Online díjfizetés


2020.12.02-án 20:00-tól 23:00-ig az életbiztosításokra nem indítható online díjfizetés. 

A díjfizetés American Express, Visa Electron, Visa, Maestro, Master Card bankkártyás használatával lehetséges.  Az online díjfizetéssel kapcsolatos további lényeges információkat az adatok megadására szolgáló rész alatt találod.Fizetési adatok

Ft
Ft

Email címét nyilvántartásunk alapján jelenítjük meg ebben a mezőben. Ha nem erre az email címre szeretne visszaigazolást kapni a befizetés sikerességéről, kérjük, adjon meg másik címet. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a módosítás nem jelenti a szerződésben megadott email cím módosítását, kizárólag ehhez a befizetéshez tartozó visszaigazolás kiküldéséhez használja a fizetési szolgáltató.
Az Elindítom a befizetést gombra kattintva hozzájárulok, hogy a Generali Biztosító Zrt. (1066 Budapest, Teréz krt. 42-44.) az általa kezelt-, valamint az online fizetési felületen megadott, következő személyes adataimat a Pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény által kötelezően előírt erős ügyfélhitelesítés céljából továbbítsa az OTP Bank Nyrt. (1051 Budapest, Nádor utca 16.) illetve a Borgun h.f. (székhelye: Ármúli 30, 108 Reykjavík, Izland) részére: név-előtag, vezetéknév, keresztnév, cím, email cím. Tudomásul veszem, hogy a biztosító a fenti adattovábbítást a BIG FISH Payment Services Kft. (székhely: 1066 Budapest, Nyugati tér 1-2.), és az OTP Mobil Szolgáltató Kft. ( székhelye: 1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatfeldolgozók útján teljesíti, így részükre is átadja a fenti adatokat. Az adatfeldolgozók részére történő adatátadás további célja a fizetési tranzakcióhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolítása, a fizetési tranzakció visszakereshetőségének biztosítása, valamint a kártyával és a befizetéssel kapcsolatos visszaélések megelőzése, észlelése és megakadályozása. A jelen elektronikus nyilatkozatot a biztosító a biztosítási szerződéshez kapcsolódóan nyilvántartja és megőrzi. A biztosítási szerződések nyilvántartásával kapcsolatos adatkezelési tájékoztatásokat a www.generali.hu weboldalról elérhető Adatkezelési tájékoztató vonatkozó pontjai tartalmazzák.

OTP Nyrt adatkezelési tájékoztató:

Megnyitás

Borgun hf. adatkezelési tájékoztató:

Megnyitás

A bankszámlaszámra történő utalás és az egyéb fizetési módok mellett, új, innovatív fizetési megoldásként működik a másodlagos azonosítóra, azaz az email címre történő utalás is.Ehhez nem kell mást tenned, mint saját netbank vagy mobilbank felületén a bankszámlaszám helyett az alábbi email címekre indítani az azonnali átutalást. 

Milyen email címet adj meg a befizetés elküldésekor a banki felületen?

 

1. Rendszeres díjak és díjelőleg fizetése: dijfizetes@generali.com 

 Rendszeres díjak alatt a biztosítások havonta, negyedévente, félévente vagy évente fizetendő díjait értjük.  A közleményben feltétlen tüntesd fel kötvényszámod vagy a számla sorszámát.

Ha új biztosítást kötöttél, és díjelőleget fizetsz be, akkor a befizetést megelőzően kérj biztosításközvetítőjétől egy egyedi azonosítót, és a közlemény mezőben arra hivatkozz.

2. Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetén eseti , klasszikus életbiztosítások esetén rendkívüli díjak fizetése: esetidij@generali.com

 A  közlemény rovatban kérjük, tüntesd fel kötvényszáma mellett az „Eseti díj” ill. a „Rendkívüli díj” megjegyzést is.

Kérjük, a korábbi ERGO Biztosítónál megkötött életbiztosításod díjait fizesd továbbra is az eddigiek szerint.
 
 • Egyszeri díjas szerződések díja, valamint eseti díjak (életbiztosítások) nem fizethetők bankkártyás fizetéssel.
 • Online bankkártyás fizetéssel első díjrészletet tudsz befizetni vagy élő szerződésre tudod díjaidat fizetni.
 • A 3 600 000 Ft feletti díjtartozások esetén nem lehetséges a díj bankkártyával történő befizetése. Ez esetben kérjük, válassz más díjfizetési módotElső díjrészlet  esetében azonban akár ennél magasabb összeg is befizethető.
 • Nincs lehetőség egy bizonyos időn túli lejárt esedékességű díj befizetésére sem. 
 • A díjfizetés American Express, Visa Electron, Visa, Maestro, Master Card bankkártyás használatával lehetséges. 
 • Nem fizethetőek be ezen a felületen a korábbi ERGO Biztosítókkal kötött életbiztosítások díjait. Ha Önnek ilyen biztosítása van, kérjük, erre a hivatkozásra kattintva tájékozódjon  a díjfizetési módokról. Lakás- és balesetbiztosítások esetében a díjakat már tudod rendezni ezen a felületen is a korábban postán megküldött új kötvényszám ismeretében. Erről további információkat itt talász. Ugyanitt arról is találsz információt, ha ERGO életbiztosításod díjait szeretnéd befizetni.
 • ÚJDONSÁG! 2020. június 2. napját követően már Pajzs Kollektív szerződéseinek díjait is be tudod fizetni ezen a felületen. 
  A díjfizetéshez kérjük, készítsd elő bankkártyáját, melyről a következő adatokat szükséges megadnod a bank fizetési felületén:
  • Kártyaszám (a kártya előlapján találod)
  • Lejárati dátum (a kártya előlapján találod, hh/éé formátumban)
  • Érvényesítési kód (a kártya hátoldalán található CVV2-vel vagy CV2-vel kezdődő számsor utolsó három számjegye)

  • Kötvényszám: a kötvényszám megegyezik a szerződésszámmal, és többek között megtalálhatod biztosítási kötvényén, valamint az általunk küldött levelek fejlécében is.
   A kötvényszám beírásakor győződj meg róla, hogy az utolsó számjegy után nem maradt felesleges szóköz a beviteli mezőben. Kizárólag élő szerződésre tudsz ezen a felületen befizetni.
  • Biztosítás típusa: a biztosítás fajtáját a legördülő menüből tudod kiválasztani. 
  • Gépjármű biztosítás esetén: rendszám
  • Életbiztosítás esetén: a szerződő születési dátuma, céges biztosítás esetén a szerződő irányítószáma
  • Lakás- és mezőgazdasági biztosítás: a kockázatviselési hely irányítószáma
   Ügyelj arra, hogy a kockázatviselés helyének irányítószáma (tehát pl. a biztosított ingatlan irányítószáma) nem feltétlen azonos a szerződő személy vagy cég irányítószámával.
  • Átutalással: a Generali Biztosító Zrt. Raiffeisen Banknál vezetett, 12001008-00100594-00100008 sz. bankszámlájára történő egyedi átutalással.

   A közleményben feltétlen tüntesd fel kötvényszámát vagy a számla sorszámát, ha pedig díjelőleget fizet be, akkor a befizetést megelőzően kérj biztosításközvetítőjétől egyedi azonosítót, és arra hivatkozz.

   Életbiztosítások eseti díjainak átutalásakor
   a közlemény rovatban tüntesd fel kötvényszámod valamint az „eseti díj” megjegyzést is. Az eseti díj felosztásáról online szerződéskezelő rendszerünkben (emelt szintű, aktivált hozzáféréssel), nyomtatványon ill. telefonos ügyfélszolgálatunkon rendelkezhetsz.  

   Ha külföldről utalsz, a következő adatokra lehet még szükséged: IBAN számlaszám - HU19 12001008-00100594-00100008 és SWIFT kód - UBRTHUHB

  Eseti díjak befizetése forintban:
  Amennyiben befektetési egységekhez kötött életbiztosításra szeretnél átutalással eseti díjat fizetni, azt a forint összeg befizetése esetén a CIB Bank 10700024-04074803-51100005-ös számlaszámra „eseti díj” megjegyzéssel és kötvényszáma feltüntetésével teheted meg. Kérjük, erre a számlaszámra kizárólag eseti díjat utalj! 
   
  Eseti díjak befizetése euroban:
  Eseti díjának euróban történő befizetését kizárólag átutalással teheted meg a Raiffeisen banknál vezetett 12001008-00100594-00500006 számú bankszámunkra „eseti díj” megjegyzéssel, valamint kötvényszámod feltüntetésével. Az eseti díj más bankszámlára történő be- érkezése esetén az eseti díj fenti feltételekkel való befektetéséért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy erre a számlaszámra kizárólag euróban fizetendő eseti díjat utal!
   
  Kérjük, hogy eseti díjak befizetésekor a díjfelosztási nyilatkozatodat legkésőbb az eseti díj befizetését követő 24 órán belül juttasd el biztosítónkhoz. A kitöltött, aláírt nyomtatványt (5.2-es és 5.11-es pont) elküldheted szkennelve a generali.hu@generali.com e-mail címre vagy faxon a +36 1 451 3857-es faxszámra. Tranzakciós igényeidet a leggyorsabban online szerződéskezelő rendszerünkben teheted meg - ha még nem aktiváltad hozzáférésedet, tedd meg most!
   
  • Csoportos beszedési megbízással: ha már megadtad a megbízást a biztosítási díj csoportos beszedési megbízással történő fizetésére, akkor nincs teendőd. Ha a jövőben szeretnéd ezt a fizetési módot választani, akkor kérjük, add meg a megbízást számlavezető bankjánál netbankon, telebankon keresztül vagy személyesen , az alábbi adatokkal:

   Kedvezményezett: Generali Biztosító Zrt.
   Kedvezményezett azonosítója: A10308024
   Szerződés azonosító (kötvényszám, szóköz, kötőjel és egyéb karakter nélkül): a kötvényszám megegyezik a szerződésszámmal, és többek között megtalálhatod biztosítási kötvényén, valamint az általunk küldött levelek fejlécében is.

   A megbízás életbelépése után a továbbiakban a díjat minden esedékességkor leemeljük a bankszámládról, így nem kell csekkel sorban állnod, vagy az átutalás indításával időt töltened.

  • Bankkártyás fizetésre személyes ügyfélszolgálatainkon is van lehetőség, ha egyeztetni szeretnél munkatársainkkal. Ügyfélszolgálati irodáinkat itt találod.

  TÁJÉKOZTATÁS A RÓZSASZÍN CSEKKES BEFIZETÉSEKKEL KAPCSOLATBAN


  A szerződésekkel kapcsolatos díjak rózsaszín belföldi postautalványon történő befizetése megszűnt. A 2019. március 1-jét követően rózsaszín csekken indított befizetéseket a posta vissza fogja küldeni, tehát a szerződés díja mindaddig rendezetlen lesz, amíg választott fizetési módja szerint vagy honlapunkon bankkártyával be nem fizeted.

  Amennyiben befektetési egységekhez kötött életbiztosításra szeretne átutalással eseti díjat fizetni, azt a forint összeg befizetése esetén a CIB Bank 10700024-04074803-51100005-ös számlaszámra „eseti díj” megjegyzéssel és kötvényszáma feltüntetésével teheti meg. Kérjük, erre a számlaszámra kizárólag eseti díját utalja! 

  Eseti díjának euróban történő befizetését kizárólag átutalással teheti meg a biztosító Raiffeisen banknál vezetett 12001008-00100594-00500006 számú bankszámlájára „eseti díj” megjegyzéssel, valamint kötvényszámának feltüntetésével. Az eseti díj más bankszámlára történő be- érkezése esetén az eseti díj fenti feltételekkel való befektetéséért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy erre a számlaszámra kizárólag euróban fizetendő eseti díját utalja!

  Kérjük, hogy eseti díjak befizetésekor a díjfelosztási nyilatkozatát legkésőbb az eseti díj befizetését követő 24 órán belül juttassa el biztosítónkhoz. A kitöltött, aláírt nyomtatványt elküldheti szkennelve a generali.hu@generali.com e-mail címre vagy faxon a +36 1 451 3857-es faxszámra. Tranzakciós igényeit a leggyorsabban online szerződéskezelő rendszerünkben teheti meg - ha még nem aktiválta hozzáférését, tegye meg most!
  A bankszámlaszámra történő utalás és az egyéb fizetési módok mellett, új, innovatív fizetési megoldásként működik a másodlagos azonosítóra, azaz az email címre történő utalás is.Ehhez nem kell mást tennie, mint saját netbank vagy mobilbank felületén a bankszámlaszám helyett az alábbi email címekre indítani az azonnali átutalást. 

  ÚJDONSÁG! ÁTUTALÁS MÁSODLAGOS AZONOSÍTÓRA (EMAIL CÍMRE)

   

  Milyen email címet adj meg a befizetés elküldésekor a banki felületen?

   

  1. Rendszeres díjak és díjelőleg fizetése: dijfizetes@generali.com 

   Rendszeres díjak alatt a biztosítások havonta, negyedévente, félévente vagy évente fizetendő díjait értjük.  A közleményben feltétlen tüntesd fel kötvényszámát vagy a számla sorszámát.

  Ha új biztosítást kötöttél, és díjelőleget fizetsz be, akkor a befizetést megelőzően kérj biztosításközvetítődől egyedi azonosítót, és a közlemény mezőben arra hivatkozz.

  2. Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetén eseti , klasszikus életbiztosítások esetén rendkívüli díjak fizetése: esetidij@generali.com

   A  közlemény rovatban kérjük, tüntesd fel kötvényszámod mellett az „Eseti díj” ill. a „Rendkívüli díj” megjegyzést is.

  Kérjük, a korábbi ERGO Biztosítónál megkötött életbiztosításod díjait fizesd továbbra is az eddigiek szerint.
   
  • Online bankkártyás fizetéssel első díjrészletet tudsz befizetni vagy élő szerződésre tudsz díjat fizetni. 
  • Bizonyos típusú díjak, díjtartozások nem fizethetőek online, ezekről a Milyen díjakat nem tud online befizetni? c., fentebbi részben olvashatsz ezen az oldalon.
  • Ha a rendszer a kötvényszám beírásakor nem találja szerződését, kérjük, győződj meg róla, hogy a beviteli mezőben a helyesen beírt kötvényszám előtt vagy után nem maradt-e felesleges szóköz. 
  • Ellenőrizd, hogy helyesen választottad-e ki a szerződés típusát, és helyesen adtad-e meg a további adatokat. 
  • Ügyelj arra, hogy a kockázatviselés helyének irányítószáma (tehát pl. a biztosított ingatlan irányítószáma) nem feltétlen azonos a szerződő személy vagy cég irányítószámával.
  • Ha a hiba a banki felületen jelentkezik, keresd számlavezető bankodat a hibával kapcsolatban.


  The following credit and debit cards can be used as payment: American Express, Visa Electron, Visa, Maestro, Master Card

  Please follow the below steps:
  • Type in your policy number (Kötvényszám) and 
  • Choose the type of your contract (Szerződés típusa)

   Casco insurance: Casco biztosítás
   Motor third-party liability: Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás
   Property insurance: Vagyonbiztosítás
   Accident and Health insurance: Egészség- és balesetbiztosítás:
   Life insurance (private): Életbiztosítás (magánszemély):
   Life insurance (company): Életbiztosítás (cég)
   Liability insurance: Felelősség biztosítás

  If you were not sure about how to choose or you can see any error message appearing on the screen, please call our call center at +36 (1) 452 333 weekdays from 8 am to 8 pm. You can ask for an English speaking operator by chooing 5 in the menu.