ismerd meg az otthonszenzort!

Ghelp: segítség a mindennapokra Generali ügyfeleknek! Biztosítási szolgáltatásaink mellett megújult asszisztencia-szolgáltatásainkra is számíthatsz a mindennapokban. Ennek keretében veheted igénybe az Otthon szenzor szolgáltatásait is.

generali-ghelp

milyen biztosításod mellé tudod használni ezt a szolgáltatást?

Ezt a szolgáltatást akkor tudod használni, ha te is egyike vagy azon lakossági ügyfeleinknek, akik az alábbi feltételekkel kötötték meg *új Házőrző lakásbiztosításukat
2021. március 1. és 2021. június 15. között, és már megérkezett hozzád az Otthonszenzor.
2021. március 1-től 2021. június 15-ig, vagy a készlet erejéig szóló akciónkban összesen 2100 darab otthon szenzort osztunk ki azoknak a lakossági ügyfeleinknek, akik az alábbi feltételekkel kötötték meg *új Házőrző lakásbiztosításukat:

 • az éves biztosítási díj minimum 50 000 Ft
 • a biztosítás az elektronikus kommunikációra vonatkozó nyilatkozat aláírásával jön létre
 • a szerződéskötés során ügyfelünk megadja elérhetőségi adatai közt a mobilszámát
 • a díjfizetési mód banki átutalás vagy csoportos díjbeszedés
 • negyedéves, féléves vagy éves díjfizetési gyakorisággal kötik, azaz havi fizetési gyakoriság kizárva
 • a szerződés 3 éves tartamengedmény igénybevételével jön létre
 • beérkezik minimum a fizetési ütem szerinti első díjrészlet
 • a teljes körű kockázatviselési fedezet az akció ideje alatt, de legkésőbb 2021. június 15. napjával elindul
 • az ügyfél a Generali által indított telefonhívásban kéri a szenzor postai úton való kiküldését, és elfogadja azt, hogy a vízérzékelő az üzembe helyezés pillanatától folyamatos cellainformációkat közöl a helyzetéről, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a Generali Biztosító Zrt. az eszközökkel való elszámolás céljából a személyes adatait (név, lakcím) az Autotal Kft. részére átadja.
*Új kötésnek, új lakásbiztosításnak akkor minősül a szerződés, ha lakásbiztosítási ajánlat aláírásakor a szerződőnek/biztosítottnak nincs a Generali Biztosítónál ugyanazon kockázatviselési helyre megkötött lakásbiztosítása, és nincs előzmény lakásbiztosítása sem. Előzmény lakásbiztosításnak minősül az a szerződés, amely az újonnan megkötött lakásbiztosítási szerződés kockázatviselésének a kezdetét 1-150 nappal megelőzően szűnt meg díjfizetés elmaradása miatt, vagy 1-60 nappal megelőzően szűnt meg szerződő általi felmondással.
 

Szenzorodat a Magyar Postán keresztül, csomagként küldjük ki. Ha a címzett nem tudja átvenni a küldeményt, akkor a Posta még egy alkalommal megpróbálja a személyes kézbesítést. Ha ez sem sikerül, 10 napig tudod átvenni a szenzort a helyi postahivatalban. Ha ebben a 10 napban sem veszed át a küldeményt, sajnos elveszted jogosultságodat az ajándékra.


A szenzor gyors riasztást küld, ha otthonodat víz, tűz, esetleg fagyveszély fenyegeti. A riasztásnak köszönhetően megelőzheted a nagyobb bajt, vagy hamarabb kezdheted meg a kárelhárítást.  

 • Vízérzékelés riasztás: többszöri riasztás, ha a szenzor minimum 1 mm vízréteget érzékel
 • Tűzveszély riasztás: riasztás 3 alkalommal, ha a szenzor 75 C fokot érzékel
 • Fagyveszély riasztás: riasztás, ha az Otthon szenzor 5 C fokot érzékel  

Az Otthon szenzor szolgáltatásait az ingyenes Generali Ügyfélpont alkalmazás segítségével fogod tudni használni. Beüzemelés után a riasztások értesítés formájában jelennek meg okoseszközödön.

Az üzenetre koppintva megnyílik a Generali Ügyfélpont alkalmazás, és megtekintheted a riasztások pontos tartalmát. Az alkalmazáson belül a Ghelp/Otthon szenzor menüpont, Események lenyíló fül alatt a riasztásokat még 72 órán át megtalálhatod.

generali-otthon-szenzor-vizerzekelo
 • A szolgáltatást az Autotál Kft. –vel együttműködve  nyújtjuk számodra, ha a 2021. június 15-ig megkötött akciós* lakásbiztosításod díjait mindig időben rendezed, és nem szűnik meg 2026. június 30-ig. A szolgáltatási idő a szenzor beüzemelésének időpontjától kezdődik, és 2026. június 30-ig tart.
 • Fontos tudnod, hogy ha lakásbiztosításod megszűnik, az Otthon szenzor szolgáltatásait sem tudod használni, kivéve, ha 90 napon belül új Generali lakásbiztosítást kötsz. Ebben az esetben az új biztosításodhoz is jár az otthon szenzor szolgáltatás változatlan feltételekkel.
 • Az Otthon szenzor személyes adatot, okoseszköz-cellainformációt nem rögzít, személyes adatot nem továbbít.
 • Az Otthon szenzor által küldött információkat, adatokat a lakásbiztosításodhoz kapcsolódó esetleges káresemény bekövetkezése és kárrendezése során nem vesszük figyelembe. Az Otthon szenzor és a kapcsolódó szolgáltatások csupán ügyféltájékoztatási célt szolgálnak. A cél, hogy minél előbb értesülj róla, ha baj történik, és minél előbb intézkedhess, megelőzhesd vagy csökkenthesd a károkat.

Ha az otthon szenzorod elromlik, a csereeszközről a Vodafone Magyarország Zrt. gondoskodik a szenzor átvételétől számított 5 évig. Ha készülékcserére van szükséged, hívd a Vodafone munkatársát az alábbi telefonszámon és hivatkozz a Generali vízérzékelő szenzor cseréjére. 

A Vodafone hívható telefonszáma: 06 70 776 3303


A megadott telefonszámon tájékoztatni fognak a csere folyamatáról, amelynek logisztikai részét a DPD futárszolgálata fogja bonyolítani számodra ingyenesen. Legkésőbb 4 munkanapon belül a DPD futártól megkapod az új szenzort. 

Az Otthon szenzor szolgáltatásait az ingyenes Generali ügyfélpont alkalmazás segítségével fogod tudni használni. Beüzemelés után a riasztások értesítés formájában jelennek meg az okoseszközön. A használathoz nincs más dolgod, mint letölteni a Generali ügyfélpont alkalmazást, majd társítani az Otthon szenzort okostelefonoddal, tableteddel vagy okoseszközöddel. Ezután következhet a szenzor beüzemelése.

Az Otthon szenzor társítása okoseszközöddel lépésről lépésre

 

1. Ha már van Generali Ügyfélpont alkalmazás a telefonodon, okoseszközödön elég frissíteni a legújabb verzióra. Ha nincs még Generali Ügyfélpont applikációd, töltsd le!  


Mindkét esetben ennek legegyszerűbb módja, ha beolvasod az alábbi QR kódot. Ha Apple készüléked van, engedélyezd az alkalmazás megnyitásakor az értesítések küldését.

generali-ghelp-qr-kod

2. Nyisd meg okoseszközödön a Generali Ügyfélpont alkalmazást. A nyitóképernyőn válaszd a Ghelp menüpontot.

 

3. A következő oldalon kattints az Otthon szenzor menüpontra.

 

4. A Szenzor hozzáadása oldalon nyomj rá a + jellel ellátott mezőre. Ezután automatikusan elindul a kamera, amelynek használatához a felugró ablakban tudsz engedélyt adni. 


5. Amikor elindul a kamera, olvasd be okoseszközöd kamerájával a szenzor alján található QR kódot. 

6. Ha sikeres a kód beolvasása, akkor a következő képernyőn megjelenik a beolvasott sorszám. Ha nem sikerült a beolvasás, gépeld be az Otthon szenzor alján található 9 db számjegyből álló sorszámot. 


7. Az eszköz sorszám megadása után nevezd el az Otthon szenzort. Célszerű az alapján elnevezni a szenzort, hogy hova fogod helyezni, pl. konyha, fürdőszoba stb.. A szenzort csak úgy tudod átnevezni, ha törlöd, és újra társítod az eszközzel a 4. lépéstől kezdve.


8. Ha mindkét mezőt kitöltötted, akkor nyomj a MENTÉS gombra, és ezzel sikeresen társítottad az okoseszközödet a szenzorral.  

A szenzor beüzemelése

 

9. Ha társítottad a szenzort a Generali Ügyfélpont alkalmazással, üzemeld be magát a szenzort is. Helyezd vízbe a szenzort úgy, hogy a szenzor alján, középen található két fém pötty érzékelő belemerüljön a vízbe. 

10. Ezután egy próbariasztás fog érkezni okoseszközödre. Ne vedd ki a szenzort a vízből, amíg meg nem érkezik a riasztás!

11. Ha megérkezett a vízriasztás, vedd ki a szenzort a vízből. Tedd egy olyan helyiségbe a lakásban, ami vízelfolyás szempontjából leginkább veszélyeztetett, például a fürdőszobába, a konyhába vagy a WC-be. Természetesen bármikor áthelyezheted a szenzort máshová.

12. Ragaszd a matricát a szenzorra!

Az otthon szenzort bármikor törölheted az alkalmazásból. Az otthon szenzort korlátlan számú okoseszközhöz társíthatod az 1-8. lépéssekkel, így akár családtagjaid is kaphatnak értesítést. Egy okoeszközhöz maximum 4 szenzor társítható egyidejűleg.

 
Reméljük, te is elégedett leszel az Otthon szenzor szolgáltatásaival!

nézd meg a többi ghelp szolgáltatást is!