Portfólióajánló

Ahogy az életben, úgy a pénzügyekben is azok a legsikeresebbek, akik több lábon állnak, azaz megtakarításaikat többféle befektetés között osztják meg. Egy jól összeállított portfólió ugyanis növeli a biztonságot, jelentősen mérsékelve a befektetések kockázatát. Az ideális portfólióban nemcsak a különböző piactípusok között (pénzpiaci eszközök, kötvények, részvények), hanem pl. földrajzilag is megosztásra kerülnek a befektetések. 

A Generali szakemberi által összeállított portfóliómodellek segítséget kívánnak nyújtani a befektetési döntések meghozatalában és az előre kitűzött célok elérésében. Fontos számunkra, hogy olyan portfóliót ajánljunk, amely az Ön igényeihez a legjobban igazodik és minden piaci körülmény között elégedett lehessen portfóliója teljesítményével. Éppen ezért három kockázati profil került kialakításra, az elvárt jövőbeli hozam és a kockázati szint figyelembevételével.

Befektetési időhorizont


Befektetéseink esetében nemcsak kockázatvállaló hajlandóságunk, hanem az idő függvénye is más-más portfólió összetételt igényel. Minél hosszabb időtávban gondolkodunk, annál magasabb lehet a kockázatosabb eszközök aránya, mivel elegendő idő áll rendelkezésre ezen eszközök hozampotenciáljának kihasználásához. Az idő előrehaladtával éppen ezért célszerű a kockázatos eszközök (részvények) arányát csökkenti a már elért eredmények megőrzése vagy épp egy esetleges veszteség elkerülése érdekében.
Amennyiben Ön kockázatkerülő ügyfél, tehát nem viseli jól a befektetésekből eredő pénzügyi kockázatokat, akkor a Generali eszközalapjai közül egy kockázatkerülő portfólió kialakítását ajánljuk. Az alacsony kockázatú befektetések által elérhető hozamok évről évre viszonylag jól kalkulálhatók, hosszú távon pedig várhatóan meghaladhatják az infláció szintjét.


Kapcsolódó eszközalapok

Világmárkák részvény eszközalap
Fejlődő világ részvény eszközalap
Fenntartható világ részvény eszközalap
Innováció részvény eszközalap
Tallózó abszolút hozam eszközalap
Hazai kötvény eszközalap

Kapcsolódó eszközalapok

Feltörekvő részvény eszközalap
InnoTech részvény eszközalap
Selection abszolút hozam eszközalap
DeLuxe részvény eszközalap
Külföldi - OECD - részvény eszközalap
Kötvény eszközalap
portfoliomodell-generali
Kapcsolódó eszközalapok

EuróRészvény eszközalap
Emerging market részvény eszközalap
GlobalBrand részvény eszközalap
Attraktív abszolút hozam eszközalap
Új Technológiák részvény eszközalap

 

 

a korábbi ergo életbiztosító ügyfeleinek

A korábbi ERGO biztosító eszközalapjaihoz kapcsolódó portfóliómodellek az alábbi gombra kattintva érhetőek el.Kockázatvállalási képesség meghatározása


A Generali által ajánlott portfóliómodellek az Ön jövőbeni céljaihoz, terveihez igazodnak, azaz olyan befektetéseket tartalmaznak, melyek időtávja és kockázati szintje tükrözik az Ön elvárásait. Ezért fontos, hogy pontosan meghatározza, mekkora kockázatot hajlandó vállalni és milyen időtávban gondolkodik. Ehhez nyújt segítséget a pénzügyi kockázatfelmérő lapunk, melynek segítségével gyorsan és könnyedén fel tudja mérni saját kockázatvállaló képességét.

Pénzügyi kockázatfelmérő letöltése

Portfólióajánlással kapcsolatos további információk

A honlapon bemutatott portfóliómodellek hosszú távú szemléletet feltételeznek, de a portfóliók összetételét a biztosító folyamatosan nyomon követi és évente legalább egyszer felülvizsgálja. Szélsőséges piaci helyzetben azonban szükségessé válhat a portfóliók soron kívüli felülvizsgálata.
A pénzügyi kockázatfelmérő lap kitöltésével Ön könnyedén és gyorsan fel tudja mérni kockázatvállaló képességét. A befektetésből, megtakarításból hátralévő időtáv valamint az Ön kockázatvállalási képessége alapján érdemes az ajánlott portfóliómodellek közül választania. Természetesen Ön a Generali eszközalapjaiból szabadon kialakíthatja saját egyéni portfólióját is.
Amennyiben igényt tart rá, a Generali Biztosító pénzügyi tanácsadója segítséget nyújt a kérdőív kitöltésében és a megfelelő portfóliómodell kiválasztásában.
Javaslatunk, hogy évente legalább egyszer tekintse át aktuális portfóliójának összetételét.
Az egyéni portfóliót érdemes lehet módosítani a megtakarításából, befektetéséből hátralévő idő függvényében.
Az Ön egyéni portfóliójának összetételét érdemes lehet felülvizsgálni valamilyen szélsőséges piaci esemény hatására is.
A jelen portfólióajánlás nem minősül a Generali Biztosító Zrt. részéről sem ajánlattételnek, sem befektetési tanácsadásnak, kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
A Generali Biztosító Zrt. a felhasználó vagy harmadik felek felé semmiféle felelősséget nem vállal az időszerűségért, folyamatos rendelkezésre állásért vagy teljességért, sem pedig az itt közölt információk felhasználása következtében elszenvedett különös, közvetett, eshetőleges vagy következményi károkért.