NYUGALOM PLUSZ ÉLETBIZTOSÍTÁS

Kegyeleti gondoskodás

Az elmúlás az élet része. Hiába vagyunk tisztában a ténnyel, elfogadni és feldolgozni nehéz. Hozzátartozónk, szerettünk elveszítése nemcsak érzelmileg állíthat megterhelő időszak elé: megtakarítás híján az anyagi gondokkal is meg kell küzdenünk. Tudta, hogy egy átlagos temetés ára ma minimum 300 000 Ft? A temetési költségek mellett hiteltartozások is komoly kiadásokat jelenthetnek az örökösöknek. Ha szeretné megóvni szeretteit az ehhez hasonló gondoktól, Nyugalom Plusz életbiztosításunk segíthet a megoldásban.

Kérjen visszahívást!

Munkatársunk segít a döntésben!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍVJA ÖNT ÉS MINDEN KÉRDÉSÉRE VÁLASZOL.

MIK AZ ELŐNYEI?


  • A biztosítás nem része a hagyatéknak, így ha a kedvezményezetteket név szerint megjelöli, nem kell a gyakran elhúzódó hagyatéki eljárás befejezéséig várniuk a kifizetésre.
  • A kedvezményezettnek a kifizetett összeg után öröklési illetéket sem kell fizetnie. 
  • A biztosítási védelem élete végéig tart, és 85 éves kora után nem kell biztosítási díjat fizetnie.

KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN A NYUGALOM PLUSZ ÉLETBIZTOSÍTÁST?


  • Azoknak a 40 és 80 év közötti ügyfeleinknek, akik racionálisan gondolnak a jövőre, és előrelátóan olyan költségekkel is terveznek, mint például a temetés.
  • Akiknek nincsenek közeli rokonaik, akik vállalnák a végső kiadásokat. Akik egy váratlan szerencsétlenség esetén gondoskodni szeretnének családjuk anyagi biztonságáról, levéve a vállukról egy hirtelen szükségessé vált nagyobb kiadás terhét.

Milyen biztosítási összegeket választhat a Nyugalom Plusz életbiztosításhoz? Igényeinek megfelelően Ön 10 féle biztosítási összeg közül választhat 300 000 Ft és 1 200 000 Ft között. Balesetből eredő halál esetén a választott biztosítási összeg 150%-t fizeti ki a biztosító.


Milyen kiegészítő balesetbiztosításokat választhat a Nyugalom Plusz életbiztosításához?


  • Baleseti kórházi napi térítés 
  • Szolgáltatás csonttörés esetén

Mindkét kiegészítő biztosítás választása esetén a biztosító díjmentes biztosítási védelmet nyújt Kórházi lopás esetén. 


DÍJMENTES ASSZISZTENCIA SZOLGÁLTATÁSOK a nyugalom plusz életbiztosításhoz

  • TeleDoktor: 24 órás telefonos információs vonal 
  • Betegszállítási szolgáltatás kórházi fekvőbeteg-ellátást követően

CSALÁDI kedvezmény


Házastársak és élettársak részére egyidejűleg megkötött biztosítások esetén a 2. szerződésre 5% díjkedvezmény jár.


TELJESKÖLTSÉG-MUTATÓ* (TKM*)

10 év
 
 15 év 
 20 év
28,98%
 18,60% 
 14,78%

Jelen termék sajátosságai miatt a fentiekben ismertetett TKM számítási eljárástól a következő módon tértünk el:
– biztosított kora 40 év (minimális belépési kor),
– maximális biztosítási összeg 1 200 000 Ft, melyhez 4 590 Ft havi díj tartozik,
– a szerződési feltételek szerinti 3%-os automatikus éves díjnövelés hatását figyelembe vettük.


ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBANErzsébetnek két lánya és három unokája van. Közeledik a 65 éves korhoz, és már az egészsége sem tökéletes. Egy ideje már foglalkoztatja, hogy szeretteinek az ő halála után ne legyen komoly anyagi teher a temetés, ezért döntött a Nyugalom Plusz életbiztosítás mellett. 800 000 Ft-os biztosítási összeget választva havonta mindösszesen 6.560 Ft-ot kell fizetnie. Így ha szükségessé válik, családjának nem kell kivárnia a hagyatéki eljárás végét, hamarabb is hozzájuthatnak a biztosítási összeghez, hogy méltó módon tudják megszervezni a temetését. 


FONTOS KÉRDÉSEK

 
Ha valamennyi szükséges irat beérkezik a biztosítóhoz, 15 napon belül kifizetjük a biztosítási összeget.
Kedvezményezettek lehetnek az örökösök, vagy akit vagy akiket a szerződésben név szerint megjelölnek (kortól függetlenül). Az életbiztosítás alapján fizetendő szolgáltatási összeg nem része a hagyatéknak – ez azt jelenti, hogy ha szerződésben név szerint megjelöli a szerződő a kedvezményezetteket, akkor nem kell a – gyakran hosszan elhúzódó – hagyatéki eljárás befejezéséig várni a biztosító szolgáltatására.
A halál napjától számított 15 napon belül kell bejelenteni a biztosítónak lehetőleg a kötvényszám megadásával írásban online, emailben vagy személyesen ügyfélszolgálati irodában.
A legegyszerűbb bejelentési mód az online bejelentés. Ezen kívül bejelentheti emailben vagy személyesen is. 
A bejelentéshez szükséges dokumentumok listáját megtalálja a Nyugalom Plusz életbiztosítás szerződési feltételeiben, továbbá a szolgáltatási igénybejelentő nyomtatványon.
Nem, a szerződésben a kedvezményezett vagy kedvezményezetteket név szerint is megjelölheti a szerződő. Ebben az esetben nem kell megvárni a hagyatéki végzést, mivel a szolgáltatási összeg, amit kifizetünk, nem része a hagyatéknak.
A biztosító alapvetően átutalással teljesíti a kifizetést a kedvezményezett által megadott bankszámlaszámra. 
Ha a kedvezményezett ettől eltérő módon szeretné kérni a kifizetést, ezt a haláleset bejelentése során kell egyeztetni. Ha minden szükséges irat beérkezik hozzánk, akkor 15 napon belül kifizetjük a biztosítási összeget.

fontos információ

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt felhívjuk figyelmedet, hogy a hatályos Élet-, baleset- és egészségbiztosítási feltételeink szerint Társaságunk kockázatviselése nem terjed ki – egyebek mellett - azokra az eseményekre, amelyek oka közvetlenül vagy közvetve, egészben vagy részben háború vagy harci cselekmény.

letölthető dokumentumok

2020.09.28 -

Nyugalom Plusz életbiztosítás (UG16) III. számú melléklete (Asszisztencia szolgáltatások feltételei)

2022.08.26 -

Nyugalom Plusz életbiztosítás (UG16) szerződési feltételei

2020.03.27 -

Nyugalom Plusz termékbemutató

2023.01.28 -

Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések