Trendfigyelő szolgáltatás

A Trendfigyelő szolgáltatás keretén belül társaságunk a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható magas kockázatú eszközalapok árfolyammozgását figyeli minden értékelési napon.

Tájékoztatjuk, hogy Trendfigyelő szolgáltatásunk 2020. április 24-étől módosul. A szolgáltatáson belül elérhető automatikus átváltási funkciót április 24-étől megszüntetjük.

                                                                                                                                                   a A trendfigyelő szolgáltatás előnye

Segítséget nyújt az átmeneti nagyobb árfolyamcsökkenések kivédéséhez.
 

TRENDFIGYELŐ SZOLGÁLTATÁS ELEMZÉSI MÓDSZERE


A szolgáltatáson belül alkalmazott elemzési módszer az adott eszközalap árfolyamának korábbi alakulásából igyekszik az eszközalap jövőbeni teljesítményére következtetni. Az elemzés alapján megállapított negatív trendforduló negatív trendet, azaz árfolyamcsökkenést jelezhet előre; a pozitív trendforduló pedig pozitív trendre, azaz árfolyam-emelkedésre utalhat.

A trendfordulók megállapítása két mozgóátlag, egy rövid (100 napos) és egy hosszú (200 napos) mozgóátlagár egymáshoz viszonyításával történik.
  • Negatív trendforduló akkor következik be, ha a 100 napos mozgóátlag görbéje felülről lefelé halad át a 200 napos mozgóátlag görbéjén. 
  • Pozitív trendforduló esetén a 100 napos mozgóátlag görbéje alulról halad át a 200 napos mozgóátlag görbéjén.Fontos kérdések


A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás szerződője igényelheti társaságunk internetes ügyfélszolgálatán, az Online szerződéskezelő rendszeren keresztül, mely elérhető a hét minden napján 0-24 óra között.

  • Értesítés küldés: e-mailben – külön kérésre SMS-ben is – értesítést kap a szerződő, ha a szerződéséhez kapcsolódó eszközalapnál negatív vagy pozitív trendforduló következik be. Negatív trendfordulónál érdemes lehet a magas kockázatú eszközalapból egy alacsonyabb kockázatú eszközalapba átváltani, itt „kivárni” a magas kockázatú eszközalap pozitív trendfordulóját, és ekkor visszaváltani abba. Negatív trendforduló esetén kizárólag azon ügyfeleket tájékoztatjuk, akiknek van befektetési egysége az adott eszközalapban, pozitív trendfordulónál mindenkit, akinek a szerződéséhez választható az adott eszközalap. 
  •  Értesítés küldés és automatikus átváltás 2020. április 24-éig: a szerződő nem csak értesítést kap a trendforduló tényéről, hanem az átváltás – negatív trendfordulónál a kiváltás, pozitív trendforduló esetén a visszaváltás –automatikusan meg is történik. A forint alapú életbiztosításaink esetén az automatikus kiváltás a Likviditási eszközalapba, az eurós életbiztosításoknál pedig az EuróKötvény eszközalapba történik.
    2020. április 24-étől az automatikus átváltás szolgáltatás megszűnik, és a továbbiakban a szerződő csak értesítést kap a trendforduló tényéről.

Letölthető dokumentumok

Trendfigyelő szolgáltatás szerződési feltételei - Hatályos: 2018.06.23-ától

Trendfigyelő szolgáltatás leírása - Hatályos: 2018.06.23-ától

Trendfigyelő szolgáltatás szerződési feltételei - Hatályos: 2020.04.24-étől

Trendfigyelő szolgáltatás leírása - Hatályos: 2020.04.24-étől