GENERALI NAPELEM BIZTOSÍTÁSOK

Gondoskodj időben a napelemes rendszer megfelelő biztosításáról!

A napelemes rendszerek telepítése mellett számos környezetvédelmi és gazdaságossági, fenntarthatósági érv szól. A napelemhasználat és fűtéskorszerűsítés a lakosság körében is egyre népszerűbb, köszönhetően a napelemek, napkollektorok telepítésére felhasználható széles körben igénybe vehető támogatásoknak.
generali-napelem

Miért fontos, hogy biztosítást kössünk a napelemes rendszerre?

  • Mivel ez a típusú beruházás jelentősen növelheti az ingatlan értékét, fontos, hogy a meglévő ingatlanbiztosítás kövesse ezt az értéknövekedést. Sajnos ellenkező esetben egyes károk esetén alulbiztosított lehet az épület (kevesebbet fizethet meglévő biztosításunk, mint a vagyontárgy tényleges értéke), míg más károk esetén pedig egyáltalán nem fog védelmet nyújtani a biztosítása napelemes rendszerre.
  • A napelemek elhelyezkedésükből adódóan nemcsak az időjárás viszontagságainak (villámcsapás, viharkár, jégverés) vannak kitéve, hanem rongálással, lopással és a napelemek törésével is számolhatunk.
  • Ha a napelemes rendszer telepítéséhez hitelt vagy támogatást igényeltünk, pl. napelem pályázat kapcsán, a hitelező bank is kérheti a rendszer biztosítását. Érdemes már a támogatás, hitel megigénylése előtt érdeklődnöd a biztosítással kapcsolatban.

A napelem biztosítással kapcsolatban kérd munkatársunk visszahívását!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSedeT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍV, ÉS MINDEN KÉRDÉSedRE VÁLASZOL.

generali-napelem

Lopás, rongálás

Sajnos a napelemes rendszerek eltulajdonítása is komoly fenyegetést jelenthet. Nem árt számolni a rongálás, vandalizmus során keletkezett károk nagyságával is.

 

generali-napelem

Elemi károk

Egy tűzeset, jégverés, viharkár, villámcsapás, heves széllökés, hónyomás, egy komolyabb jégeső tönkreteheti a kiserőművet, összetörheti a paneleket. Egy-egy törött, repedt panel cseréje, javítása tetemes költségekkel járhat. 

generali-napelem

töréskárok

Az is előfordulhat, hogy lecsúszik egy panel, és kárt tesz a többiben. Rá is eshet valami, sőt, a saját ügyetlenségünkkel is okozhatunk törést. 

A napelemeket, napkollektorokat attól függően, kinek a tulajdonában vannak,
  • a magánszemélyént kötött Házőrző otthon- és életmód-biztosításban tudod biztosítani,
  • cégek, vállalkozások esetében pedig a Vagyonőr biztosítás megkötésével biztosítható.
A biztosítás megkötésekor külön jelezned szükséges tanácsadódnak, biztosításközvetítő partnerednek, hogy a napelemeket és a napkollektorokat is biztosítani szeretnéd. Ha online felületen kötöd meg a biztosítást, akkor a felajánlott épület biztosítási összeghez add hozzá a napelemek értékét is! Válaszd az Öko csomagot, így az abban megadott értékig biztosíthatod a napelemes rendszert töréskárokra, vandalizmus és lopás károkra is. Ha már van nálunk lakásbiztosításod, kérjük akkor is jelezd felénk, ha napelem telepítésén gondolkodsz, vagy már sor került rá.

Ha a napelemek, kollektorok értéke az épület biztosítási összegéhez adódik, így minden olyan kockázatra biztosítjuk azokat, amire az épület is biztosítva van (pl. vihar, tűz, robbanás, vihar, hónyomás stb.)
 
Természetesen - abban az esetben, ha jelzed felénk, hogy napelem telepítésére került sor, meglévő biztosításodat módosítjuk, és a kockázatok kiterjednek majd a napelemes rendszerrel kapcsolatos károkra is a biztosítási feltételekben pontosan meghatározottak szerint.
Ha magánszemélyként a Házőrző biztosítás megkötésekor jelzed tanácsadódnak, hogy az épület részét képző napelemre, napkollektorra is kérsz védelmet, akkor a szerződés biztosítási összege (kár esetén maximálisan kifizethető összeg) ennek megfelelően kerül meghatározásra, ezáltal minden olyan kockázatra biztosítjuk a napelemeket, napkollektorokat, amire az épület is biztosítva van (pl. vihar, tűz, robbanás, vihar, hónyomás stb.).
Ha szeretnéd törés, vandalizmus és lopás esetére is biztosítani a napkollektorokat, napelemeket, akkor az Öko csomag kiegészítőt is választanod kell. Ez a csomag szintén a Házőrző biztosítás kiegészítő biztosításaként köthető meg.

Csomagok és kiegészítő kockázatok TOP  EXTRA NÍVÓ MOZAIK 
ÖKO csomag  Napkollektor, napelem biztosítása 1 500 000 Ft 1 000 000 Ft  500 000 Ft 250 000 Ft 
 Hőszivattyú meghibásodása 300 000 Ft   150 000 Ft 100 000 Ft  50 000 Ft 

Jó, ha tudod, hogy a biztosítási védelem a napelemekhez tartozó összes elemre kiterjed pl: a napelem tartó szerkezetére és az inverterre is.

Tudtad? Az Öko csomagban nemcsak a napelemet és a napkollektort, de a hőszivattyút is biztosíthatod! 
Ha a napelemet, napkollektort cégként szeretnéd biztosítani, akkor kérd Vagyonőr  biztosításunkat.  

letölthető dokumentumok

Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések

Házőrző otthon- és életmód-biztosítás feltételek

Vakáció csomag biztosítási feltételek

Időjárás-biztosítás különös feltételei a 2022. évre

Lakásbiztosítás biztosítási termékismertető

Ötezres ajánlat akciós feltételei

Házőrző csoportos utasbiztosítási tájékoztató

Genertel Csoportos Utasbiztosítási Feltételek - Generali Házőrző Otthon- és életmód-biztosításhoz

Genertel Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések