Információk és nyomtatványok

Információk és nyomtatványok személyes szerződéskötéssel, módosítással és díjfizetéssel kapcsolatban

Ügyintézéshez szükséges nyomtatványok hitelesítése Ügyfélkapus regisztrációval

A koronavírus terjedésének mérséklése érdekében javasoljuk, hogy a személyes ügyintézés helyett válaszd az online lehetőségeket. Ha van Ügyfélkapus regisztrációd, akkor az AVDH ingyenes dokumentumhitelesítési szolgáltatás segítségével hitelesítheted a benyújtandó dokumentumokat.

Hogyan fizetheted ki biztosításod díját?


Bankkártyás díjfizetéssel honlapunkon keresztül: A díjfizetés Visa Electron, Visa, Maestro, Master Card bankkártyák használatával honlapunkon keresztül is lehetséges. 

Átutalással: a Generali Biztosító Zrt. Raiffesen Banknál vezetett, 12001008-00100594-00100008 sz. bankszámlájára történő egyedi átutalással. A közleményben kérjük, feltétlen tüntesd fel kötvényszámát vagy a számla sorszámát, ha pedig díjelőleget fizet be, akkor a befizetést megelőzően kérj biztosításközvetítődtől egyedi azonosítót (díjelőleges csekksorszám), és arra hivatkozzon. Ha külföldről utalsz, a következő adatokra lesz még szükséged: IBAN számlaszám - HU19 12001008-00100594-00100008 és SWIFT kód - UBRTHUHB

Vedd figyelembe, hogy a forinttól eltérő devizában történő utalásokat - ideértve a külföldről érkező deviza utalásokat is - Ft-ra váltjuk át, mert a biztosítási díjakat Ft-ban tartjuk nyilván. Az átváltás a beérkezés napján, a Raiffeisen Bank honlapján 14 órakor közölt középárfolyamon történik. A Raiffeisen Bank a Ft-ra történő átváltás során 0,3% költséget számol fel. Az utalandó összeg meghatározásánál úgy kalkulálj, hogy az átváltás után az esedékes biztosítási díjat fedezze a Ft összeg.

Amennyiben befektetési egységekhez kötött életbiztosításra szeretnél átutalással eseti díjat fizetni, azt a forint összeg befizetése esetén a CIB Bank 10700024-04074803-51100005-ös számlaszámra „eseti díj” megjegyzéssel és kötvényszáma feltüntetésével teheted meg. Kérjük, erre a számlaszámra kizárólag eseti díjadat utald!

Eseti díjának euróban történő befizetését kizárólag átutalással teheted meg a  Raiffeisen banknál vezetett 12001008-00100594-00500006 számú bankszámlánkra „eseti díj” megjegyzéssel, valamint kötvényszámod feltüntetésével. Az eseti díj más bankszámlára történő beérkezése esetén az eseti díj fenti feltételekkel való befektetéséért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy erre a számlaszámra kizárólag az euróban fizetendő eseti díjat utald!

Kérjük, hogy eseti díjak befizetésekor a díjfelosztási nyilatkozatát legkésőbb az eseti díj befizetését követő 24 órán belül juttasd el hozzánk. A kitöltött, aláírt nyomtatványt (jelen oldalon az 5.2-es és 5.11-es pontban) elküldheted szkennelve, telefonon befotózva a generali.hu@generali.com e-mail címre vagy faxon a +36 1 451 3857-es faxszámra. Tranzakciós igényeidet a leggyorsabban MyGenerali online szerződéskezelő rendszerünkben teheti meg - ha még nem regisztráltad hozzáférésedet, tedd meg most!

Csoportos beszedési megbízással: ha már megadtad a megbízást a biztosítási díj csoportos beszedési megbízással történő fizetésére, akkor nincs teendőd. Ha a jövőben szeretnéd ezt a fizetési módot választani, akkor kérjük, add meg a megbízást számlavezető bankodnál netbankon, telebankon keresztül vagy személyesen , az alábbi adatokkal:


Kedvezményezett: Generali Biztosító Zrt.
Kedvezményezett azonosítója: A10308024
Szerződés azonosító: kötvényszám (szóköz, kötőjel és egyéb karakter nélkül). A kötvényszámot (más néven szerződésszámot) többek között megtalálodbiztosítási kötvényén, valamint az általunk küldött levelek fejlécében is.


A megbízás életbelépése után a továbbiakban a díjat minden esedékességkor leemeljük a bankszámládról, így nem kell csekkel sorban állnod, vagy az átutalás indításával időt töltened.

Tudj meg mindent a csoportos beszedési megbízásról! >>

TÁJÉKOZTATÁS A RÓZSASZÍN CSEKKES BEFIZETÉSEKKEL KAPCSOLATBAN

A szerződésekkel kapcsolatos díjak rózsaszín belföldi postautalványon történő befizetése megszűnt. A 2019. március 1-jét követően rózsaszín csekken indított befizetéseket a posta vissza fogja küldeni, tehát a szerződésed díja mindaddig rendezetlen lesz, amíg választott fizetési mód szerint vagy honlapunkon bankkártyával be nem fizeted.

ÁTUTALÁS MÁSODLAGOS AZONOSÍTÓRA (EMAIL CÍMRE)

 

Milyen email címet adj meg a befizetés elküldésekor a banki felületen?

 

1. Rendszeres díjak és díjelőleg fizetése: dijfizetes@generali.com 

 Rendszeres díjak alatt a biztosítások havonta, negyedévente, félévente vagy évente fizetendő díjait értjük.  A közleményben feltétlen tüntesd fel kötvényszámodat vagy a számla sorszámát.

Ha új biztosítást kötöttél, és díjelőleget fizetnél be, akkor a befizetést megelőzően kérj biztosításközvetítődtől egy egyedi azonosítót, és a közlemény mezőben arra hivatkozz.

2. Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetén eseti , klasszikus életbiztosítások esetén rendkívüli díjak fizetése: esetidij@generali.com

 A  közlemény rovatban kérjük, tüntesd fel kötvényszáma mellett az „Eseti díj” ill. a „Rendkívüli díj” megjegyzést is.

Néhány fontos tudnivalót szeretnénk figyelmébe ajánlani a biztosítási szerződés megkötésére és a díjfizetésre vonatkozóan a biztonságod érdekében:

 

1. Minden esetben kérj fényképes igazolványt!


A Generali Biztosító Zrt. tanácsadói fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, ezért könnyedén meggyőződhetsz arról, hogy valóban társaságunk szerződött partnerével állsz-e kapcsolatban.

 

2. Regisztráció nélkül biztosításközvetítői tevékenység nem végezhető!


A Magyar Nemzeti Bank hivatalos internetes oldalán, az ún. biztosításközvetítői regiszterben közzéteszi a regisztrált biztosításközvetítők névsorát.
A biztosítási szerződése létrejöttében közreműködő biztosításközvetítő regisztrációját tehát egyszerűen ellenőrizheted a biztosításközvetítői regiszterben a Magyar Nemzeti Bank honlapján.
A Generali Biztosító Zrt. képviseletében kizárólag fényképes igazolványával rendelkező biztosításközvetítőnktől, illetve a regiszterben megtalálható független biztosításközvetítő (többes ügynök vagy alkusz) alkalmazottjától, megbízottjától fogadj el biztosításkötésed során bármilyen közreműködést!
 
3. Minden esetben alaposan tanulmányozd át a szerződési feltételeket a biztosítási ajánlat aláírása előtt, és ha valami nem egyértelmű, feltétlenül beszéld át a biztosításközvetítővel.
 
4. Készpénzt kizárólag a Generali Biztosító Zrt. által kibocsátott, és nyomdailag Generali emblémával ellátott nyugta ellenében adj át a - fényképes igazolvány alapján erre jogosult - biztosításközvetítőnek!


5. Felhívjuk a figyelmedet, hogy 250.000 Ft feletti készpénz összeget nem jogosult átvenni a biztosításközvetítő!


Javasoljuk, hogy 250.000 Ft-ot meghaladó díjelőleget egyedi banki utalással fizesd be közvetlenül társaságunk részére, az alábbi számlaszámra:

 

Raiffesen Bank: 12001008-00100594-00100008.

 

A díjelőleg befizetése estén kérj biztosításközvetítőjétől egyedi azonosítót (díjelőleges csekksorszám), és ezt az átutalás közleményében tüntesd fel.

 

Folytatólagos díj átutalása esetében az átutalás közleményében a kötvényszámot vagy a számla sorszámát tüntesd fel.

 

6. A biztosításközvetítő a nyomdailag Generali emblémával ellátott nyugta ellenében átvett díjat 48 órán belül köteles a Biztosító részére továbbítani.


7. A visszaélések elkerülése érdekében a biztosítást igazoló dokumentumot (kötvényt) ne add át illetéktelen személynek!

Ha szerződésmódosítás vagy kifizetés miatt vissza kell juttatnod kötvényedet társaságunkhoz, azt megteheti postai úton, illetve átadhatod személyesen bármely ügyfélszolgálati irodánkban. Az átadott dokumentumokról mindig kérj átvételi elismervényt.
 
Ha biztosításoddal kapcsolatban bármilyen kérdésed van, kérjük hívd telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 452 3333-as telefonszámon, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

 

3. Adatváltozások bejelentése 


Adataid módosíátáshoz első sorban az ezen az oldalon található adatlapokat, nyomtatványokat javasoljuk használni. Kérjük, hogy a dokumentumot küldd be aláírva, szkennelve vagy befotózva a www.generali.hu/kapcsolat oldalon található elérhetőségek egyikére. 


A kényelmesebb ügyintézés érdekében személyre szóló internetes szerződéskezelő szolgáltatást biztosítunk, mellyel bármikor, bárhonnan hozzáférhetsz szerződéseseidhez. 

A MyGenerali szolgáltatást egy néhány perces regisztrációt követően te is eléred:

  • Tájékozódhatsz szerződései adatairól
  • Befizetheted szerződései díját
  • Letöltheted a szerződéseiddel kapcsolatos dokumentumokat, biztosításodhoz kapcsolódó egészségügyi dokumentumaidat
  • Ha pedig befektetési egységekhez kötött életbiztosítással rendelkezel, a fenti jogosultságokon felül pénzügyi tranzakciókat is indíthatsz életbiztosításához
 
Biztosítotti hozzájáruló nyilatkozat 

5. Befektetési egységekhez kötött életbiztosításokÁtváltás (meglévő befektetési egységeinek áthelyezése az egyik eszközalapból a másikba), átirányítás (jövőbeni rendszeres befizetések felosztási aránya)

Bejelentő átváltáshoz, átirányításhoz » 
Nyilatkozat eseti díj felosztásáról »

Az euroban történő befizetés felosztásához szükséges nyilatkozatot az 5.11-es pontban találod.
Nyilatkozat részleges visszavásárlásról » 

Visszavásárlási igényedet telefonos ügyfélszolgálatunkon, a +36 1 452 3333-as telefonszámon tudod bejelenteni!
Visszavásárlási igényedet telefonos ügyfélszolgálatunkon, a +36 1 452 3333-as telefonszámon tudod bejelenteni!

6. klasszikus életbiztosítások7. Egyéb változtatási lehetőségek Befektetési egységekhez kötött és klasszikus életbiztosítások esetén


8. egészség- és balesetbiztosítások9. vagyonbiztosítások10. egyéb dokumentumok


A csoportos beszedés fizetési mód segítségével kényelmesen intézheted befizetéseidet, mindössze a Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére c. nyomtatványt kell kitöltened és eljuttatnod hozzánk. A továbbiakban a díjat minden esedékességkor leemeljük bankszámldáról. 

A gyors és egyszerű ügyintézés érdekében kérjük, adn elektronikus megbízást netbankodon vagy a telebankon keresztül. A megbízáshoz a következő adatokra lesz szükséged. 

Szolgáltató/kedvezményezett: Generali Biztosító Zrt., azonosító: A10308024
Fogyasztói azonosítóként kérjük, hivatkozz a kötvényszámra, melyet megtalálsz a kötvényeden, vagy a levelezéseinkben is.

A megbízást kezdeményezheted postai úton is. Kérjük, a kitöltési útmutató alapján töltsd ki, majd írd alá a Felhatalmazás nyomtatványt és add le bármelyik fiókunkban vagy küldd el a következő címre: Generali Biztosító Zrt., Számviteli csoport (1132 Budapest, Váci u. 36-38).
A Felhatalmazás elfogadásáról, az első terhelés várható napjáról levélben értesítünk.
Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére »
Igénylés

  • Átutalásos vagy csoportos beszedéses díjfizetés esetén: Ha szerződésed alapján átutalással vagy csoportos beszedéssel fizetsz, e-számlát az erre vonatkozó kitöltött és aláírt nyilatkozat visszaküldésével igényelhetsz.
    A nyilatkozatot eljuttathatod hozzánk emailben csatolt dokumentumként,  postai úton (7602 Pécs, Pf. 888) vagy személyesen is leadhatod ügyfélszolgálati irodánkban
  • Csekkes díjfizetés esetén: Ha korábban a csekkes díjfizetést választottad, és most szeretnél e-számlára váltani, akkor az e-számla igényléshez kapcsolódóan a díjfizetést is módosítani kell átutalásra vagy csoportos beszedési megbízásra.

    Kérjük – különösen cégek esetében -, gondold át az elektronikus számlára váltást, és szükség esetén egyeztess, van-e lehetőség ilyen típusú számlát befogadni, mivel a visszavonás a kiállított számla sztornózása és a papíralapú új számla kiállítása miatt időigényes lehet. 
Visszavonás
Ha nem szeretnél a továbbiakban élni az elektronikus számla lehetőségével, akkor a hozzájárulásodat visszavonhatod  bármelyik ügyfélszolgálatunkon egy visszavonó nyilatkozat kitöltésével, valamint elektronikus úton egy az e-számlához megadott email címéről küldött lemondó levéllel.
Az e-számla hozzájárulás visszavonását követően a szerződésén keletkező díjelőírásairól a számla már nem elektronikusan fog előállni.
Casco szerződésed díjfizetési ütemének, díjfizetési módjának, a gépjármű használati módjának, a szerződés önrészesedésének megváltoztatásának, újabb tartozékok beszerelésének bejelentésére telefonos ügyfélszolgálatunk +36 1  452 3333-as telefonszámán van lehetőséged.
Meghatalmazás segítségével más is ügyintézhet helyetted biztosításaiddal kapcsolatban. Kérjük, minden adatot pontosan tölts ki a meghatalmazásban.
 Meghatalmazás letöltése

A különböző típusú szerződések lemondását a hatályos jogszabályok alapján a vonatkozó biztosítási feltételeink tartalmazzák, melyek megtalálhatóak weboldalunkon. Konkrét kérdéseiddel keresd telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 452 3333-as telefonszámon, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre.