Online díjfizetés


2020.09.18-án 20:00-tól 2020.09.19-én 23:00-ig az életbiztosításokra nem indítható online díjfizetés.

A díjfizetés American Express, Visa Electron, Visa, Maestro, Master Card bankkártyás használatával lehetséges.  Az online díjfizetéssel kapcsolatos további lényeges információkat az adatok megadására szolgáló rész alatt találja.Fizetési adatok

Ft
Ft
A bankszámlaszámra történő utalás és az egyéb fizetési módok mellett, új, innovatív fizetési megoldásként működik a másodlagos azonosítóra, azaz az email címre történő utalás is.Ehhez nem kell mást tennie, mint saját netbank vagy mobilbank felületén a bankszámlaszám helyett az alábbi email címekre indítani az azonnali átutalást. 

Milyen email címet adjon meg a befizetés elküldésekor a banki felületen?

 

1. Rendszeres díjak és díjelőleg fizetése: dijfizetes@generali.com 

 Rendszeres díjak alatt a biztosítások havonta, negyedévente, félévente vagy évente fizetendő díjait értjük.  A közleményben feltétlen tüntesse fel kötvényszámát vagy a számla sorszámát.

Ha új biztosítást kötött, és díjelőleget fizet be, akkor a befizetést megelőzően kérjen biztosításközvetítőjétől egyedi azonosítót, és a közlemény mezőben arra hivatkozzon.

2. Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetén eseti , klasszikus életbiztosítások esetén rendkívüli díjak fizetése: esetidij@generali.com

 A  közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel kötvényszáma mellett az „Eseti díj” ill. a „Rendkívüli díj” megjegyzést is.

Kérjük, a korábbi ERGO Biztosítónál megkötött életbiztosítása díjait fizesse továbbra is az eddigiek szerint.
 
 • Egyszeri díjas szerződések díja, valamint eseti díjak (életbiztosítások) nem fizethetők bankkártyás fizetéssel.
 • Online bankkártyás fizetéssel első díjrészletet tud befizetni vagy élő szerződésre tud díjat fizetni.
 • A 3 600 000 Ft feletti díjtartozások esetén nem lehetséges a díj bankkártyával történő befizetése. Ez esetben kérjük, válasszon más díjfizetési módotElső díjrészlet  esetében azonban akár ennél magasabb összeg is befizethető.
 • Nincs lehetőség egy bizonyos időn túli lejárt esedékességű díj befizetésére sem. 
 • A díjfizetés American Express, Visa Electron, Visa, Maestro, Master Card bankkártyás használatával lehetséges. 
 • Nem fizethetőek be ezen a felületen a korábbi ERGO Biztosítókkal kötött életbiztosítások díjait. Ha Önnek ilyen biztosítása van, kérjük, erre a hivatkozásra kattintva tájékozódjon  a díjfizetési módokról. Lakás- és balesetbiztosítások esetében a díjakat már tudja rendezni ezen a felületen is a korábban postán megküldött új kötvényszám ismeretében. Erről további információkat itt talál. Ugyanitt arról is talál információt, ha ERGO életbiztosítása díjait szeretné befizetni.
 • ÚJDONSÁG! 2020. június 2. napját követően már Pajzs Kollektív szerződéseinek díjait is be tudja fizetni ezen a felületen. 

  A díjfizetéshez kérjük, készítse elő bankkártyáját, melyről a következő adatokat szükséges megadnia a bank fizetési felületén:
  • Kártyaszám (a kártya előlapján találja)
  • Lejárati dátum (a kártya előlapján találja, hh/éé formátumban)
  • Érvényesítési kód (a kártya hátoldalán található CVV2-vel vagy CV2-vel kezdődő számsor utolsó három számjegye)

  • Kötvényszám: a kötvényszám megegyezik a szerződésszámmal, és többek között megtalálhatja biztosítási kötvényén, valamint az általunk küldött levelek fejlécében is.
   A kötvényszám beírásakor győződjön meg róla, hogy az utolsó számjegy után nem maradt felesleges szóköz a beviteli mezőben. Kizárólag élő szerződésre tud ezen a felületen befizetni.
  • Biztosítás típusa: a biztosítás fajtáját a legördülő menüből tudja kiválasztani. 
  • Gépjármű biztosítás esetén: rendszám
  • Életbiztosítás esetén: a szerződő születési dátuma, céges biztosítás esetén a szerződő irányítószáma
  • Lakás- és mezőgazdasági biztosítás: a kockázatviselési hely irányítószáma
   Ügyeljen arra, hogy a kockázatviselés helyének irányítószáma (tehát pl. a biztosított ingatlan irányítószáma) nem feltétlen azonos a szerződő személy vagy cég irányítószámával.
  • Átutalással: a Generali Biztosító Zrt. Raiffeisen Banknál vezetett, 12001008-00100594-00100008 sz. bankszámlájára történő egyedi átutalással.

   A közleményben feltétlen tüntesse fel kötvényszámát vagy a számla sorszámát, ha pedig díjelőleget fizet be, akkor a befizetést megelőzően kérjen biztosításközvetítőjétől egyedi azonosítót, és arra hivatkozzon.

   Életbiztosítások eseti díjainak átutalásakor
   a közlemény rovatban tüntesse fel kötvényszámát valamint az „eseti díj” megjegyzést is. Az eseti díj felosztásáról online szerződéskezelő rendszerünkben (emelt szintű, aktivált hozzáféréssel), nyomtatványon ill. telefonos ügyfélszolgálatunkon rendelkezhet.  

   Ha külföldről utal, a következő adatokra lehet még szüksége: IBAN számlaszám - HU19 12001008-00100594-00100008 és SWIFT kód - UBRTHUHB

  Eseti díjak befizetése forintban:
  Amennyiben befektetési egységekhez kötött életbiztosításra szeretne átutalással eseti díjat fizetni, azt a forint összeg befizetése esetén a CIB Bank 10700024-04074803-51100005-ös számlaszámra „eseti díj” megjegyzéssel és kötvényszáma feltüntetésével teheti meg. Kérjük, erre a számlaszámra kizárólag eseti díját utalja! 
   
  Eseti díjak befizetése euroban:
  Eseti díjának euróban történő befizetését kizárólag átutalással teheti meg a biztosító Raiffeisen banknál vezetett 12001008-00100594-00500006 számú bankszámlájára „eseti díj” megjegyzéssel, valamint kötvényszámának feltüntetésével. Az eseti díj más bankszámlára történő be- érkezése esetén az eseti díj fenti feltételekkel való befektetéséért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy erre a számlaszámra kizárólag euróban fizetendő eseti díját utalja!
   
  Kérjük, hogy eseti díjak befizetésekor a díjfelosztási nyilatkozatát legkésőbb az eseti díj befizetését követő 24 órán belül juttassa el biztosítónkhoz. A kitöltött, aláírt nyomtatványt (5.2-es és 5.11-es pont) elküldheti szkennelve a generali.hu@generali.com e-mail címre vagy faxon a +36 1 451 3857-es faxszámra. Tranzakciós igényeit a leggyorsabban online szerződéskezelő rendszerünkben teheti meg - ha még nem aktiválta hozzáférését, tegye meg most!
   
  • Csoportos beszedési megbízással: ha már megadta a megbízást a biztosítási díj csoportos beszedési megbízással történő fizetésére, akkor nincs teendője. Ha a jövőben szeretné ezt a fizetési módot választani, akkor kérjük, adja meg a megbízást számlavezető bankjánál netbankon, telebankon keresztül vagy személyesen , az alábbi adatokkal:

   Kedvezményezett: Generali Biztosító Zrt.
   Kedvezményezett azonosítója: A10308024
   Szerződés azonosító (kötvényszám, szóköz, kötőjel és egyéb karakter nélkül): a kötvényszám megegyezik a szerződésszámmal, és többek között megtalálhatja biztosítási kötvényén, valamint az általunk küldött levelek fejlécében is.

   A megbízás életbelépése után a továbbiakban a díjat minden esedékességkor leemeljük a bankszámlájáról, így nem kell csekkel sorban állnia, vagy az átutalás indításával időt töltenie.

  • Bankkártyás fizetésre személyes ügyfélszolgálatainkon is van lehetőség, ha egyeztetni szeretne munkatársainkkal. Ügyfélszolgálati irodáinkat itt találja.

  TÁJÉKOZTATÁS A RÓZSASZÍN CSEKKES BEFIZETÉSEKKEL KAPCSOLATBAN


  A szerződésekkel kapcsolatos díjak rózsaszín belföldi postautalványon történő befizetése megszűnt. Felhívjuk figyelmét, hogy a 2019. március 1-jét követően rózsaszín csekken indított befizetéseket a posta vissza fogja küldeni, tehát a szerződés díja mindaddig rendezetlen lesz, amíg választott fizetési módja szerint vagy honlapunkon bankkártyával be nem fizeti.

  Amennyiben befektetési egységekhez kötött életbiztosításra szeretne átutalással eseti díjat fizetni, azt a forint összeg befizetése esetén a CIB Bank 10700024-04074803-51100005-ös számlaszámra „eseti díj” megjegyzéssel és kötvényszáma feltüntetésével teheti meg. Kérjük, erre a számlaszámra kizárólag eseti díját utalja! 

  Eseti díjának euróban történő befizetését kizárólag átutalással teheti meg a biztosító Raiffeisen banknál vezetett 12001008-00100594-00500006 számú bankszámlájára „eseti díj” megjegyzéssel, valamint kötvényszámának feltüntetésével. Az eseti díj más bankszámlára történő be- érkezése esetén az eseti díj fenti feltételekkel való befektetéséért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy erre a számlaszámra kizárólag euróban fizetendő eseti díját utalja!

  Kérjük, hogy eseti díjak befizetésekor a díjfelosztási nyilatkozatát legkésőbb az eseti díj befizetését követő 24 órán belül juttassa el biztosítónkhoz. A kitöltött, aláírt nyomtatványt elküldheti szkennelve a generali.hu@generali.com e-mail címre vagy faxon a +36 1 451 3857-es faxszámra. Tranzakciós igényeit a leggyorsabban online szerződéskezelő rendszerünkben teheti meg - ha még nem aktiválta hozzáférését, tegye meg most!
  A bankszámlaszámra történő utalás és az egyéb fizetési módok mellett, új, innovatív fizetési megoldásként működik a másodlagos azonosítóra, azaz az email címre történő utalás is.Ehhez nem kell mást tennie, mint saját netbank vagy mobilbank felületén a bankszámlaszám helyett az alábbi email címekre indítani az azonnali átutalást. 

  ÚJDONSÁG! ÁTUTALÁS MÁSODLAGOS AZONOSÍTÓRA (EMAIL CÍMRE)

   

  Milyen email címet adjon meg a befizetés elküldésekor a banki felületen?

   

  1. Rendszeres díjak és díjelőleg fizetése: dijfizetes@generali.com 

   Rendszeres díjak alatt a biztosítások havonta, negyedévente, félévente vagy évente fizetendő díjait értjük.  A közleményben feltétlen tüntesse fel kötvényszámát vagy a számla sorszámát.

  Ha új biztosítást kötött, és díjelőleget fizet be, akkor a befizetést megelőzően kérjen biztosításközvetítőjétől egyedi azonosítót, és a közlemény mezőben arra hivatkozzon.

  2. Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetén eseti , klasszikus életbiztosítások esetén rendkívüli díjak fizetése: esetidij@generali.com

   A  közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel kötvényszáma mellett az „Eseti díj” ill. a „Rendkívüli díj” megjegyzést is.

  Kérjük, a korábbi ERGO Biztosítónál megkötött életbiztosítása díjait fizesse továbbra is az eddigiek szerint.
   
  • Online bankkártyás fizetéssel első díjrészletet tud befizetni vagy élő szerződésre tud díjat fizetni. 
  • Bizonyos típusú díjak, díjtartozások nem fizethetőek online, ezekről a Milyen díjakat nem tud online befizetni? c., fentebbi részben olvashat ezen az oldalon.
  • Ha a rendszer a kötvényszám beírásakor nem találja szerződését, kérjük, győződjön meg róla, hogy a beviteli mezőben a helyesen beírt kötvényszám előtt vagy után nem maradt-e felesleges szóköz. 
  • Ellenőrizze, hogy helyesen választotta-e ki a szerződés típusát, és helyesen adta-e meg a további adatokat. 
  • Ügyeljen arra, hogy a kockázatviselés helyének irányítószáma (tehát pl. a biztosított ingatlan irányítószáma) nem feltétlen azonos a szerződő személy vagy cég irányítószámával.
  • Ha a hiba a banki felületen jelentkezik, keresse számlavezető bankját a hibával kapcsolatban.


  The following credit and debit cards can be used as payment: American Express, Visa Electron, Visa, Maestro, Master Card

  Please follow the below steps:
  • Type in your policy number (Kötvényszám) and 
  • Choose the type of your contract (Szerződés típusa)

   Casco insurance: Casco biztosítás
   Motor third-party liability: Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás
   Property insurance: Vagyonbiztosítás
   Accident and Health insurance: Egészség- és balesetbiztosítás:
   Life insurance (private): Életbiztosítás (magánszemély):
   Life insurance (company): Életbiztosítás (cég)
   Liability insurance: Felelősség biztosítás

  If you were not sure about how to choose or you can see any error message appearing on the screen, please call our call center at +36 (1) 452 333 weekdays from 8 am to 8 pm. You can ask for an English speaking operator by chooing 5 in the menu.