvérzés, trombózis (22%) követnek.* Bár az európai lakosság mindössze a világ népességének egynyolcadát teszi ki, mégis a daganatos esetek közel negyedét itt regisztrálják, évente 3,7 millió új megbetegedéssel.* Mi, magyarok Európában sajnos az élmezőnyben vagyunk ezen a téren: 2013-ban Horvátországgal, Szlovákiával, Szlovéniával, Dániával és Lettországgal együtt a daganatos megbetegedések nálunk okozták a legtöbb halálesetet – 100 000 lakosra vetítve legalább 300 esetben. 
 
Ezek a leggyakoribb daganatos betegségek
 
Az unió tagállamaiban az Eurostat felmérése szerint 2013-ban 100 ezer lakosra vetítve átlagosan 265 daganatos megbetegedéssel összefüggő elhalálozás történt. Ezekben az esetekben a leggyakoribb (100 ezer lakosonként több mint 10) a légcső, a hörgő és a tüdő, a vastagbél, a szigmabél és a végbél találkozási pontja, a végbél, a végbélcsatorna és a végbélnyílás, a mell, a hasnyálmirigy, illetve a gyomor, a máj és az epevezeték rosszindulatú daganata volt. Magyarszágon sajnos két esetben is kiemelkedőek voltak az adatok az említett évben: tüdőrákban (100 ezer lakos / 89 halálozás) és vastagbélrákban (100 ezer lakos / 56 halálozás) is nálunk haltak meg a legtöbben.*
 
A KSH adatai alapján a rosszindulatú daganatos megbetegedések száma az elmúlt másfél évtizedben folyamatosan emelkedett itthon: míg 1999-ben közel 141 ezer ilyen esetről számoltak be, 2015-ben ez már közel 348 ezer volt – ebből közel 146 ezer férfi és több mint 202 ezer nő. A hazai megyék közül ebben az időszakban Közép-Magyarország (Budapest, Pest megye) vezette a mezőnyt (közel 98 ezer eset), a dobogó második és harmadik fokán pedig Észak-Alföld (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, közel 56 ezer eset) és Dél-Alföld (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye, több mint 47 ezer eset) követte.*
 
Mik jelentik a legnagyobb kockázatot?
 
Persze nem feledkezhetünk meg arról, hogy vannak olyan kiemelt rizikófaktorok, amelyek nagy eséllyel rákot okoznak. A WHO adatai alapján Magyarországon ezek a mozgáshiányra, túlzott alkoholfogyasztásra, dohányzásra, háztartási szilárd tüzelőanyagok használatára és az elhízásra vezethetők vissza.* Amellett, hogy az életmódunkon is érdemes lenne változtatnunk, a tapasztalat azt mutatja, sokan a prevenciós jellegű szűrővizsgálatokat sem veszik komolyan. A 2014-es európai lakossági egészségfelmérés szerint a megkérdezett nők 60%-a vett részt az adott évben mammográfiás vizsgálaton, a szűrővizsgálatra behívott korosztály 11%-a azonban még soha nem ment el a vizsgálatra.*
 
Szabó Gergő háziorvos tapasztalatai szerint a nők a család egészségőrei, ők jobban odafigyelnek saját és családjuk egészségére, de szükséges lenne még inkább tudatosan, rendszeresen tervezni az alapvető megelőző jellegű szűrővizsgálatokon való részvételt. „Míg Svédországban az emlőszűrésen való részvételi arány megközelíti a 90%-ot, Magyarországon ez csak 50% körül mozog, míg a WHO által elvárt érték 70%. Hasonlóan nagy a kontraszt a méhnyakrákszűrésen való részvételi arány tekintetében is” – tette hozzá.

Az életkorhoz kötött szűrések mellett legalább olyan fontos, hogy akinek a családjában előfordult daganatos megbetegedés (főleg, ha halmozottan), annak az adott rokon megbetegedési életkora előtt évekkel javasolt a vizsgálatok elvégzése – hangsúlyozta Dr. Gerdán János. „További fontos tényező, hogy akinek életmódja, foglalkozása miatt fokozott a rizikó, szintén panaszoktól, életkortól függetlenül hamarabb jelentkezzen e szűrővizsgálatokra” – fogalmazott.
 
Hova mehetünk szűrésre?
 
Az állami ellátásban akár saját kérésre is történhet szűrővizsgálat, de a kapacitáshiány miatt erre csak fokozott kockázat esetén van lehetőség. Dr. Gerdán János szerint az a szerencsésebb eset, ha a szűrővizsgálatok orvosi tanácsra, előzetes rizikófelmérésen történnek. Egyrészt rábízhatjuk magunkat a háziorvosunkra, másfelől magánorvosi ellátás keretében is kérhetjük egészségi állapotunk felmérését, utóbbi azonban komolyabb költséggel is járhat. Ezért is érdemes kihasználni az olyan lehetőségeket, mint például a Generali konstrukciója: TestŐr biztosításuk mellé – meghatározott feltételek teljesülése esetén – ingyenes részvételt biztosítanak a Rákkutatási Világalap és az Amerikai Rákkutató Intézet irányelvei alapján kidolgozott ONKOMPLEX® prevenciós programjukban. Az eljárás során szakértők rizikóelemzéssel dolgozzák ki az ügyfél egyénre szabott egészségmegőrzési és szűrővizsgálati tervét, és 5 éven át segítséget biztosítanak a daganatos és más súlyos betegségek megelőzésében, illetve a kockázatok leghatékonyabb csökkentésében.
2017. március 17.


Kiemelkedő eredményekkel zárta a 2016-os évet a nemzetközi Generali Csoport. A működési eredmény rekord magasságokba emelkedett, 0,9%-os növekedéssel meghaladva a 4,8 milliárd eurót, melyhez az élet üzletág 5,5%-os, a nem-élet üzletág pedig 2,9%-os növekedéssel járult hozzá. A 13,5%-os sajáttőke-arányos megtérülés továbbra is meghaladja a kitűzött 13%-os célt.


Az adózott eredmény 2,5%-kal 2,1 millárd euróra nőtt az alacsonyabb realizált befektetési eredmény ellenére.

A bruttó díjbevétel meghaladta a 70 milliárd eurót. A nem-életbiztosítási (P&C) üzletág volumene az évközben megfigyelhető trendeknek megfelelően 2,1%-kal nőtt. Az életbiztosítási szegmens bruttó díjbevétele meghaladta a 49,7 milliárd eurót (6,3%-os csökkenés), mely a befektetett tőke megtérülését szem előtt tartó termékösszetétel-váltásnak és a pénzügyi piacok teljesítményének tudható be.

A kihívást jelentő makrogazdasági környezet és alacsony kamatlábak ellenére a Csoport által létrehozott stratégiai kezdeményezések erős növekedést hoztak, a részvényekre jutó osztalék 11,1%-kal 0,80 euróra emelkedett. A vállalat tőkehelyzete 177%-os sztenderd modell szerinti szolvencia rátával továbbra is szilárd.
2016. november 21., hétfő


Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. augusztus 1-én az ENI Hungaria Zrt. a MOL Csoport tulajdonába került, a társaság elnevezése MOL Kiskereskedelem Zrt-re változott. 

A MOL a Generali Mobilitás Flotta Plusz kártyák elfogadásának fokozatos kivezetéséről döntött, és a kártyákhoz társított üzemanyag vásárlási kedvezményt visszavonta. 

A MOL Zrt. tájékoztatása szerint 2016. szeptember-november folyamán a mobilitás kártyaelfogadó helyek száma folyamatosan csökkeni fog, majd november 30-i dátummal megszűnik. A kártyaelfogadás teljes megszüntetéséig a még aktuális kártyaelfogadó helyek listája a MOL Zrt. honlapján található, ami ide kattintva érhető el. Az elfogadásról az Agip jelzésű töltőállomásokon elhelyezett kártyaelfogadási infomatricák segítségével is tájékozódhatnak.


2017. március 13.

A Privátbankár.hu már negyedszer díjazta a hazai alapkezelő-szakma legjobbjait: a Klasszis 2017 díjátadón a vagyonkezelő szakemberek mellett a legjobb teljesítményű befektetési alapokat ismerték el. A Generali az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több kategóriában állhatott dobogóra a Privátbankár.hu március 9-i ünnepélyes díjátadóján.
 
A befektetési alapok kétségtelenül jelentős szerepet töltenek be a megtakarítások között, tőkéjük a BAMOSZ (Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége) adatai szerint tavaly több mint 5800 milliárd forintra nőtt. Ez a tekintélyes szám is alátámasztja az alapok és kezelőik szakmai értékelésének fontosságát, amit már negyedik éve a Privátbankár.hu vállal magára.

A Generali IC Ázsiai Részvényalapja az év legjobb feltörekvő piaci részvényalapjai között ért el III. helyezést, míg Az Év Legjobb Abszolút hozamú Nem Származtatott Alapja kategóriában a Generali IPO Alapja örülhetett a III. helynek.

Az elismerések ismét bizonyították, hogy a portfóliók teljesítménye mellett érdemes kiemelni a Generali Alapkezelő vagyonkezelői csapatának profizmusát. A nemzetközi Generali Csoport régiós vagyonkezelési központja számos biztosítói és nyugdíjpénztári portfólió mellett 15 befektetési alapot kezel.
 
A Generali Alapkezelő idei helyezései

Az Év Legjobb Feltörekvő Piaci Részvényalapja 2017 – III. helyezés: Generali IC Ázsiai Részvényalap

Az Év Legjobb Abszolút hozamú Nem Származtatott Alapja 2017 – III. helyezés: Generali IPO Alap
2017. február 23.

Már itthon is egyre többen szállnak vízre rendszeresen: a Generali becslése szerint a balatoni kikötőkben több mint 5000 vitorlás szeli a habokat. A felhőtlen időtöltés közben azonban még mindig sokan feledkeznek meg a biztonságról. Bár a biztosító statisztikái szerint a károk átlagos értéke 700 ezer forint körül mozog, becslések szerint a vitorlások mindössze 20-25%-a rendelkezik felelősség- és lényegesen kisebb hányada casco biztosítással. A Generali a Budapest Boat Show-n segít eligazodni a kockázatok és megoldások között.

Magyarországon évről évre közkedveltebb szabadidős tevékenység a vitorlázás: a Balaton kitűnő adottságai és a horvát tengerpart közelsége egyaránt hozzájárul a vízi sport terjedéséhez. Amellett, hogy a balatoni kikötők számos lehetőséget biztosítanak a hajótulajdonosoknak és a hobbivitorlázóknak, az utóbbi években egyre keresettebbek az élményvitorlázások is.

A biztosító becslése szerint a hajózási engedéllyel rendelkezők száma Magyarországon 2016-ban meghaladta az ötezret, tudatosság kérdésében azonban még mindig van hova fejlődni. Csak kevesen veszik figyelembe, hogy az autókhoz hasonlóan a vízi járműveknél is az üzemben tartót terheli az összes felelősség, amennyiben hajójával kárt okoz – mondta Szikszai József, a Generali vagyon- és gépjármű-kárrendezési igazgatója. „Az érvényes hajólevéllel rendelkező vitorlások mindössze 20-25 százalékának van biztosítása, ami a hajókban esetlegesen keletkező károk értékét tekintve nagyon alacsony. Szerencsére azonban pozitív tendencia mutatkozik, egyre több hajótulajdonos választja a vízi járművek számára kialakított csomagokat” – tette hozzá.
 
Az ütközés a leggyakoribb károk
 
Egy rossz manőver miatt bekövetkezett kisebb ütközés, sőt egy elhibázott kikötés is több százezer forintba kerülhet, ráadásul komoly személyi sérülés is történhet. Akárcsak a vitorlások fenntartása és tárolása, a javíttatásuk is meglehetősen költséges. Mint kiderült, a károk átlagos értéke körülbelül 700 ezer forint, míg egy kisebb vitorlás esetében csupán 20 ezer forint körül mozog a biztosítás költsége a teljes hajózási szezonra. Anyagi kár azonban nem csupán csak akkor érheti a tulajdonost, amikor a jármű a vízen van, hiszen a hajó a szárazföldi tárolás vagy szállítás során is bármikor megsérülhet. Érdemes ezért komplexen gondolkodni, minden eshetőségre felkészülni.
 
A Generali adatai szerint a leggyakoribb károk az ütközés, de a biztosító egyéb esetekre is rendelkezik megoldással. Az utóbbi években olyan megoldásokat alakított ki a cégcsoport, amelyek kifejezetten a hajótulajdonosok igényeihez igazodnak. A Kikötő biztosítás casco és felelősség- mellett egyben balesetbiztosítást is kínál az érvényes hajólevéllel rendelkező, 15 évnél fiatalabb vitorlás és motoros hajók tulajdonosai számára. A biztosító ott lesz a Hungexpón megrendezett Budapest Boat Show-n február 23. és 26. között, ahol kifejezetten hajósok számára kialakított termékeivel járul hozzá a biztonságos vízre szálláshoz. A hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye idén is felvonultatja a hazai vitorlás-, elektromos- és motoroshajó-piacot, illetve az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat.
2017. február 22.

Annak érdekében, hogy a Pénzpiaci 2011 árfolyamvédett eszközalap a jövőben is a bankbetétekkel összemérhető hozamot, a 12 hónappal korábbi árfolyamhoz képest magasabb árfolyamot tudjon nyújtani, Társaságunk – ezen eszközalap esetében – az 1,75%-os mértékű alapkezelési díjból 2017. március 1-jétől 0,6%-ot érvényesít.
 
A Pénzpiaci 2011 árfolyamvédett eszközalap pénzeszközeit rövid lejáratú, a Magyar Állam vagy a Magyar Nemzeti Bank által, Magyarországon, forintban kibocsátott értékpapírokba fekteti.
Mivel ezen papírok referenciahozama tartósan 3% alatt van, a Generali Biztosító a jelenleg érvényesített alapkezelési díj további átmeneti csökkentéséről döntött: a 2017. március 1-jei értékelési naptól 0,75%-ról – további értesítésig – 0,6%-ra mérsékli azt.
 
A biztosító törekszik arra, hogy az eszközalap mindenkori aktuális vételi ára ne legyen alacsonyabb a 12 hónappal korábbi időpontra számított vételi árnál.
Az eszközalap mind rövid, mind hosszú távon így továbbra is alternatívája maradhat a banki betéti, valamint a folyószámlához kötött megtakarítási formáknak.

2017. február 20.

Társaságunk újabb 3 évre főszponzora lett a Hungexpo területén megrendezésre kerülő Budapest Boat Show hajókiállításnak.  Megújult standunkon, a Generali Kikötőben idén is várunk minden érdeklődőt 2017. február 23. és 26. között.  

A Budapest Boat Show idei témája a szabadidős hajózás. A látogatókat gyönyörű hajók, valamint kiváló programok várják a Programszigeten és a 40 négyzetméteres bemutató medencénél. Újdonság, hogy idén a  Budapest Motor Fesztivállal közösen kerül megrendezésre.  

Ha hajóvezetői engedéllyel rendelkezik, akkor az engedély bemutatásával ingyenesen látogathatja meg a kiállítást 2017. február 24-én, a Budapest Boat Show második napján! Illetve figyelje a Generali Magyarország  Facebook oldalát, ahol ingyenes belépőkért játszhat.

Hajózzon be hozzánk!

2017. február 13.

A nemzetközi Generali Csoport is csatlakozott a Blockchain Insurance Initiative B3i kezdeményezéshez, melynek keretein belül a világ vezető biztosítói a blokklánc technológiák alkalmazásának lehetőségeit mérik fel a biztosítási piacon.

A nemzetközi kezdeményezés 2016 októberében indult azzal a céllal, hogy a csatlakozó biztosítók együttesen tanulmányozhassák, hogyan tudják a blockchain technológiákat alkalmazni a biztosítók közötti adatcsere hatákonyabbá tételére.

A résztvevő vállalatok egy tesztprojekt keretén belül fognak kísérletezni viszontbiztosítási szerződések egymás közötti lebonyolításával, a Bitcoin által elhíresült blokklánc technológiát alkalmazva. A technológia - ha sikeresnek bizonyul - egy átlátható, megosztott, szerződésekkel összefüggő információkat tartalmazó nyilvántartással, valamint a kommunikáció és a tranzakciók korszerűsítésével teljesen megreformálhatja a biztosítási piacot. A teszt első eredményeit várhatóan 2017 júniusában hozzák majd nyilvánosságra.

A Blockchain Insurance Initiative B3i kezdeményezésnek a Generali Csoport mellett a következő 14 biztosító a tagja: Achmea, az Aegon, Ageas, Allianz, Hannover Re, Liberty Mutual, MunichRe, RGA, SCOR, Sompo Japan Nipponkoa Insurance, SwissRe, Tokio Marine Holdings, XL Catlin and Zurich Insurance Group.
2017. február 7.

A nemzetközi Generali Csoport bejelentette legújabb együttműködését a Google anyavállalatához, az Alphabethez tartozó Nest Labs-szel. A partnerkapcsolatnak köszönhetően a biztosító 2017. február végétől technológiai okosotthon-megoldásokkal egybekötött lakásbiztosítást fog nyújtani, elsőként a német piacon.

A Generali Csoport elkötelezett a háztartási automatizálással kapcsolatos innováció mellett. Az intelligensotthon-technológiákat fejlesztő Nest Labs-szel való együttműködés eredményeként a nemzetközi biztosító február végétől olyan egyedülálló lakásbiztosítási megoldásokat nyújt majd német ügyfeleinek, amelyeknek köszönhetően még nagyobb biztonságban tudhatják otthonaikat és szeretteiket. A Nest Protect rendszer többek között érzékeli a füstöt és szén-monoxidot, riasztást küld az ügyfelek telefonjára, mégpedig úgy, hogy a megszokott jelzéseken túl szavakkal és színekkel is értesíti a fennálló helyzetről. Kár esetén pedig a lakásbiztosítás nyújt segítséget.

A partnerség újabb példája a Generali azon folyamatos törekvésének, hogy a legmodernebb technológiákat összekapcsolja a különböző biztosítási területekkel. A vállalatcsoport a gépjárműbiztosítások terén élen jár a telematikus megoldások használatában, és nevéhez kötődik az egyik leginnovatívabb viselkedésalapú egészségbiztosítási termék, a Vitality is. A Nest Protecttel egybekötött lakásbiztosítás elsőként a vállalat német ügyfelei számára lesz elérhető.
2017. január 31.

A tél kedvelt sportjai, a síelés és a snowboardozás egyaránt balesetveszélyes tevékenységnek számítanak. A legtöbb síbaleset elesésből adódik, de a pályán való ütközés sem ritka. Utánajártunk, melyik téli sport űzése közben nagyobb az esélye egy balesetnek, és melyek a leggyakoribb sérülések.

A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) összegyűjtötte azokat a nemzetközi, többéves baleseti adatokat tartalmazó kutatásokat, amelyek összehasonlítják a síelők és a snowboardosok sérüléseit. Miközben a profikat sem kerüli el a súlyos baleset veszélye – Miklós Edit alpesi síző a napokban bukott hatalmasat, és szalagszakadást, csonttörést, valamint porcsérülést szenvedett –, mégis kevesen vannak tudatában annak, hogy milyen veszélyekkel járhatnak a legnépszerűbb téli sportok.

A síbalesetek legnagyobb része elesésből, elcsúszásból adódik, és csak kb. 10%-ukat okozza ütközés. A legnépszerűbb magyar téli utazási célországok Ausztria, Franciaország és Olaszország. Ausztriában és Franciaországban a bejelentett károk 70-75%-a baleset (és ezek nagy része is síbaleset), Olaszországban ez a károk 35-40%-a.


A snowboardosoknál több a sérülés, de kevesebb halálos balesetA téli sportok szerelmeseinek 72%-a a pályán sérül meg, 6%-a a síliften, 3% pedig a pályán kívül.* Ezek a számok mind a két sport esetében nagyon hasonlóak, viszont a snowboardosok között magasabb az aránya azoknak, akik terepparkban sérülnek meg (25%).

Egy, a National Ski Areas Associationnek készített kutatás szerint, amely 40 év sérülési adatait veszi figyelembe, a snowboardosok 50-70%-kal nagyobb eséllyel sérülnek meg, viszont nagyjából harmadával kisebb az esélyük halálos balesetre, mint a síelőknek.*


Érzékeny csukló és keresztszalagA fent említett amerikai kutatásból az is kiderül, hogy a snowboardosoknál a csuklósérülés a leggyakoribb: ez a balesetek 27,6%-át teszi ki, míg a síelőknél ez a szám csak 2,8%. Emellett a leggyakoribb snowboardsérülések a lapockalágyrész sérülése, a különféle bokasérülések, agyrázkódás és kulcscsonttörés. A síelőknél az elülső keresztszalag-rándulás fordul elő leggyakrabban: ennek aránya 17,2%, míg a snowboardosoknál csak 1,7%. A leggyakoribb sísérülések közé tartozik az ínszalagsérülés és az alsó végtagi zúzódás, illetve a sípcsonttörés.


A biztosítás elengedhetetlenMindegy, hogy síelni vagy snowboardozni megyünk, kifejezetten a téli sportokra szabott biztosítás nélkül könnyen ráfizethetünk a telelésre. „Az alapbiztosítások általában nem nyújtanak fedezetet a sportbalesetekre; ezt érdemes szem előtt tartani, mielőtt síelni, snowboardozni indul az ember” – mondja Lengyel Márk, az Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) vezérigazgatója. – „A kártérítési érték a síelés esetében a legkritikusabb, mert veszélyes sportról van szó. A helikopteres mentők, a pályán működő hegyi mentőszolgálatok, illetve az egészségügyi intézmények zöme a síterepek közelében magánkézben van, így az áraik a csillagos eget súrolhatják.”

A gyakori, kisebb sérülések mellett előforduló súlyosabb balesetek esetében a hegyről való mentés költsége mentőhelikopter esetében például 1 millió és 2,5 millió forint között, de motoros szánnál vagy sítepsinél is 50 ezer és 150 ezer forint között mozog. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az általunk okozott balesetekért is vállalnunk kell a felelősséget, ezért mindig olyan terméket válasszunk, amely felelősségbiztosítást is tartalmaz.

Az elmúlt szezonban az Európai Utazási Biztosítóhoz valamivel több mint 400 baleseti kárbejelentés érkezett síelő ügyfelektől, ezeknek kb. 10%-ánál 1 millió Ft feletti volt a kárösszeg. A legmagasabb síbalesetből eredő kár 5,1 millió Ft-ot tett ki.

Ahhoz, hogy a lehető legfelkészültebben vágjunk bele a külföldön eltöltendő téli vakációba, az EUB Törzsutas programja nyújt kedvezményes hátteret. Már a második biztosításkötés után 10% kedvezménnyel köthető a következő biztosítás, amely az EUB minden termékére érvényes, így a Télisport utasbiztosításra is.
2017. január 26.

A nemzetközi Generali Csoport igazgatósága január 25-én felsővezetői személyi változásokról döntött. A cégcsoport ügyvezető és pénzügyi igazgatója, Alberto Minali benyújtotta lemondását, és 2017. január 31-ével elhagyja a csoportot. Az ügyvezető igazgatói pozíciót egyelőre nem tölti be más.

A cégcsoport pénzügyi igazgatójává azonnali hatállyal Luigi Lubellit (képünkön), a jelenlegi vállalati pénzügyi vezetőt nevezték ki, emellett ő tölti be a vállalati számlák kezeléséért felelős vezető pozíciót is. A szakember egyúttal az ügyvezető bizottsághoz is csatlakozik. A korábban Minalihoz tartozó területek a nemzetközi cégcsoport vezérigazgatója, Philippe Donnet közvetlen irányítása alá kerülnek.

Az igazgatóság nevében Gabriele Galateri di Genola köszönte meg Alberto Minali eddigi munkáját, sok sikert kívánva szakmai jövőjéhez. Emellett üdvözölte Luigi Lubelli kinevezését, előrevetítve a magas szintű szaktudás és profizmus várható pozitív hatásait a Generali Biztosítónál.
 
Az igazgatóság arról is döntött, hogy a Befektetési Bizottság a jövőben a stratégiai működésre is kiterjesztett tanácsadószerepet tölt be, támogatva ezzel a legfőbb döntéshozók munkáját, így nevét Befektetési és Stratégiai Bizottságra változtatták. A bizottságot a nemzetközi cégcsoport vezérigazgatója, Philippe Donnet vezeti, tagjai pedig az igazgatóság tagjai: Gabriele Galateri di Genola, Francesco Gaetano Caltagirone, Lorenzo Pellicioli, Clemente Rebecchini és Paola Sapienza. A nemzetközi csoport pénzügyi területért felelős igazgatója, kockázatkezelési igazgatója és befektetésekért felelős igazgatója is részt vesznek az üléseken.
 
A vezérigazgató tájékoztatta az igazgatóságot a tavaly megújított stratégiai terv végrehajtásáról is, akik elégedettségüket fejezték ki a megvalósítással kapcsolatban.2016. december 5.


Évente 1500 tűzzel kapcsolatos kárt jelentenek a Generalinál, amelyek összértéke meghaladja a 2 milliárd forintot. Az elektromos izzóknak, csillagszóróknak és gyertyáknak köszönhetően karácsony környékén különösen megszaporodnak a tűzkárok. Éppen ezek és a társadalmi felősségvállalás iránti elkötelezettsége miatt döntött úgy a biztosító, hogy 100 millió forinttal támogatja a katasztrófavédelmet, amit a szervezet 7 teljesen felszerelt tűzvizsgáló jármű beszerzésére fordított. A járműveket december 20-án adták át.

Biztosítóként hiszünk abban, hogy a kármegelőzési és kárenyhítési ismeretek és technológiák terjesztése és az azok támogatását szolgáló társadalmi szerepvállalás ugyanúgy feladatunk, mint az ügyfeleinkről való gondoskodás. Éves szinten több mint 1500 tűzzel kapcsolatos kárbejelentés érkezik hozzánk, így tapasztalatból is tudjuk, milyen fontos munkát végez a tűzoltóság. Nagy öröm számunkra, hogy a mostani 100 millió forint értékű támogatással segítséget nyújthatunk, nemcsak nekik, hanem rajtuk keresztül a társadalomnak is” – mondta az átadón  Erdős Mihály, a Generali elnök-vezérigazgatója.

A biztosító nemcsak termékeivel szeretné biztonságosabbá tenni az emberek életét, hanem a kármegelőzéshez, a kármentéshez való hozzájárulásával is, ezért 100 millió forint értékben támogatja a tűzoltóság munkáját. Ez az összeg 7 teljesen felszerelt tűzvizsgáló autó beszerzését tette lehetővé, ami a megyei katasztrófavédelmi szervek munkáját nagyban megkönnyíti. A tűzoltási és műszaki mentési feladatok meggyorsítása mellett így hozzájárulhatnak a katasztrófák hatékonyabb elhárításához, illetve a lakossági és társadalmi javak védelméhez és mentéséhez. A járműveket Budapest mellett a következő megyékben használják majd: Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, illetve az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség rendelkezésére is bocsátanak egyet.2016. december 5.


A betöréses lopás sokaknál dobogós, ha rémálmokról van szó: a Generali kutatása szerint a megkérdezettek ötöde nagyon tart tőle.* Az ORFK adatai alapján 2015-ben több mint 20 ezer lakásbetörés történt itthon, 2016 első hét hónapjában pedig több mint 10 ezer.* A biztosító azt is kiderítette, hogy az otthonokban előforduló értékek közül – készpénz, laptop, mobil, tévé, ékszer – mi az az egy, amit megmentenénk, ha lenne rá lehetőségünk.

Tavaly közel 29 ezer betöréses lopás történt Magyarországon, 2016 első hét hónapjában pedig közel 15 ezer.* Az értékeinket sokszor jobban bebiztosítjuk, mint az egészségünket: a munkavállalási korú lakosság fele rendelkezik lakossági vagyonbiztosítással.* De vajon mi lenne az az egy dolog, amit megmentenénk otthonunkból, ha tehetnénk? A Generali ennek is utánajárt.


Készpénz, laptop, mobil?Mint kiderült, egy olyan háztartásból, ahol található készpénz, laptop, mobiltelefon, tévé, nagyobb értékű háztartási eszköz, ékszer, kanapé, játékkonzol és tablet, egy betörés esetén a legtöbben (40%) a 100 ezer forint értékű készpénzt tartanák meg. A második helyen 20%-kal a laptop áll, ezt a megkérdezettek ötöde mentené meg, ami különösen igaz a fiatalokra, illetve a felsőfokú végzettségűekre. A mobiltelefont 12% tartaná meg a legszívesebben.

A tévét mindössze 8% választaná, ezen belül legnagyobb arányban (11%) az alapfokú végzettséggel rendelkezők döntenének így, és mindössze 4% a 18-29 éves korosztályból. Érdekes, hogy az első helyen végzett készpénzzel azonos (100 ezer forint) értékű ékszert csak 7% mentené meg.

Az ORFK adatai is alátámasztják, hogy éppen azokra az értékekre pályáznak a betörők, amelyeket a legjobban féltünk: a leggyakrabban eltulajdonított tárgyak között az első öt helyen a készpénz, az arany ékszer, a laptop (notebook, Ipad), a televízió és a háztartási gépek szerepelnek.


Így előzhetjük meg a bajtAhhoz, hogy nyugodtan mehessünk el a munkába vagy éppen hosszabb időre kikapcsolódni, elengedhetetlen egy jó lakásbiztosítás. Szerződéskötéskor a biztosítani kívánt vagyontárgyak értékét is meg kell határoznunk, amit nagyban megkönnyíthetünk, ha pontos leltárt készítünk. Egyébként most különösen megéri lakásbiztosítást kötni: ha január 13-ig kötünk új Generali Házőrző Nívó biztosítást, 1 hónapot, Extra esetén 2 hónapot, Top lakásbiztosításhoz pedig 3 hónapot ajándékba kapunk az első éves díjból.

Persze a megelőzésre is érdemes odafigyelni, főleg, ha hosszabb időre megyünk el otthonról. A legjobb, ha gondoskodunk riasztóról, és a legnagyobb értékeinket széfbe helyezzük. Nagyobb összeget semmiképp se tartsunk a lakásban. Ha van olyan szomszédunk, akiben megbízunk, megkérhetjük, hogy figyeljen oda otthonunkra, amíg mi távol vagyunk.


*NRC omnibusz kutatás, 2016. augusztus – 18-59 éves korosztály körében, reprezentatív a lakosságra korcsoport, nem, végzettség és lakóhelytípus jellemzők alapján, Rendőri eljárásban regisztrált betöréses lopás és lakásbetörés bűncselekmények száma az ENyÜBS 2010-2015. évi és 2016. I-VII. havi adatai alapján, Magyar Biztosítók Évkönyve 2015Kommunikációs és Rendezvényszervezési Csoport
Tamás Ildikó
csoportvezető
T +36 1 301 7716
M +36 20 234 7176
E-mail: ildiko.tamas@generali.com

Generali Biztosító
T +36 40 200 250
generali.hu

2016. november 28.


Mitől félünk a legobban? Aggódunk a testi épségünkért, a szeretteinkért, a vagyontárgyainkért, de úgy tűnik, a pénzünket még az egészségünknél is jobban féltjük. A Generali kutatása lerántja a leplet a leggyakoribb félelmeinkről, és az is kiderül, hogy a nők vagy a férfiak aggódnak-e többet.


Betegség, betörés, szeretteink elvesztése: csak néhány azok közül a félelmek közül, amelyekkel naponta együtt kell élnünk. Ahogy a Generali online kutatásából kiderült*, a 18-59 éves korosztály legnagyobb félelmei anyagi károkkal kapcsolatosak, és leginkább a családban bekövetkezett haláleset miatti anyagi bizonytalanságtól tartunk: utóbbi esetében egy 10-es skálán 5,7-es átlag jött ki a válaszadók értékelése alapján.

Ezt a munkahely elvesztése által okozott anyagi bizonytalanság és lakáskár (5,6), illetve a baleset vagy betegség miatti munkakiesésből adódó anyagi bizonytalanság (5,5) követi a dobogón. Az anyagi jellegű károk tekintetében a nők sokkal jobban aggódnak: a családban bekövetkezett haláleset miatti anyagi bizonytalanságtól a nők 45%-a, a férfiaknak pedig a 25%-a fél, de az átlagnál jobban tartanak tőle az alapfokú végzettséggel (43%) és a 120 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkezők (45%) is.

A nőket minden jobban aggasztja


Elsőre talán furcsán hangzik, de tulajdonképpen nem meglepő, hogy ugyanannyira félünk a közúti balesetektől és az eladósodástól, mint a daganatos betegségektől (5,2) – hiszen gyökerestül felforgathatják az életünket. Ami a baleseteket illeti, leginkább a gyermekeinket érintő (29%), illetve a közúti balesetektől (21%) tartunk, a sportolás közben elszenvedett sérülés viszont csak keveseket aggaszt (7%). A sors fintora, hogy az utóbbi az egyetlen, amitől a férfiak nagyobb százalékban tartanak, mint a nők (a nők 7%-ával szemben a férfiak 8%-a vallotta ezt) – egyébként a nőket minden jobban aggasztja. Például a balesetek bekövetkezése is, különösen a gyermekeket érintő (39%), a közúti (28%), a gyalogos (17%) és a háztartási (17%) baleseteké.

De mi van a biztonsággal?


A Generali kutatása szerint biztosítása leginkább a 40 év felettieknek, a felsőfokú végzettségűeknek és a magasabb jövedelemmel bíróknak van. A fiatalabb (18-29 éves) korosztály ennek ellenére nagy arányban kötne a közeljövőben biztosítást: 20%-uk életbiztosítást, míg 16% lakásbiztosítást tervez.

De hogyan találjuk meg az ideálisat? Ahány ház, annyi félelem: ezért is fontos, hogy a biztosítások rugalmasak és személyre szabottak legyenek. A Generali megújult TestŐr élet-, baleset- és egészségiztosítása pontosan erre ad praktikus megoldást, hiszen magunknak állíthatjuk össze, így csak azért fizetünk, amire valóban szükségünk van.*NRC omnibusz kutatás, 2016. augusztus – 18-59 éves korosztály, reprezentatív a lakosságra korcsoport, nem, végzettség és lakóhelytípus alapján
Kommunikációs és Rendezvényszervezési Csoport
Tamás Ildikó
csoportvezető
T +36 1 301 7716
M +36 20 234 7176
E-mail: ildiko.tamas@generali.com

Generali Biztosító
T +36 40 200 250
generali.hu

2016. november 24., csütörtök


November 23-án, a Generali Befektetői Nap keretében a nemzetközi Generali Csoport megerősítette a 2015-2018-as időszakra vonatkozó stratégiai és pénzügyi terveit.A nemzetközi Generali Csoport tervei közt szerepel, hogy 2018-ig a legjobb értékesítési hálózattal, szilárd tőkehelyzettel, a biztosítási szektor legjobb biztosítástechnikai teljesítményével, a legígéretesebb piacokon való jelenléttel növelje versenyelőnyét.

A következő évek egyik fontos sarokpontja az ügyfél- és értékesítőközpontúság. 2018-ig 2%-kal növelnék az ügyfélmegtartási arányt. Emellett a márkaerősítésre is nagy hangsúlyt fektetnek: a cél, hogy a fejlett piacokon addigra 3%-kal többen válasszák a Generalit. A működési hatékonyságot növelő és üzletélénkítő digitális fejlesztések között említik például az sms-ben és applikáción keresztül érkező értesítéseket, a dokumentumok digitális kezelését, illetve az ügyfelek és a tanácsadók digitális csatornákon való összekötését.

A működési teljesítmény javítása és a hosszú távú értéktermtés érdekében a Generali valamennyi piacának meghatározó szereplőjévé kíván válni, de erőforrásait elsősorban azokra a területekre koncentrálja, ahol több lehetőséggel rendelkezik. Fő piacain vezető szerepre törekszik, de nem méretben, hanem nyereségességben. A produktivitás terén 15%-os növekedést kíván elérni a cég, de céljai közt szerepel az is, hogy 2016 és 2019 között nettó 200 millió euróval csökkenti a működési költségeket a fejlett piacokon.

Mindezek mellett szakmai kiválóságra törekedve a vagyonbiztosítások terén a combined ratio (a költségek és kártérítések aránya a bevételhez képest) további javításával növelnék teljesítményüket a versenytársakhoz képest, a gépjárműbiztosítások területét pedig adatelemzéssel és automatizált profilalkotással fejlesztik majd. Ami az életbiztosítási üzletágat illeti, portfóliójuk kiegyensúlyozására törekszenek nemzetközi szinten.

Generali Investor Day 2016
Kommunikációs és Rendezvényszervezési Csoport
Tamás Ildikó
csoportvezető
T +36 1 301 7716
M +36 20 234 7176
E-mail: ildiko.tamas@generali.com

Generali Biztosító
T +36 40 200 250
generali.hu

2016. november 14., hétfőAz alacsony hozamkörnyezet ellenére is stabil eredménnyel zárta az év első kilenc hónapját a nemzetközi Generali Csoport. Az 52,1 milliárd eurós díjbevétel alig marad el a tavalyitól (-2,8%).


A működési eredmény meghaladta a 3,6 milliárd eurót, ez átlagosan 5,6%-os visszaesést jelent az előző évhez képest, ám a harmadik negyedévben 7,3%-os növekedés volt megfigyelhető. Az adózott eredmény 1,6 milliárd euró (-5,9%), itt szintén a harmadik negyedév volt a legerősebb, 6,4%-os emelkedéssel.

A nem-élet üzletág 1,5%-os bevétel-növekedésének hajtóereje a gépjármű szegmens volt (+3,3%). Az élet üzletág díjbevétele 4,5%-kal csökkent a szigorúbb termékkínálat következtében, mindezt egy magas – 10,1 milliárd eurót meghaladó – nettó cash flow mellett.

Az eredmények az alacsonyabb nyereségességet a jövőbeni profitabilitás biztosítása érdekében megcélzó stratégia szerint alakultak. Az évesített sajáttőke-arányos megtérülés 12,7%. A vállalat tőkehelyzete továbbra is szilárd, 188%-os gazdasági szolvencia rátával (Economic Solvency Ratio).
Kommunikációs és Rendezvényszervezési Csoport
Tamás Ildikó
csoportvezető
T +36 1 301 7716
M +36 20 234 7176
E-mail: ildiko.tamas@generali.com

Generali Biztosító
T +36 40 200 250
generali.hu
2016. november 3., csütörtök


Hiába a sokéves vezetési tapasztalat, előfordul, hogy a legrutinosabb sofőrök is belefutnak egy közúti balesetbe. Bár a Generali kutatása szerint* a jogosítvánnyal rendelkezők több mint harmada (37%) volt már részese közúti balesetnek, meglepően kevesen vannak tisztában azzal, hogyan kell kitölteni egy baleseti bejelentőlapot. A megkérdezettek 60%-a állította, hogy otthon van benne, ennek ellenére csak 16% adott helyes választ arra, hogy kiknek kell aláírnia a bejelentőlapot.


Egy balesetnek senki sem örül: a megkérdezett férfiak közel fele (46%), a nőknek pedig a negyede karambolozott már, és a budapestiek körében is magas ez az arány (49%). Egy ilyen felfokozott stresszhelyzetben különösen fontos, hogy meg tudjuk őrizni a lélekjelenlétünket, amihez nagyban hozzájárulhat, ha tisztában vagyunk az ilyenkor szükséges alapvető teendőkkel: kit értesítsünk, kinek kell kitöltenie a baleseti bejelentőt, és hova továbbítsuk. Úgy tűnik azonban, hogy a magyar autósok nem könnyítik meg a saját dolgukat. 14%-ukkal fordult elő, hogy baleset részeseként egyáltalán nem töltöttek ki baleseti bejelentőt, és bár 60% vallotta, hogy tudja, hogy kell kitölteni (a férfiak 69%-a és a nők 46%-a), csak 16% tudta helyesen, hogy mindkét félnek alá kell írnia. Ennél többen – a megkérdezettek fele (48%) – voltak tisztában azzal, hogy hány bejelentő lapot kell kitölteni: 2 jármű esetén egyet, hiszen ez szétválasztható 2 példányra, azonban 3 fél esetén már kettőt kell kitölteni.


Mire figyeljünk a baleseti bejelentő kitöltésekor?


Annak fényében, hogy saját bevallásuk szerint a jogosítvánnyal rendelkezők 37%-a volt már olyan közúti baleset részese, ahol két vagy több jármű koccant, karambolozott és legalább az egyik autót kár érte, különösen fontos, hogy mindenki tudja, hogyan kell kitölteni a bejelentőt. Baleset esetén, ha személyi sérülés nem történt, viszont anyagi kár keletkezett, ez az első teendőnk. Illetve fontos, hogy minél hamarabb értesítsük a biztosítót – ha kár ért minket, és rendelkezünk cascóval, akkor például a sajátunkat.

A hiánytalan kitöltés különösen fontos, hiszen a pontatlanság miatt elhúzódhat az eljárás. Ügyeljünk rá, hogy gondosan feljegyezzük a tanúk adatait, és rokonok helyett lehetőleg olyan járókelőket válasszunk, akik nem voltak részesei a balesetnek. A forgalmi helyzet meghatározása esetében ne felejtsük el megadni, hogy hány helyre tettünk x-et, mert a másik autós utólag akár számunkra kedvezőtlenül is alakíthatja a saját példányát. Szerencsére az ilyen eset nem gyakori, de jobb kizárni a lehetőségét is. Ha nincs is nagy kézügyességünk, mindig rajzoljuk le a baleset körülményeit bemutató ábrát! Végül, de nem utolsósorban soha ne maradjon le az aláírás, mert anélkül érvénytelen a bejelentő!

Ha ezzel meg is vagyunk, fárasztó procedúra várhat ránk – feltéve, ha nem számíthatunk egy jó biztosítóra, aki mindent elintéz helyettünk. A Generali éppen ezért egyszerű és okos kárrendezéssel segít: telefonon vagy online jelenthetjük a kárt, majd a biztosító kárszakértője egy munkanapon belül felveszi velünk a kapcsolatot, és segít megtalálni lehető legjobb megoldást, beleértve a számunkra tökéletes szervizt is.

*NRC omnibusz kutatás, 2016. augusztus – 18-59 éves korosztály, reprezentatív a lakosságra korcsoport, nem, végzettség és lakóhelytípus alapján
Kommunikációs és Rendezvényszervezési Csoport
Tamás Ildikó
csoportvezető
T +36 1 301 7716
M +36 20 234 7176
E-mail: ildiko.tamas@generali.com

Generali Biztosító
T +36 40 200 250
generali.hu